BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #588604 przez magdalenagal
O widzisz, bardzo dobry przepis! W niedzielę mam imprezę w domu i do zimnej płyty będzie jak znalazł! Koperek zastąpię szczypiorkiem bo za koprem nie przepadam.

Dziękuję bardzo!!

:laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #588615 przez jabluszko
prosze bardzo :) nikt z gosci nie bedzie wiedzial pewnie ze to kalafior :p

12 lata 3 miesiąc temu #588621 przez pasal
nie wiem czemu, ale ja mam pewne opory przed kupowaniem czegokolwiek dla maluszków. Mam już upatrzony wózek i łóżeczka, ale nie chcę zapeszać i do maja nie będę kupować niczego, chyba że jakieś bodziaki, które będą pasować do chłopca i dziewczynki.

12 lata 3 miesiąc temu #588644 przez dziubasek
Ja zabieram sie za pierogi a ze kucharka ze mnie marna ;) mam nadzieje ze beda zjadliwe ;)
Ciuszki przesliczne.
Kamilka STO LAT KOCHANA :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #588649 przez karolinkanice16
a ja siedze jak na szpilkach i czekam na widomosc o tym mieszkaniu i jakos trace nadzieje :/ ehhh nawet piekne slonce za oknem mnie nie pociesza.

12 lata 3 miesiąc temu #588659 przez pasal
karolinkanice16 znam to uczucie, kilka miesięcy temu ja tak siedziałam i się stresowałam. Na szczęście jakimś cudem u nas to bardzo sprawnie i szybko poszło. Mi bardzo zależało na tym byśmy się załapali na program "Rodzina na swoim" a w jakim banku się staracie?

12 lata 3 miesiąc temu #588692 przez Jamajka
Betka gratuluję siuraka :D

Dorkiszon ja moją Lalę do 10 miesiąca lulałam i bujałam na rękach do spania. A później po prostu sama się buntowała i wyrywała i po prostu zasypiała na brzuszku przytulona do misia albo mojej nogi ;-) Więc tak jak Dziubas pisała, to zależy od dziecka. Na pewno noworodki i małe niemowlaki lubią być przytulane i lulane, ale w każdym momencie może im się odwidzieć.
Co do smoczka to przez pierwszy miesiąc lepiej dziecku w ogóle nie dawać smoka, dopóki nie nauczy się dobrze chwytać i ssać piersi. Inaczej smoczek może zaburzyć prawidłowe ssanie piersi i dzidzia będzie cycusia wypluwała.

Dziubasek moja Lala też ze smokiem do spania, ale w dzień w ogóle już od dawna nie ma i nawet nie sępi. Wie, że jak spanko to smok w akcji, choć zamierzam około 2 latek spróbować jej całkiem odstawić. Spróbuję z patentem, żeby przekazała swojego smoczka małej dzidzi w lipcu a ona już taka duża, będzie się z mamą opiekować bobasem :D Zobaczymy czy zadziała czy będzie żal i histeria.

Kamilka Wszystkiego Najpiękniejszego :D spełnienia, szczęścia i miłości :kiss:

Ja dzisiaj byłam u rodzinnego podbić kartę ciąży, bo mi gin na poprzedniej wizycie zalecił podbić kartę u dentysty (ale wizyta dopiero 19 marca) i internisty. Więc zaliczyłam już dzisiaj przychodnię, w wydziale komunikacji odebrałam nowe prawo jazdy i poszłam na szmatki ;-) Obkupiłam dzieci moje, jestem bardzo zadowolona ;-) Za dwa tygodnie będzie następny duży rzut maluszkowych ciuszków więc sobie podejdę ;-) Może wrzucę za chwilkę zdjęcia, jak wyjdą z aparatu :D

12 lata 3 miesiąc temu #588712 przez Jamajka
Ubranka dla Lenki, zawrotna cena ok. 3o zł za wszytko :-)

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #588713 przez Jamajka
i dla Mikołaja, też niewiele ponad 30 zł ;-)

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #588716 przez Qltoorka
patrysia305, ja Ci z glukozą nie pomogę, bo ja miałam ją już w styczniu z tego co pamiętam...Nie wiem czemu mnie tak wcześnie lekarka na to badanie wysłała, bo potem dowiedziałam się, że się je robi w połowie

karolinap, hihi, dziękuję :laugh: Ślicznie wyglądasz :) A to ze zdjęcia wygladam tak grzecznie? :laugh: Zadziorna troszkę jestem :P I na pewno mam taki humor jak z tego obrazka :P Mnie on nie oburza, chociaż zdaję sobie sprawę z tego, że niektórym wydał się zbyt kontrowersyjny... Ale taki ze mnie trochę obrazoburczy nonkonformista :P :P

Goldi, Ty to masz jakiegoś pecha do ludzi wokół Ciebie... :( Przykro mi bardzo...

Siwa, spóźnione życzenia urodzinowe :kiss: :kiss: :kiss: Piękna, elegancka Mama z Ciebie :) I pamietaj...co tam komplementy facetów, oni zawsze mają jakiś "ukryty" zamiar :silly: Nie ma nic piękniejszego niż szczery komplement od innej kobiety :)

I naszej Kamilce też życzę wszystkiego NAJ :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #588719 przez Qltoorka
Dzięki dziewczyny za sugestie co do imienia :kiss:
agusiaa26, Marcel H. pasuje jak nic :)

Marta27, współczuję tego przodującego łożyska...Oby się podniosło... Bo nie wiem czy wtedy nie zostawiają w szpitalu do końca ciąży i podają sterydy? Tak coś wyczytałam w necie... W każdym razie wiem, że na pewno trzeba w takiej sytuacji zaprzestać współżycia, oszczędzać się i dużo leżeć :( I zapewne wtedy jest wskazanie do cesarki. Więc głowa do góry, tyłek na łóżko ;)

siwa, łożysko z przodu macicy to nie to samo co łożysko przodujące, więc bez obaw... Łożysko przodujące nie umiejscowiło się na ścianie macicy tylko zasłania szyjkę macicy, czyli jest na dole.

betka555, gratuluję synka :)

Jamajka
, aleś piękne ciuszki upolowała :)

12 lata 3 miesiąc temu #588720 przez Kasik88
Jamajka ciuszki świetne :)

12 lata 3 miesiąc temu #588731 przez Qltoorka
Ciekawe jak tam sloneczko33 po wizycie...Zawsze odzywała się jak miała jakieś nowe wieści...

bea2a, kasik88, agusiaa26
-jeszcze tylko tydzień... ;)

12 lata 3 miesiąc temu #588734 przez Kasik88
Qltoorka dokładnie tydzień ... już się doczekać nie mogę.

12 lata 3 miesiąc temu #588737 przez karolinap
Qlatorka Mnie wcale nie oburzył ten obrazek, jak dla mnie jest ok ;)
No a fakt,na zdjeciu wygladasz na spokojna mamusie :)

Dziekuje za odp dot. rowerka :) Moze rzeczywiscie go sobie odpuszcze, miejmy nadzieje ze jeszcze kilka dni i wiosna do nas przyjdzie i bdziemy aktywne na swiezym powietrzu :)

A to moja przekąska przed obiadkiem :blink: :
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka