BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #667703 przez patrysia305
ale mam dylemat kobietki ratujcie

chciałabym dziś zamówić wózek podobają mi się dwie opcje
allegro.pl/nowosc-wozek-verdi-sonic-3w1-torba-gratisy-i3251550602.html#tabsAnchor

kolor niebiesko grafitowy
lub

allegro.pl/blackwhite-3w1-emjot-posciel-...tis-i3282011388.html

kolory nr 5 lub 6

może widziałyście lub któraś ma taki?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #667707 przez karolinkanice16
patrysia305 ten drugi kolor 5 bardzo ładny :)

11 lata 11 miesiąc temu #667715 przez askan2
witam mamcie :)

No i obaliłam kilo czereśni :silly: w końcu się doczekałam ;)

patrysia305 mi bardziej podoba się wózek z drugiego linka, kolor 5 ładniejszy ale bałabym się białego siedziska i kupiłabym nr 6 ;)

11 lata 11 miesiąc temu #667716 przez Nikaa
karolinkanice16 dzięki za link - zaraz przejrzę :):)
patrysia305 hmmm niestety nie kojarzę bym gdzieś widziała taki wózek ;/ ale faktycznie kolor nr 5 bardzo ładny ( znaczy jak dla mnie :) )
hmmm ja nie mam mdłości ale zauważyłam to co już opisałam - przemieszczanie się maluszka zaczyna trochę boleć
askan2 oooo czereśnie - hmmm przeczytałam Twój post i teraz mam ochotę na czereśnie - muszę coś wykombinować ;)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 11 miesiąc temu #667737 przez kasiak
Która chętna na pierożki?? :laugh: mąż poinformowany i zadowolony, chociaż w małym szoku bo zapowiedziałam, że nie będę lepić pierogów aż do sierpnia :P przydał się robot, bo szybko mi ciasto zagniótł i nie musiałam brzucha spinać.
Skończę sprzątanie i leże do oporu, bo już czuję ze mnie w plecach łamie. Ale czego się nie robi dla swojego faceta ;) nawet jak jest wredną małpą :P

Ten bujaczek fajny, nawet bym kupiła, ale nie będzie mi miał kto go tu przywieźć :dry: uroki mieszkania za granicą...

11 lata 11 miesiąc temu #667739 przez !sylwia!
dorcia mi chodziło o to że wole sobie np kupić skórzaną kurtkę wartości ok 500-600 zł i nosić ją 6 lat i akurat taki zakup polecam bo kurtka prawie nie zniszczona a sporo w niej chodzę w sezonie, a nie jak moja koleżanka co roku kupować jakieś kurciałki z niby skóry po 100-150 zł co nawet jej sezonu nie wytrzymuję i ona dopiero teraz wpadła na to że jakby zrobiła to co ja miała by lepiej i mąż by jej nie dyńdał nad uchem. a żeby kupić coś co mi się podoba po prostu co jakiś czas odpuszczam sobie jakieś przyjemności typu nie pójdę na koncert albo na impreze. mnie rodzice nauczyli że od pewnego wieku w moim wypadku to było 15 lat że jak chce sobie coś kupić "poza budżetem albo coś droższego" to muszę na to sama zarobić i jakoś nie przeszkadzało mi że znajomi jeżdżą w wakacje gdzieś po 3 razy ja wolałam pojechać raz a resztę spędzić przy tak zwanej pracy sezonowej. a to że wolę lżejszy wózek nie jest spowodowane lansem tylko tym że mam uszkodzony kręgosłup i w materii podnoszenia itd mam pewne ograniczenia i szczerze bardzo się ciesze że trafił mi się fajny wózek w niższej cenie bo dzięki temu będę mogła pozwolić sobie na jakiś dodatkowy zakup dla Olka. a to czy rama się połamie zależy też od sposobu użytkowania. jeżeli z tego powodu jestem wieśniakiem i mi słoma z butów wystaję ok. jestem ze wsi i się tego nie wstydzę tam się wychowałam i stamtąd mam też określony system wartości. zawsze mnie uczyli że rodzina jest najważniejsza bo majątek można mieć ale można go i stracić, a rodzinę ma się jedną a w niej jest zawsze siłą, dziadek zawsze mówił że łatwe pieniądze to nie pieniądze najlepsze są te okupione potem i ciężką pracą bo te się najbardziej szanuje tak jak rzeczy za nie kupione. no więc tak to moje zdanie na ten temat i nie obraź się na mnie za to. a i dzięki za to info o macierzyńskim bo mnie chcą wyślizgać i podbić podanie tylko na ten krótszy. no to teraz po twojej nauce asertywności jak wpadnę do instytutu to zrobię mega rozpierduchę,
karolinkanice jakiej firmy jest ten leżaczek??

11 lata 11 miesiąc temu #667740 przez magdalenagal
patrysia305 opcja druga czerwona (czyli 6) ja kupiłam Michałowi czerwony bolid :-)
Z resztą bez względu na płeć wózek byłby czerwony :-)

karolinkanice16 ten koszo-bujak jest zajefajny. Też bym taki chciała ale kubatura pokoju nas ogranicza...

kasiak niech Cię chudy byk ściśnie... Ja chcę!!!

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #667768 przez agusiaa26
Lacrijka sliczny brzunio jak na 8 miesiąc:)

Patrysia305 chodzi ci o te szare kolory? Ogólnie sliczne-mam slabosc do szarosci, grafitu- wydaje mi sie ze praktyczniejszy bedzie 6 szaro czarny, biały zaraz się pobrudzi. Piękny wozek i świetna cena, ja go wczesniej nie widziałam:/

Mój mąsz ostatnio ma zajoba odnośnie sprzątania i dziś sie ze mna posprzeczal że syf w domu (kurz dwudniowy, ledwo widoczny, chyba nie odbiegamy od normy) i pretensje czemu nie sprzatam??!! Wtf?!! On chodzi i sprzata co dwa dni dosłownie w tym odkurza i myje podlogi a dodam ze mieszkamy sami i zawsze wszystko jest pochowane, ogólnie zyjemy w ladzie i porzatku tylko ciagle mam zcierac kurz, no to juz chyba przesada... Więc ja z Julkiem lezymy a tatek sprząta.... :)

11 lata 11 miesiąc temu #667774 przez Nikaa
sylwia - u mnie w rodzinie mawia się "łatwo przyszło, łatwo poszło" :) czyli coś ala szybki pieniądz szybko zniknie :P - chyba coś w tym jest :)
agusiaa odpoczywaj ile się da - ja zauważyłam, że mam coraz gorszą kondychę do sprzątania znaczy np. łazienkę sprzątam na 3 razy - muszę robić sobie przerwy - chyba muszę sobie też powoli odpuścić takie rozrywki
jaaaaa też chce pierogi ( no i czereśnie :P)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 11 miesiąc temu #667777 przez dorkiszon
!sylwia! to jakąs ty masz umowe o co dokłądnie chodzi niechcą ci przedłużyć ?
ja wypiłam mięte i mi przeszło wymyłam klatke szczurowi. skroiłam cały rabarbar będzie znowu na kilka ciast. Czereśnie też widziałam za 25 zł. Porobie troche i zaraz mnie kręgosłup boli.
Ja nie mogę niestety długo usiedzieć muszę zawsze coś robić i zazwyczaj robię wszystko na raz i jeszcze robie obiad na jutro. I byłam w smyku kupiłam taki kocyk z misiem dla mojej kolezanki synka zapakowany w takie pudełko i ze wstążką nawet moje dziecko nie ma takiego kocyka hahah
Jeszcze gotuje kompot z węgierek :D

11 lata 11 miesiąc temu #667781 przez askan2
A ja zapraszam na bigos z młodej kapusty i blok czekoladowy :P

Ja kupiłam dziś czereśnie po 12 zł za kilogram :)

11 lata 11 miesiąc temu #667788 przez dorkiszon
To ładnie tanio kupiłaś czereśnie. Tez mnie mój nakręcał na bigos, ale niechce mi się robić na bigos to ja muszę mięć chęć. Blok czekoladowy raz w życiu robiłam jakiś chyba rok temu, ale nie jest taki super w smaku wole sobie kupić czekoladę hahah chyba, że nie wiem jaki ty robisz może inny niż ja robiłam.

11 lata 11 miesiąc temu #667790 przez siwa342
patrysia305 a mi za to ten drugi ale kolor 4 :) czarno biały :),no ale z tych co tobie sie podobają to nr 5

MAJA

11 lata 11 miesiąc temu #667801 przez dorkiszon
agusiaa26 to fajnie sie masz, że tak ci chłop sprząta. Mój przed chwila zaoferował mi pomoc w kuchni, ale jak juz skończyłam hahahah

11 lata 11 miesiąc temu #667803 przez emi87
dopiero wróciłam ufff cały dzień prawie latania po mieście. kupiliśmy sobie w końcu scrable,memory i chińczyka :D bedzie granko dzis wieczorkiem sasasa
zakupki porobione,na jutro planuje bitki a dziś sie biore za ciacho :S jutro boże ciało i musimy sie wybrac na zwiedzanie ołtarzy (moje miasteczko słynie z tego i w tym roku zrobili barke na wodzie :ohmy: musze to zobaczyc )
no i od dziś jestem na L4...to mój debiut hahaha

Madziu bo synuś sie woli bliżej cycunia przytulac a nie cie w dupke całować hehe :P

karolinkanice najważniejsze ze wizyta ok :) a humorek jakoś sam sie poprawi ;)

kasiak pieeerrogi :S okrutna jesteś ci powiem...smaka mi robić nooo :D i jeszcze mnie tu robotem drażni :D

słoneczko pokaźny juz masz ten brzucholek :)

NataliaK ja tez bym sie wstrzymała z przyjmowaniem tego leku... bo nie brzmi to zbyt dobrze :huh:

Lacra śliczny brzuuunio :cheer: i powiem ci ze jak na takie dwie duze dziewuszki to nie wygladasz jak prawie eksplodujący balonik ;) bardzo zgrabnie :)

uniuni tez siebie lubie w tym stanie :) i az mi szkoda ze niedługo bedzie po....

patrysia zdecydowanie 6 (szaro-czarny) - praktyczniejszy bo białe siedzisko nie bardzo...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka