BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #716052 przez kalina
nike ja oslonki na lozeczko to tylko przejechalam mokra szmatka bo sie balam ze cos sie z tym po praniu stanie

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #716057 przez pyzaura
Donatka a jaki model masz wozka ?? Ja bede szla kupowac ok 20sierpnia a w dalszym ciagu nie wiem jaki kupic :(

Kalinka powidzenia na wizycie

Nike ja narazie jeszcze nie piore mam rozlozone wypiore we wrzesniyu a teraz niech mocy nabiera :D ale pralam posciel i rozek w pralce w loveli + wylaczylam opcjie wirowania bo mam na nich ze prac w pralce ale nie wirowac i nic sie nie stalo takze reszte tez wypiore w pralce. :)

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #716060 przez nike84
no właśnie ja na metkach mam żeby prać w pralce w 30st i nie wirować. Ale zastanawiam się czy by ręcznie tego nie wyprać bo się boje czy nic się z tym nie stanie.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #716064 przez donata
pyzaura napisał:

Donatka a jaki model masz wozka ?? Ja bede szla kupowac ok 20sierpnia a w dalszym ciagu nie wiem jaki kupic :(

Kalinka powidzenia na wizycie

Nike ja narazie jeszcze nie piore mam rozlozone wypiore we wrzesniyu a teraz niech mocy nabiera :D ale pralam posciel i rozek w pralce w loveli + wylaczylam opcjie wirowania bo mam na nich ze prac w pralce ale nie wirowac i nic sie nie stalo takze reszte tez wypiore w pralce. :)

Ja mam wózek Camarelo Sevilla 3w1
allegro.pl/camarelo-sevilla-3w1-nowosc-2...isy-i3411800476.html

Tylko, że ja mam kolor specjalnie na zamówienie - taki właśnie siwo-czarny (lniany). Nie ma go tutaj na zdjęciach ani na stronie producenta. Na razie mam złożony, to nie mogę zdjęcia zrobić. Ogólnie jest jakiś bum na te wózki. Bardzo szybko się rozchodzą. Ja dałam 1300 zł, bo była promocja. Ogólnie wózek lekko się prowadzi i nie jest ciężki.

11 lata 9 miesiąc temu #716071 przez karolcia1919

11 lata 9 miesiąc temu #716106 przez pyzaura

11 lata 9 miesiąc temu #716125 przez niagara
Dzień dobry :)
Iva u mnie też była straszna burza i tak lało, że przy uchylonym oknie woda wpadała nam do pokoju. Dzisiaj już się trochę chłodniej zrobiło :)
Karolcia u nas wyszła główka większa o 3 tygodnie od reszty ciała.
Mery śliczny wózeczek, też go oglądaliśmy w sklepie, ale nie wiedziałam że w takich ciemnych kolorkach też występuje. W każdym bądź razie bardzo mi się podoba :)
Pyzaura to jest przerażające :dry: Wolałabym nie oglądać takich rzeczy :dry:

A ja dzisiaj mam jogę i naukę oddychania w szkole rodzenia, ale jakoś nie za bardzo chce mi się tam iść :dry: Mam dzisiaj dzień lenia :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #716134 przez karolcia1919
troche mnie uspokoilas ;) dzieki Natalia.
Mery super wozek ;)
widze zakupy udane ;)

iva dzis u nas byla kobitka podobna z wygladu do Ciebie...

a Ty jeszcze pisalas ze ostatnio taka zakrecona jestes...a ona tez taka byla...nie wiedziala pod jakie drzwi zawsze do lekarza wchodzi ;D

ja kocyki mam wyprane...ale reczniki i posciel jeszcze nie.
dzis poprasowalam....uf ...zostala jeszcze jedna kupka...ale szafke dokupic trzeba...bo juz sie nie miescimy ....;/

co do naklejek...ja pisalam ze byly do du...ale ja nie z allegro zamawialam...kupilam w sklepie normalnie .jedne mialam.z allegro byly ok...

juz 10 zamowilam karuzele..i nadal cisza...wyslalam meila i brak odpowiedzi...dobrze ze kase place przy odbiorze.

moj maly po obiedzie szaleje.

iwonka ale ten czas u ciebie zapiernicza...u mnie stoi w miejscu pamietam pisalas jeszcze 33dni a to juz 23....;)

co do duzych dzieci...kurde chyba tu taka strefa ;)
moj chyba to nie bedzie taki duzy 32+5dni no a ma 1911...jedynie ze pod koniec przywali...
i tak jak glowka taka duza czeka mnie CC pewnie.
dzis widzialam kupele ta co urodzila przez Cc tego olbrzymka ...ale wyglada zle..blado..ledwo chodzi.

kurde....pogoda niby ok ...bo nie pada sloneczko leciutkie ale pizga za to....;/

a w nocy byla taka burza ze sie pod kolderka chowalam...a bylo tak duszno...
nike co do kocykow...wypierz recznie...ja tez koc recznie wypralam...bo pralki sa rozne...jedynie ze na delikatne pranie wezmiesz.

uf ...ale sie rozpisalam

11 lata 9 miesiąc temu #716137 przez kocham_cie
Karolcia widzisz nie ma się czym martwić... u każdego z dzieciaczków te wymiary wyglądają inaczej, u mojego Antka np brzuszek jest 3 tyg większy od reszty :blush: jeśli lekarz nie powiedział że dzieje się coś niedobrego to znaczy że nie masz sobie czym główki zaprzątać :kiss:

Kinia kochana co z tym pokojem :ohmy: kurcze mam nadzieję że sufitu nie zalało i obyło się bez większych strat i twój Pan szybko się z tym upora... a tak wogóle to paskuda jesteś bo... pytałam czy pokoj już skończony na tiptop... i miałaś się dawno temu wózykiem pochwalić... i co??? nico

Ania straszne... dobrze że u nas wszystkie ciążarne mają robione obciążenie

A ja ostatnio mam takie parcie na jagody że to aż niemożliwe... tym bardziej że nigdy za nimi za bardzo nie szalałam, a teraz... jak nie dżem jagodowy, to lody, albo pierogi a dziś ryż z sosem jagodowym... mniami mniami...
Było o jedzonku to teraz coś o zaparciach... mnie męczyły przez miesiąc, poratowała mnie surowa marchewka (0.5kg dziennie) i ok 3 litry wody z cytryną dziennie... teraz goszczę w kibelku 2 razy dziennie :woohoo:

Nike pytałaś o ochraniacze... ja podobnie jak Kalinka nie piorę.

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #716154 przez karolcia1919
dziewczyny orietuje sie moze ktoras jak to jest...
bo moj ojciec jest z matka po rozwodzie...ja sie ucze i dostaje alimenty...ale on mi nie placi...tylko fundusz alimentacyjny.
i jedyni mowia ze jak urodze strace alimenty a komornik powiedzial ze dopoki die ucze i nawet gdy urodze naleza mi sie alimenty...ale gdybym wziela slub ..to trace..bo urzymuje mnie wtedy maz...i badz tu madrym jak jedyni mowia tak..drudzy tak.i teraz nie wiem...w necie tez sa podzielne opinie.

11 lata 9 miesiąc temu #716160 przez nike84
karolcia1919 napisał:

dziewczyny orietuje sie moze ktoras jak to jest...
bo moj ojciec jest z matka po rozwodzie...ja sie ucze i dostaje alimenty...ale on mi nie placi...tylko fundusz alimentacyjny.
i jedyni mowia ze jak urodze strace alimenty a komornik powiedzial ze dopoki die ucze i nawet gdy urodze naleza mi sie alimenty...ale gdybym wziela slub ..to trace..bo urzymuje mnie wtedy maz...i badz tu madrym jak jedyni mowia tak..drudzy tak.i teraz nie wiem...w necie tez sa podzielne opinie.

Karolcia z tego co mi wiadomo to dopóki się uczysz dostajesz dalej alimenty nawet jak urodzisz dziecko. Sytuacja się zmienia jak wyjdziesz za mąż, bo tak jak napisałaś wtedy on Cie utrzymuje. Tak przynajmniej twierdzi księgowa ode mnie z pracy

11 lata 9 miesiąc temu #716165 przez akina_zet
Kuźwa chyba będę musiała iść do tego lekarza dziś :(

Mam bóle w krzyżu i po bokach w dole brzucha :(

Biorę ten Fenoterol przecież,dziś łyknęłam nospę i boli.

Jak często macie bóle i jak je odczuwacie?

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #716166 przez akina_zet
Brzuch mi nie twardnieje jakby co :/

Małą też b. nisko dziś czuje,nad spojeniem łonowym :huh:

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #716170 przez izula
Cześć dziewczyny

przepraszam ale nadrobię posty później. Przez te upały nie czuję się dobrze. Brzuszek się stawia, robi się cały twardy i sama już nie wiem czy to dzidziuś tak szaleje czy macica. Leżę i kwiczę.

Akina podobno 4 razy na dzień może się postawić macica. Ale ja nawet nie liczę. Biorę leki i leżę. W środę mam wizytę to może coś mi powie. A ty kiedy masz?

Słyszałyście podobno od czwartku do 20 sierpnia po 40 stopni ma być. :(((

Jeszcze odebrałam wyniki i mama fosfataze zasadową powyżej normy:(

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #716175 przez akina_zet
izula napisał:

Cześć dziewczyny

przepraszam ale nadrobię posty później. Przez te upały nie czuję się dobrze. Brzuszek się stawia, robi się cały twardy i sama już nie wiem czy to dzidziuś tak szaleje czy macica. Leżę i kwiczę.

Akina podobno 4 razy na dzień może się postawić macica. Ale ja nawet nie liczę. Biorę leki i leżę. W środę mam wizytę to może coś mi powie. A ty kiedy masz?

Słyszałyście podobno od czwartku do 20 sierpnia po 40 stopni ma być. :(((

Jeszcze odebrałam wyniki i mama fosfataze zasadową powyżej normy:(

Izulka mnie to cały czas prawie boli :( Dziś miałam mieć wizytę o 19:30 taką szybką odnośnie ciśnienia i chciałam ją odpuścić,bo 09.08. znów do niego idę :huh:
Ale w takim wypadku pójdę chyba jednak dziś i zrobię ktg.

Izula a o co chodzi z tą fosfatazą?

Monika Z.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka