BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #533122 przez agniesia
Co słyszysz jak przykładasz stetoskop?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #533127 przez Qltoorka
Nie, ja jeszcze go nie mam... Mąż mnie namawia, że po niego pojedzie, ale ja się chyba trochę boję, że jak nic nie usłyszę to się poryczę... Chyba z dwojga złego wolę być w tej niepewności ;) No taka głupia jestem no :blink:

12 lata 3 miesiąc temu #533135 przez agniesia
To pytanie do kasiak:)

12 lata 3 miesiąc temu #533138 przez Qltoorka
Nie, ja jeszcze go nie mam... Mąż mnie namawia, że po niego pojedzie, ale ja się chyba trochę boję, że jak nic nie usłyszę to się poryczę... Chyba z dwojga złego wolę być w tej niepewności ;) No taka głupia jestem no :blink:

12 lata 3 miesiąc temu #533142 przez dziubasek
Qltoorka glowa do gory, ja w -1szej ciazy czulam sie lepiej niz przed nia, brzuch mi sie uwypuklil dopiero po 22tc, ruchy tez poczulam po 20... jesli sie tak martwisz to umow sie do lekarza(a ze stetoskopem bym nie cudowala- faktycznie mozesz zeschizowac)
P.s u mnie tez pada snieg :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #533143 przez Qltoorka
Haha, no to przepraszam :laugh:
Ach, i znowu dwa razy post się pojawił... :( Sorki, ale same pewnie zauważyłyście, że odkad nam przywrócili powiadomienia na maila to forum chodzi strasznie :( A było wcześniej dobrze...po co majstrowali?

12 lata 3 miesiąc temu #533144 przez agniesia
Nie jesteś głupia:) Tylko zachowujesz się jak MAtka :)
Poza tym na pewno coś usłyszysz, choćby nawet soki trawienne;)

12 lata 3 miesiąc temu #533174 przez Jamajka
Qltoorka pamiętam jak w pierwszej ciąży pojechałam w 7 miesiącu do moich rodziców do Niemiec. Miałam wolne to myślę sobie, co będę siedzieć w domu... No i jak zaczęłyśmy z mamą chodzić po mieście to moja Dzidzia się calusieńki boży dzień nie poruszyła... wieczorem też nie i do południa następnego dnia, nic a nic. Ja już myślałam, że zwariuję.. w ogóle nie miałam humoru.. mało tego, myślałam, że siądę i już tylko będę ryczeć.. A tu się okazało, że ja po prostu tak sobie wstawiłam w tyłek tym łażeniem, że Dzidzię na dobre ululałam i spała ;-) Nie zapomnę, jak się wtedy bałam i denerwowałam..

Nic się nie bój Kochana, każdy organizm jest inny, każda ciąża i dziecko są inne. Jestem pewna, że już za niedługo wszystkie poczujemy Maluszki i już to będzie dla nas znak, że tam są i mają się dobrze ;-) Jeszcze chwila cierpliwości :) i nie zamartwiaj się na zapas :*

Ps. Ostatnio jak przekazywałam auto w pracy, to rozmawiałam z dziewczyną, która dopiero w 5 miesiącu dowiedziała się, że jest w ciąży ;-) Mówiła, że zero brzucha, zero cyca, zero mdłości, okres co miesiąc... Ona sobie imprezowała, piła, paliła bo w ogóle nie miała żadnych objawów. I mówi, że dla niej ciąża tylko 4 miesiące trwała, a do lekarza poszła, jak jej się dziecko w brzuchu zaczęło ruszać, bo nie wiedziała o co chodzi :P
Postępy ciąży u każdego inne, spokojnie :*

12 lata 3 miesiąc temu #533185 przez agniesia
jem gruszkę, pyszna:)

12 lata 3 miesiąc temu #533207 przez dorkiszon
No właśnie Jamajka ma rację.
Ale się zestresowałam przyszedł ten plakat z Kubusia Puchatka przynoszę antyramę do pokoju podnoszę szybę dup pękła mi w rękach no to miałam antyramę :) muszę kupić nową.
Patrzcie jak stres działa, bo się wystraszyłam co się stało odrazu mnie brzuch zaczął boleć.

12 lata 3 miesiąc temu #533219 przez dziubasek
dorkiszon ty juz lepiej siadz na dupce i odpoczywaj ;)

12 lata 3 miesiąc temu #533226 przez dorkiszon
Nie no ja to wogóle mam ADHD zawsze cos narobie :) taka troche w gorącej wodzie kąpana. Idę się kąpać :)

12 lata 3 miesiąc temu #533251 przez dziubasek
ja tez ale teraz wole siedziec na dupie :) , czasami nawet zmyslam ze niemam sily ;) mezus mnie wyrecza ;) , chociaz wczoraj pomiedzy rzygami wysprzatalam caly domek, poprasowalam, zmienilam posciel itp, dzisiaj tylko podlogi pomylam.
Macie jakies pomysly na przekaski urodzinowe na 2 urodzinki mojej Miss? To juz za dwa tygodnie, a ja mama pracujaca wiec musze sobie wszystko wczesniej zaplanowac :)

12 lata 3 miesiąc temu #533262 przez emi87
Qltoorka zaraziłaś wszystkie w pracy hehe nie martw sie - ja tez czesto nie czuje sie jak w ciąży.... czasem brzuch płaski i zero objawów....a czasem jak mnie wywali to łohoho :P jeszcze miesiac i bedziemy czuc maleństwa :). jeszcze bedziemy miały dosyc hehe

agniesia ja przez stetoskop słyszałam bąbelki,bulgotanie,pukanie,chrobotanie i inne blizej nie zidentyfikowane odgłosy :D dopiero detektorem udało mi sie malucha złpac ale to tez tylko 3 razy :)

dorkiszon w dupe ode mnie dostaniesz!! jak masz owsiki w dupce to sie za dzierganie na drutach weż :D wiercipieta jedna no :P

12 lata 3 miesiąc temu #533263 przez emi87
dziubasek ja moge zaproponowac babeczki/muffinki :) szybko sie robi i smaczne :) mozna tez cos z galaretki wydziergac :P

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka