BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #670735 przez Joanna89
agusia ja sie nie śmieję ;O to mój mąż to zauważył ;D haha a ja dopiero potem zwróciłam uwagę :) ja tam mogę być pingwinkiem ważne ,że mała zdrowa :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #670746 przez agusiaa26
:) ja też mogę i być slonikiem i świnka byle synio był zdrowy :) a po porodzie oczywiscie odchudzanko:)

Zauważyłam że ostatnio niektóre kobiety po ciazy tracą dużo kilogramów i ważą nawet mniej niz przed ciaza. Np moja siostra rodzona zawsze przy kości, cyce wielkie, a teraz jej malutka Hania ma prawie 2 latka a moja siostra waży tyle co ja przed ciaza no i cycek juz nie ma ale jest szczesliwa że w koncu fajnie szczupłość wyglada;)
Ogólnie fajnie bylo by wrocic do ciałka sprzed ciazy:)

11 lata 11 miesiąc temu #670773 przez karolinap
Qltoorka Kuzynka czeka na operacje ktora odbedzie sie jutro. Dzis porobili Malutkiemu wszystkie potrzebne badania i przygotowali do jutrzejszej operacji - takze kciuki mamy caly czas zacisniete :*

Pasal Milo ze sie odezwalas, my tu tak czekamy na wieci :) Dziewczynki sa silne i na pewno juz niedlugo bedziesz je tulic w domku :)

Karolinkanice Sliczne zdjecie - jeszcze 40 dni :D

Joanna89 Slicznie i jak slonecznie:)

agusiaa26 No fajnie by bylo wrocic do wagi sprzed ciazy :) Zobaczymy jak to Nam pojdzie. Ja mam w planach sie wziac za swoje ciałko po porodzie ale ciekawe czy tylko na checiach sie skonczy :)

Fakt, patrysia305 i NataliaK juz kilka dni sie nie odzywaly :unsure:

Ja dzis dzionek spedzilam u mamy - tez bylo slonecznie choc zdjec nie mam ;)
Bylysmy na spacerku i nawet opalilam troszke nozki.
Pola wierci sie niesamowicie i nieraz dosyc bolesnie :( Najbardziej boli jak nozki wklada jakby pod zebra bo czasami to a jęknę z bólu tak boli :( No ale coz - skoro jej tak wygodnie to nic na to nie poradze a jak probuje przesunac tą nozke to ona wpycha jeszcze bardziej :P
A co do moich nog to jest coraz lepiej. Lykam tabletki i zaczelam spacerowac bo moj maz wymyslil ze moze trzeba rozchodzic ten ucisk a nie lezec wiec malymi kroczkami sporbowalismy i chyba dziala bo juz nie kuleje i "odpukac" jest coraz lepiej :) Moj osobisty Dr House :lol:

Tak jak pisalam nie mam zdjec z dzis ale mam z wczorajszego Dnia Dziecka :)
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #670777 przez Joanna89
Niektóre mamcie tak mają właśnie ,że chudną :) oby z brzuszka nie zrobił się flaczek ...bo tak to nie mam z czego zrzucać to się na razie nie martwię... uf jeszcze 7,5 tygodnia zobaczymy co będzie..zmykam do wanny :)
Dobrej nocki kochane!

11 lata 11 miesiąc temu #670818 przez karolinkanice16
a ja sobie skończyłam prasować kolejną turę ciuszków i padam plecy mi wysiadają i miałam trochę bolesny skurcz ale jak sobie usiadłam od razu przeszło, fajnie mnie te prasowanko mnie zmęczyło i spać mi się chcę :), jutro też poprasuję przed spaniem.

Dzisiaj wyciągnęłam wyparzarkę i muszę wyparzyć laktator bo mam używany tylko nie wiem jaki mam wziąć do szpitala elektryczny czy ręczny ? mam dwa bo jeden kupiłam a drugi dostałam :P.

11 lata 11 miesiąc temu #670820 przez dziubasek
Karolnikanice a po co ci laktator do szpitala?????

11 lata 11 miesiąc temu #670821 przez uniuni
Emi słońce, Ty się nie zamartwiaj tym swędzeniem :) tu masz np. na ten temat www.familyservice.pl/Ciaza/Kalendarz-ciazy/34--tydzien-ciazy To się nazywa 'świąd ciążowy' :)

Karolinap Świetne zdjęcie i ładny drobniutki brzuszek :)

Pasal trzymam kciuki szczególnie za Zuzię. Silna dziewczynka - da radę :)

Karolikanice ja bym wzięła ręczny, żeby nie latać i szukać kontaktu :silly:

11 lata 11 miesiąc temu #670822 przez siwa342
karolinkanice16 u nas w szpitalu maja swój w razie czego jakis taki elektryczny i jak coś to dawają więc ja swojego nie biorę ale musze tez wysterylizować bo mam używany który dostałam.

MAJA

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #670829 przez karolinkanice16
dziubasek bo jeśli wystąpi nawał pokarmu to lepiej odciągnąć nie mówię, że się przyda ale jeśli będzie potrzebny to będę miała, lepsze to niż żeby położna odciągała :)

uniuni ja mam elektryczny na baterie jak i na prąd pod ładowarkę ale wezmę ręczny :* :)

11 lata 11 miesiąc temu #670832 przez dziubasek
Karolinka a pozwalaja u was korzystac z laktatorow? upewnij sie lepiej bo u nas nie bylo mozna, no i jak dlugo u was lezy sie z dzidzia w szpitalu(bo u mnie po naturalnym porodzie jesli z dzidzia wszystko ok to po 12 godz mozna isc do domu a po cc po 2 dobach)

11 lata 11 miesiąc temu #670835 przez siwa342
u nas w szpitalu pozwalaja ale odciaga sie tylko w wyjatkowych sytuacjach i to bardzo mało.Jak masz nawał pokarmu a odciągniesz dużo to znowu sporo się nagromadzi. Leży się 3 dni po naturalnym porodzie a po cesarce nawet do 5 dni

MAJA

11 lata 11 miesiąc temu #670844 przez emi87
Witam z rana :)

madziu my ciebie tez loffamy :P

karolinkanice ach jak ci dobrze - widze leżing na trawing, full relax :) a tak wogóle to sliczna mamcia z ciebie ;)

Joanna gdzie tobie do wieloryba - powiedziałabym raczej wielbład z jednym garbem hihi ślicznie jak zawsze ;)

karolinap piekny brzucholek!! dobrze ze udało ci sie troszke rozchodzić te nózki :)

uniuni dzieki za linka :* ide dzis do lekarza zeby mi dał skierowanie na te próby wątrobowe i oby to był tylko ten świąd ciążowy....

też soie zastanawiam co u patrysi i Natalki.....

11 lata 11 miesiąc temu #670868 przez !sylwia!
Czesc Mamcie, wszystkie macie piekne brzuszki i wygladacie super. Pozdrowienia i gratulacje dla Pascal i Pati. Pascal dzidzie beda zdrowiutkie i niedługo zabierzesz je do domciu, trzymam kciuki. Emi za Ciebie też na pewno wszystko bedzie ok.
Ja w nocy wyladowalam w szpitalu bo mi sie jakies zatrucie przyplatalo i muszę tu gnic. Najgorsze że nie wiem jak długo.

11 lata 11 miesiąc temu #670925 przez kaska1982
Witam w poniedziałkowy ranek :)

Pascal gratulacje :) I wierzę mocno, że z Twoimi dziewczynkami będzie wszystko dobrze, i tak jak napisałaś - musi być!!! Troszkę cierpliwości i DZIEWCZYNKI będą z Tobą w domku :) Trzymam kciuki, żeby było to jak najprędzej :)

A patrizia? Ciekawe czy jeszcze w szpitalu czy już w domku ?Pewnie niedługo sie odezwie :)

Dziewczyny ślicznie wyglądacie :) Ja już czuję sie strasznie :( Kurczę jak sobie pomyślę czasem to jeszcze dwa tygodnie i chciałabym urodzić, ąle z drugiej strony mogłabym chodzić w ciąży jeszcze z pół roku, tak sie panicznie boję porodu :( na samą myśl mi słabo :huh:

A czuję sie coraz gorzej, to znaczy moje nogi coraz gorzej znoszą ciążę :( kolana to po kilku metrach mnie bolą a stopy niby nie puchna ale bolą :( Tak to jest ok :) Tyle tylko, tak jak Dorkiszon pisała, ciąglę chce mi sie spac, po południu musowo kilkunastominutowa drzemka bo inaczej chodzę jak struta, a jak sie kimnę parę minut to mogę na nowo walczyc ze swiatem :)
Ale w piątek wizyta to zobaczymy co pan doktor powie :)

Miłego dnia :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 11 miesiąc temu #670953 przez uniuni
Emi ja też się zastanawiam co u Patrysi i Natalii, a ostatnio i Kasiak się nie odzywała, aaa no i Kamilka :) trzymam za nie kciuki :)
A Ty daj znać co tam u lekarza wyszło :)

Kaska biedactwo :kiss: Ja się też sypię :silly: a od kilku dni jeszcze kość pipkowa doszła i chodzenie jest mega bolesne ;)

Sylwia co to za paskudne zatrucie? :ohmy:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka