BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #668578 przez Qltoorka
Dzięki dziewczyny za przydatne rady w sprawie przewijaka :-)

Uniuni, jak napisalas o tym rowerku drewnianym bez pedałów to mi się przypomniało jak w ubiegłym roku widzialam taka dziewczynkę na czymś takim po raz pierwszy... Wiem ze zadaniem takiego rowerka jest głównie nauka utrzymania równowagi (chyba) i ze jest on coraz bardziej popularny i dość kosztowny jak na kawałek drewna, ale tak mi było żal tej slodziny, która z wielkim smutkiem oglądała się na każdy mijający ja rower...a ona biedna musiala przebierać w rozkroku nozkami, bo rodzice ja poganiali... Mówię Wam, nigdy nie zapomnę widoku tych rozzalonych oczu... I choćby każdy fizjoterapeuta czy pediatra wychwalal ten gadzet nie zrobie tego dziecku by tak się meczylo....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #668582 przez dorkiszon
Ja sobie wróciłam od koleżanki jaki malusi nie mogłam się napatrzeć i uświadomiłam sobie, że takiego malutkiego będę miała. No i kolejna , której dziecko zostało uczulone na Jonsona oliwke całe czerwone sie zrobiło jak , go posmarowała. Wogóle strasznie był zasypany potówkami nie wiem czy to nie przez to, że strasznie był na ubierany. W domu miała ciepło, że się ze mnie lało, a dziecko było ubrane w kaftanik na to śpiochy i na to drugie śpiochy takie wełniane i na to jeszcze taka kurteczka sztruksowa. Wydaje mi się , że lekka przesada i przegrzanie dziecka.
No i miało strasznie szorstką skóre na twarzy nie wiem czemu. Pozatym przekochany.
Pokazywała mi jak się przewija , bo jestem zielona w temacie, ale nie miała przewijaka tylko podkład pod przewijanie i robiła to w łóżeczku. Karmi co 1,5 godziny mówiła, że przy pierwszy kazali jej karmić co 3 godziny i dziecku sie ciemiączko zapadło więc teraz karmi na żądanie.
Wstaje cały czas w nocy i śpi do 6:30 , a ja teraz śpię do 10 hahahaha jak sobie pomyślę :D
Aha no i to o czym pisałyśmy zostałam nastraszona " no teraz wam się skończy" , ale co nam się skończy zycie ? hahaha
Ja mam przewijak w łóżeczku, ale się okaże gdzie będę przewijała w rzeczywistości jak to wyjdzie w praniu. Pytałam sie jej jeszcze czy przydają się jej te pieluszki flanelowe mówiła, że jedynie mu podkłada jak mu się ulewa i czasami można zawinąć w nia dziecko. Ja narazie więc ich nie kupuje , bo zawine w rożek, a jak mu sie uleje to mam tetrowe pieluszki od tego.
Jeśli mi się przydadzą to dokupie najwyżej.

11 lata 11 miesiąc temu #668585 przez Joanna89
Magdalenagal dzięki, ale uwierz mi wcale się tak nie czuję...
My też już przygotowania pełną parą, jutro albo w sobotę muszę wybrac się do IKEA po białe szafeczki :)

11 lata 11 miesiąc temu #668606 przez kaska1982
Kurcze jakie wieści? Patrizia na porodowce? Mam nadzieję że wszystko ok:) pascal buziaki dla całej trójki:*

Qltoorka ja mam przewijak na lozeczko, przykrywac go będę pieluszka flanelowa, a obok lozeczka albo postawie taka mała komodke albo do lozeczka przyczepie półkę która mam w zestawie z lozeczkiem turystycznym.

Dziewczyny śliczne brzuszki, a Bea rzeczywiście malutki i zgrabniutki twój brzusio. Ja przy tobie to jak wieloryb:)

ostatnio kupowalam prezent na rożek i był to wielki karton klocków :) mały cieszył się jak gwizdek, a do tego spodenki i bluzeczka:)

Magda co ty masz za sny kobieto? Masakra normalnie. Może na noc meliski się napij:)

dziubasku zazdroszczę ci męża że ty leczysz a on sprząta, gotuje i prasuje:p no i pogody:) u nas duszno i burzowo, ale dziś jeszcze nie padało:)

Ja mam dziś straszny dzień, jakoś tak średnio się czuje, jest mi duszno, kręci mi się w głowie, brzuch boli jak na okres:( dobrze że chociaż mały kręci się w brzuchu:) właśnie leże sobie w wannie i za chwilę do łóżka:) mam nadzieję że jutro będzie lepiej, bo chcemy zrobić ostatnie zakupy dla Mateuszka, a wykorzystać muszę fakt, że płaci teściowa i mój S ma w końcu wolne:D

Miłego wieczoru:)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 11 miesiąc temu #668612 przez bea2a
Kochane cukierkowe mamy: uniuni i magdalenagal przesyłam linka z moimi wypocinami na temat cukrzycy ciążowej. Te wszystkie rzeczy dobrze już znacie ale może na samym dole zainteresują Was propozycje na obiady :)

pasjamamy.blogspot.com/2013/05/cukrzyca-ciazowa.html

11 lata 11 miesiąc temu #668634 przez askan2
Pascal gratulacje kochana, niech zdrowo dziewczynki rosną :kiss:

Dziewczyny po 17 Patrizia urodzila synka z waga 2350g:))
taką informacje przekazała poziomka-1801 w temacie: Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

Pati GRATULACJE :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #668637 przez patrysia305
My dzis cały dzień na działeczce. mega dotleniony Tymuś wierci się i wypycha, zakazaliśmy mu wychodzenia jeszcze z brzusia.
Chyba burza idzie - nienawidzę

Magda - Twoje sny są lepsze od moich a myślałam że tylko ja miewam takie schizy

Jak zwykle brzunie wszystkie piękne.

Niokodem - ladne imię - czy ja wiem czy takie długie.

Ja tez mam bóle podbrzusza i napina mi się brzuszek - chyba macica trenuje :)

11 lata 11 miesiąc temu #668642 przez patrysia305
Gratulacje Dla szczęśliwej mamusi i syneczka :)

11 lata 11 miesiąc temu #668649 przez kasiak
O ja gratulacje dla całej rodzinki :) kolejna majowa lipcówka :ohmy: jejku robi się nerwowo, ale jeszcze bez paniki :cheer:

Mąż dopiero niedawno wrócił. Ubłocony i śmierdzący, barany z zagrody pouciekały i musieli je łapać, dzień pełen wrażeń...z dobrych wieści to tyle, że sobotę ma mieć wolną i oby się nic nie zmieniło bo będę zła.

11 lata 11 miesiąc temu #668677 przez uniuni
Bea ogromny szacun za wkład pracy! Dodałam sobie Twój blog do ulubionych, jesteś moją inspiracją :)

Patrizia jakbyś miała okazję tu zaglądnąć - Gratulacje!! :)

Askan dziękujemy za info :)

Pół godziny temu naszło mnie na świerzo wyciśnięty sok grapefruitowy. Szybka rundka do sklepu i pół litra soku zniknęło w ciągu 2min :) Chyba pierwsza prawdziwa 'zachcianka' :D

11 lata 11 miesiąc temu #668710 przez NataliaK
Ja pierdziuuu nie było mnie na forum 1,5 dnia a tu 2 mamcie urodziły! Pasal to jeszcze ale Wierzyć się nie chce, że Patrizia juz urodziła?! GRATULUJĘ MAMCIĄ :kiss:

musze sobie zapisać numer którejś z Was, żeby dać znać w razie cuuu...

bea zdjecia super! brzuszek faktycznie mały ale co tam skoro córeczka zdrowo w nim rośnie!

magdanelena o czym ty myślisz przed snem, że takie rzeczy w głowie siedzą we śnie :P

joanna, bisbas, emi brzuszki piękne a zawartość jeszcze lepsza :)

Mnie od wczoraj nie było bo skoro moje ciśnienie było ok to pojechaliśmy na działkę, żeby spędzić czas na świeżym powietrzu...ale niestety ciśnienie podskoczyło znowu. Na szczęście moja pani doktor po dyżurze w gabinecie do mnie oddzwoniła, najpierw powiedziałam o tym leku który dostałam kazała to jeszcze raz skonsultować z lekarką która mi go przepisała bo sama nie była pewna co i jak ale oddzwoniła bo kilkunastu minutach i powiedziała, że mam tego absolutnie nie łykać bo nie mogą go stosować kobiety w ostatnim etapie ciaży i dzieci do 2 mies życia! no i poinformowałam ją o moim ciśnieniu i kazała zwiększyć dawkę (co średnio pomogło bo dziś ciśnienie też wysokie) i jutro mam się rano zgłosić do szpitala na kontrolę, jeżeli będzie potrzeba mam być przygotowana, że zostanę w szpitalu tak więc własnie się spakowałam... Zadzwoniłam także do lekarki od toxo wyjaśnić sprawę leku i się wkurzyłam, bo po moich obawach stwiedziła, ze możemy zostać przy tym antybiotyku który przyjmuje cały czas dla mojej spokojności ale że tamten lek też nie byłby zły, nie wiem po co mi go chciała zmienić ale ciesze się po przeczytaniu wszytskiego na jego temat ze nie bede go łykać...no i tez moja ginekolog nie kazała wiec jestem upewniona. Tak więc w miarę się wszytsko wyjaśnioło zobaczymy jutro czy mnie zostawia w szpitalu w sumie o bym chciała dlatego żeby mi wszytsko skontrolowali i uregulowali...

11 lata 11 miesiąc temu #668744 przez agusiaa26
PATRIZIA GRATULACJE :kiss:

Z jednej strony fajnie mieć taki suprise, myślisz ze jeszcze kilka tyg a tu pyk i masz przy sobie synusia:):) a z drugiej szkoda maluszka bo jeszcze jest malusi i może być w inkubatorku ehh wazne ze juz Pati ma synia przy sobie:)

Natalia dobrze ze już wszystko masz wyjasnione co do zażywania tego swinstwa :/

11 lata 11 miesiąc temu #668753 przez Jamajka
O masakra!! Patrizia gratuluję!! Ale się rzeczy szybko dzieją.. Akurat to, że synuś tak ładnie rósł i zapowiadał się na jednego z większych, to tylko plus i na pewno lepiej zniesie przystosowanie do świata zewnętrznego :)

Madzialenka ja od wczoraj też mam stresa.. też miałam dzisiaj prze- paskudne sny ciążowe.. pierwszy raz. Nie będę opowiadać, ale masakra.. strasznie niespokojnie spałam. I również mam schiza czy mi wody nie odchodzą.. albo czop..Mały napiera główką a ja panikuję, że będzie chciał wychodzić! M. mnie uspokaja i mówi, że jeszcze pewnie przenoszę.. wszystko możliwe, ale gdyby to już był 36tc to bym była spokojniejsza..

Dzisiaj dałam sobie trochę luzu.. poleżałam dłużej z rana, odpoczęłam.. ale ogólnie odkąd Mikołaj się obrócił to czuję się fatalnie, więc fiurganie po mieście i szaleństwo na placu zabaw z Lalą chyba będę musiała niestety ukrócić.. albo się wykończę :ohmy:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #668770 przez NataliaK
Miałam chwilę, żeby nadrobić resztę stron :)

patrysia305 wydaje mi się, ze ten niebiesko grafitowy będzie fajny sama miałam obawy bo tez mam grafitowo niebieski tylko inne odcienie i wczoraj go widziałam bo przyjechał i stoi u teściów i naprawdę jestem zadowolona, że się zdecydowałam na kolor a nie na jakiś ciemny wózek. Nie piszę tego dlatego że ja mam podobny tylko dlatego, że też miałam mega dylemat z kolorem a teraz jestem bardzo zadowolona bo wózek wygląda super! Już się nie mogę doczekać aż będę z nim śmigać :) Ten drugi wózek też wygląda bardzo ładnie i wybrałaś kolorki które też mi się podobają.

Tak więc jak pisałam wózek dojechał i jestem zadowolona (jak na razie bo reszta wyjdzie przy użytkowaniu) polecam wszystkim które się zastanawiają nad x landerem :)

agniesia obyś jeszcze troszkę wytrzymała :) mi koleżanka ostatnio opowiadała, że sama jak sobie palce włożyła to też główkę czuła już pod koniec nie wiem czy to prawda czy tak tylko mówiła :D

siwa brzusio piękny a gdzie reszta Ciebie ?:D

Qltoorka Oskar Miczka jak dla mnie nie brzmi głupio :) Wy się decydujcie bo widzisz co tu się dzieje z lipcówkami hehe przewijak mam na komodzie bo pod ręką szuflada z potrzebnymi rzeczami ale taki stojący z półką też będzie funkcjonalny z resztą tak samo jak na łóżeczko kwestia tego ile masz miejsca na przewijak :) pewnie gdybym miała łóżeczko zamiast kosza to byłby przewijak na łóżeczku zeby zaoszczędzić miejsca

Ja też w ciąży się sobie podobam można tak powiedzieć, wiadomo są lepsze i gorsze dnia ale ogólnie podoba mi się ten niesamowity stan, żałuje tylko, ze taka kiepska pogoda bo mam kilak fajnych sukienek ciazowych na lato a tu ciagle spodnie trzeba nosić bo chłodno :(

Nadrobiłam, spadam spać bo rano wcześnie wstajemy :kiss: dobranoc

11 lata 11 miesiąc temu #668793 przez siwa342
Joanna89 tez mam taki przewijak sztywny i organizer na łóżeczko
koło łóżeczka kupuje sobie jeszcze taki regalik na kółkach-zajmuje mało miejsca i mogę go przestawiac gdzie chce a w sypialni nie mam miejsca na komode

Ja się w końcu wziełam i spakowałam torby do końca,musze dokupić jeszcze tylko ciekłą parafine i bede miała wszystko:jedna torba dla mamusi druga dla córki,ubranka na wyjście też naszykowane,pieluchy poprane i wyprasowane-masakra jak moja matka dawała rade cały czas na tetrowych-samo prasowanie mnie wykańcza już wole ubranka prasowac

kregosłup mi wysiada a nic prawie nie porobiłam :( zaraz ide pomoczyc dupsko w wannie póki jeszcze można brać kąpiele a nie tylko prysznic potem :(

MAJA

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka