BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #220397 przez mesy
eash biedulka :kiss: :kiss: :kiss: ale za nie długo Hania pewnie da Ci się wyspać ;) wyrosną ząbki które mają wyrosnąć i będzie git ;) ;) ;)

eash
mi też jakoś tęskno do świąt .. ten klimat świąteczny :lol: :lol: :lol:
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #220413 przez magduska
witam kobitki :laugh:
eash jeszcze troche,a sie wyspisz i nim sie obejrzysz bedziesz druge trzymala w raczkach :lol:

a mi tak leb peka,ze juz druga kawke pije,teraz mam chwile,bo potem uciekam z pracy :lol: powiedzmy,ale to i tak praca hehe :silly:

zycze wam udanego weekendu,jak nie uda mi sie zajrzec tu,
bo ja to sprzatanie przede mna stoi i wola,zeby wytrzec te kurze,bo nie dlugo alergikami na kurz zostaniemy hehe :lol: :lol: :)
13 lata 6 miesiąc temu #220419 przez eash
mesy ona ma juz 6 ząbków i teraz budzi się nie przez zęby tylko tak... nawykowo chyba :( a ja wlasnie mialam nadzieje sie wyspac przed urodzeniem drugiego dziecka, bo jak drugie urodze, to juz na pewno sie nie wyspie przez kolejny rok, heh :blink:

magduska ja tez sobie szatana zrobilam, troche sie juz obudzilam, ale piach pod powiekami dalej szczypie... pewno mnie zaraz pogoni do ubikacji, bo kawa od czasow pierwszej ciąży w dosc charakterystyczny sposob dziala na moj zoladek i jelita, heh :blush:

swieta, swieta... wiecie, ja mam zajoba troche. ostatnio sobie zaczelam myslec, gdzie by tu choinke postawic. i doszlam do wniosku, ze dobrze by bylo, zamiast kupowac meble do Hanki pokoju, wyniesc do niej meble z naszego "pokoju dziennego" i kupic nowe wlasnie do dziennego, a wtedy choinka mi sie zmiesci w tym dziennym pod oknem... no i jak żem pomyślała, tak żem uczyniła - poleciałam do sklepu i wzięłam na kreche meble do dziennego :lol: Adam jeszcze nie wie. zatłucze mnie, jak przywioza. juz teraz splacamy 1000zl rat miesiecznie (nie liczac rat za dom), a ja jeszcze 400 dolozylam i to w czasie, w ktorym mojemu umowa sie konczy z koncem roku. mam troche świra, ale pomyslalam sobie, ze jak nie kupie, to Adam do emerytury sie bedzie zastanawial, czy warto wziac nastepny kredyt i tak bedziemy żyć w tym niewykończonym i niewyposażonym domu...

no, to mam juz miejsce na choinke :lol:
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #220420 przez Lacrijka
For Insomnia :)

W pierwszej fazie cyklu a dokładniej między 1 a 5 dniem cyklu wykOnuje sie badanka na:
- LH
- FSH ( Poziom FSH i LH (tzw. gonadotropiny) powinno się oznaczać w 3-5 dniu cyklu miesiączkowego. Zostaniesz na nie skierowana, jeśli cierpisz na zaburzenia miesiączkowania, nie możesz zajść w ciążę, a także jeśli weszłaś w okres premenopauzy)
- ESTRADIOL
- TESTOSTERON
- TSH, FT3,FT4

W drugiej fazie cyklu na około 7 dni po owulacji wykonuje sie badanka na:
- PROGESTERON
- mozna tez na PROLAKTYNE.. napisałam ze mozna bo do badania prolaktyny nie ma wymogu co do dnia cyklu, jej poziom sie nie zmienia.. Jednak zmienia sie w ciagu doby i zaleca sie oddac krew przed południem, po min 15 minutowym odpoczynku.

Do tych badań nie trzeba byc naczczo.. Jest jeszcze bardzo wiele hormonow, ale te które wymieniłam odgrywają istotna role w cyklu kobiety..

Warto tez sprawdzic sobie u gina czystosc pochwy, bo jest wiele bakterii ktore mozemy miec a nawet nie wiemy bo nie odczuwamy zadnych objawów.. Albo mozna oddac mocz na posiew z antybiogramem i z wynikiem do gina..(ja chyba w pon tak zrobie bo znów cos mi sie tam dzieje)
13 lata 6 miesiąc temu #220441 przez eash
laski, a co wy dzisiaj tak cicho? weekend juz macie?
13 lata 6 miesiąc temu #220463 przez agnesssa
Helooo :lol:

A ja dzisiaj zaspałam do pracy :ohmy: Rozładował mi się kom w nocy, a na nim ustawiam budzik, no i się budzę, zdziwiona, że taka wyspana jakaś, chce spojrzeć na telefon na godzinę, a on wyłączony, to od razu wiedziałam że już jestem spóźniona :lol: Wstałam o 8:30 gdzie do pracy na 8 :silly: ale jako, że jestem błyskawiczna jak trza to w 10 min się umyłam, ubrałam, umalowałam i na 9 w pracy wylądowałam :cheer: no może byłam 5 po hehe.

Eash masakra z tym niespaniem, tym bardziej, że w ciąży powinno się wysypiać :huh: A powiedz mi, bo ja jak byłam w ciąży to strasznie wariowałam, że w zasadzie nic nie mogę pić z tych rzeczy co lubię, między innymi kawę, a tu czytam, że Ty pijesz i to siekiere, jak to jest z tą kawą w ciąży :unsure:

Lacrijka dzięki śliczne, za wskazanie badań, na pewno się przyda nie jednej z nas :kiss: :kiss: :kiss:

Magduśka może sobie tabse jakąś zapodaj na ten ból :unsure:

A ja mam problem z wigilią, bo wolalabym jechać do moich rodziców na wigilię, przyjeżdża moja kuzynka ze swoim menem z Londyny, i tylko z nią i ze mna może sobie pogadać, moja rodzinka z angielskim trochę na bakier jest :cheer: a znowu teście będą sami i ooooo nie wiem co robić, już proponowałam mamie, żeby teściów też zaprosić i sprawa załatwiona ale to nagle robi się tak dużo ludzi, że nie wiadomo czy ich pomieścimy :ohmy:
Dlatego w zasadzie też nie mogę się doczekać świąt, a z drugiej strony załamka :dry:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #220497 przez chłopek
eash moj młody ma też 6 ząbków,i jemu także sie rozregulowało spanie, budzi sie nam 2 i dowodzi że musze go wziąśc do siebie, bo nie zasnie w łóżeczku, pozniej znwu sie budzi o 6 i dopiero o 8 zasypia.

wogóle mlody mi sie rozchorował strasznie kaszle :( dzisiaj do lekarza jedziemy
13 lata 6 miesiąc temu #220516 przez eash
chlopek, to nasze dzieci jakieś blizniaki jednojajowe sa, czy jak? moja sie budzi regularnie 2-3 w nocy, czasem szaleje krótko, pol godzinki, a czasem jak dzisiaj - 2 godziny i obowiązkowo z łóżeczka trzeba ją wziąć do nas, bo nie usnie. chociaz dzisiaj juz tak nas wkurzyla, ze ja zapakowalismy do lozeczka i dlugo marudzila, a w koncu usnela, nawet nie wiem kiedy... potem zajrzalam do niej to sie okazalo, ze spi na czworakach, pupe ma wyzej niz glowe, a do tego odkryta i zmarznieta na lód. okryłam ją, kolo 5:30 sie przebudzila, Adam ja wzial do siebie i pol godz. jeszcze przespali. ale o 6 juz ja budzimy, bo na 7:30 do opiekunki jedziemy.

agnessa, bo tej kawy sie powinno unikac w ciazy, jak chodzilam z Hania to wlasciwie wcale nie pilam, ani nawet rozpuszczalnej, zożową co najwyżej. a teraz piję sporadycznie, w momentach skrajnego niewyspania. ale mnie przylapalas :blush:
13 lata 6 miesiąc temu #220517 przez eash
a Hance musze te siuśki pobrać i zawieźc do laboratorium, bo jednak infekcja jej nie przechodzi, maść przestala dzialac :dry:
13 lata 6 miesiąc temu #220527 przez Insomnia
Lacruniu dziękuję bardzo :kiss: :kiss:
Wstawiłabym Ci tu jakiś bukiet kwiaciorów ale z dodawaniem obrazków jeszcze sobie kiepsko radzę :woohoo: :woohoo: Ale już wiesz że baaardzo chciałam :silly:

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #220540 przez chłopek
eash moj też spi na czworaka pupa do góry :)

mój dziadek podłaczony do respiratora jest, lekarz powiedział ze ma nadzieje ze mózg nie umarł
13 lata 6 miesiąc temu #220573 przez Insomnia
Chłopek trzymaj się :kiss: Trzymam kciuki za dziadka

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

13 lata 6 miesiąc temu #220574 przez eash
cholernie wrażliwy ten lekarz... współczuje :(
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #220596 przez Lacrijka
a co tu taka cisza...Czyzby owulka u kazdej ?? hihihi :laugh: :laugh: :laugh:
13 lata 6 miesiąc temu #220597 przez chłopek
moja babcia nie wierzy ze z dziadkiem bedzie dobrze :( ale musi byc w czerwcu ma przyjechac moja kuznka ze stanów ze swoja córka dziadek nigdy nie widział prawnuczki, no i moj maluszek sie urodzi i dziadek musi go zobaczyc. kurcze jak bysmy go namowili zeby poszedl do szpitala w poniedz to by było wszystko ok,
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia