BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #716948 przez niagara
Czekamy z niecierpliwością na zdjęcia :laugh: A co do tych szczebelków to pojęcia nie mam jak są wyjmowane, bo nawet nie próbowaliśmy tego robić :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #716950 przez Alivva
iwonta_kg napisał:

A jak macie wyjmowane szczebelki to te sprężynki macie u góry czy na dole???????

Iwonka,nasze łóżeczko w szczycie ma wysokość 90cm,a boki 84cm.
Ma 3 wyjmowane szczebelki a sprężynki są u góry ;)
Pochwal się pochwal zdjęciami :)

11 lata 9 miesiąc temu #716955 przez iwonta_kg

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #716956 przez słonko
iwonta_kg napisał:

Natalka zazdrosze ci tego ze nie musisz wstawac w nocy do toalety ... Ja dzis wstałam chyba ze 4 razy !!! Strasznie mnie to męczy :dry:

A ja zazdroszczę Tobie. Parę dni temu miałam jedną cudowną noc, kiedy dopiero koło 4 wstałam na siusiu. A zwykle to jest ponad 4 razy. Czasem chyba ponad 10...

Tak w ogóle dobry wieczór mamusie :)

Agilla
, ja mam już za sobą zamartwianie się tym tematem (bo u mnie wyszło lekarzowi 1400g w 32 tc!). W 34 tc 2100g to mało? To niby jakim cudem sporo moich znajomych rodziło zdrowiutkie dzieci w terminie z wagą około 2500g? Przecież taka waga jest ok i wskazuje nawet na to, że w 40 tc Twój Mały osiągnie spokojnie koło 3kg! Nic się nie martw!

O widzę, że piszecie o łóżeczkach. Czy któraś oprócz mnie planuje łóżeczko dostawiane?

Paulina i Piotruś

11 lata 9 miesiąc temu #716957 przez iwonta_kg

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #716958 przez kocham_cie
Nefeli ja też słyszałam ze chłopcy lubią się zasiedzieć w brzuszku :dry: tak więc kogo obstawiam??? natka czy serek??? bo ty moja droga udziału w tej konkurencji nie bierzesz :blush:

Serku mi takie obawy towarzyszą od początku ciąży... najpier była ciąża pozamaciczna, potem poronienie... a teraz najbardziej boję się niedotlenienia... ciągle coś wymyślam...

Iwonko hmm moje łożeczko ma.... a zapomniałam... nie mam jeszcze łóżeczka...
bo moja teściowa która zadeklarowała się że kupi uważa że jeszcze jest czass!!!!!!!!!!!!!! ale teraz to ja już ją i jej obietnice pierdziele... i sam sobie po wypłacie kupię to łóżeczko... wogóle wyobrażacie sobie że ona nie kupiła nic dla młodego... najpierw pierdzieliła o tym ze jak tylko pozna płeć to będzie kupowała i kupowała... a teraz???? nic ani nie zapyta jak sobie radzimy z kompletowaniem wyprawki, nie wspominając o glupim telefonie z pytaniem jak ja się czuje...

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #716961 przez Alivva
łóżeczko gotowe....materacyk nówka w folii :) jakbym widziała swoje przed narodzinami Filipa :)

11 lata 9 miesiąc temu #716964 przez Alivva
Paulina,Słonko-podobają mi się te dostawiane łóżeczka ale ja już mam kosz i łóżeczko tradycyjne więc te dostawiane to byłaby u mnie już przesada :)
Kosz mam na kółeczkach więc i tak na noc będzie przy samym moim łóżku stał ale też nie jest tak mega wysoki więc będzie mi łatwo tam looknąć do Mychy mojej :)

11 lata 9 miesiąc temu #716969 przez niagara
Iwonka ślicznie wygląda to łóżeczko na tle komody z pluszakami :) Tworzy taki przytulny klimat dziecięcego pokoiku :)
Madzia wcale bym się nie obraziła, jakbym to ja była pierwsza ;) Tak właściwie to jesteśmy już prawie przygotowani na przyjście na świat naszego Maluszka :)

11 lata 9 miesiąc temu #716981 przez nike84
iwonka śliczne łóżeczko :) my mamy w takim samym kolorze, ale nie wiem jakie jest na wysokość ani jak się szczebelki wyciąga, bo jeszcze jest w kartonie, tak samo jak przewijak :)
Rany becikowe, urlop macierzyński - juz mnie przeraża to załatwianie i te stosy papierów które trzeba bedzie załatwiać :dry:
Co do prasowania to ja nawet sobie nie wyobrażam teraz stać przy desce :ohmy: Krzesełko i wtedy mogę coś działać, chociaż i tak nie dużo bo tego nie cierpię :angry:

Dziś byłam z siostrą na zakupach i przymierzałam taki cudny biustonosz, że moje piersi wręcz wołały "weź go weź go" i jeszcze pani brafitterka pomogła mi dobrać idealny rozmiar :cheer: No po prostu się zakochałam. Ale ponieważ nie wiem ile mi jeszcze cycuchy urosną, no i jak będą się prezentowały później, a biustonosz kosztował 150zł :dry: musiałam sobie odpuścić :( Ehhh...
Teraz na poprawę humoru objadłam się cukierkami nimm2 i mały tak szaleje, że chyba zaraz wyskoczy :S

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #716987 przez donata
karolcia1919 napisał:

dziewczyny stawia mi się dziś brzuch czasami na dole w lewym boku a czasem u góry pod biustem boli lub twardnieje co to może być???

Ciąża??? :P :P :P :P :P

Iwonta, fajne łóżeczko! :) Ja uwielbiam się na swoje patrzeć i w ogóle przebywać w pokoju dziecięcym :)

Może się przyda niejedno.pl/becikowe-2013-zasady-wnioski-wzory/

11 lata 9 miesiąc temu #717035 przez iwonta_kg
Donata ale masz poczucie humoru ;)

Dzieki za mile słowa odnośnie łóżeczka :) fajnie by bylo jakby to byl pokoik dziecięcy ... Ale jest to nasza sypialnia. Ciezko bedzie sie pomieścić ... Ale musimy dac rade. Chyba że znajdziemy jakies większe mieszkanie w między czasie ... Jutro wrzucam posciel do prania! Ale łóżeczko musi sie przewietrzyć bo śmierdzi nowością i drewnem ...

11 lata 9 miesiąc temu #717100 przez papi88
kurcze iwonka i wogóle dziewczyny wy tak fajnie upamiętniacie przygotowania dla maluszka ja wogole zadnych zdjec nie mam a obiecywalam sobie ze bede robic jak przygotowujemy pokoj jak R składa łozeczko jak rosnie mi brzuszek a tu dupa :( chcialabym chociaz jeszcze zdazyc cyknac nasze wspolne zdjecie np jak R całuje brzuszek itp ale teraz to co rusz odkładam bo mowie najpierw pojde do fryzjera, az w koncu maly sie urodzi i zadnej pamiatki z okresu ciazy nie bedzie

moj synek dzis baardzo aktywny zreszta jak codzien ostatnio ja oczywiscie zdazylam sie juz poryczec ze bede te pare dni sama a mowilam ze bede twarda wiec zwalam znow na hormony R obiecuje ze szybko wroci ale to bede sie tylko stresowac ze gna jak głupi

jezeli chodzi o dostawiane lozeczko to uwazam ze fajna sprawa ale jak dla mnie nie praktyczna bo jak mały juz podrosnie to chcemy przeniesc go do swojego pokoiku wiec bedzie jeszcze korzystał z tego lozeczka napewno
a co do wysokosci to zauwazylam jak bylam w ikei ze niektore sa rzeczywiscie strasznie niskie a jak ktos ma jeszcze taki cienki materacyk to wogole trzeba sie chyba chylac do dziecka,moje lozeczko ma 84cm a materacyk w srodku grubosci 10 cm te ikeowskie lozeczka chyba mialy 70 cm

dziewczynki moje kochane poniewaz ja w ciazy jestem straaasznie niezdecydowana to pomozcie mi wybrac naklejki pliss:
allegro.pl/kubus-puchatek-naklejki-na-sc...-cm-i3426503207.html

ktory zestaw mam wziasc bo wszystkie ladne??

ja zaraz jade jeszcze do tesco calodobowego bo nie wiem jak sie bede czula przez te pare dni i nie bedzie mial kto pojechac ze mna na zakupy

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #717106 przez akina_zet
Iwonka piękne łóżeczko :)

Wiecie co teraz robię? Piekę sernik :lol: Że też mi się zachciało o tej godznie :silly:

Papi,ciążowe zdjęcia mam 3 na krzyż,miała być sesja z brzuszkiem,ale czuję się tak pasztetowato,że odpuściłam.
Naklejki- mnie się podoba zestaw 1 i 6 :)

Nike też bym kupiła jakąś fajną bieliznę,a nie jakieś takie majtasy! Ale jeszcze trochę i wszystko wróci do normy ;)

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #717136 przez niagara
Papi jak dla mnie zestaw nr 1 jest najładniejszy :)
Akina już mi narobiłaś ochoty :blink: Ja ostatnio jakaś leniwa się zrobiłam, co prawda nigdy nie lubiłam piec, ale od dłuższego czasu już za mną chodzą takie muffinki, ale jakoś nie mogę się za to zabrać :dry:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka