- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Tak juz człowiek kocha to dziecko rozmawia o wózkach ogląda rózne ubranka itp. smutne by to było.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
A poza tym, już chyba wymyślam sobie temat do zmartwień...Bo martwię się, że od dwóch tygodni rozmiar brzuszka nic a nic się nie powiększa, waga stoi w miejscu jak zaklęta... Ja od początku ciąży przybrałam 1 kg tylko, a przecież ja chudzinka jestem i ważę 50 kg. A i nakręciłyście mnie dodatkowo tym, że niektóre z Was już czują ruchy maluszka, więc codziennie spędzam kupę czasu na dotykaniu brzucha, no i nic...A wizyta u lekarza za 2 tygodnie... Zazdroszczę tym z Was, które mają tą możliwość posłuchania serduszka maleństwa. Ja niestety muszę uzbroić się w cierpliwość, co nie jest łatwe, gdy nie odczuwa się od jakiegoś czasu żadnego postępu ciąży...
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ja mam okropne zgagi wlewam w siebie litry mleka nawet w nocu dziś musiałąm isc pić mleko, bo mnie piekło to sobie kupie ten gaviscon.
- agniesia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.
Zaskoczyłaś mnie z tym serem feta. Jak rozmawiałam z moim lekarzem, to mówi że mogę jeść wszystko ale z umiarem.
Wiadomo, że ser pleśniowy odpada, bo pleśń, kaszanka odpada, bo krew, jajko na miękko odpada, bo salmonella, tatar odpada, bo mięso surowe ( tak go uwielbiam).
Jednak mój lekarz mi powiedział, że nawet jak zjesz coś z tych rzeczy, to nic się nie stanie, jednak należy uważać.
I dodał, że gorsze jest faszerowanie się witaminami w ciąży, niż zjedzenie czegoś niedozwolonego:)
- bisbas
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- mama Dawidka 2009 i dwóch Aniołków 2012 15 tc

Lacrijka o matko wszystko dobrze już ? oszczędzaj się jak tylko możesz leż kochana leż i łykaj te proszki nasze forumowe bliźniaczki musza być zdrowe

dziewczyny ja chce tylko słuchać dobrych wieści na tym forum wiec nie forsować się odpoczywać ile sie da a ten co to wymyślił że ciąża to nie choroba to jakiś porypany był za przeproszeniem uważajcie na siebie bardzo wszystkie bez wyjątku bo to co sie dzieje w tych czasach z ciążami to nie do pomyślenia tak że oszczędzać się bo po tyłkach będę biła

Qltoorka napisał:
wypróbuj może ten syropek zamiast tabletek podobno ma dłuższy efekt bo osiada na sciankach przełykuA ja kupiłam sobie ten lek na zgagę, co go można w ciąży-Gaviscon. Miałam straszny problem ze zgagą wieczorem. Ciężko było mi przez nią zasnąć. I wiecie co? Odkąd biorę tą tabletkę i pomaga na zgagę (choć ma efekt krótkotrwały i po pewnym czasie zgaga znowu zaczyna dokuczać i trzeba rozgryźć następną tabletkę) zniknęły mi też wieczorne mdłości i wymioty. Tak więc polecam, gdyby ktoś miał takie rewolucje żołądkowe jak ja miałam.

- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
- nikita
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś wiem życie cudem jest
- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja niestety dzisiaj umieram, rzygam jak kot, do tego cholernie boli mnie glowa. Mam nadzieje ze temu malemu kuncwotowi te moje meczarnie pomagaja sie rozwijac.
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- gold_butterfly
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ja rano płakałam przez nieustanny kaszel. Nie mogłam już złapać powietrza, a co nagły atak kaszlu,to zaczynał potwornie boleć brzuch. Mąż skoczył do apteki i kupił leki ziołowe dla kobiet w ciąży - jakieś na bazie miodu, propolisu. Muszę przyznać,że pomogły i czuję się znacznie lepiej. Wzięłam też paracetamol,bo dostałam wysokiej gorączki.
W końcu ściągnęłam ze strychu kartony z ciążowymi ubraniami. Jestem przerażona - 8 par spodni i wszystkie na mnie wiszą.
Olcia wygrała nagrodę za rysunek - dwie ksiażki i maskotkę. Lubię konkursy internetowe. Jak byłam w poprzedniej ciąży za uszycie maskotki na naszym forum dostałam ręcznie szytą zabawę, body i pieska (świetna pamiątka), później książkę za felieton (w innym konkursie). Także zachęcam do brania udziału w takich konkursach

- Kamilka22
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- emi87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)

Lacrusia ty tam na siebie podwójnie uwazaj słońce :*
Qltoorkas ja tez nie tyje...(choc mnie to juz nie martwi

Goldi i jeszcze choróbsko męczy bidulo....tule i życze zdrówka :*
- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4

- Kamilka22
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-