- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- karolinap
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Sama juz nie wiem.
Pola też dzis dala popis u dziadków. Byliśmy u moich rodziców caly dzień bo A. rano poszedł do pracy a później grał mecz.
Jak pojechałam do rodziców - najpierw trochę byłyśmy w domu, później moja siostra wzięła Pole na 30minutowy spacerek i jak wróciły to chwile jeczala to wzięłam ja na brzuszek i zasnela i UWAGA - spala na brzuchu 3 godziny. Takie długie drzemki się jej nie zdążają

No i jak się obudziła to cycek a po karmieniu w jakiś szal wpadła.
Pampers przebrany.
Kupa zrobiona.
Na rękach nie.
Na brzuchu nie.
Na pleckach nie.
Wyżej.
Niżej.
Tak czy owak - nic nie pasowało.
W końcu jak spróbowałam, otworzyłam pampersa i wietrzylam dupcie to się chwile śmiała ale po 5 minutach znowu płacz. Z tego płaczu w końcu zasnela noszona u babci na rękach wiec szybko tego spioszka do nosidełka i do domciu

Nienawidzę jak ona tak płacze i nie wiadomo czemu. Jak tak płakała i mama ja nosiła to ja juz prawie z nią płakałam. A jak zasnela juz z tego wszystkiego i przez sen robiła z usteczek podkowki i się zanosila jeszcze wzdychając pod noskiem - to u mnie płacz na końcu nosa. Gdyby tak można było się dowiedzieć co jej było?
Co do znajomych? Przyjaciół?
Ja w swoim życiu trafialam niestety na fałszywe "przyjaciolki" - kilka razy wiec mam znajomych ale przyjacielem nikogo nazwać nie moge.
Tak jak Dorkiszon pisała - mam meza, któremu moge ufać i o wszystkim powiedzieć a teraz jeszcze dziecko, które tak wywrocilo mój świat do góry nogami ze nie brakuje mi "przyjaciół".
Moze i fajnie mieć grono przyjaciół którzy są z Toba, wspierają Cie, możesz im o wszystkim powiedzieć - mi nie bylo jak narazie dane spotkac takich ludzi w moim życiu. Zawsze się na kimś przejechalam. Mam kolezanki, które były odwiedzić mnie po porodzie, które piszą co u nas, zawsze moge sie z nimi spotkac, pogadac - wiec to mi wystarcza

A wygadać się zawsze moge TU!

Uni- masz racje - jak dobrze lipcowka być

Czasami aż ciężko uwierzyć ze w jednym miejscu, na jednym forum znalazło się tyle fajnych dziewczyn - można tu napisać o wszystkim - o dziecku przede wszystkim, ale i o mężu, o tesciowych, rodzinie, kolezankach, o pracy, o uczuciach czy skakaniu na gałęzi

To forum jest lepsze niż przyjaciolka

- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Moj tez dzis swiruje, ciagle by jadl tzn siedzial przy cycku, dalismy herbatke wypil 100ml ulalo sie, cyc byl i troche spokoju ale nic dupa smoka nie chce i tylko cyc... nie wiem co mam robic czy on faktycznie glodny bo marudny jest napewno a przejadac dziecka tez nie chce ehh ciezko tak wyczaic o co mu chodzi. No nic tatek zmienia puche i dalej walczymy z terroryta naszym kochanym:)
- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Karuzela szał

A poza tym to katar mu prawie przeszedł, po nocy ma czasem nosek zapchany ale nic poza tym mu nie jest. Nie mial goraczki ani innych objawow, wiec szybko poszło przeganianie chorobska. Ja tez juz ok, a meza ledwo drasnelo i tylko kaszlal i smarkal

Mezu znowu w nocy poza domem, spaćkał sie z kolegami i spał u brata. Dobrze bo po alkoholu chrapie jak chory niedzwiedz i lepiej jak komus innemu przeszkadza. Ale to juz ostatnia taka impreza bo siostry do Pl jada i nie bede miala kogo wziac do nas na noc jak jego nie ma. A w domu sama nie zostane, bo ja panikara jestem

