BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #868284 przez marysiamarysia
Wika - no to teraz juz jestem przerażona , bo właśnie przegladałam stare zdjęcia mojej drugiej i trzeciej pociech . Toz to masakra była ( póxniej Wam wrzucę , bo teraz obiad robie )
Nie ! mój umysł nie jest w stanie wyobrazic sobie czwartego dziecka ;)a własciwie krzywdy jaką mogę mu wyrządzić ;P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #868342 przez Mirella
To jeszcze na to sobie zerknijcie :) www.facebook.com/NiezawodnaNiania/photos...8577/?type=3&theater

a dziewczynki są super i wcale nie są trudne w obsłudze, coś panikujecie bez sensu. Ja bym Duśki na Rafałka nie zamieniła, chociaż pewnie gdybym miała Rafałka to bym nie chciała zamienić na Duśkę, wiadomo, swoje to swoje :blink:

Kto mnie jutro obudzi do gina? Bo przecie ja się nie obudzę, ja wstaję... hmm, nie powiem Wam o której :P Ale powiem, że spać to dziś o czwartej poszłam :blush:

11 lata 1 miesiąc temu #868345 przez meli1990
trzymam kciuki marysia za dwie krechy i za inne testujące też. Mi się @ skończył wiec trzeba dalej działać o zobaczenie dwóch kresek na teście. Na grudzień się już nie załapie ale będę i tak się cieszyć jeśli się uda na styczeń czy kolejne miesiące :) Miłego popołudnia

11 lata 1 miesiąc temu #868494 przez Anabelle
meli nic sie nie martw - ja dlugo w tym watku posiedze - bede ci kibicowac :)

11 lata 1 miesiąc temu #868552 przez Mała
Witam
Ja mam synka i córkę, obsługa nie straszna ;)

11 lata 1 miesiąc temu #868565 przez ferritka
a ja będę obstawiać przy tym, że jajeczka i gwizdek trzeba bardzo obserwować i patrzeć czy jajeczka zeszły tam coś obciągać naciągać trzeba do mycia i wycierania bo potem jak sie za maluszka zaniedba, to za młodzieniaszka ma sie tak jak ma mój Kręgiel czyli kiszke.
i nie jest to mój wymysł że nie loubie nietopery to tak tu ogłaszam takie sądy tylko powiedział nam to urolog, że tak jest.

Maryś, gdzie te Twoje pannice czy foto przespałam ??
a ja dzisiaj gryllowanie rozpoczęłam na świezym powietrzu i tak mi było cudnie na dworze, że zjadłam i przespałam pół dnia :S :S

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 1 miesiąc temu #868582 przez meli1990
Anabelle dzięki. Ja tez będę trzymać kciuki za ciebie żeby w końcu się udało

11 lata 1 miesiąc temu #868649 przez Anabelle
Ja czekam na wiosnę w pełni, kwiaty, pyłki etc :-D
Może i ja się zrobię bardziej pylna :-P

No i lato - kolejny okres miłości :-P

Mnie od wczoraj boli podbrzusze jak na okres Ale nie wiem o co chodzi bo dzisiaj minął tydzień od lyzeczkowania.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #868688 przez marysiamarysia
:) obecna :)Witam dziewczynki :)
Melduje , żem bardzo słaba , grypsko mnie okropne męczy i sikałam z rezultatem lekkiego rozczarowania...
Dziś 29dc , więc nie spodziewałam się niczego szczególnego , choć w tym cyklu jakoś nie spodziewam się dwóch kresek ujrzec :(
Kolejny sik będzie 9.04 więc będzie nas więcej chyba , no i większe emocje :lol:
Ferri , zdjęcia będą , mam na pulpicie ale trza jeszcze raz zmniejszyc .Dziś się tym zajme.
Anabelle - może brzuch boli po łyżeczkowaniu :unsure: mnie przez jakiś czas też pobolewał , ale wielkiego doświadczenia i wiedzy w tej kwestii nie mam
Meli pracuj , pracuj :lol: :lol:
Idę moje dzieci do szkoły pobudzić a potem zmniejszam zdjecia , farbuje włosy , psiątam , albo nic nie zrobie poza obudzeniem dzieci .Plany mam wielkie , ale się zobacz :laugh: :laugh: :laugh: y

Dobra - w takim razie stare fociszcze :woohoo: a na nich pomysły na ciekawe spędzenie wolnego czasu ( kiedy mama i tata ciężko pracują nad remontem )

Oczywiście zdjęcia wklejone pod wpływem tekstu Gabi ( o trójce dzieci ) Jak się domyślacie , żadna z tych pannic nie jest moim pierwszym dzieckiem :lol:
Pierwsze nie ma takich zdjęć :woohoo: :woohoo:
Dlatego pytam . Co będzie z czwartym??? :lol: :lol: :lol: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :huh: :huh: :huh:
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #868809 przez ferritka
Marysia, ależ pannice fajowskie :) oj Ty sie nie nudzisz w domu :) widzę, że one też się zajęły remontem- no zdobiennictwem i dekoratorstwem bardziej :)))
a jakie oczyska mają niebieściutkie :)) oooj też będzie gwardia rozpalonych napaleńców je nachodzić , bo jak miss normalnie :lol: :lol:

ej, ja też w planie, pranie - juz zrealizowane, postawione , okna planuje przelecieć gruntownie + firanki - ale to Kręgiel obiecał że powiesi :lol: :lol: no i ogólnie muszę chate przelecieć na szmacie bo jakis nie ład, dotego hmmm Leo najadł sie kwiatkó i ..ozdobił mi podłogę w salonie, trzeba na parze przelecieć więc no troche mus mam z tym porządkowaniem B) B)

Paniiiii śniłaś mi sie :S :S :S

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 1 miesiąc temu #868847 przez Mirella
Marysia do kompletu chłopak i będzie wesoła gromadka :lol:

Ferri, to chodź i do mnie posprzątasz, bo mnie się nie chce :P A w ogóle wyjaśnij mi dwie rzeczy, kiedy nad morze wyjeżdżasz i dokąd się przeprowadzasz, bo coś mi chyba umkło ;)

Kto zna szybszą ginkę niż moja? W siedem minut mnie zbadała, pogadała, pobrała cytologię i wypisała dwa skierowania ;) Ale przynajmniej kolejek do niej nie ma, coś za coś.
Teraz muszę znaleźć kogoś kto mi USG zrobi, bo w przychodni taki cham to robi, że wolę gdzieś iść zapłacić niż przed chamem majtki ściągać. I profilaktycznie dostałam skierowanie na USG piersi, chyba już stara jestem, kiedyś mi takowych nie dawała ;)

11 lata 1 miesiąc temu #868852 przez ferritka
hehehe rozwiesiłam pierwszą partię prania i dostałam zadyszki :lol: :lol: cały dzień mi zajmą te porządki u mnie hehehe no więc hmmm jeśli Ci Mirellka nie będzie przeszkadzać to ja bym jutro do Ciebie wpadła ze szmatą :lol: :lol: bo coś czuje, że dzisiaj dwie chałpy przelecieć to bym mogła arytmii dostać :lol:

nooo Kręgielek wyjeżdża już 26.04!!! AAAA to już!!!
a ja jako ,że te badanie genetyczne mam 6maja bo nie jadę z nim tylko się przenoszę do mamy :lol:
poza tym 11.05 i 18.05 mam komunie moich chrześniaków i musielibyśmy znowu zjechać tu więc ...Kręgiel sie przykula na 11go i po 18tym razem wrócimy nad morze :lol:
aa 01.09 wracam bo miorę l4 i czekać będę na kontrolę :lol: :lol: krótki sezon przede mną w tym sezonie mnie czeka :lol: :lol: może uda się na plaże iść B) B)

hehehe szybka ta ginka, ale co ma dłużej gmerać jak konkret babka :)

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 1 miesiąc temu #868866 przez Mirella
Ferri, ale ja nie mam chałpy tylko małą chatkę na kurzej łapce, pewnie by się w Twoim salonie zmieściła, to wpadaj dziś to jutro będziesz miała wolne. Okna Ci daruję bo niedawno myłam, zresztą moskitiery już pozakładane to z podwórka się nie umyje a w domu jeszcze skrzynki stoją na parapetach, wyniosę na lato to wtedy umyję.

Ja nie wiem jak Ty chcesz w tym roku przy garach stać nad tym morzem, kompletnie sobie tego nie wyobrażam, poza tym weź kobieto sobie w główkę wbij, że jak teraz nie odpoczniesz to potem długo nie, wiem co mówię ;) To się lepiej nie daj do ciężkiej roboty zagnać :blink:

Dobra, to tera ja idę pranie wstawiać, powieszę na dworze to mi do wieczora przewieje.

11 lata 1 miesiąc temu #868989 przez Anabelle
Ferii wyluzuj :-)
Nigdy już nie będzie tak jak w pierwszej ciąży. To ostatni czas kiedy odpoczywasz kiedy ty chcesz a nie kiedy pozwala ci maleństwo :-P

Mnie dalej boli podbrzusze :-(
W necie piszą że może się obkurczac macica bo krwawienie zanika, zostało plamienie. Oby to to.

Zniose jajo czekając na te 2-3 cykle :-(

11 lata 1 miesiąc temu #868992 przez ferritka
eej B) ale ja nie będę stać w kuchni :lol: :lol: jadę wdychać jod i spacerować po plaży a jak bedzie potrzeba to pokręce sie po sali ale żadnej cięzkiej pracy!!! za dużo mnie ta ciąża łez kosztowała żeby teraz szaleć i być lekkomyslną :lol:
tak więc luz bluz spokojnie moje śliczne ja będę leniuchować :lol: :lol:

Marysia, gdzie ja znalazłam jak pisałaś o herbacie z liści malin? B) B) no i patrz, Ty genialna jesteś bo trafiło mi sie takie oto cudo do poczytania parenting.pl/portal/herbata-z-lisci-malin :lol: :lol:

Bella, dasz radę, pomyśl raczej że to tylko 2-3 cykle do Twojego szczęscia :kiss: :kiss: :kiss:

Kuba Maly Kregielek <3

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka