BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 10 miesiąc temu #708946 przez SerekWaniliowy
Pytam, bo sama napiłam sie miesiąc temu o w Dzień Ojca - piwa jabłkowego - 2% - 2 łyki w odstępie gdzieś godzinnym, było pyszne, ale niewarte tego, że w kółko o tym myślę, teściu mnie namawiał i dałam sie skusić, mówili, że pół lampki wina można pić :/ jestem przekonana, że te 2 łyki nie zaszkodziły malutkiej, ale jednak sumienie mnie męczy :dry:

Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #708989 przez karolcia1919

11 lata 10 miesiąc temu #709026 przez iwonta_kg
Dobry dzień!:-)

Za oknem słońca brak! chyba będzie dzis zimno!

Karolcia super te spodenki! No i koszula rewelacja :) rosnie w Tobie Maly elegancik :)

Serku jak gin potwierdził że po łyku nic sie nie moze stać to dobrze ale wiecej lepiej nie dawaj sie namawiać bo po co maja Cie gryźć wyrzuty sumienia.

Jak mnie kregoslup boli!!! :angry: :angry: :angry: aż mi niedobrze przez to :dry: niech juz bedzie ten sierpień bo nie wyrobie!

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 10 miesiąc temu #709032 przez aska06091
Iwonta również dołączyła m do głosowania. Urocze zdjęcie :cheer:

Jeśli chodzi o alkohol to nawet nie pamiętam kiedy go piłam, przed ciążą to może po łyku piwa od męża i to było na tyle. Za to zjadłam czekoladkę z alkoholem, ale ta ilość nie miała jak zaszkodzić dziecku. Te 2 łyki piwa i to 2% to nic:) znajoma będąc w ciąży parę razy wypiła lampkę czerwonego wina i ma zdrową córkę, ale ja jednak nie będę próbować wypić jednej nawet, bo jednak się boję.

tak w ogóle to dzień dobry :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #709037 przez Nubi
Dzien dobry :)

Serku to ja nie wiem jak hemogl masz dobra a zelazo ci zle wychodzi bo jedno od drugiego to zalezne :huh: zamiast sie martwic -wez lekarza za bety i niech jak na spowiedzi wytlumaczy o co chodzi. Nie doluj sie tymi artykulami.
Co do alko swiadomie napilam sie lyka " szampana na 90 ur babci. Nie mam wyrzutow sumienia, jem jedzenie ze sklepu ktore moze o wiele bardziej swoja chemiaa zagrozic malej niz ten lyk, tak sobie tlumacze.
A z porodem Ivy trafilas w samo sedno :blush:

Karo widze zdjecia, ale bedzie przystojniak w tych spodniach ;)

Iwonka ja niestety nie zaglosuje, musze uruchomic aplikacje a z tych nie korzystam wcale na fb :(

Jestem mamAsią

11 lata 10 miesiąc temu #709044 przez iwonta_kg
Karolka w dziub dostaniesz za te kompleksy na fejsie :silly: jestes piękna kobieta która nosi w sobie życie! Czego chcieć wiecej?? Nie wazne ile kilo sie przytylo! Wszystko przeciez dla tego maleństwa! No juz koniec z kompleksowaniem! :-)

Asia dzieki za głos :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #709051 przez iwonta_kg
Nubi spoko:-) po ostatnim miesiącu zorientowałam się że w tym konkursie nawet nie chodzi o głosy bo ci co to wymyślili i tak sami wybierają zdjęcia ale milo miec wiecej głosów niz inni;-)

11 lata 10 miesiąc temu #709054 przez karolcia1919
iwonta_kg
oj tam oj tam :) kopniaka mi dasz może zmądrzeje :DDDD

w ramach zadość uczynienia mogę zaproponować Ci masaż :)

11 lata 10 miesiąc temu #709061 przez niagara
Dzien dobry :)
Karolcia koszula wymiata :laugh:
Ja wlasnie jestem w szpitalu czekam na wizyte i pobranie krwi :)
Zbadali mi juz tetno Malenstwa i jest prawidlowe 154 wiec jestem juz spokojna :)

11 lata 10 miesiąc temu #709072 przez karolcia1919
niagara powodzenia na wizycie.mi zawsze w kartę ciąży tętno wpisują 140 zawsze takie same ma.

11 lata 10 miesiąc temu #709077 przez nike84
dzień dobry dziewczynki :)
Ja dziś całkiem udaną noc miałam, bo obudziłam się tylko raz o 6 rano na siku :woohoo: a młody od rana daje o sobie znać :)
Mnie szykuje się rewelacyjny weekend :side: Dziś wieczorem przyjaciółka robi dla mnie urodzinowego grilla, więc spotkam się ze znajomymi :blink: a jutro od rana siostra zabiera mnie na zakupy, kino, kawę i lody B) A chłopy w domu będą robić dalej remont. Wreszcie się zrelaksuje i przestanę się stresować. Ahhh już mi sie gęba cieszy na samą myśl :blink:

Karolcia super ciuszki :cheer:
niagara powodzenia na wizycie :)

11 lata 10 miesiąc temu #709083 przez SerekWaniliowy
Dzień dobry kruszynki!

Co za nocka! Przyszło mi prasować koszule męża na śpiąco po 2 nad ranem, bo chciał iść w wygniecionych bo NIE WIDAĆ :/ a z wyprasowanych żadnej nie chciał, no i dopadła mnie taka zgaga, ze nawet nie wiem o której zasnęłam, ale biodro bolało jakby mnie ktoś okładał pół nocy jakimś drągalem :silly:

Karolka udane zakupy :) ale śmiać mi się chce, bo co mi się wydaje, że zrobiłam spore postępy i duże zakupy, jak np wczoraj, to Wy wklejacie zdjęcia ze swoimi kolejnymi zdobyczami i ja znów na szarym końcu hihihi :blink:

Iwonka
już taka głupia więcej nie będę :) a plecy bolą Cię od noszenia brzuszka czy od spania w niewygodnej pozycji a może Cie przewiało gdzieś na spacerkach?

No właśnie Aśka ja przez rok to wypiłam może 1-2 piwa owocowe i jak trafiło sie jakieś wesele to szampana i pierwszego kielicha a tak to czubek języka umoczę jak jakieś nalewki zrobię albo mama, nie lubię alkoholu, a jak teraz zakazany to jak widzę to ślinka mi cieknie :silly: :side:

Nubi mam obniżoną hemoglobinę i taki czynnik podwyższony (teraz nie pamiętam jak się nazywa) który wskazuje, że mam większość krwinek czerwonych młodych zamiast tych dojrzałych, czyli, że organizm traci i nie nadąża z produkcją, tzn one nie nadanżaja dojrzewać, a to z powodu właśnie niskiego żelaza. Moja dr rodzinna ani ginekolog mi tego nie powiedzieli, tylko jak zaczęłam jesienią chodzić do reumatologa to trafiłam na takiego fajnego lekarza z zamiłowania i opowiadał mi o wynikach moich chyba ze 20 minut, tyle, że ja połowy z tego nie zapamiętałam :/

Niagara mam nadzieję, że dobrze spałyście:) Udanej wizyty dziewczyny!

Nike faktycznie udany weekend będziesz miała i urodziny :)

Aga

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #709085 przez Nubi
Nike84 Oj zazdroszcze, ja tak super sie czulam jak byla moja siostra :blush: ale urodzinki masz jutro o ile dobrze pamietam? ;)
Natalia powodzenia na wizycie ;)

Tak w ogole macie pozdro od Kaliny, dzis czekaja ja kolejne badania, moze sie odezwie jak jej net pozwoli ;)

A no dobra Agus teraz juz kminie. Sama pewnie tez bym sie martwila, wytrzymaj do wizyty i tak jak wspomnialam - za bety i o sciane nim :silly:

Jestem mamAsią

11 lata 10 miesiąc temu #709113 przez paulinka.k22
Hej gaduły :laugh:

Wczoraj wieczorem sobie myslałam, ze musze się Was podpytać o te becikowe i macierzyńskie, a tu widzę, że temat był poruszony :) przynajmniej się czegoś dowiedziałam.

A ja się z dwa razy łyczka piwa napiłam, napiłam to nawet za dużo powiedziane, raczej umoczyłam usta i w cale nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia... gorsze rzeczy czasami zjadamy nieświadomie...

Niagara powodzenia na wizycie!

Serku to miałas dziś noc! A ten ból bioder to jest nie do zniesienia :ohmy: mnie zawsze nad ranem łapie :angry:

Nubi pozdrów Kalinę od nas :)

11 lata 10 miesiąc temu #709135 przez agamo
Hejka

Iwonka wiesz polozna mi mowila ze wlasnie przy ulorzeniu Kacperka takie jak ja mam tzn ze glowka w dol i twarza do przodu to bardzo czesto zdarzaja sie bole kregoslupa ktorych poki co dziekuje bogu nie mam! ale moze wlasnie dlatego je masz.

Karolcia super ciuszki i wyprawka juz sie zapelnia. A te koszulki to masz w jakim rozmiarze Bo ja tez mam kilka ale w wiekszym rozmiarze i tak wlasnie sie zastanawialam czy maja tez w mniejszym.

CO do alkoholu to myslalam ze moze juz jestem w ciazy miesiac wczesniej bo okresu prawie nie mialam wiec alkoholu nie pilam juz na miesiac przed ciaza :P I swiadomie tez bym nie wypila bo nie mam az takich smakow a bez problemu potrafie sobie odmowic. Ale to ja, tak jak i inne rzeczy odstawilam typu cola, kawa, nawet herbata nie bylo problemu bo zadna z tych rzeczy nie jest czyms bez czego sie nie obejde. a co do slodyczy alkoholowych hmm nie wiem czy wiecie ale ostatnio jedlismy z mezem w pracy rogaliki 7 days o smaku szampanskim i poczestowalismy znajoma co jest muzulmanka i wcinala razem z nami jak pozniej sprawdzilismy sklad to sie okazalo ze jest w nich alkohol a ona alkohol ma zakazany bylo nam glupio ale bylo juz zapozno natomiast taki alkohol nie wiem jakie sladowe ilosci tam musza byc przeciez normalnie dzieci je jedza sama nie wiem.

Nike no to nic jak tylko zyczyc udanego dluuugiego weekendu.

Natalia udanej wizyty!

I trzymamy kciuki za Kalinke oby wszystko sie ulorzylo! i oczywiscie sciskamy ja mocno niech sie tam trzyma dzielnie!

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka