BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #715696 przez karolcia1919
eh nie moge spac z nerwow...maly chyba wyczul mnie bo szalal..teraz chyba zasnal.
jade juz 6.40 by byc pierwsza ...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #715702 przez SerekWaniliowy
Rany Donatka, MyMelange piękne zdjęcie, aż po oczach daje :) piękną będziecie mieli pamiątkę

Karolcia wypij mleka na dobry sen a jeśli potrzebujesz to melisę sobie zaparz, wszystkie jesteśmy z Tobą i jesteśmy przekonane że Kornelek sobie zdrowo rośnie :kiss:

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #715704 przez Alivva
Wow... Donia....pikne foto :) takie....wyczesane :)

Wiecie co,ja to mam chyba jakieś skurcze.... Nic mnie nie boli,nie patrzę na zegarek co ile i jak długo ale brzunio się stawia,robi się twardy jak kamlot.... Więc to chyba to. Będę się obserwować i jak sytuacja się będzie utrzymywać to przejadę się na ktg. A i no-spa na noc chyba tez mi nie zaszkodzi hm???? Co myślicie??

11 lata 9 miesiąc temu #715729 przez iwonta_kg
Iva mozesz wziac spokojnie no-spe albo buskopan. Mi tez często brzuch sie stawia i łykam buskopan na noc. Mysle ze nic zlego sie nie dzieje. Macica sie przygotowuje do porodu :) to ten czas akurat :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #715739 przez akina_zet
Karolcia będzie dobrze Kochana!

Dziewczynki dzięki za ciepłe słowa odnośnie zdjęcia małej mnie,ciekawe czy Iga też będzie taka łysa jak kolanko ;P

Iva ja też mam dziś jakieś bóle ale w lędźwiach,ale cholera nie wiem co to? Uroki pierwszej ciąży i ogólnej niewiedzy :dry:

Iwonka co to za lek ten Buskopan?

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #715746 przez Alivva
Monia,Buscopan to tez tabsy o działaniu rozkurczowym :)

Ty pierwsza ciąża i niewiedza a ja? jak taka sierota,coć mi się zdaje,że z tymi moimi skurczami znów będę zgadywać jak za pierwszym razem.....czy to już może skurcz,czy jeszcze nie to...

11 lata 9 miesiąc temu #715753 przez donata
Alivva napisał:

Wow... Donia....pikne foto :) takie....wyczesane :)

Wiecie co,ja to mam chyba jakieś skurcze.... Nic mnie nie boli,nie patrzę na zegarek co ile i jak długo ale brzunio się stawia,robi się twardy jak kamlot.... Więc to chyba to. Będę się obserwować i jak sytuacja się będzie utrzymywać to przejadę się na ktg. A i no-spa na noc chyba tez mi nie zaszkodzi hm???? Co myślicie??

Dzięki :) Weź no-spę może przejdzie. Mój mały tak od kilku dni kopie, że jego nóżki czy tam rączki chyba wszędzie już były :P Pod same cycki podchodzi :) hehe

A ja zapisałam się na wizytę prywatnie na środę na 17.45, bo zawsze chodzę na NFZ, ale ona ma takie to USG, że nie wiem, gdzie jest dupka, a gdzie głowa :cheer: I mąż chciałby zobaczyć też małego jeszcze przed porodem, bo tak to zawsze prawie sama, bo pracuje. Poproszę o zdjęcie 3d buźki :) Za wizytę bierze 100 zł i daje zdjęcia, więc chyba nie tak źle. Tylko akurat wyjdzie, że w tym miesiącu będą 2 USG. Mam nadzieję, że mu nic nie zaszkodzi :unsure:

11 lata 9 miesiąc temu #715760 przez Alivva
Myślę,że nie zaszkodzi 2x usg w miesiącu. ja w pierwszej ciąży pod koniec jak leżałam w szpitalu to miałam usg robione co drugi dzień....a młody do dziś zdrowy jak koń ;)
Pomykam do sypialni bo znów mega burza nadciąga a ja w burzę to odcinam się od prądu taka panikara ze mnie.
nienawidze burzy ale dobrze,że chociaz się ochłodziło.

dobranoc brzuchatki :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #715764 przez KarolciaZumba
Hey dziewczyny, Przepraszam że wcinam się w dyskusje ale mam pytanie pewnie z pokroju dziwnych :laugh:
Czy Wam też tak strasznie widać żyły? Mam wrażenie że moja skóra jest przezroczysta!

11 lata 9 miesiąc temu #715765 przez niagara
Ja też nienawidzę burzy, może do mnie nie przyjdzie, ale jakby zrobiło się trochę chłodniej to nie miałabym nic przeciwko :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #715777 przez kalina
eh spac nie moge przez te duchote. jutro wizyta i mam nadz ze szyjka ma sie dobrze bo dzis zdecydowalam sie na 20min spacerek zolwim tempem i cos bardziej brzuszek czuje

mi ostatnio i wlosy szybko sie przetluszczaja i twarz tez tlusta. ale nie wiem czy to przez ciepelko czy ciaze

karolcia lekarze powinni odczytywac wyniki a nie my ! ale z ciekawosci looknelam na moje wyniki tydzien temu robione w szpitalu. i mam 3,5 tyg roznicy ale mowili ze usg ok wiec po co sie przejmowac. w koncu wiedza co mowia. tobie tez by dzis cos powiedzial jakby bylo zle. a jutro na pewno tez uslyszysz ze wsxystko ok. wiec nie ryczec mi tu..
widze ze mlody spory juz. ty sie chwalilas ostatnio ze duze dzieci sie rodza w okolicy? co wy tam jecie czy co robicie? :-p

nefeli juz niedlugo do wizyty i trzymam kciuki zeby bylo wszytko ok. mala przeciez caly czas udowadnia ze wszytko ok i ze grzeczna jest i nie wychodzi

iva ales mnie przestraszyla ze juz rodzic bedziesz:-)
dobrze ze zrobilas awanture temu bylemu baranowi:-) moze troche sie wezmie w garsc. co do sytuacji z zaciazaniem sie to najgorszy typ jak zwala tylko na kobiete z badaniami. ale to chyba wiekszosc facetow tak ma ze nie dopuszcza do siebie mysli ze z nimi moze byc cos nie tak.. oj ogolnie dobrze ze to juz byly..
a posciel z kotkami tak mi sie podoba ze hej:-)

donata to niezle cie urzadzili z tymi badaniami. lekarze jak nie sa czegos pewni to nie powinni nas stresowac. ale nie zazdroszcze bo ja 2 tyg uprosilam o termin na ekg serduszka bo po zwyklym usg nie wszystko bylo ok i ten czas to stres jak nie wiem. a ty tyle czasu to bym zwariowala.. a i zdjecie piekne

papi fajnie ze wizyta sie udala.

mery to poszalalas. pochwal sie zdjeciami:-)

akina sliczne dziecie z ciebie bylo:-) drugie zdjecie to juz niezla laseczka:-)

juz nawet przy pisaniu sie upocilam.. ide pod wode znow. nie pamietam co tam jeszcze mialam pisac

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #715782 przez Alivva
Od prawie 3 godzin leje jak z cebra i blyska sie jak cholera. Halas taki od ulewy ze grzmotow nie slychac. No i kurcze mimo przyjemnego ochlodzenia,znow spac nie moge... Ciekawa jestem jak sprawy pogodowe u Niagary i Serka bo Wy najblizej mnie...

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #715787 przez iwonta_kg
Witam sie nocno:-)

Nie moge spac bo deszcz wali w parapet :/ burzy nie ma, ale za to przeraźliwie wieje :(

Karolciazumba mi strasznie żyły wychodzą jak jest goraco. Na brzuchu tez jest pare widocznych.

Jak ja lezalam w szpitalu 4 tygodnie to mialam usg co 5-6 dni.

Dobra Sprobuje zasnąć. Bedzie ciezko bo mimo deszczu jest goraco. W domu 25 stopni:/

Trzymajcie sie chlodno:-)

Aha! Zaczynamy 36 tydzień :lol:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #715799 przez akina_zet
Witam Was dziewczynki!

Noc u mnie była jak zwykle upalna i koszmarna,burz brak ale trochę popadało.

Kalinka trzymam kciuki za wizytę!

Ja dziś też do swojego jestem zapisana,z tym ciśnieniem,nie wiem po co, bo jest normalne? Pęknie pewnie znowu 130 zł (a dodam,że jakbym polazła dziś,to będzie 4 wizyta w tym miesiącu), i waham się czy iść,skoro następna wizyta za tydzień 09.08. :dry:

Miłego dzionka.

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #715805 przez SerekWaniliowy
Dobry!

Cudowna nocka! Głośna od burzy i uderzeń deszczu, ale chociaż pospałam troszkę, szkoda że już przestało, bo widać już przebijające się słońce :dry: jeszcze przed północą szarpałam sie z kwiatami z parapetu, żeby okno otworzyć na maksa i mąż musiał TV wynosić bo na niego troszkę kropiło, ale było warto mmmm :lol: już nie pamiętam kiedy tak dobrze mi się spało, mogę góry przenosić ;P

Akina zadzwoń do lekarza i powiedz jakie masz ciśnienie i jak sie czujesz, czy leki brać czy nie, że wizyta za tydzień kolejna a nie bardzo możesz dziś przyjść ale jak trzeba to oczywiście pokombinujesz i przyjdziesz i już, zobaczysz co powie, a nóż widelec powie ze nie ma potrzeby to będziesz i spokojna i kasiorke przetrzymasz na następna wizytę :)

Iva a jak Ty się czujesz? Przeszły Ci te skurcze? ;) bo tak czytałam i pomyślałam, że chyba z nerwów przed urlopem lekarza chcecie się rozpakować ;) a nosp to myślę, że możesz brać bez obaw :)

Karolcia mam nadzieję, że już jesteś spokojniejsza i że masz za sobą wizytę hmm albo czekasz pierwsza pod drzwiami :kiss: z niecierpliwością czekamy na dobre wiadomości, ze Kornelek to już chłop jak dąb i zdrów jak ryba :)

KarolciaZumba
ja mam na brzuchu i piersiach sporo żył i popękanych naczynek, skóra jak pergamin przezroczysta się zrobiła a na nogach poza naczynkami to wyszły mi tez, mam wrażenie, te duże żyły pod kolanami :/

Donatka wszędzie trąbią, że USG nieszkodliwe, jak jest dowiemy sie pewnie za parędziesiąt lat ;) ale 2 w miesiącu to chyba i tak nie dużo, bo przecież w szpitalach robią je bardzo często na patologii, a cena jeszcze nie taka zła z USG 3d :) a ile radości :)

Właśnie wrąbałam 2 rządki czekolady z orzechami i rodzynkami mmm pycha ale zaraz sie chyba porzygam z tej słodyczy w gębie :P :side: ale myślałam o niej od 6 :silly:

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka