- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Właśnie wstałam i jem płatki z mlekiem:)
Pogoda cudowna, słonecznie i 24 stopnie ,a przy tym lekki wietrzyk..cud malina:)
serku zrobiłam Twój dżemik, jest przepyszny, dzisiaj będę wkładać do słoików. Dodałam do gara tylko parę gożdzików, bo uwielbiam ten zapach. Dzięki za przepis!! z tymi koszulami to u nas jest tak, że Piotr wszystko prasuje, jest bardzo dokładny a ja przy takich rzeczach się tylko wnerwiam niepotrzebnie. Tak więc prasowanie na wielkie wyjścia mam zawsze z głowy

ja 23 lutego w moje 30ste urodziny dostałam małą lamkę wina i próbowałam ją sączyć parę godzin..ale powiem Wam, że tak jak mam ochotę na alkohol to jak powącham to mi się odechciewa i na tym się kończy

Karolcia ciuszki super!! mały elegancik rośnie:)
Natalia trzymamy kciuki za wizytę i czekamy na wieści:)
za pobyt w szpitalu się dostaje kasę ( ja dostałam 100zł za dzień), ale już za sam pobyt porodowy chyba nie...
jedząc płatki czytałam o tym becikowym i musze chyba jeszcze raz przeczytac bo już nie rozumiem, każdy dostaje ten 1000zł czy nie?
a mi znowu wrasta ten przeklęty paznokieć, a już myślałam, że chirurg mnie ominie...idę moczyć stopę, może coś uda mi się podważyć...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Co do koszuli to ja miałam 3 w sumie łącznie z tą do porodu. W szpitalu klimatyzacja więc w cale gorąco nie było mimo, że był to lipiec. Jak była przepocona to dałam mężowi i następnego dnia przywiózł mi wypraną.
Serku odnośnie alkoholu to raz sobie rozcieńczyłam solidnie warkę radler z wodą mineralną bo wytrzymać nie mogłam. Przyznaje się bez bicia.

A co do wina to pamiętam, że bratowa mojego męża przy ciąży bliźniaczej miała zalecone picie czerwonego wina bo nie dawali sobie u niej rady z anemią dodam, że chodziła do bardzo dobrego lekarza pracującego w szpitalu uniwersyteckim w Krakowie. Mimo fatalnej morfologii ssaki urodziły się mając po 4 kg

- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
a i donata gratuluję udanej wizyty!

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
Donata gratuluję udanej wizyty!
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)
Ja dopiero wstalam he i musze szybko ogarnac sie spakowac bo moj o 14 konczy a ok 15 mamy wyjezdzac...
Natka powodzenia na wizycie
Serku ja zobaczenie te saszetki tki dasz znac czy ci po nich lepeij to tez sie skusze. Bede was podczytywac.
Buziaki
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
zameldowana jestem u mamy ...
Moj facet u swojej.
wynajmujemy mieszkanie w innym mieście ale nie mamy meldunku.
gdzie mam starać się o becikowe ??
dziecko będzie miało meldunek gdzie ja czyli u mojej mamy ale nazwisko będzie miało ojca .
trochę skomplikowane
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8

Pyzarua a ty gdzie wybywasz bo chyba cos ominelam ??
Monia przerabane masz z tym panokciem hmm moze faktycznie lepiej sie wybrac do chirurga.
Vilemo ja tez mysle o trzech koszulach. Tzn nawet mysle o jednej do porodu jakiejs moze dluzszej koszulce i dwoch koszulach po ale szczerze ja tak dlugo w szpitalu nie bede wiec mnie zdecydowanie trzy wystarcza Mysle ze moze nawet i dwie by starczyly ale jak po porodzie sie przebiore i bym sie poplamila to zebym jedna awaryjna w torbie miala. A w czym bedziecie rodzic w koszulach? czy jakichs podkoszulkach? widzialam gdzies nawet ze laska byla w biustonoszu od stroju kapielowego.
A i jeszcze chcialam zapytac o biustonoszach do karmienia Jakie macie? Bo wlasnie wypatrzylam na stronie marks & spencer bardzo fajnie wygladaja i maja dobra cene i sie zastanawiam. bo ten co kupilam w lidlu jeden cos dziwnie mi na biuscie lezy Chyba mam cycki nieforemne

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
a czy ktoś mi pomoże chodzi mi o becikowe ...
zameldowana jestem u mamy ...
Moj facet u swojej.
wynajmujemy mieszkanie w innym mieście ale nie mamy meldunku.
gdzie mam starać się o becikowe ??
dziecko będzie miało meldunek gdzie ja czyli u mojej mamy ale nazwisko będzie miało ojca .
trochę skomplikowane
Jak dorwę dziś bratową to z nią pogadam bo ja juz sama nic nie wiem

Kiedyś wiem,że były te 2000zł becikowego: 1000zł dla wszystkich drugi 1000zł dla tych w trudnej sytuacji no i ja się na tym etapie zatrzymałam. Z resztą nigdy nic mi nie przysługiwało dodatkowego więc się tym zwyczajnie nie interesowałam....
Ale napisze jak sie czegoś dowiem od Magdaleny

Nie mam coś dziś weny na nic... Też macie takie problemy ze snem?? Ja się rzucam od jakiegoś czasu,spać nie mogę budze się z bólem kręgosłupa i tyle z tego mam. Tez już chcę urodzić.....baaaaaaaaaardzo....
Co do pytania o alkohol... Rozmawiałam z doktorkiem na temat piwa Karmi.... stwierdził,że to NIE alkohol więc czasem sobie wypiję jak mam chęć na coś innego i żadnych wyrzutów sumienia nie mam. W pierwszej ciąży podpijałam czerwone winko bo tez miałam problemy z anemią i sam lekarz to zaproponował....Villemo widziałam,że też pisała o czymś takim. Sam zapach alkoholu mnie odrzuca ale Karmi....

Muszę coś z sobą zrobić bo az mi się dziś łzy cisną do oczu przez ten kręgosłup

Chyba pójdę sobie na basen popływać troszkę i poleżeć w "bombelkach"
a w przyszły weekend.... przyjeżdża kolega z Z.G.

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Paulinka, Nubi macie rację z tym jedzeniem, tyle chemii co zjadamy to i całe piwo to mniejsze zło

Ja się zaczynam zastanawiać nad tym rogalem do spania, bo teraz tez lezę i już mam dość a to jeszcze dobry miesiąc leżenia a jak się mała uprze to nawet dwa

Tak Monika pogoda cud MALINA no chyba nie wrócę tylko z ziemniakami i ogórkami z warzywniaka

Monia każda która do 10 tygodnia sie zgłosiła do lekarza (a przynajmniej lekarz tak napisze) i w której rodzinie dochodu na osobę jest do tysiaćdziewięćset ileś tam złotych

Villemo to moje to chyba też była jakaś Warka - była naprawdę pyszna, po rozwiązaniu od razu sobie strzelę, aaa kurcze bede karmiła to też nie wolno prawda? ...ale może wróce "do siebie" i minie mi ochota

Pyzaura na pewno napiszę jak się ma moja kupa po nowych saszetkach hahaa

Agamo ja kupiłam narazie tylko takie sportowe na noc z Gatty 25zł i Pepco 9zł a mierzyłam w środę taki miękki do karmienia Alles, ale w życiu bym w nim do ludzi nie wyszła, cycki w nim miałam jak sterczące kapcie, kupie sobie też Alles ale taki ciut usztywniany sklep.alles.pl/produkt,mama-caffe-latte-u,608.html
A co do koszul to dostanę do porodu szpitalna i pod nią mam nie mieć nic

No a teraz zmykam się grzebać do wyjścia bo mnie południe zastało

- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
serku a ja właśnie myślałam, że każdy dostaje 1000zł, a kolejny 1000zł dla tych co się załapią. Zobaczymy czego dowie się Iva
- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
ja w nocy chyba ze 20 razy wstawałam na siku. Tak mi Mały na pęcherz uciskał. Dziś chyba za to cały dzień prześpię. DO tego boli mnie kręgosłup od tego leżenie.
Ale za to dziś zaczynam 33 tydzień!!!!! Jupiii.
Pozdrawiam was wszystkie. Potem zajrzę i będę nadrabiać co naskrobałyście.
Tym czasem wracam do lektury Londona.
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
U mnie pogoda niby ladna ale wieje tak ze łeb urywa!
I uwaga uwaga zakończyłam pranie i prasowanie

Zostalo mi teraz to wszystko poukladac choc czesc tych malutkich juz ulozylam opisalam dla R co jest w razie czego dla malego do szitala aby mi dowiozl,zostawilam tez karteczke co ma sprzatnac jak bede w szpitalu i ze ubrac lozeczko itp
Stwierdzilam ze mam bardzo malo ubranek dla noworodka.moze z 3 bodziaki krotkie i dlugie na 56cm z 3 kaftaniki na 62cm a reszta to jak dla mnie pisza na metce 0-3m ale zdecydowanie sa to rzeczy na te 3! I sie zastanawiam czy kupowac cos jeszcze a z drugiej strony jak maly urodzi sie jakis duzy...
Wozek sie wietrzy na balkonie bo caly czas wali nowoscia a ja ide przygotowywac lodowke do rozmrozenia bo robie ostatnie generalne porzadki a pozniej bede lezec pachnied i czekac

Moj syn ostatnio strasznie wariuje albonto macica mi sie tak stawia bo mam wrazenie ze pekne a naciska glowka tak na pecherz ze nie dosc ze sie w koncu zesikam za ktoryms razem to az mam łzy w oczach z bolu tak jakby on mial mi wypasc tak nisko naciska

Nie wiem dlaczego moje posty sie powtarzaja tak sie dzieje gdy pisze z tableta.
Jezeli chodzi o becikowe to beznadziejnie ze trzeba brac zaswiadczenie z US przy malym dziecku to nie takie latwe jezdzic po urzedach zwlaszcza jakmgdzie indziej sie mieszka niznjest zameldowanym
Dziewczyny szyjkowe trzymam kciuki za was zaciskajcie nogi mocno
Do pozniej lece po jakies owoce
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

Wkleję Wam linka do strony naszego OPSu z opisem odnośnie becikowego

www.ops.wolsztyn.pl/becikowe_12.html
Dochód na umowie mam sporo zawyżony ale 1922zł na osobe nie przekracza więc na pewno się załapię i myślę,że większość z nas się łapnie

A co do pytania Karolci to podpytam ale mocno mi się wydaje,że będziesz musiała to załatwić w miejscu swojego zameldowania. Jestem prawie tego pewna i to,że nazwisko mały będzie miał ojca nie ma tu znaczenia

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
A kase zus wyplaca, na stazu jestes ubezpieczona i tak wiec to calkiem normalna sytuacja jak na moj rozum, nie stresuj sie tym

Papi, gratulacje ze uporalas sie juz z praniem prasowaniem

Iva ja tylko sklep zaliczylam ale w domu chyba nie usiedze

Serku jak napisalas tak robimy, cobys miala co nadrabiac po powrocie