Co do szczepien to my idziemy tutejszym programem, wiec wszystko mamy za darmo i nie musze sie martwic na szczescie czy mi na wszystko starczy. Pierwsze powazne szczepienie dopiero w 3 miesiacu sa, my idziemy koncem wrzesnia.
Musze podumac nad jakims nosidlem. Mezu sie na zakupach uparl, ze bedzie malego nosil i nie trzeba nam wpinac go na stelaz, ale wiedziałam, ze bedzie zalowal, bo fotelik plus Sebek sporo juz ważą. I w centrum handlowym ja śmigalam na kolkach a w innym sklepie on go nosil i narzekal, ze ciezko

Ja przewijam jak wyjdzie. Zwykle jak glodny to ryczy i wole mu najpierw cyca dac i mozna spokojnie przewinac, ale wtedy troszke mu sie uleje. To juz nie to co kiedys sie potrafil obrzygac...najlepiej w nocy bo przy cycu zasypia, tylko mu sie nie odbija i potem pol dnia placz, bo mamo bąki

A jeszcze sie mialam pytac o cos

- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A mi dziewczyny daly dzisiaj pospac

Ahhhh i my od 2 tyg nie uzylismy infacolu ani raz, jak Julcia zaczyna sie meczyc to daje jej napic sie wody z brazowym cukrem- probowala ktoras????
- emi87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
ja tez staram sie przewijać przed karmieniem (nie zawsze nam to wyjdzie) bo w sumie na pewno Mili lepiej sie skupić na szamanku i relaksie z sucha pieluchą

moja niunia tez uwielbia obce miejsca

a w przyjaźnie ja nie wierze (niestety - mozecie sie ze mna niezgadzać)

dziewczyny a moze wasze maluszki maja skoki rozwojowe?? albo jak sa po szczepionce to też moga byc marudne bo organizm róznie reaguje na walke

kasiak moim zdaniem to normalne

dziubase ja czekam do końca przyszłego tyg aż mezu wróci i wtedy bedziemy testować wode z cukrem

- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Milej niedzieli mamuski, calusy dla lipcowych i czerwcowych

- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mój wogóle juz ma taki rytm dnia śpimy do 9:30 potem do 11 się karmimym, gadamy, bawimy. Następnie od 11 do 13 śpi znowu go karmie i potem często do 16 marudzi niechce spać. Potem znowu spi tak do ok 19 kąpiel troche pomęczymy i go usypiam na siłe biore do łóżeczka przytulam dłonią bujam i zazwyczaj o 20;21 śpi lub czasami jest maruda i śpi dopiero o 22-23.
I tak codziennie , a kolek narazie wogóle nie ma i rzadko wogóle coś uleje.
A kupe robi raz dziennie od jakiś 2 tygodni.
Qltoorka no właśnie ja jestem taki gad, że robie do upadłego jak tylko mam więcej energii to nie odpoczywam tylko latam ze ścierą itp., a potem zdycham i się wyżywam i pretensje do swiata jaka ja to jestem zapracowana. No, ale ja nie umiem na dupie usiedzieć serio.
Teraz tez już obiad zrobiłam.
Moim sposobem na spanie w dzień jest fotelik samochodowy , bo inaczej spałby na moim brzuchu i nic bym nie zrobiła mało tego bolą mnie żebra w końcu 5 kg na klacie 3 godziny to lipa.
Także narazie znalazłam na mojego metody, bo wcześniej tez miałam wieczny ryk o wszystko.
Co 5 min. musiałam mu wymyślać cos innego, a teraz wiem, że on jest śpiący, ale jakby nie wie co zrobić, żeby iść spać

Za to problem mam na spacerach też , bo bez butelki sie nie wybieram on jakby nie lubi tego szumu z ulicy i wogóle wózka nie trawi jedynie co go przekonuje to butelka do buzi i jademy hahah jak się skończy troche zaśnie i zaś się rzuca także mam nadzieję, że mu sie to zmieni, bo chętnie bym z nim dłuzej pochodziła na spacerku.
Wogóle Kuba zaczyna się robić cyc mamy , bo nikt już poza mną nie potrafi go uspokoić i nawet mówie co on teraz chce i jak mają go uspokoić, ale z ich rąk to nie działa.
Mój wczoraj bujał Kube tylko na chwile , bo chciałam butelke umyć to zaraz ryk i nagle tata bezradny
Teraz czekam, aż król się obudzi i dam mu jeść w foteliku wezmę go do łazienki i matka będzie myła włosy

- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-

A poza tym to ja dzis po raz pierwszy podałam Mikołajowi wode z cukrem wg Twojego sposobu (choc na razie wypił 40ml), bo dzis rano miał problem ze zrobieniem kupki... Płakał podczas pierdzioszków i prężył się z wysiłku. Raz pomogłam mu czopkiem - wsadziłam na zasadzie termometru zwykłego, bo ja mam tylko elektroniczny...albo musze ten zwykły poszukać...
I wtedy poszła i kupka i wypchnięty czopek i widać było jaką mu to ulgę przyniosło. Niestety przy następnej kupce dwie godzinki później powtórka z rozrywki... Hmm...zjadłam wczoraj smażoną rybę na urodzinach, pewnie to ona temu winna...
Tak więc pisałaś, ze ta woda z cukrem to na ból brzuszka ma pomóc?
emi, a cóż to za koleżanka na fejsie dała Ci taki okropny komentarz, jakby była wszystkowiedzącą matką, że Mila bedzie Cie gryźć i odbiera Ci radosc z bezzebnego usmiechu stwierdzeniem, ze to sie wkrotce skonczy... Dodam jeszcze, ze nazywanie smoczka kagańcem jest przeokropne... Nie wiem kim kolezanka jest dla Ciebie, ale mnie osobiście wkurzaja tego typu "rady" innych mamusiek, które odbieraja nam radosc stwierdzeniami typu "później to bedziesz dopiero miała...."
dorkiszon, a to Kubuś sam sobie trzyma butelkę, ze je w trakcie spaceru i podczas przewijania?
- jorgus_krk
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
My przewijamy Kubę przed karmieniem ale czasami trzeba i po bo zdarza mu się walnąć kupala podczas jedzonka

dorkiszon Kubusie chyba tak mają bo mój też uspokaja się tylko u mamusi i wogóle przy mnie jest dużo spokojniejszy a mężu owszem stara się ale dość szybko rezygnuje jak mały jest niespokojny i zaraz Kubuś wraca do mamusi na rączki i wtedy wszystko jest git

my wczoraj mieliśmy chrzciny naszego syneczka i powiem wam mały cały dzień lulał grzecznie msza było o 18:00 to trochę na początku się pokręcił ale zaraz znowu usnął a jak ksiądz go polewał wodą to w ogóle go nawet nie ruszyło mój aniołek kochany spał mocno do końca mszy
po kościele poszliśmy na małą imprezkę do knajpki i tam troszkę pomarudził ale o 20:00 zjadł swoją kolacyjkę i lulał w wózeczku do końca imprezy normalnie mama była taka dumna z syneczka

- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥

My podajemy wodę z cukrem i Ksawcio pierdzioszy ładnie
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dobra uciekam do kina z moja Misia-Pizdzisia

- bea2a
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- emi87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)

jorgus no bo to dzielny facet!

bea zalezy pewnie jak bradzo to białko uczula... ogólnie to w wielu produktach sa jaja czy mleko w proszku...
- siwa342
-
- Wylogowany
- rozmowna
-