BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #668366 przez emi87
Joanna dzięki :* wiem - ja sie sobie strasznie w ciązy podobam (bezkarnie mozna miec brzucha hihi) :P a tak serio luuubie ten stan :cheer:

osóbka no dawno cie nie było :) ty kochana kompletuj wszystko bo zobacz co tu sie dzieje - dziewczyny sie sypia jedna za druga :) brzuszki sie juz wszystkim obniżają - jeszcze sie okaże ze bedziemy czerwcówki zamiast lipcówki haha :P

bitki juz pyrkoczą, sałatka zrobiona, jeszcze miałam ciacho robic ale coś mi sie nie chce...moze mnie natchnie :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #668372 przez dorkiszon
Qltoorka z tego co ostatnio przeczytałam w mojej książce ciążowej to jeśli jest grzybica pochwy i dziecko się urodzi SN to może dostać pleśniawkę w jamie ustnej i coś tam jeszcze, ale skutecznie zwalcza się to nystatyną i nie zagraża życiu dziecku.
Czy są jeszcze jakieś zagrożenia to nie wiem. Nie pisali nic o cesarce.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #668382 przez Qltoorka
W sumie to może zdążyła ją wyleczyć, bo wizytę miała 5 dni temu a lek miała przyjmować przez 6 dni... Jejku, ale przyznam, że jestem porażona tą wiadomością, że jej wody odeszły... M. się śmieje z mojej miny jaką mam od momentu przeczytania tych wieści :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #668396 przez dorkiszon
Ja jestem jakaś chyba inna, ale mi sie nie kojarzy Oskar Miczka z niczym ośmieszającym.
Jak będą chcieli go przezywać to i tak coś wymyślą mi sie tak wydaje.

Ja tez chciałam np. dla mojego syna Igor, ale mojemu się nie podoba i co zrobie musi sie obojgu podobać. Kuba tez mu sie nie podobało, a za 2 tygodnie dosłownie już zapomniał co mówil i nagle mu sie zaczeło podobać, ale tez ciężko było wybrać jemu się nic nie podobało prawie.

11 lata 11 miesiąc temu #668398 przez Qltoorka
Mnie też ;) Ale ciężko wytłumaczyć i przemówić do rozsądku chłopowi :P Sama pewnie wiesz ;)

A tu najnowsze wieści w sprawie nowej ustawy:
www.regiopraca.pl/portal/porady/mama-w-p...rodzonych-w-tym-roku

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #668400 przez bisbas
Witam mamcie :) ale sie dzieje oczywiscie trzymam kciuki za mamcie i maluszki ale na pewno bedzie wszystko dobrze :)śliczne brzuszki dziewczyny my też znacznie sie powiekszyłyśmy na szczescie bo juz mialam shizy ze mala nie rosnie i dlatego mam maly brzuch ale w pasie juz 101 cm wiec rośniemy :)No i gratuluje mamciom pójćsia w koncu na odpoczynek od pracy odpoczywajcie dziewczynki bo juz duzo czasu nie zostalo :)

a to my też sie pochwalimy a co :) to brzuszek z przed dwoch tygodni a ten drugi z dzisiaj :)
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #668401 przez dorkiszon
To jest to, że zmuszać go tez nie możesz skoro mu się nie podoba w końcu to wasze wspólne dziecko no, ale wiem jak to jest jak cos się bardzo podoba i nie rozumiesz jak może nie podobać się tej drugiej osobie :D
Ja zaraz jade do koleżanki zobaczyć małego Nikodema to jest dopiero imię takie dłuuuuugie chyba, że skracać na Nikoś :D lub Niko nie wiem. Najlepsze są krótkie imiona moim zdaniem.

11 lata 11 miesiąc temu #668405 przez kasiak
Dziń dybry jak mówił pewien serialowy przedstawiciel prawa :laugh: zmachana jestem jak koń po westernie, dosłownie pot się ze mnie leje, a czemu zapytacie, bo byłam na spacerze! Pogoda dziwna, bo niby słońce świeci, ale też lubi sobie popadać i mamy taki mały impas teraz, a duszno jest przepotwornie. Ale wynaczyłam sobie cel i pooszły konie po betonie :lol: a to, że ledwo dupę dowlokłam do domu to już inna sprawa. Posiedziałam nad jeziorem na ławeczce i dupa mokra, bo padało :dry: a potem obejszłam jezioro naokoło...bo błocie i wodzie i wszelakim badziewiu jakie po drodze można spotkać :dry: zdolność moja nie zna granic, ale uparłam się i jakoś dało radę :P
Teraz będę podsmażać pierożki na masełku. Ja wiem, że niezdrowo, i kalorycznie, i zgaga do tego, no ale jak się oprzeć? B)

A ty się Qltoorko nie przejmuj bo się zgadzam, że jakie imię wybierzecie to nie ma wpływu na to czy go będą przezywać czy nie. Ja mam Kaśka na imię a mnie Hitler przezywali bo się z chłopakami biłam i siałam z koleżanką (Stalinem nazwaną) terror na przerwach...a ja taka biedna, malutka, ledwo 156cm teraz mam a co dopiero wtedy :woohoo:

11 lata 11 miesiąc temu #668406 przez agusiaa26
Qltoorka mnie też Oskar Miczka z niczym smiesznym się nie kojarzy... Po za tym dzieci w szkole nie kojarzą nazwisk tylko mowia do siebie po imieniu. Nie zwracaj uwagi na to co ludzie mówią, mój teść ostatnio tez wypalił: Julian Herda? Paskudnie!! No myślałam że go udusze na miejscu!! Ważne zebyscie oboje byli zgodni choć widzę ze będzie z tym ciężko;) trzymam kciuki

Emi ślicznie jak zwykle, bisbas ale brzus ci szybko wyrusl:)) jak na drozdzach, super :)

11 lata 11 miesiąc temu #668408 przez Qltoorka
A właśnie Nikodem też mi wpadł ostatnio do głowy i podrzucam M. a on ma tylko jedno ma w głowie związane z tym imieniem "Nikodem Dyzma"... No i nie dogodzisz, haha :laugh:
Podziel się potem wrażeniami :)

bisbas, no no, faktycznie, aleście urosły przez tak krótki okres :) Niesamowite :) A jak tam sytuacja z przeciwciałami?

11 lata 11 miesiąc temu #668412 przez bisbas
przeciwciala nadal sa ale na szczescie nie na tyle wysokie by zagrażały malutkiej przynajmniej na razie mała sobie nic z ich ataków nie robi na szczescie jestem juz pod dobra opieka i zaczeli czesciej wysylac na badania krwi i mam nadzieje ze przeciwciala beda rosly bardzo powoli i dotrwamy do konca :) oczywiscie mam tez nadzieje że po porodzie bedzie wszystko z mala ok i nie bedzie musiala miec transfuzji bo czasem przy konflikcie serologicznym jest potrzebna ale jestem dobrej mysli :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #668427 przez bea2a
U nas burza....wczoraj to w ogóle była burza z gradem....myślałam, że powybija okna, tak mocno waliło. Skoro pada, to zrobiliśmy sobie z mężusiem sesje ciążową. Wklejam trzy zdjęcia, które najbardziej mi się podobają:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #668429 przez Joanna89

11 lata 11 miesiąc temu #668441 przez bea2a
dzięki. Pozazdrościliśmy Tobie tylu ładnych zdjęć, więc zaczęliśmy nadrabiać :)

11 lata 11 miesiąc temu #668446 przez siwa342
bea2a jejku kiedy ja miałam taki maleńki brzuszek

MAJA

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka