- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
w poniedziałek przejadę się do Up i wypytam .
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Nubija też się zastanawiałąm nad nazwiskiem, bo ślubu nie mamy i póki co w najbliższej przyszłości ( a może i dalszej) mieć nie będziemy. jednak podjęam decyzję, ze Janek będzie się nazywał tak jak ojciec.
- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
już wszystko wiem, wliczane są dochody rodziców, więc się załapię, przy podziale na 3

- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Tez sie zastanawiam czy dac dziecku nazwisko ojca choc R wiem ze na tym zalezy bo latwiej byloby mi gdyby maly nosil moje nazwisko skoro i tak nie mamy slubu ale z drugiej strony jakby R mi wywinol jakis numer a dziecko mialoby moje nazwisko to musialabym robic testy dna aby on placil alimenty,wiem moze przesadzam ale po tym jak moj ojciec potraktowal moja matke i nas dzieci to nie jestem ufna facetom.
Monika wydaje mimsie ze dochod bedzie wliczany tak jak podasz jezeli jestes bez slubu to mozesz podac dochod tylko swoj i dziecko bedzie wliczane czyli na dwie osoby jexeli podasz ze zyjesz w malzenstwie/konkubinacie to na trzy, bo przeciez mozesz mieszkac z rodzina ale prowadzisz oddzielne gospodarstwo domowe wydaje mi s ze spokojnie dostaniesz bo na prawde trzebabyloby duzo zarabiac aby dochod na osobe przekraczal 1900 zl, a meldunek to jest tylko do zlozenia papierow wazny nie wazne gdzie mieszkasz
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
[quote
Iva ja tylko sklep zaliczylam ale w domu chyba nie usiedze

[/quote]
No ja właśnie też nie usiedzę

Mówisz,że coś jest na rzeczy???

Kurcze Monia Ty wiesz,że ja się teraz zastanawiam.... No ale ja mimo wszystko się raczej łapnę,bo zameldowana jestem z dzieciakami (tzn mała dopiero będzie) tam gdzie rodzice więc będzie nas pięcioro i jesli nawet będą przeliczać na naszą całą piątkę w domu to 9610zł dochodu za cholerę nie mamy

Ale jak będą brane dochody moje i Barta,to co? dzielone na 3 (ja on i Luśka) a mój syn to co??? My razem nie mieszkamy i nie będziemy....Teraz to MI się mózg przegrzewa

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
A wiec w skrocie
Papi gratuluje postepow z praniem i prasowaniem. Ja jeszcze tych ochraniaczy nie pralam ale tez moze sproboje w pralce i najwyzej jak sie spitoli to kupie nowa Moze z tych co Izula wysylala linka Bo strasznie mi sie podobaja i nie wiem czemu nie zdecydowalam sie na nia a ogladalam ta aukcje jak kupowalam. I co do ruchow malego to mam calkiem jak ty papi. Maly sie wierci i ruchy sprawiaja juz bol albo niekomfortowy ucisk no i w nocy mnie wybudzaja. Wiec to pewnie skutki ostatniego miesiaca!
Iva mnie upaly wykanczaja Od tygodnia od kiedy jestem na wolnym siedze w domu i tylko delikatny spacer do sklepu albo centrum. Dzisiaj juz bym gdzies wyszla ale sama to sie boje ze na tych upalach fikne. Zeby chociarz z 5 stopni mniej bylo albo chlodny wiaterek a tak juz chyba od trzech tygodni po 31 i nie popuszcza! Nie chce narzekac na ladna pogode ale odrobine wiecej powietrza by sie przydalo! Ze juz nie wspomne jak tu stac przy kuchence. Chyba w kiblu przesiedze caly dzien bo tam najchlodniej

- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Dzisiaj przyjezdza do mnie moj brat cioteczny z partnerka i corka i musze sie na te odwiedziny przygotowac psychicznie,brat jest ok ale ta jego taka pieprznieta nie dosc ze te dziecko jakos dziwnie chowaja mala ma dwa latka a nic nie moze w tv nie moze nawet popatrzec przez chwile karmia ja tez jakos dziwnie bo nic prawie nie moze bo zaprzeproszeniem wszystko jest sztuczne i nie zdrowe nawet biszkopt czy chrupek kukurydziany wiec jak mala cos wezmie ze stolu matka jej wyrywa a jak byli u nas na swieta to tamta sie tak rzadzila okna mi otwierala tv wylaczala i przemadrzala do mojej mamy wyskoczyla jak mozna jedzenie w mikrofali odgrzewac

- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
A jak to z tymi malinami w ciazy mozna je jesc bo ja jem? A i czy myjecie maliny? Bo ja zawsze mylam i robily sie nie dobre i kapciowate i dzis jem nie myte...
można jeść maliny, pić sok z malin, tylko liście malin mają takie działąnie skurczowe:) ja ich pochłaniam ogrnomne ilości, bo krzaki dorodne i nic nie ejst, a i zimą piłam sporo soku.
Ja maliny myję, bo jak zbieram to widzę co na nich nieraz siedzi

ja tylko przestzregam przed herbatą z hibiskusu, przez nią o mało nie wylądowąłam w szpitalu na skurcze w 4 miesiącu..
- paulinka.k22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

A pisałyście o biustonoszach do karmienia, ja na razie mam taki:
nbielizna.pl/amammitex
co prawda cycki mam pod pachami, ale myślę że na początek taki będzie wygodniejszy, a później kupię coś na fiszbinach.
A wiecie moja koleżanka mi mówiła, że swoje dziecko od początku kąpie w olejku Oilatum. Tak jej poradziła położna. Ponoć fajnie nawilża skórę niemowlaka i nie trzeba jej juz niczym smarować. Tylko jest troszkę drogi...

www.oilatum.pl/product.html
Może sie na to zdecyduję

- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
trzymam kciuki za wszystkie zdenerwowane i niespokojne o dzieciaczki. spokojnie. zaciskajmy nogi i jeszcze troche wytrzymamy:-)
jak mnie nie rozlaczy to moze was nadrobie bo bida jak nie wiem co slychac:-)
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Agamo wlasnie mysle ze mój Maly jest ulozony główką do dołu i twarzyczkę ma do przodu bo czuje jak mi wbija kolanka w Pepek:-) i stąd pewnie tez ból w kręgosłupie.
Monika fajnie że masz wizyte o 8 rano, ja mam późno bo o 16

Kupilam te magnumy w kauflandzie. Ja wzielam różowego a mąż czarnego. Jakie to niedobre! Nigdy nie jadlam tak wstretnych lodów... Dobrze że były w promocji bo 5 zl za takie niedobre lody to duzo za duzo.
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Tez czytalam i slyszalam ze ten oilatum jest dobry i jak dziecko nie ma problemow ze skora np atopowej skory to wystarczy to do kapieli i nie trzeba juz niczym nawilzac,smarowac
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A co do mangumow to almond jest najlepszy i zaden mu nie dorownuje!