BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #709414 przez iwonta_kg
też doczytałam po czasie że to ma smak szampana! myslalam ze jak rozowy to truskawka albo cos takiego a tu taki gówniany smak... a ten czarny o smaku espresso też do banii... gorzka czekolada i w srodku tez smak nijaki

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #709417 przez SerekWaniliowy
No Nubi, nie jest źle, 1 strona, nie popisałaś się :blink:

Paulinka, no ja wczoraj właśnie tam 10 różnych bodziaków w różnych rozmiarach kupiłam, super interes i nawet bardzo mi się podobają :) a z krótkim rękawem są nawet po 4 zł :D a te płyny o których piszesz, to też wszyscy znajomi chwalą, że woda za twarda a po tym dzieci mają delikatniejsza skórę. I ja znów o tym SuperPharm, ale tak są spore promocje na te różne Oilatum no i w tej kopercie dla ciężarnych tez są na te kosmetyki kupony i można kupić kilka opakowań na 1 kupon.

Izula byłaś po te kuponiki?

Kalinka fantastyczne wiadomości przynosisz :)

Dziewczyny ja też mam wizytę w poniedziałek, na 18, ale o 17:30 KTG i nie mogę się już doczekać, no i muszę pospisywać sobie wszystkie pytania do lekarza, przede wszystkim o to żelazo nowe i alkohol, bo Iva tu jak diabeł kusi, a kiedyś Karmi było reklamowane jako bezalkoholowe prawda? Czy coś się zmieniło?

Papi no gratuluję postępów w pracach, ja się śmieję z Ivy że ma motorek w dupsku ale widzę, że Ty nie jesteś lepsza :blink: też chcę listę zadań do wykonania podczas mojej nieobecności zostawić ale dopiero jak sama wszystko zrobię ;)

Ja malin nie myję chyba jako jedynych owoców, robią się brzydkie i nie smakują już tak samo.

Spotkałam dziś na zakupach tą "kuzynkę" z małą i pytałam jakie ubranka małej zakłada to mówiła, że 56 ale sporo tych 56 jest jeszcze za dużych, mała ma 2,5 tygodnia, urodziła się z wagą 3500 i 55cm więc taka przeciętna myślę :) ja mam sporo na 56 i takie będę szykowała do szpitala plus kilka 50 :)

A sprawdzałam chwilę temu nasze zeznania podatkowe, nie trzeba mieć wcale kokosów by nie dostać becikowego jak się okazuje, bo liczy się dochód a jak przeliczyłam ile nam z tego zostaje na życie to wychodzi 1300zł/os

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #709420 przez nike84
A mnie czarny magnum posmakował, ale może dlatego że lubie kawowe smaki ;) chociaż tak jak napisała agamo nie umywa się do almonda :) Ale różowy to już taka porażka...nie jadłam chyba nic gorszego, a pamiętam jak się cieszyłam jak go w sklepie w końcu znalazłam :X

Kurcze chyba wybiorę się do tego Pepco, chociaż nie przepadam za tym sklepem, ale może się przełamię i uda mi się też tam coś znaleźć ;)

Kalina cieszę się, że u Ciebie już jest lepiej i zaciskaj tam dalej nogi, żeby maleństwo jak najdłużej zostało w brzuchu :)

11 lata 9 miesiąc temu #709426 przez SerekWaniliowy
Papi chyba za niska temperatura albo za krótkie pranie, że się proszek nie rozpuścił :unsure: i tak czytam o tej dziewczynie kuzyna i myślę sobie, że o mnie mówisz :silly: bo dla mnie w tym nic dziwnego hehee no i teraz wiem co sobie inni o mnie myślą hehee

A co do lodów to w Netto są Guliwery 3 za 4zł i jak dla mnie są jak Magnumy te z migdałami w czekoladzie :)

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #709438 przez paulinka.k22
SerekWaniliowy napisał:

A co do lodów to w Netto są Guliwery 3 za 4zł i jak dla mnie są jak Magnumy te z migdałami w czekoladzie :)

OOO Guliwery są pyszne :lol: :lol: :lol:

A co do rozmiarów ubranek, ja kupiłam ostatnio 4 pajace rozmiar 56 i moja "wspaniała" teściowa stwierdziła, że za małe kupiłam :angry: co ona myśli, że jakiegoś wieloryba urodzę :angry:

Nie będzie mnie przez weekend w domu, jadę do mojego taty przypilnować mu chaty, bo wszyscy ida na wesele do mojej kuzynki,więc jak wrócę to będę mieć pewnie ze 100 stron do nadrabiania :lol: my oczywiście nie idziemy :( chyba, żeby mi postawili na środku sali moje łóżko :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #709447 przez agamo
Paulinka hmm mysle ze miejsce na lozko napewno by sie znalazlo :p

Guliwerow hmmm chyba nigdy nie jadlam ale u mnie nie ma :( jedynie grand ale on juz nie jest taki dobry.

Kalinka nie wiem czy pisalam ale super ze wiadomsci dobre nam przynosisz No i ze szyjka wrocila na miejsce Trzymamy za was kciuki ale wszystko zaczyna sie ladnie ukladac wiec jestem dobrej mysli!

A co tam u Akiny dawno sie nie odzywala Mam nadzieje ze u niej tez juz coraz lepiej!

Rany u mnie taki upal rozplyne sie zaraz a nie wiem skad katar zlapalam cholera! Nie ma to jak 30 stopni i katar. I zauwazylam jak dlugo postoje w tym upale to brzuch zaraz twardnieje chyba jednak dobrze ze w domu siedze bo zawsze sie moge polozyc.

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #709450 przez karolcia1919
wiec tak na obiad byly kluchy ziemiaczane ! ;) na deser koktajl banan -kiwi ;)
teraz ide sie myc ...
i bede prasowac.;)
a jutro grill u moich rodzicow wiec rano mam czas by ogarnac..a potem relaks ;)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #709451 przez mery75
HEJ KOBITKI oj od tego becikowego to mnie już głowa rozbolała dobrze że to czas jest na załatwianie bo chyba do tego czasu przemelduje się tu do mieszkania co kupiliśmy to tu będę się starać o becikowe ale to jeszcze się zobaczy musze tylko się dowiedzieć może w zusie o macierzyńskie i wychowawcze bo mój szef to ciemny jak tabaka w rogu :blush:
Kalinka super że się wszystko normuje mam nadzieje że u Akiny też wszystko ok
Karolcia ciuszki wypasione wszystkie dziewczyny z wózków wypadną jak zobaczą Kornusia :blink:
Co do malin to powkładałam Julci na zime do słoiczków ale się pieruny pokurczyły to szok a dzisiaj włożyłam na teraz ogórków na małosolne także zaraz będzie wyżera :blush:

11 lata 9 miesiąc temu #709454 przez kocham_cie
hej brzuchatki:)

Umieram... te upały po 30 stopni mnie dobijają... dziś w pracy nawet klima nie pomogła, bo musiałam troszkę się na zewnątrz pokręcić... wiecie praca zaczyna być już co raz to bardziej męcząca dobrze że jeszcze tylko 1,5 tygodnia i od 1 do 18 sierpnia na urlop, a potem chyba już poproszę doktorka o zwolnienie...

A teraz zacznę was nadrabiać gaduły jedne :laugh: zajmnie mi to chyba z 2h :lol:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #709465 przez SerekWaniliowy
Nie miałam siły pędzić w ten ukrop dalej w poszukiwaniu malin wiec kupiłam nektaryny i zjadłam chwilę temu 3 i tak mnie zgaga teraz pali, że nie wiem co ze sobą zrobić :dry: :ohmy:

O a u nas koniec konserwacji, ciepła woda leci z kranu, to uciekam sie porządnie wyszorować bo od tygodnia to wodę w garach grzaliśmy, w taką pogodę prysznic to chyba największa przyjemność :)

Nic tu po mnie. Miłego wieczoru dziewczynki

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #709466 przez Alivva
SerekWaniliowy napisał:

Dziewczyny ja też mam wizytę w poniedziałek, na 18, ale o 17:30 KTG i nie mogę się już doczekać, no i muszę pospisywać sobie wszystkie pytania do lekarza, przede wszystkim o to żelazo nowe i alkohol, bo Iva tu jak diabeł kusi, a kiedyś Karmi było reklamowane jako bezalkoholowe prawda? Czy coś się zmieniło?

Ja malin nie myję chyba jako jedynych owoców, robią się brzydkie i nie smakują już tak samo.

Karmi jest uważane jako bezalkoholowe tak jak Lech free,czy Żywiec zero czy jak on tam ma,chociaż każde z nich ma napisane,że zawiera do 0,5% alk.
A malinki to ja jem z krzakora ale te moje ogrodowe a resztę....zawsze lekko przepłuczę przed samym zjedzeniem ;)

11 lata 9 miesiąc temu #709469 przez kocham_cie
Nubi Nike Serku dzięki Bogu że nie zostałam sama z tym praniem :lol:

Krakowianki ależ ja wam zazdroszczę tych spotkań- fajnie tak pogadać z innymi ciężarówkami... dobrze że ja mam chociaż forum :)

Natka przeczytałam że nie będzie Lenki i padłam... też już myślałam że znowu doktorek się pomylił ;)

Iva ty torpedo!rower w 32 tygodniu... kurka ty się dinozaurem nazywasz??? to my wszystkie w porównaniu do ciebie jesteśmy stare dupy które kiszą dupę na kanapie :side: a tak wogóle to piękne widoki tam u ciebie... razem z tobą na czele :lol:

Iwonka kochana ja też sie poce jak prosiaczek i też muszę często bieliznę zmieniać... bo jak to kidyś serek napisała... jest smrodek..., samam juz nie wiem od czego bo infekcji żadnej nie mam więc może rzeczywiście to wina hormonów :dry:

Agamo o boshe twój suwaczek... 35 tydzień :cheer:

Izunia ja mieszkam na opolszczyźnie i często jestem na śląsku i niestety muszę przynać Ci rację że to chyba jeden z brzydszych rejonów w PL... a szkoda bo gdyby odremontować te wszystki zabytkowe kamienice to naprawdę byłoby pięknie!!!

Nikie
czytam...Wczoraj wieczorem mąż zjechał na noc do domu, co bardzo mnie ucieszyło A dziś rano obudziłam się z taką ochotą na .... i myślę sobie o!!! będzie jakaś pikantna historyjka... a tu co... maliny... kurka aż parsknęłam ze śmiechu :lol: ale ze mnie zboczek... wiesz jak mówią głodnemu chleb na myśli :silly:

ufff zostało mi jeszcze 11 stron....
dzieczyny a ten ochraniacz to trzeba prać??? bo ja nawet o tym nie pomyslałam... w sumie po co, przecież nie będzie miał za bardzo styczności z maleństwem... samam już nie wiem

dobra czytam dalej...

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #709473 przez Alivva
Kalinka-fajnie,że napisałaś i że jest jak jest ;) Jeszcze nie czas na poród :D
No ciekawe jak tam Monia i nasza Dagmara....

Piszecie o lodach a ja nie moge się nażreć świderków takich z maszyny :)
BYłam z Filem na rowerkach tak powoli na spokojnie :) Cuuudownie było,zajechaliśmy oczywiście na rynek na te właśnie lody,potem do mojego ulubionego lumpka :D Dorwałam pajacyk z Next'a, 3 czapusie,niedrapki,bodziaka i koszulę dla Filipa ;)
Ciuszki dla małej pokażę Wam jutro bo już się piorą :)

A ja....rozwaliłam dupsko na kanapie przed tv,obok notebook i jak pani wielmożna hahaha
Należy się :) A CO! :)

11 lata 9 miesiąc temu #709474 przez iwonta_kg
słońce wyszło... a ja kładę się spać bo zdycham z bólu kręgosłupa...

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #709478 przez mery75
iwonta_kg napisał:

słońce wyszło... a ja kładę się spać bo zdycham z bólu kręgosłupa...

IWONKA też mnie plecy nawalają że czasami to niemoge miejsca znaleźć znam ten ból
Alivva podoba mi się FIL ja też mam brata Filipa ale mama woła na niego Flinston Filuś muszę pdrzucić tego Fila :silly:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka