- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- siwa342
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

kurcze z tymi szczepieniami to mozna ogłupiec,musze poczytać co i jak na te zalecane,troche szkoda kasy bo to jednak wydatek(ale co slysze to w roznych przychodniach rozne ceny) ale na mala bede dostawac kase wiec jakos to bedzie,tylko jest tyle opini co ludzi wiec juz mętlik
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- karolinap
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Super, ze masz takie dobre wieści - jeszcze chwilka i zielone światełko!
Jesteśmy z Toba! :*
Mleczna - Pola urodziła się 3700g, wychodząc ze szpitala miała 3400g i wczoraj byłam ja zważyć u lekarza to wazy 4400g. Nie wiem jak to się liczy czy przybrala 700g od masy urodzeniowej czy 1kg od wyjściowej ze szpitala ale jak widać przybiera.
Rozmiawialam z pediatra na temat ulewania (bardzo mila pani) to pytała o wszystko: jak je? Ile? Ile ulewa? Czy jej sie odbija? Czy jest ruchliwa? Jak śpi? Itd
Mówiła, ze ładnie przybiera na wadze więc takie po prostu mam dziecko - ruchliwe, pełne życia a jelitka i zoladeczek małe wiec ulewa. Mówi, ze narazie by nic nie robiła w tym kierunku bo moze to problem pierwszych 3 miesięcy.
Radziła, zeby po długim karmieniu odbic i położyć na prawy boczek, zeby po jedzeniu nie za bardzo z nią chodzić, ja ruszać zeby jedzonko się ulezalo i kłaść na brzuszku ogólnie (jak radziła Agusiaa26).
Wiec wczoraj (tfu tfu) nie zwymiotowala

Troche na brzuszku, nie na każde plakanie cyca i zobaczymy jak bedzie dalej.
I trochę sobie ręcznie ściągnęłam przed porannymi karmieniami bo wtedy jest najwięcej mleka. Uniuni pisała ze odciąga 5-10ml w pol godziny, u mnie 20ml w kilka sekund tak leci. Wiec przeginka w drugą stronę :|
A smoczka nadal wypluwa

- magdalenagal
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Czy te które są po CC używają jakiejś maści na bliznę? Czegoś po czym blizna będzie mniej widoczna?
Ja zastosowałam przez niecały tydzień contractubex i mi się blizna zaczerwieniła, boli i wygląda jakby się rozłaziła...

I czy na wieczór Wasze Dzieci są też rozdrażnione i skore do płaczu? Michał potrafi tak się wkurzyć że zawijamy Go w pieluchę bo awantura jest na niemal każde zawołanie.
Uciekam, budzi się

PS. Dziś kończymy dwa miesiące! Jessssu kiedy to minęło??

- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

ja bez mamy więcej robię niż z mama, jakoś tak ze mną jest ze jak mam więcej na głowie to jestem bardziej zorganizowana

p.s zapomnialabym Buzki dla Miska Madzialenki - rosnij nam duży i zdrowy:)
- magdalenagal
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Kurza dupa już niczym tego nie posmaruję. Już sram żarem...
- karolinap
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Polcia dzis kończy miesiąc

Czyli mamy dokładnie miesiąc różnicy

- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Janek na wieczor jest spokojny, nie placze. Po kapieli wypija mleczko i zasypia. Gorzej w dzien bo juz mniej spi i trzeba sie nim wiecej zajmowac

- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja właśnie wyszłam od dentysty( dziąsła mi się obniżają i jak tak dalej pójdzie to mu zdrowe zeby powypadaja)- radze wam sprawdzić uzębienie po ciąży... Ja już po pierwszej ciąży miałam problemy z dziąsłami a teraz to juz masakra( czasami czuje jakby mi się zeby ruszały) - nałożyli mi coś na dziąsła co niby ma je wzmocnić....
- villcia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

No, Patrizia w końcu dobrze dzieje się u Ciebie. Pozdrawiam i również czekam na Twój pozytywny teścik ciążowy

karolinap mój Tygrys ma już 1 miesiąc i 3 dzionki. Urodzony z masą 3600, ze szpitala wyszedł 3300, wczoraj waż 4500. W sprawie ulewania, mi też położna radziła układanie na brzuszku, najlepiej na termoforku.
Ostatnio pochwaliłam młodego na forum i znów daje czadu

Ja już nie wiem co mam z nim zrobić, żeby chociaż 2 -3 godzinki pospał. Glodny nie jest, bo ładnie przybiera, ot taki z niego cycuś mamusi. Nie chce butelki , ani smoczka. Kilka razy udało mu się zassać, ale teraz znów się dławi- mój mały słodki drań! Jak długo wasze dzieci wiszą przy cycu? U nas to około 5 minut, ale gdy ssa, leci mi jak z kranu - z obydwóch

Kupsk u nas coraz mniej, nocnych już nie ma od kilku dni, a w dzień 3-4sztuki

Michaś i Pola WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, ROŚNIJCIE ZDROWO I NIE SPRAWIAJCIE MAMOM KŁOPOCIKÓW!
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Muszę wam się pochwalic: Moja Maja jest najcudowniejszą starsza siostra, odstawila wszystkie dzidziusiowe gadżety, śpi cala noc w swoim pokoju, jak tylko Julia zsplacze to Maja juz jest obok, podaje jej smoczka albo piciu, przykrywa kocykiem... Mowie wam jest kochana- dorosła i prawie wogole nie zazdrosna.
- villcia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Julek swiruje ja juz nie wiem czasem nie mam sily, daje cycka pozniej swiruje, zmieniam pieluche a ten w ryk i caly bordowy i co chce cyca tak mi sie wydaje bo przeciez sam.mi nie powie:/
Dziewczyny ogarniacie jakos mieszkania? U mnie przyznam sie dawno nie bylo takiego syfu, mam czas tylko cos zjesc czasem cod uprasowac ale nic wiecej, nie chce mi sie i nie mam sil:/
Dziubasie ty nie odpowoadaj na moje pytanie bo jestes zajebista mamusska dwoch laluni i wiem ze dajesz rade;)
Dorkiszon gdzie sie podziewasz, jak dajesz rade jak mezu w pracy? U mnie ciezko
- villcia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Wszystko czego nie zdążę w tygodniu robimy z męzulem w sobotę. Razem szybko idzie i jakoś sprawnie i po prostu się chce.
- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)

Ja mieszanie ogarniam jak zdaze. Zwykle sprzatam z wieczora, mężu zabawia pana Smrodka a ja nadrabiam zaleglosci...w dzien zdarze zjesc i posiedziec w kibelku. Sebek robi sobie krotkie drzemki w dzien i czesto musze sie z nim bawic, wiec sila rzeczy nie mam kiedy posprzatac...lodowka juz tydzien czeka na umycie

Pieluchy nosimy 3 i dobrze, bo jakby mial 2 to bym dzisiaj miala masakre...obsral caaalutka pieluche! Od plecow po wacusia, caly w kupie. Musialkam go umyc bo podtarcie nic nie dalo...ale jest dobrze bo widze, ze mu ulzylo. Wczoraj zrobil tylko jedna kupe i tylko pierdzial i dzisiaj nadrobil

- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-