BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

13 lata 1 miesiąc temu #668448 przez Joanna89
bea2a śliczna sesja:) pięknie wyglądacie :)
Bisbas ładny brzusio :)

a to my dziś , miał byś spacer, ale znów leje :/ także film, łózeczko i mcDonald :P

Uploaded with ImageShack.us

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #668453 przez Qltoorka
no, bea2a, podziękuj tej burzy :) Pięknie Wam te zdjęcia wyszły :) Ja się wprost nie mogę nadziwić nad wielkością Twojego brzusia :P Może też urośniesz w mgnieniu oka jak bisbas :)

Joanna, co tu dużo gadać-piękna jak zawsze :) Super bluzeczka :) Bardzo lubię takie :)

A ja się nie mogę zdecydować nad rodzajem przewijaka...wrr..
Oto moje dylematy :P
-taki na łóżeczko? nie trzeba go co chwilę ściągać i zakładać? Trzeba będzie zorganizować w pobliżu miejsce na wszystkie potrzebne przybory...
-Taki z półeczkami pod spodem? Wydaje się praktyczny...-może ten?
-Zestaw 3w1-komoda+wanienka+przewijak...chyba nie, bo z powodu tej wanienki jest ograniczony dostęp do półki na przybory...
-taki na ścianę? Niby najmniej miejsca zajmuje, ale jakoś mnie te druty widoczne po jego złożeniu nie przekonują ze względu na jego estetykę...
-taki składany z materiału z kieszonkami po boku i płócienną półeczką? Bardzo fajny, ale nie za miękki?
-komoda z przewijakiem? Super, jeśli znajdę jakąś która mnie przekona i wyglądem i cenowo, bo niestety przewijak to nie jedyna rzecz, którą muszę kupić... Ja wciąż mam nie do końca umeblowane mieszkanko... :dry:

13 lata 1 miesiąc temu #668466 przez dziubasek
A j sie opalam :laugh:
Qltoorka ja z Miss mialam taki na komodzie, w moim przypadku przydala sie tora tylko komoda(ktora mam do dzisiaj)z przewijaka prawie wogole nie korzystalam bo Miss wiercila sie jak sruba i wygodnie mi bylo na lozku(balam sie ze mi spadnie)
Brzuszko oczywiscie przeurocze :)
Ehhh mam lekki syf w domu bo krzystam z pogody i non stop jestem z Miss na ogrodzie(niestety mezus zabronil mi wychodzic na dluzsze spacery bez obstawy :angry: )ale i tak jest fajnie... jutro wyciagam basen dla malej :)
Ahhhh melduje ze juz dzidziusiowe ciuszki sa poprane(tylko czekaj az mezus je poprasuje :) kochany kazal mi delektowac sie pogoda i on nie dosc ze pracuje to jeszcze zajmuje sie domem)

13 lata 1 miesiąc temu #668470 przez uniuni
Bea Ty się uwidaczniasz z brzuszkiem tylko po to by zaraz go zgubić :) Szkoda, że nie masz okazji nacieszyć się taką kulą z przodu jak większość z nas. No chyba, że Ci tego nie brakuje, wtedy świetnie, że masz maleńki brzusio :)

Qltoorka mam trochę miejsca w łazience, to mogę sobie pozwolić na przewijak. Kupiliśmy ten najtańszy z Ikei. Sniglar jak dobrze pamiętam z jedną półeczką pod spodem - J. ma mi na nim zainstalować kółka, żebym mogła go przestawiać tak jak mi pasuje.
Przewijak na łóżeczko odpadł ze względu na moją własną wygodę, bo : Jeśli przewijak jest na łóżeczku i kładziesz tam maluszka - masz jedną rękę na smyku, a drugą szukasz potrzebnych rzeczy. Czyli, albo masz jakiś organizer wiszący na ścianie/łóżeczku, albo blisko masz jakąś półkę, albo komodę. Jeśli blisko masz komodę, to lepiej przewijak mieć na niej i wyciągać z niej te potrzebne przybory toaletowe. Może używaną?
Podobało mi się 3w1, ale ja muszę mieć też miejsce pod przewijakiem, żeby stał tam sobie kosz na pranie. Poza tym, bardziej się temu nie przyglądałam.
Składany przewijak osobiście mi nie podchodzi, bo się za mocno buja, a ja najgorsze scenariusze wtedy mam w głowie ;)

13 lata 1 miesiąc temu #668471 przez bisbas
Dziubasek zazdraszczam męża :) my jestesmy sami na tydzien a maż w Polsce musiał jechac pozalatwiac sprawy a ja niestety nie dostalam pozwolenia na lot :( pogody też zazdroszcze wszystkim tym ktorzy maja ladna u nas cieplo bylo tylko 3 dni a tak to ciagle pochmurno i dzis tylko 12 stopni no i siedzimy w domku i sie nudzimy na szczescie jutro zapowiada sie w miare ladnie :)

13 lata 1 miesiąc temu #668476 przez bea2a
Uniuni faktycznie trochę Wam zazdroszczę tych ładnych okrąglutkich brzuszków. Jak mówię ludziom,że to już 8 miesiąc, to mi nie wierzą. Mówią, że wyglądam na piąty. No i w kurtce nic nie widać, więc zapomnij o jakichkolwiek przywilejach. Plusy są takie, że nie jest mi ciężko i plecy mnie nie bolą. Może jeszcze wyskoczy mi brzuszek tak jak bibas :)

13 lata 1 miesiąc temu #668491 przez Joanna89
Qltoorka danke :D
Ja przewijak zamówiłam na łóżeczko usztywniany do tego organizer/przybronik do powieszenia na łóżeczko

bea2a brzuszek napewno Ci wyskoczy, ale już długo nie będziesz się z nim męczyła, chociaż mi mój nie sprawia żadnych trudności :)

13 lata 1 miesiąc temu #668506 przez kasiak
Tez jeszcze nie mam przewijaka. A nie wiem kiedy kupimy bo ja nie mam jak jechać, a mąż pracuje calymi dniami i wieczorem juz mu się nie chce nigdzie jeździć. Może zdążymy przed porodem :dry:
Wiem, że się na mnie rzucicie z pazurkami, ale upiekłam ciasto. I mogę z czystym sercem polecić, bo jest szybkie, lekkie, z dowolnymi owocami i bez tłuszczu :) www.wielkiezarcie.com/recipe36576.html ja robiłam z mrożonymi malinami i pół już sama zjadłam :cheer:

No i mam jeszcze problem. Co kupić chłopcu na roczek?? W sumie mamy jeszcze 3tyg na zakupy, ale na wszelki wypadek wolę być wcześniej przygotowana. Zwłaszcza, że lipcówki zaczęły się już rozpakowywać ;)

13 lata 1 miesiąc temu #668535 przez agusiaa26
Bea2a śliczne zdjecia i twój mąż w koncu się ujawnil;) Nie martw sie, może przy nastepnej ciąży będziesz miec większą kuleczke z przodu;)

Przewijak mam podobny do Joanny, jeszcze kupię przybornik i będzie ok:)

Kasiak dzieki za przepis,,to coś dla mnie :)

13 lata 1 miesiąc temu #668537 przez uniuni
Kasiak sporo ludzi na 1 urodziny kupuje zabawki. Na te urodziny na które my byliśmy zaproszeni chłopiec dostał ubrania, rowerek drewniany taki bez pedałów jakieś grające zabawki, a od nas swój pierwszy zestaw obiadowy, który z resztą bardzo lubi :) Taki kolorowy 4 częściowy - kubeczek, miseczka, duży i mały talerzyk i sztućce do tego :) Oby nie z porcelany ;) Mały nimi tłukł wszędzie, a i tak najfajniejsze było opakowanie :D

13 lata 1 miesiąc temu #668541 przez Joanna89
Agusia a masz jakieś specjalne okrycie na przewijak? mój jeszcze do mnie nie dotarł.

13 lata 1 miesiąc temu #668542 przez kasiak
Teraz są promocje z okazji dnia dziecka i myślałam żeby skorzystać z okazji. Widziałam w jednej z gazetek taki mały basen dmuchany z daszkiem. Nawet nie drogi a idzie lato, więc się przyda do pluskania :) ale trzeba najpierw jechać do sklepu i tu jest pies pogrzebany :( z zabawkami będzie ciężko bo młody wszystko ma. Auta, misie, warsztat z autami itp, po prostu ciężko cos wydumać.

13 lata 1 miesiąc temu #668552 przez bea2a
Joanna89 ja też mam taki przewijak i kupiłam do niego pokrowiec z froty, taki jak prześcieradełko z gumką. Są specjalne wymiary na przewijak.

Qltoorka poza tym przewijakiem mam też komodę z wanienką ale tylko dlatego, że dostałam od szwagierki. Sama bym nie kupiła bo faktycznie jest utrudniony dostęp do artykułów do pielęgnacji niemowlęcia. Także nie polecam. Kupiłam dodatkowy przewijak na łóżeczko bo na razie mała będzie spała z nami w sypialni, więc nie będę biegać do innego pokoju żeby ją przewijać. Jak kupisz komodę to też musisz otwierać szufladę, żeby coś wyciągnąć i nie jest to najwygodniejsze, więc w sumie i tak jakąś półeczkę trzeba mieć na kosmetyki. Najlepszą opcją byłaby komoda ale taka szeroka, że zmieści się przewijak i obok zostanie miejsce na kosmetyki.

13 lata 1 miesiąc temu #668554 przez magdalenagal
Cześć Dziewczyny.

Tak mną trząchnęło to że Patrizia już na rozładunku że pół nocy nie spałam. Drugie pół śniły mi się mega bzdety- gwałty na Menżu (poważnie!) i zmarli znajomi i z Rodziny. Trzecie pół umierałam bo złapał mnie mega skurcz w łydce. Noga do teraz jest zepsuta, boli jak cholera. Od razu piłam magnez. A no i jak się budziłam to sprawdzałam czy mi wody nie odeszły (empirycznie- czyt. macałam się czy nie jestem mokra...) Chodzę non stop do łazienki i patrzę w lustro czy mi brzuch nie objechał. Kończ się wstrętny dniu! Jutro będzie lepiej (I hope so!)

A z lepszych wieści:

Monsz jutro zaczyna gipsować (tak wiem, u Patrizi też się zaczęło od gipsowania, bardzo proszę mi nie przypominać) Muszę posprzątać łazienkę tylko a z resztą pomorze mi Siostra.

Bea masz taki maleńki zgrabny brzuch :-) Świetnie wyglądasz :-)

Mimo że lubię siebie w ciąży- nie wstydzę się swojego ciała (nie licząc nóg ;-)) brzuch mam przeogromny w porównaniu do Twojej piłeczki.

Bibas ładnie rośniesz :-) i nadrabiasz tyły :-)

Asia znowu wciągałaś brzuch żeby się do szortów zmieścić? :P Ty wiesz że świetnie wyglądasz :-)

Qltoorka masz mega durnego znajomego. Ja też nie wiem o co mu chodziło ze śmiesznym połączeniem. Mam znajomych o na prawdę osobliwych nazwiskach a czasem połączonych z imionami równie "ciekawymi" a na prawdę do głowy nie przyszłoby mi się z tych połączeń śmiać.

Co do nudności- wyczytałam gdzieś tam kiedyś, że Maluszek naciska na organy i żołądek. Stąd poczucie że jest się na dobrej drodze do puszczenia pawia.

Buźki moje Miłe.

13 lata 1 miesiąc temu #668561 przez agusiaa26
Joanna ja tak jak Bea mam pokrowiec na przewijak, nie wiem czy bede jeszcze kupowac na zmianę bo byc moze wystarczy położyć kocyk czy pieluche flanelowa.

Magdalenagal :ohmy: jesteś hardkorem, matko jakie sny, cos ty ogladala wcześniej ze tak ci w glowie zostały jakies gwalty itp??:):)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka