- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- patrysia305
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
my też jeszcze nie urządzamy pokoiku, niestety ostatnio małe kłopoty finansowe nas dopadają, a jak czytam ze u Was już łóżeczka itp to też by się tak chciało. Ostatnio mąż dowiedział się że firma w której pracuje nie za dobrze się miewa

a u nas takie bezrobocie że aż strach, a pewnie jak każda z Was chciałabym dla maluszka (w miarę możliwości) mieć wszystko, no ale takie życie jest nieprzewidywalne - ach jakieś dołki mnie łapią ---- precz
Co do spania to ja mam tylko sypialnie i pokój dzienny - dlatego maluszek napewno bedzie spał z nami ale mam nadzieję że w swoim łóżeczku

Moja siostra wstaje co pare godzin do 4 miesięcznego Arturka i robi wędrówki z sypialni do jego pokoju, ogólnie nie wysypia się nic ale jak jej się uda to nie będzie miała problemu, bo drugi 5 latek jeszcze do nich w nocy przychodzi i marudzi ;/
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4

Wczoraj się nie odzywałam bo byliśmy z wizytą u mojej Mamusi

- betka555
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Zyczymy milego dzionka:)
- Kasik88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- askan2
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- rzeczywistość... wczoraj była nierealnym marzeniem

betka555 gratulacje siusiaka

Witam w ten niestety zimowy poranek, dziś jadę do siostry na segregację ciuszków dla małego

A w tą niedziele jak była u mnie to dostałam dwa wielkie worki zabawek (wózek, łóżeczko, przewijak, podgrzewacz i co tam jeszcze dla dzidzi również wszystko w spadku od niej) aż mam wyrzuty sumienia że sama nic nie kupię. Jedynie kupiłam swoją nianie bo to jej się jeszcze przyda. i tyle Jak dobrze mieć starszą siostrę

Miłego dnia kochane

- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mój mąż się bardzo angażuje i w remont i w zakupy dla dziecka często wybieramy razem różne akcesoria ostatnio sie nawet smiałam, czy pamieta jak na początku zareagował na moją ciąże.
karolinap możesz kupic sobie steper dużo tańszy nie boli dupa i działa super na kondycje i na pośladki i na całe nogi ja właśnie się przymierzam do kupna, a rowerek stacjonarny tez miałam, ale zajechałam go

Jeśli chodzi o spanie dziecka to oczywiście w swoim łóżeczku będzie, ale obok mnie choć robimy pokoik nie wyobrażam sobie latać do jego pokoju jak zapłacze chcę , go miec pod ręką i na widoku dlatego dopóki będę wstawac do dziecka w nocy to będzie u nas.
Natomiast spanie u nas w łóżku odpada juz o tym rozmawialiśmy z mężem nie , że bym nie chciała, ale będzie potem bardzo trudno, go oduczyć więc taki mam plan nakarmić i do łóżeczka ładnie

Po jakims czasie, go przeniose może po 2 latach może szybciej zobaczymy i będę , go usypiać i tam zostawiać.
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Moja koleżanka, która ma półtora roczne dziecko, któryś raz z kolei przestrzega mnie przed bujaniem dziecka do snu tym bardziej jak jej powiedziałam, że mam łóżko z kołyską, że ona bujała i teraz nie może tego oduczyć i jest mega kłopot dla niej.
Z tego co mi wiadomo to dziecko już rodzi się z tym nawykiem bujania , bo jak chodzimy on tez odczuwa kołysanie i potem niby lepiej zasypia jak sie urodzi podczas kołysania.
Więc jak to z tym jest, bo właściwie jeszcze się z tym nie spotkałam, żeby mnie ktos przed tym przesterzegał.
- Kamilka22
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Ja też łóżeczko będę miała w sypialni. Przy naszym łóżku. I też tak jak dorkiszon po karmieniu do łóżeczka swojego bo potem faktycznie trudno jest odzwyczaić dzidzię od spania razem z rodzicami. Moja koleżanka do 3roku życia nie mogła oduczyć małej do spania w swoim łóżku także będę walczyć ;p
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

- kaska1982
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.

- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dorkiszon ja mialam kolyske i moja Miss wogole nie chciala byc w niej bujana, tak samo jesli chodzi o bujanie na rekach... To chyba zalezy od dziecka, moja Miss lubi sie tulic ale nie bujac, poza tym wydaje mi sie ze kazda mama wie co jest najlepsze dla jej dziecka...dzieci z wszystkiego wyrastaja(jedne szybciej drugie wolniej).... Mi wszyscy mowili ze zle robie ze daje smoczka Miss, ze potem trudno bedzie ja odzwyczaic... prawda jest taka ze my do tej pory uzywamy smoczka do usypiania ale w ciagu dnia nie. Miss w pewnym momencie sama stwierdzila ze jest juz za duza na smoka
No właśnie ja smoczka na siłe nie będę pchac, ale kupiłam jak będzie chciał to mu dam.
Ja jako dziecko wogóle nie chciałam smoczka, wypluwałam, ale za to ssałam palca do chyba 4 klasy podstawówki nikt mnie tego oduczyć nie mogł wreszcie babcia mi wjechała na psycho rozmową jak z nałogowcem i udało mi się rzucić

Więc nie ma pewnie reguły na to wszystko, ale tak pytam jakie są przypadki i kto jak miał

- Kasik88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Kamilka22
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Kamilka22 Wszystkiego najlepszego
Bo chyba dzisiaj świętujesz, prawda? Spełnienia marzeń i samych radosnych chwil, a co najważniejsze - spełnienia w tej najważniejszej roli, jaka nas wszystkie tu czeka - czyli bycia MAMĄ
Dziękuję bardzo!!

- alba77
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- jabluszko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

czesc mamuski