- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- Aleksandraaa1
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
12 lata 2 miesiąc temu #553723 przez Aleksandraaa1
my od od ponad pół roku wiem to mało jest ale wiecie jak się bardzo chce, wszyscy znajomi maja juz dzieci to jeszcze bardziej boli jak sie nie moze teraz. Brałąm przez to Duphaston w czerwcu przestałam miewać miesiaczki i to mi zaleciła brałam juz po 10 tabl czyli ze 2-3 miesiace teraz ide do gina by sprawdzila cz musze dalej brac cz juz nie a jajniki po miesiaczce mnie teraz kłuja...nie wiem co to moze byc w poniedziałek sie dowiem.
Temat został zablokowany.
- Aleksandraaa1
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
12 lata 2 miesiąc temu #553731 przez Aleksandraaa1
Kulki w zielonej panierce : 500 g białego sera - twarozek
4 ł majonezu sól pieprz szczypta ostrej paprki ok 20 małych oliwek 1 duzy pęczek szczypiorku.
z serka+majonezu+ostrej papryki+ sol+pieprz - rozgniec widelcem na gładką mase, - powinna miec wyrazisty smak.
Dłońmi zwilzonymi woda formuj kulki wielkości orzecha włoskiego w srodek kazdej wloż oliwkę.
posiekaj szczypiorek wsyp go na talerzyk i obtaczaj w nim kulki. Można je nabic na patyczki potem włoż do lodówki by sie schłodziły:)
4 ł majonezu sól pieprz szczypta ostrej paprki ok 20 małych oliwek 1 duzy pęczek szczypiorku.
z serka+majonezu+ostrej papryki+ sol+pieprz - rozgniec widelcem na gładką mase, - powinna miec wyrazisty smak.
Dłońmi zwilzonymi woda formuj kulki wielkości orzecha włoskiego w srodek kazdej wloż oliwkę.
posiekaj szczypiorek wsyp go na talerzyk i obtaczaj w nim kulki. Można je nabic na patyczki potem włoż do lodówki by sie schłodziły:)
- Aleksandraaa1
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
12 lata 2 miesiąc temu #553739 przez Aleksandraaa1
Wy pewnie wszystkie dziewczyny jestescie teraz w prac ja troche moge posiedziec i poczytac - chociaz tez jestem.

- Aleksandraaa1
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #553744 przez Aleksandraaa1
Dziś Dzień Pączka ale ja postawiłam na sport nie jem i protestuje:) ale Wam - życzę smacznego i by Wasze Paczki się ulotniły:)
Ok dzięki za dobrą radę . tak bede robiłą...p.s. chyba teraz dobrze
Ok dzięki za dobrą radę . tak bede robiłą...p.s. chyba teraz dobrze

Ostatnio zmieniany: 12 lata 2 miesiąc temu przez Aleksandraaa1.
- ferritka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- tam gdzie nie ma dzieci -brakuje nieba
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 120
12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #553747 przez ferritka
Aleksandraaa1 napisał:
alex wiesz co , żebysmy nie miały biliona stron ( a tylko milion
) to najlepiej jak już dodasz post i jak ci się coś przypomni to najlepiej edytować i dopisać ....potem będzie nam łatwiej się tu doczytać

cisne się zrobić na bogini sexu i gracji i jadę z listą na zakupy
dobrego moje miłe
aa i nie katuj się niejedzeniem pączusia... ja dzisiaj przytulę nawet z trzi
nie odmawiaj sobie tej przyjemności, dzisiejsze pieszczoszki idą w cycki (
Wam pójdą w cycki u mnie niech idą w cholere byle nie tam
)
Wy pewnie wszystkie dziewczyny jestescie teraz w prac ja troche moge posiedziec i poczytac - chociaz tez jestem.
alex wiesz co , żebysmy nie miały biliona stron ( a tylko milion

cisne się zrobić na bogini sexu i gracji i jadę z listą na zakupy

aa i nie katuj się niejedzeniem pączusia... ja dzisiaj przytulę nawet z trzi

Ostatnio zmieniany: 12 lata 2 miesiąc temu przez ferritka.
- gosia28
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 32
12 lata 2 miesiąc temu #553765 przez gosia28
Leon boski 
ja miałam dziś frajdę przy odśnieżaniu z miom piesiorem, a właściwie on miał frajdę
no i mój Golduś zaczyna dojrzewać. Dziś chciał ruchnąć poduszkę
emka dobrze, że u taty poprawa, jak będzie pod stałą opieką lekarza to napewno wszystko będzie dobrze.
ja się nie lubię przed @ - czuję się jak baleron i w dodatku zawsze coś na nosie wyskoczy

ja miałam dziś frajdę przy odśnieżaniu z miom piesiorem, a właściwie on miał frajdę

no i mój Golduś zaczyna dojrzewać. Dziś chciał ruchnąć poduszkę

emka dobrze, że u taty poprawa, jak będzie pod stałą opieką lekarza to napewno wszystko będzie dobrze.
ja się nie lubię przed @ - czuję się jak baleron i w dodatku zawsze coś na nosie wyskoczy

