- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Bisbas ładny brzusio
a to my dziś , miał byś spacer, ale znów leje :/ także film, łózeczko i mcDonald
Uploaded with ImageShack.us
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Joanna, co tu dużo gadać-piękna jak zawsze
A ja się nie mogę zdecydować nad rodzajem przewijaka...wrr..
Oto moje dylematy
-taki na łóżeczko? nie trzeba go co chwilę ściągać i zakładać? Trzeba będzie zorganizować w pobliżu miejsce na wszystkie potrzebne przybory...
-Taki z półeczkami pod spodem? Wydaje się praktyczny...-może ten?
-Zestaw 3w1-komoda+wanienka+przewijak...chyba nie, bo z powodu tej wanienki jest ograniczony dostęp do półki na przybory...
-taki na ścianę? Niby najmniej miejsca zajmuje, ale jakoś mnie te druty widoczne po jego złożeniu nie przekonują ze względu na jego estetykę...
-taki składany z materiału z kieszonkami po boku i płócienną półeczką? Bardzo fajny, ale nie za miękki?
-komoda z przewijakiem? Super, jeśli znajdę jakąś która mnie przekona i wyglądem i cenowo, bo niestety przewijak to nie jedyna rzecz, którą muszę kupić... Ja wciąż mam nie do końca umeblowane mieszkanko...
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Qltoorka ja z Miss mialam taki na komodzie, w moim przypadku przydala sie tora tylko komoda(ktora mam do dzisiaj)z przewijaka prawie wogole nie korzystalam bo Miss wiercila sie jak sruba i wygodnie mi bylo na lozku(balam sie ze mi spadnie)
Brzuszko oczywiscie przeurocze
Ehhh mam lekki syf w domu bo krzystam z pogody i non stop jestem z Miss na ogrodzie(niestety mezus zabronil mi wychodzic na dluzsze spacery bez obstawy
Ahhhh melduje ze juz dzidziusiowe ciuszki sa poprane(tylko czekaj az mezus je poprasuje
- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..
Qltoorka mam trochę miejsca w łazience, to mogę sobie pozwolić na przewijak. Kupiliśmy ten najtańszy z Ikei. Sniglar jak dobrze pamiętam z jedną półeczką pod spodem - J. ma mi na nim zainstalować kółka, żebym mogła go przestawiać tak jak mi pasuje.
Przewijak na łóżeczko odpadł ze względu na moją własną wygodę, bo : Jeśli przewijak jest na łóżeczku i kładziesz tam maluszka - masz jedną rękę na smyku, a drugą szukasz potrzebnych rzeczy. Czyli, albo masz jakiś organizer wiszący na ścianie/łóżeczku, albo blisko masz jakąś półkę, albo komodę. Jeśli blisko masz komodę, to lepiej przewijak mieć na niej i wyciągać z niej te potrzebne przybory toaletowe. Może używaną?
Podobało mi się 3w1, ale ja muszę mieć też miejsce pod przewijakiem, żeby stał tam sobie kosz na pranie. Poza tym, bardziej się temu nie przyglądałam.
Składany przewijak osobiście mi nie podchodzi, bo się za mocno buja, a ja najgorsze scenariusze wtedy mam w głowie
- bisbas
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- mama Dawidka 2009 i dwóch Aniołków 2012 15 tc
- bea2a
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja przewijak zamówiłam na łóżeczko usztywniany do tego organizer/przybronik do powieszenia na łóżeczko
bea2a brzuszek napewno Ci wyskoczy, ale już długo nie będziesz się z nim męczyła, chociaż mi mój nie sprawia żadnych trudności
- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Wiem, że się na mnie rzucicie z pazurkami, ale upiekłam ciasto. I mogę z czystym sercem polecić, bo jest szybkie, lekkie, z dowolnymi owocami i bez tłuszczu
No i mam jeszcze problem. Co kupić chłopcu na roczek?? W sumie mamy jeszcze 3tyg na zakupy, ale na wszelki wypadek wolę być wcześniej przygotowana. Zwłaszcza, że lipcówki zaczęły się już rozpakowywać
- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Przewijak mam podobny do Joanny, jeszcze kupię przybornik i będzie ok:)
Kasiak dzieki za przepis,,to coś dla mnie
- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..
- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
- bea2a
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Qltoorka poza tym przewijakiem mam też komodę z wanienką ale tylko dlatego, że dostałam od szwagierki. Sama bym nie kupiła bo faktycznie jest utrudniony dostęp do artykułów do pielęgnacji niemowlęcia. Także nie polecam. Kupiłam dodatkowy przewijak na łóżeczko bo na razie mała będzie spała z nami w sypialni, więc nie będę biegać do innego pokoju żeby ją przewijać. Jak kupisz komodę to też musisz otwierać szufladę, żeby coś wyciągnąć i nie jest to najwygodniejsze, więc w sumie i tak jakąś półeczkę trzeba mieć na kosmetyki. Najlepszą opcją byłaby komoda ale taka szeroka, że zmieści się przewijak i obok zostanie miejsce na kosmetyki.
- magdalenagal
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Tak mną trząchnęło to że Patrizia już na rozładunku że pół nocy nie spałam. Drugie pół śniły mi się mega bzdety- gwałty na Menżu (poważnie!) i zmarli znajomi i z Rodziny. Trzecie pół umierałam bo złapał mnie mega skurcz w łydce. Noga do teraz jest zepsuta, boli jak cholera. Od razu piłam magnez. A no i jak się budziłam to sprawdzałam czy mi wody nie odeszły (empirycznie- czyt. macałam się czy nie jestem mokra...) Chodzę non stop do łazienki i patrzę w lustro czy mi brzuch nie objechał. Kończ się wstrętny dniu! Jutro będzie lepiej (I hope so!)
A z lepszych wieści:
Monsz jutro zaczyna gipsować (tak wiem, u Patrizi też się zaczęło od gipsowania, bardzo proszę mi nie przypominać) Muszę posprzątać łazienkę tylko a z resztą pomorze mi Siostra.
Bea masz taki maleńki zgrabny brzuch
Mimo że lubię siebie w ciąży- nie wstydzę się swojego ciała (nie licząc nóg
Bibas ładnie rośniesz
Asia znowu wciągałaś brzuch żeby się do szortów zmieścić?
Qltoorka masz mega durnego znajomego. Ja też nie wiem o co mu chodziło ze śmiesznym połączeniem. Mam znajomych o na prawdę osobliwych nazwiskach a czasem połączonych z imionami równie "ciekawymi" a na prawdę do głowy nie przyszłoby mi się z tych połączeń śmiać.
Co do nudności- wyczytałam gdzieś tam kiedyś, że Maluszek naciska na organy i żołądek. Stąd poczucie że jest się na dobrej drodze do puszczenia pawia.
Buźki moje Miłe.
- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Magdalenagal