- Otrzymane podziękowania: 198
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- mesy
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #220397 przez mesy
eash biedulka
ale za nie długo Hania pewnie da Ci się wyspać
wyrosną ząbki które mają wyrosnąć i będzie git

eash mi też jakoś tęskno do świąt .. ten klimat świąteczny

eash mi też jakoś tęskno do świąt .. ten klimat świąteczny

Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez mesy.
Temat został zablokowany.
- magduska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walc
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 17
13 lata 6 miesiąc temu #220413 przez magduska
witam kobitki 
eash jeszcze troche,a sie wyspisz i nim sie obejrzysz bedziesz druge trzymala w raczkach
a mi tak leb peka,ze juz druga kawke pije,teraz mam chwile,bo potem uciekam z pracy
powiedzmy,ale to i tak praca hehe 
zycze wam udanego weekendu,jak nie uda mi sie zajrzec tu,
bo ja to sprzatanie przede mna stoi i wola,zeby wytrzec te kurze,bo nie dlugo alergikami na kurz zostaniemy hehe

eash jeszcze troche,a sie wyspisz i nim sie obejrzysz bedziesz druge trzymala w raczkach

a mi tak leb peka,ze juz druga kawke pije,teraz mam chwile,bo potem uciekam z pracy

zycze wam udanego weekendu,jak nie uda mi sie zajrzec tu,
bo ja to sprzatanie przede mna stoi i wola,zeby wytrzec te kurze,bo nie dlugo alergikami na kurz zostaniemy hehe

- eash
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 6 miesiąc temu #220419 przez eash
mesy ona ma juz 6 ząbków i teraz budzi się nie przez zęby tylko tak... nawykowo chyba
a ja wlasnie mialam nadzieje sie wyspac przed urodzeniem drugiego dziecka, bo jak drugie urodze, to juz na pewno sie nie wyspie przez kolejny rok, heh 
magduska ja tez sobie szatana zrobilam, troche sie juz obudzilam, ale piach pod powiekami dalej szczypie... pewno mnie zaraz pogoni do ubikacji, bo kawa od czasow pierwszej ciąży w dosc charakterystyczny sposob dziala na moj zoladek i jelita, heh
swieta, swieta... wiecie, ja mam zajoba troche. ostatnio sobie zaczelam myslec, gdzie by tu choinke postawic. i doszlam do wniosku, ze dobrze by bylo, zamiast kupowac meble do Hanki pokoju, wyniesc do niej meble z naszego "pokoju dziennego" i kupic nowe wlasnie do dziennego, a wtedy choinka mi sie zmiesci w tym dziennym pod oknem... no i jak żem pomyślała, tak żem uczyniła - poleciałam do sklepu i wzięłam na kreche meble do dziennego
Adam jeszcze nie wie. zatłucze mnie, jak przywioza. juz teraz splacamy 1000zl rat miesiecznie (nie liczac rat za dom), a ja jeszcze 400 dolozylam i to w czasie, w ktorym mojemu umowa sie konczy z koncem roku. mam troche świra, ale pomyslalam sobie, ze jak nie kupie, to Adam do emerytury sie bedzie zastanawial, czy warto wziac nastepny kredyt i tak bedziemy żyć w tym niewykończonym i niewyposażonym domu...
no, to mam juz miejsce na choinke

magduska ja tez sobie szatana zrobilam, troche sie juz obudzilam, ale piach pod powiekami dalej szczypie... pewno mnie zaraz pogoni do ubikacji, bo kawa od czasow pierwszej ciąży w dosc charakterystyczny sposob dziala na moj zoladek i jelita, heh

swieta, swieta... wiecie, ja mam zajoba troche. ostatnio sobie zaczelam myslec, gdzie by tu choinke postawic. i doszlam do wniosku, ze dobrze by bylo, zamiast kupowac meble do Hanki pokoju, wyniesc do niej meble z naszego "pokoju dziennego" i kupic nowe wlasnie do dziennego, a wtedy choinka mi sie zmiesci w tym dziennym pod oknem... no i jak żem pomyślała, tak żem uczyniła - poleciałam do sklepu i wzięłam na kreche meble do dziennego

no, to mam juz miejsce na choinke

- Lacrijka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 10
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #220420 przez Lacrijka
For Insomnia 
W pierwszej fazie cyklu a dokładniej między 1 a 5 dniem cyklu wykOnuje sie badanka na:
- LH
- FSH ( Poziom FSH i LH (tzw. gonadotropiny) powinno się oznaczać w 3-5 dniu cyklu miesiączkowego. Zostaniesz na nie skierowana, jeśli cierpisz na zaburzenia miesiączkowania, nie możesz zajść w ciążę, a także jeśli weszłaś w okres premenopauzy)
- ESTRADIOL
- TESTOSTERON
- TSH, FT3,FT4
W drugiej fazie cyklu na około 7 dni po owulacji wykonuje sie badanka na:
- PROGESTERON
- mozna tez na PROLAKTYNE.. napisałam ze mozna bo do badania prolaktyny nie ma wymogu co do dnia cyklu, jej poziom sie nie zmienia.. Jednak zmienia sie w ciagu doby i zaleca sie oddac krew przed południem, po min 15 minutowym odpoczynku.
Do tych badań nie trzeba byc naczczo.. Jest jeszcze bardzo wiele hormonow, ale te które wymieniłam odgrywają istotna role w cyklu kobiety..
Warto tez sprawdzic sobie u gina czystosc pochwy, bo jest wiele bakterii ktore mozemy miec a nawet nie wiemy bo nie odczuwamy zadnych objawów.. Albo mozna oddac mocz na posiew z antybiogramem i z wynikiem do gina..(ja chyba w pon tak zrobie bo znów cos mi sie tam dzieje)

W pierwszej fazie cyklu a dokładniej między 1 a 5 dniem cyklu wykOnuje sie badanka na:
- LH
- FSH ( Poziom FSH i LH (tzw. gonadotropiny) powinno się oznaczać w 3-5 dniu cyklu miesiączkowego. Zostaniesz na nie skierowana, jeśli cierpisz na zaburzenia miesiączkowania, nie możesz zajść w ciążę, a także jeśli weszłaś w okres premenopauzy)
- ESTRADIOL
- TESTOSTERON
- TSH, FT3,FT4
W drugiej fazie cyklu na około 7 dni po owulacji wykonuje sie badanka na:
- PROGESTERON
- mozna tez na PROLAKTYNE.. napisałam ze mozna bo do badania prolaktyny nie ma wymogu co do dnia cyklu, jej poziom sie nie zmienia.. Jednak zmienia sie w ciagu doby i zaleca sie oddac krew przed południem, po min 15 minutowym odpoczynku.
Do tych badań nie trzeba byc naczczo.. Jest jeszcze bardzo wiele hormonow, ale te które wymieniłam odgrywają istotna role w cyklu kobiety..
Warto tez sprawdzic sobie u gina czystosc pochwy, bo jest wiele bakterii ktore mozemy miec a nawet nie wiemy bo nie odczuwamy zadnych objawów.. Albo mozna oddac mocz na posiew z antybiogramem i z wynikiem do gina..(ja chyba w pon tak zrobie bo znów cos mi sie tam dzieje)
Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez Lacrijka.
- eash
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mniej Więcej
- agnesssa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 42
13 lata 6 miesiąc temu #220463 przez agnesssa
Helooo 
A ja dzisiaj zaspałam do pracy
Rozładował mi się kom w nocy, a na nim ustawiam budzik, no i się budzę, zdziwiona, że taka wyspana jakaś, chce spojrzeć na telefon na godzinę, a on wyłączony, to od razu wiedziałam że już jestem spóźniona
Wstałam o 8:30 gdzie do pracy na 8
ale jako, że jestem błyskawiczna jak trza to w 10 min się umyłam, ubrałam, umalowałam i na 9 w pracy wylądowałam
no może byłam 5 po hehe.
Eash masakra z tym niespaniem, tym bardziej, że w ciąży powinno się wysypiać
A powiedz mi, bo ja jak byłam w ciąży to strasznie wariowałam, że w zasadzie nic nie mogę pić z tych rzeczy co lubię, między innymi kawę, a tu czytam, że Ty pijesz i to siekiere, jak to jest z tą kawą w ciąży 
Lacrijka dzięki śliczne, za wskazanie badań, na pewno się przyda nie jednej z nas

Magduśka może sobie tabse jakąś zapodaj na ten ból
A ja mam problem z wigilią, bo wolalabym jechać do moich rodziców na wigilię, przyjeżdża moja kuzynka ze swoim menem z Londyny, i tylko z nią i ze mna może sobie pogadać, moja rodzinka z angielskim trochę na bakier jest
a znowu teście będą sami i ooooo nie wiem co robić, już proponowałam mamie, żeby teściów też zaprosić i sprawa załatwiona ale to nagle robi się tak dużo ludzi, że nie wiadomo czy ich pomieścimy 
Dlatego w zasadzie też nie mogę się doczekać świąt, a z drugiej strony załamka

A ja dzisiaj zaspałam do pracy

Eash masakra z tym niespaniem, tym bardziej, że w ciąży powinno się wysypiać

Lacrijka dzięki śliczne, za wskazanie badań, na pewno się przyda nie jednej z nas

Magduśka może sobie tabse jakąś zapodaj na ten ból

A ja mam problem z wigilią, bo wolalabym jechać do moich rodziców na wigilię, przyjeżdża moja kuzynka ze swoim menem z Londyny, i tylko z nią i ze mna może sobie pogadać, moja rodzinka z angielskim trochę na bakier jest

Dlatego w zasadzie też nie mogę się doczekać świąt, a z drugiej strony załamka

- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #220497 przez chłopek
eash moj młody ma też 6 ząbków,i jemu także sie rozregulowało spanie, budzi sie nam 2 i dowodzi że musze go wziąśc do siebie, bo nie zasnie w łóżeczku, pozniej znwu sie budzi o 6 i dopiero o 8 zasypia.
wogóle mlody mi sie rozchorował strasznie kaszle
dzisiaj do lekarza jedziemy
wogóle mlody mi sie rozchorował strasznie kaszle

Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez chłopek.
- eash
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #220516 przez eash
chlopek, to nasze dzieci jakieś blizniaki jednojajowe sa, czy jak? moja sie budzi regularnie 2-3 w nocy, czasem szaleje krótko, pol godzinki, a czasem jak dzisiaj - 2 godziny i obowiązkowo z łóżeczka trzeba ją wziąć do nas, bo nie usnie. chociaz dzisiaj juz tak nas wkurzyla, ze ja zapakowalismy do lozeczka i dlugo marudzila, a w koncu usnela, nawet nie wiem kiedy... potem zajrzalam do niej to sie okazalo, ze spi na czworakach, pupe ma wyzej niz glowe, a do tego odkryta i zmarznieta na lód. okryłam ją, kolo 5:30 sie przebudzila, Adam ja wzial do siebie i pol godz. jeszcze przespali. ale o 6 juz ja budzimy, bo na 7:30 do opiekunki jedziemy.
agnessa, bo tej kawy sie powinno unikac w ciazy, jak chodzilam z Hania to wlasciwie wcale nie pilam, ani nawet rozpuszczalnej, zożową co najwyżej. a teraz piję sporadycznie, w momentach skrajnego niewyspania. ale mnie przylapalas
agnessa, bo tej kawy sie powinno unikac w ciazy, jak chodzilam z Hania to wlasciwie wcale nie pilam, ani nawet rozpuszczalnej, zożową co najwyżej. a teraz piję sporadycznie, w momentach skrajnego niewyspania. ale mnie przylapalas

- eash
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mniej Więcej
- Insomnia
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Chcę słyszeć w domu tupot małych stóp...
Mniej Więcej
- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Insomnia
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Chcę słyszeć w domu tupot małych stóp...
Mniej Więcej
- eash
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mniej Więcej
- Lacrijka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 10
- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #220597 przez chłopek
moja babcia nie wierzy ze z dziadkiem bedzie dobrze
ale musi byc w czerwcu ma przyjechac moja kuznka ze stanów ze swoja córka dziadek nigdy nie widział prawnuczki, no i moj maluszek sie urodzi i dziadek musi go zobaczyc. kurcze jak bysmy go namowili zeby poszedl do szpitala w poniedz to by było wszystko ok,