- Aleksandraaa1
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
12 lata 2 miesiąc temu #553770 przez Aleksandraaa1
Gosiu to jak kazda kobieta przed @ czuje się jak balon trzeba to przetrwac:)
- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 46
12 lata 2 miesiąc temu #553783 przez MoNiaaa
ja juz 3 paczusie pochlonelam
czuje sie mega tlusta ale to chyba dobrze w ten dzien

teraz robie zapiekanke makoronowa i pewnie tez sie objem
a co mi tam..
teraz mam wlasnie @ i czuje sie napapowana do tego mam chcice na jedzenie i nie tylko
ale moj M jakos nie bardzo zupelnie nei wiem czemu

a po obiadku chyba wybierzemy sie na lepienie balwana bo Julka jeszcze nie lepila nigdy a jak juz spadlo to swinstwo to cza wykorzystac o ile bedzie mi sie chcialo dupcie ubrac i wystawic na polko...
no i moj urlopik sie uszczupla jeszcze tylko 3 dni i do roboty

teraz robie zapiekanke makoronowa i pewnie tez sie objem

teraz mam wlasnie @ i czuje sie napapowana do tego mam chcice na jedzenie i nie tylko

a po obiadku chyba wybierzemy sie na lepienie balwana bo Julka jeszcze nie lepila nigdy a jak juz spadlo to swinstwo to cza wykorzystac o ile bedzie mi sie chcialo dupcie ubrac i wystawic na polko...
no i moj urlopik sie uszczupla jeszcze tylko 3 dni i do roboty

- Aleksandraaa1
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
12 lata 2 miesiąc temu #553789 przez Aleksandraaa1
To życzymy udanej zabawy na śniegu u nas jest sucho nie ma sniegu ale juz przychodzi wiosna podobno bociany przylatują
)))

- iwonta_kg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
12 lata 2 miesiąc temu #553818 przez iwonta_kg
anoda89 napisał:
Tak jest mniejszy. Teraz juz nie jest skierowany w strone szyjki wiec krew mi nie leci tylko takie brazowe glutki czyli mi sie oczysza organizm z krwiaka. Jest w takim miejscu w którym w którym moze sie wchłonąć.
Paczek zaliczony:) i sterta faworków też
Iwonta zjesz pączusia i odrazu humorek się poprawi. Powiedz mi czy krwiak się zmniejsza?
Tak jest mniejszy. Teraz juz nie jest skierowany w strone szyjki wiec krew mi nie leci tylko takie brazowe glutki czyli mi sie oczysza organizm z krwiaka. Jest w takim miejscu w którym w którym moze sie wchłonąć.
Paczek zaliczony:) i sterta faworków też

- anoda89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72
12 lata 2 miesiąc temu #553850 przez anoda89
Ja już dwa pączusie wtrąbiłam i na tym nie koniec 
Ja robię roladki z naleśników ale trochę się przy tym schodzi albo coś podobnego do mini calzone
Składniki
0,5 kg mąki
1 szklanka mleka
5 dag drożdży
5 łyżek oleju
3 łyżki cukru
szcztpta soli
2 jajka
Mleko podgrzać i dodać drożdże,cukier i część mąki.
Odstawić w ciepłe miejce do wyrośnięcia.
Do miski wsypać pozostałą mąkę dodać olej,sól,jajko roztrzepane za pomocą widelca i wyrośnięte drożdże.
Ciasto dobrze wyrobić.
Jak by ktoś miał chęć to proszę przepis na ciasto
może być do pizzy albo do tych calzone (pierożki pieczone), pasztecików itp

Ja robię roladki z naleśników ale trochę się przy tym schodzi albo coś podobnego do mini calzone
Składniki
0,5 kg mąki
1 szklanka mleka
5 dag drożdży
5 łyżek oleju
3 łyżki cukru
szcztpta soli
2 jajka
Mleko podgrzać i dodać drożdże,cukier i część mąki.
Odstawić w ciepłe miejce do wyrośnięcia.
Do miski wsypać pozostałą mąkę dodać olej,sól,jajko roztrzepane za pomocą widelca i wyrośnięte drożdże.
Ciasto dobrze wyrobić.
Jak by ktoś miał chęć to proszę przepis na ciasto

- Aleksandraaa1
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
12 lata 2 miesiąc temu #553853 przez Aleksandraaa1
Zaczna mi się coraz bardziej podobac, gdyz lubie gotować
i może oderwiemy się od codziennych mysli ...kiedy to ja zajdę w ciąże:)
Buziaki

Buziaki

- anoda89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
12 lata 2 miesiąc temu #553872 przez anoda89
Farsz to naleśników
10 sztuk naleśniki,
2 opakowania serek śmietankowy Almette,
1 sztuka ogórek gruntowy bez ziarenek,
50 gram czerwona papryka,
1 pęczek rzodkiewki,
koperek,
szczypiorek,
sos włoski,
2 ząbki czosnek
Ogórka umyć, obrać, wybrac ziarenka i pokroić w drobniutką kosteczkę, zasolić i zostawic w miseczce na ok. 2 godziny. Po tym czasie odcedzić na sitku.
Umyte rzodkiewki i paprykę również pokroić w drobniutka kosteczkę, koperek i szczypiorek posiekać i wymieszać wszystko z ogórkiem. W osobnej misce zmieszać serki, można doprawić pieprzem.
Każdego naleśnika smarować dość grubo serkiem (ok. 0,5cm) i posypać pokrojonymi warzywami, zwinąć w ciasny rulon, a każdy rulon zawinąć w folię aluminiową i wstawić na kilka godzin do lodówki.
Wyjąć roladki z lodówki, pokroić każdą ostrym nożem ukośnie i połozyć na talerzykach
10 sztuk naleśniki,
2 opakowania serek śmietankowy Almette,
1 sztuka ogórek gruntowy bez ziarenek,
50 gram czerwona papryka,
1 pęczek rzodkiewki,
koperek,
szczypiorek,
sos włoski,
2 ząbki czosnek
Ogórka umyć, obrać, wybrac ziarenka i pokroić w drobniutką kosteczkę, zasolić i zostawic w miseczce na ok. 2 godziny. Po tym czasie odcedzić na sitku.
Umyte rzodkiewki i paprykę również pokroić w drobniutka kosteczkę, koperek i szczypiorek posiekać i wymieszać wszystko z ogórkiem. W osobnej misce zmieszać serki, można doprawić pieprzem.
Każdego naleśnika smarować dość grubo serkiem (ok. 0,5cm) i posypać pokrojonymi warzywami, zwinąć w ciasny rulon, a każdy rulon zawinąć w folię aluminiową i wstawić na kilka godzin do lodówki.
Wyjąć roladki z lodówki, pokroić każdą ostrym nożem ukośnie i połozyć na talerzykach
- Aleksandraaa1
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #553894 przez Aleksandraaa1
Ja lubie przygotowywać talerz wedlin, suchych kiełbasek, kabanosów i serów różnego rodzaju na jednym talerzu przybrane winogronami i orzechami włoskimi - dobre do wina piwa lub herbaty jak kto woli:)
Kuleczki z kurczaka - jeżyki.
mięsoz kurczaka kroje na drobną kostkę przyprawiam jak do miesa mielonego tworze z tego kuleczki wielkości orzecha włoskiego
Panierka
Bułka długa nie bagietka - teraz nie pamietam nazwy... kroje na kromki odkrajam skórkę kroję dosć duza kostkę by sie nie rozwaliło i obtaczam zamiast bułki tartej klopsiki lekko przyduszając by sie nie rozwalilo.
Smaze na patelni w dość duzej ilości oleju ale nie zamaczam ich całych jak frytki obracam na patelni - uwazajcie bo sie szybko przypiekaja.
Gotowe odsaczam na reczniku papierowym mozna nabić na patyczki podawaj ciepłe + sosy , dipy.
Smacznego
Kuleczki z kurczaka - jeżyki.
mięsoz kurczaka kroje na drobną kostkę przyprawiam jak do miesa mielonego tworze z tego kuleczki wielkości orzecha włoskiego
Panierka
Bułka długa nie bagietka - teraz nie pamietam nazwy... kroje na kromki odkrajam skórkę kroję dosć duza kostkę by sie nie rozwaliło i obtaczam zamiast bułki tartej klopsiki lekko przyduszając by sie nie rozwalilo.
Smaze na patelni w dość duzej ilości oleju ale nie zamaczam ich całych jak frytki obracam na patelni - uwazajcie bo sie szybko przypiekaja.
Gotowe odsaczam na reczniku papierowym mozna nabić na patyczki podawaj ciepłe + sosy , dipy.
Smacznego
Ostatnio zmieniany: 12 lata 2 miesiąc temu przez Aleksandraaa1.
- anoda89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej