BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #715973 przez Alivva
Dzień Dobry.

Ćma Iva wita.Nocka zrwana ale przynajmniej było chłodno. Zeszłam w nocy do mamy. Tata i młody spali jak mopsy a my przy oknie patrzyłyśmy co się dzieje. Mama stwierdziła,że taka ulewa ostatnio u nas była 3 lata temu w sierpniu w noc w którą wracałam z Bartoszem znad morza... Faktycznie,tyle,że wtedy była jeszcze taka burza,że ja cała osrana ze strachu jechałam. To co się wtedy działo-widziałam pierwszy i jak na razie jedyny raz w swoim życiu.
Tak lało w nocy a teraz znów na termometrze w cieniu 28 stopni :/

Karolcia....git wieści ;) Na takie wszystkie tu czekałyśmy ;)
Monia....nie poszłabym do lekarza! Jka się dobrze czujesz,ciśnienie jest ok to tydzień tu niczego nie zmieni. Poza tym,że nie uszczupli to Twojej kieszeni :) Lepiej sie poczujesz wydając tą kasę na Igunię albo na siebie ;)

Moje skurcze na razie odeszły w zapomnienie. Wzięłam no-spę na noc i póki co jest w porządku ale będę się bacznie obserwować i zapisywać sobie te spiny...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #715980 przez pyzaura
Hej

Donatka bardzo ladne zdjecie.

Akina tez uwazam ze skoro z Twoim cisnieniem wszystko ok to powinnas tylko zadzwonic. Ja tez chodze prywatnie i tez to 100zl to 150zl + wszystkie badania platne . Teraz dostalam na 4 tyg pierwszy raz a miedzy czerwcem a lipcem bylam chyba 5 razy teraz mam wizyte dopiero 14sierpnia takze pewnie lekarz na urlopie.

no i zapomnialam co jeszcze chcialam napisac... u nas miedzy 21-5 rano 3 silne burze a teraz ochlodzenie az zimno bleee :( juz wole upaly :D

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #715982 przez mery75
Kobitki obiecuje wstawić zdjęcia jak mój pomyje okna posprząta i wszystko rozłoży bo teraz wszystko spakowane a sam niedam rady dźwigać i rozkładać a nie chcemy wcześniej żeby się niezakurzyłohttp://exclusivebaby.pl/img/produkt/1790/750x500,Szare.JPG taki wózeczek kupiliśmy poszukałam a takie łóżeczkohttp://komisik.com.pl/75-516-thickbox/lozeczko-turystyczne-2-poziomowe-dream-baby-design.jpg tylko zamiast ze słonikami to z ptaszkami

11 lata 9 miesiąc temu #715989 przez kocham_cie
:) :laugh: :lol: :woohoo: :side: tak się właśnie czuję.... 23 stopnie za oknem, wiaterek... och jak mi dobrze... odżyłam moje drogie... i uwaga, uwaga pierwsza tura prania poszzzzzła :lol:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #715990 przez mery75
Wózek suuuper się prowadzi jest bardzo skrętny i z tego co wiem to osiągnął laur konsumenta 2010r i nie jest ciężki tylko musieliśmy osobno dokupić fotelik samochodowy

11 lata 9 miesiąc temu #715991 przez pyzaura
Mery fajny wozek i lozeczko :) a kolor wozka taki sam jak w linku??

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #715999 przez paulinka.k22
Mery widzę, że juz zaszaleliście z zakupami, a mieliście ruszyć w sierpniu :laugh: wózek mi się podoba, fajny kolor :)

11 lata 9 miesiąc temu #716001 przez mery75
Pyzaura dziękuje tak identyczny wózek włącznie z kolorem trochę chłopięcy kolor się wydaje ale fajnie wygląda założe czerwoną kokardke i gitara chciałam taki troszkę ciemniejszy nie typowo różowy żeby zimą się tak nie brudził myśle że do 3 lat będzie korzystała

11 lata 9 miesiąc temu #716004 przez papi88
hej

ja wczoraj myslalam ze nie zasne tak goooraco!u mnie tez dzis chlodniej i wieje moze w koncu troche popada bo ja milosniczka upalow juz nie wyrabiam ale wole je niz miesiac deszczu.moje samopoczucie dalej do du..chyba juz tak bedzie do konca ciazy jeszcze te raptowne zmiany pogody.w karcie ciazy doczytalam ze mam mierzyc cisnienie 4 razy dziennie wiec musze sie za to wziasc bo dotychczas mierzylam raz na tydzien moze dwa.
co wasi lekarze wam mowili na obrzeki?mi przepisal jakas pianke chlodzaco,zel lioton 1000 i tabletki cyclo3fort 1x2 dz i tak mysle zel ok pianka ok ale znow tabletki ja wiecznie cos łykam!!ufam mojemu lekarzowi niby i zastanawiam sie czy sam zel nie pomoze,nie chcialabym tez zaszkodzic dziecku nie biorac tych tab moze bede je brac tylko dorywczo przy tych najwiekszych upalach co myslicie o tym??

w aptece zrobilam juz chyba ostatnie zakupy oprucz tych rzeczy na obrzeki kupilam ten octenisept,wlewke enema (choc w szpitalu powiedzieli ze daja jakies czopki glicerynowe) i jeszcze jedna paczke podkladow poporodowych tylko ta paczka jest wielkosci polowy paczki pampersow wiec nie wiem gdzie to spakuje

ktora z was zamawiala jakies naklejki na sciane???bo pamietam ze byly do bani a ja chce zamowic i aby sie nie naciac na ten sam badziew a myslalam o czyms takim:
allegro.pl/naklejki-na-sciane-dla-dzieci...100-i3408786926.html
lub:
allegro.pl/kubus-puchatek-naklejki-na-sc...-du-i3423573604.html

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #716007 przez agamo
Hej dziewuchy

Chciałam poodpisywac na wasze posty ale nie daje rady! Miałam fatalna noc Mimo iż u mnie upałów juz nie ma ale brzuch mi sie spinal i chyba jakieś skurcze miałam bo boleści miesiaczkowych dostałam Mały szalał jak nigdy Obudziłam sie z bólem głowy naszczescie bole miesiaczkowe przeszly! poszłam na śniadanko i zaczęło mnie mdlic i słabo mi sie zrobiło Mały jest strasznie pobudzony Nie wiem ale tak bardzo aktywny to jeszcze nigdy nie był Wierci sie kręci rozpycha i kopie gdzie popadnie Nie dam rady chodzić bo tak boli i uciska Leze cały czas Ale zaczynam sie obawiać ta nadpobudliwoscia bo wogole nie przestaje! Trzymajcie kciuki żeby mały jeszcze nie wychodził!

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #716008 przez mery75
paulinka.k22 napisał:

Mery widzę, że juz zaszaleliście z zakupami, a mieliście ruszyć w sierpniu :laugh: wózek mi się podoba, fajny kolor :)

Paulinka dziękuje myślałam że kolor taki chłopięcy ale widzę że mnie wsparłaś dzięki a akurat tak się złożyło mój miał czas to najpilniejsze kupiliśmy a od jutra reszta pieluszki buteleczki i wszystkie pierdółki nie wiem jak z wanienką i stelażem bo koleżanka mówiła że mi pożyczy ale jestem podniecona już tym wszystkim jak nastolatka jakaś :blush:

11 lata 9 miesiąc temu #716011 przez mery75
Agamo oj to już mu się nudzi po prostu moja od kilkunastu dni dzięki Bogu to tak wariuje że szok :blink: ale nie martw się jakby co to już można rodzić choć lepiej jeszcze troszkę ale ja w tym tyg. co Ty to już bym się niezamartwiała

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #716038 przez kalina
agamo a mozesz sie z polozna skontaktowac zeby cie uspokoila? moze za duzo ruchu ostatnio mialas i dlatego to wszystko. teraz lez i nic nie rob

dziewczyny takie skorcze kilka razy na dobe sa ok. ale jak przez godzine jest ich caly zapas i trwaja dlugo to dobrze jest sie skontaktowac z lekarzem. tak mi lekarka ostatnio mowila. bo ja olewalam te skorcze i dzieki temu szyjka bardzo sie skrocila. jakbym od razu poszla to pewnie kazalaby tylko wiecej odpoczywac i zwiekszyc magnez a tak to pozno i trzeba bylo szpital.

iva ty tez juz tak nie szalej bo juz jestesmy na koncowce i powinnysmy uwazac bardziej na siebie. i jak sie bedzie cos jeszcze dzialo to fru do lekarza

a ja po wizycie i szyjka sie nie pogarsza. kazals tylko zwiekszyc magnez bo mi sie brzuch spinal u niej. a tera leze bo jednak droga zmeczyla moj brzuszek

mery to mnie pewnie az tak nie uciska ze oddychac jeszcze moge. choc czasem tak sie dziecie obroci ze faktycznie ciezko jest.
a wozeczek mi sie podoba bo sama mam w podobnych kolorkach. tylko srodek bialy co mi mniej pasuje bo bedzie sie bardziej brudzil

karolcia ciesze sie ze lekarz uspokoil. jwk mowie u mnie tez jest roznica ale ja juz nue bede miec usg wiec zobacze mala dopiero na zywo

a mloda sobie ostatnio przypomniala co to znaczy sie ruszac i mi od 3 dni wykonuje akrobacje w brzuchu:-) ale wole tak niz jak jej sie noe chcialo nic

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #716049 przez nike84
Witam dziewczynki :)
Chyba tylko mnie deszcz i burza ominęły :( Rano chwilę pokropiło i tyle. Noc miałam koszmarną - duszno, ciągle do ubikacji siku (to chyba przez tego arbuza przed spaniem).A od rana teść działał w pokoju, zeby juz powoli kończyć ten remont, więc mu trochę pomogłam.

U mnie żyły najbardziej na piersiach widać :) No i troszkę na brzuchu, ale niewiele.
Kocham cię Antkowi chyba się już ciasno robi i ostentacyjnie się rozpycha nie zważając na Twoje narządy wewnętrzne ;) A co, też ma coś do powiedzenia :P
Tak poza tym o u mnie w pralce też pierwsza tura się pierze ;)
Karolcia super że wizyta udana i że pani doktor Cię trochę uspokoiła. Więc już się nie zamartwiaj, bo skoro nawet lekarz mówi że jest dobrze to znaczy że jest ok :)
Donata śliczne zdjęcie. Będzie piękna pamiątka :)
Agamo mam nadzieję że to tylko te skurcze przepowiadające i mały się jeszcze nigdzie nie wybiera. Chociaż jak spojrzałam na twój suwaczek...to wow, jesteś już bardzo blisko końca. Miejmy nadzieję że Kacperek ma po prostu bardziej aktywny dzień.

Mam do was jeszcze pytanie odnośnie prania: jak prałyście osłonki i zagłówek? Ręcznie czy wrzucałyście do pralki?

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #716050 przez donata
mery75 napisał:

paulinka.k22 napisał:

Paulinka dziękuje myślałam że kolor taki chłopięcy ale widzę że mnie wsparłaś dzięki a akurat tak się złożyło mój miał czas to najpilniejsze kupiliśmy a od jutra reszta pieluszki buteleczki i wszystkie pierdółki nie wiem jak z wanienką i stelażem bo koleżanka mówiła że mi pożyczy ale jestem podniecona już tym wszystkim jak nastolatka jakaś :blush:

Hej dziewczynki!
Ja dzisiaj wstałam o 11.30 :lol: W nocy ciężko było ze spaniem. Okropne upały! A dzisiaj chłodek :) Ach :)

Kolor wózka też mi się podoba. My mamy podobny. I będzie pasował i dla dziewczynki i dla chłopaka. Po synku, zostawimy dla drugiego dzidziusia i mam nadzieję, że to będzie córeczka :) W tym miesiącu po wypłacie pojedziemy do pościel i baldachim. Już się nie mogę doczekać! :)
Mój mały też się tak rozpycha, że wczoraj czułam kość. Aż się wystraszyłam :) Cudaki nasze :)

Nike, ja się zastanawiam w ogóle nad praniem osłonek :unsure: Wszystko poprałam oprócz kocyków. Osłonek jeszcze nie mam. A Wy prałyście dosłownie wszystko? Te kocyki tak ładnie zapakowane i takie miękkie, że boję się je prać :) Hmm, sama nie wiem.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka