- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
ja ostatnio opadłam z sił tak jak ich w połowie drugiego trymestru nabrałam ze moglam sprzatac wszedzie chodzic po schodach z gory na dol jak cos zapomnialam tak teraz czuje sie jak anemik!w dzien moglabym spac ale w nocy pozniej nie moge no i cisnienie znow 130 to powinnam miec siły a tu nic nie moglam sie zebrać aby czajnik wyszorować mleczkiem bo sobie zaplanowałam ze teraz juz zwolnie tempo ale bede tak po jednej rzeczy zaplanowanej robic dziennie ale nie daje rady nawet tego.
dziewczyny czy jak puchna wam te nogi to was bola?bo ja wiekszy bol odczuwam niz mam opuchlizne
kurcze boje sie ze nie zdaze z tym gbs-em bo chce go zrobic w pon a na wynik mowicie ze sie czeka z tydzien to bede go miala jak bede juz pewnie w 38tc

moja mama tez ma czasem fazy ogolnie raczej moge na nia liczyc ale denerwuje mnie to jak mowi a zobaczysz jak bedziesz miala swoje dzieci albo zobaczysz jak bedziesz miala meza itp jej zycie bardzo zle sie potoczylo jako mloda dziewczyna pozanala mojego ojca i jak glupia sie zakochala tolerujac ze ja nie szanował od poczatku i zdradzal i jak jej cos mowie czy o moim rodzenstwu czy wlasnie na temat ojca to ona odrazu a zobaczysz u siebie to jej tlumacze ze moje zycie juz jest inne!mimo wszystko lepsze!i jak mi tak zyczy albo kracze to owszem i mi moze sie spieprzyc
albo przyczepiła sie ze mamy kota (mama nie lubi kotów) i odrazu ze dziecko bedzie mialo alergie ze jestesmy nie powazni ze moze sie udusić a na koniec z obrazą a róbcie se co chcecie

tez sie obawiam alergi ale to co mam kota do schroniska oddac?mama ma profesjonalny sprzet wiec przed porodem wszystko sie dokładnie poodkurza,popierze aby jak najmniej kłaków było,specjalnie kupiłam nawet nowa posciel do naszej sypialni aby zalozyc jak urodze bo wiadomo po kocie posciel nawet jak sie wypierze to te kłaki sie powbijaja i nie da sie ich calkowicie usunąć i ogolnie bedziemy obserwowac jak maly nie bedzie mial alergi to niech sie pomalu chartuje i chowa ze zwierzakami no jakby był uczulony to niestety kot musial by w piwnicy zamieszkac
no to na tyle jezeli chodzi o moj monolog

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
dzien dobry
Iva wiem moze przesadzam ale chyba faktycznie spalabym spokojniej jak maly bedzie bez kolderki A mam kolderke dosc gruba to moze nawet i za goraco by mu bylo A spiworki mam dwa jeden taki cieniutki na lato a drugi taki juz cieplejszy wiec myslalam o tym cieniutkim na wstep. Wychodzi na to ze tak naprawde to wszystko jedno kwestia jedynie wyboru mamusiek jak chca i jak im pasuje. Moja znajoma ma dwie coreczki i mowi ze je calkiem inaczej wychowuje. Przy starszej przez dlugi czas nosila ja w pajacach i uzywala proszkow dla dzieci i uzywala spiworkow itp a przy mlodszej nosi ja od 3mcy w normalnych ciuszkach i pierze w normalnym proszku od poczatku Takze to chyba jedynie kwestia wyboru. i nie ma zlotego srodka i jednej instrukcji kazdy robi po swojemu.[/color]
Nie przesadzasz i masz rację że to kwestia wyboru mamusiek.Wiadomo przecież,że żadna nie będzie robiła nic co mogłoby świadomie zaszkodzić dzieciaczkowi a wręcz przeciwnie każda z nas chce dla swojego bąbla jak najlepiejTą Twoją znajomą to tez rozumiem doskonale
Ja co prawda jeszcze nie urodziłam ale już wiem,że do niektórych spraw będę podchodziła całkiem inaczej,z większym dystansem niż w przypadku Filipa. Ciuszki małej prałam w Lovelli ale te maleńkie a większe tylko te które mają bezpośredni kontakt ze skórą. Reszta w zwykłym proszku
To taki jeden z przykładów tylko
Ten Twój ból to....wiesz co mi nasuwa na myśl patrząc na Twój suwaczek nie??
Kiniu,Mysza a z Tobą co?? może zadzwoń do lekarza albo na oddział zapytac co robić???
Izula no to mamy można tylko współczuć.... Mojej przyjaciółki matka jest taka jak Twoja właśnie,to wiem jak to wpływa na humor mojej Anki. W każdym razie-na pewno Ty będziesz robić wszystko,żeby być dla swojego synka zupełnym przeciwieństwem swojej mamy....
Monia....mój ex też był PH długi czas. W sumie ten okres czasu wspominam najlepiej,potem zaczęło się pierdzielić jak mu ambicje do łba strzeliły i zmieniał stanowiska na kierownika regionalnego,potem na dyrektora....
Ja wczoraj wieczorem poprasowałam WSIOnie mam znów NIC i mega mnie to cieszy.... U mnie to ostatnio największa frajda jak mi znikna ciuchy do prasowania
Ale musze kupić dodatkowe pudła na te wieksze ciuszki bo znów się nie mieszczę.
Aaaa wiem już co chciałam zapytać. Dziś się dowiedziałam,że jak chce się korzystać z urlopu macierzyńskiego rocznego to najpóźniej 2 tygodnie przed terminem porodu trzeba taki wniosek złożyć,że chce się iść na rok i,że chce się mieć płatne przez cały rok 80% Tylko nie wiem gdzie takie pismo składać???? Do zakładu pracy? a oni potem do ZUSu tak jak dotychczas L4?? Może któraś wie coś na ten temat??
- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Kocham Cię mam wrażenie że ta sama położna prowadzi nasze zajęcia

Agilla nasza była tydzień młodsza i ważyła 1800 i powiedział, że w porządku

Akina Słonko pooglądaj sobie filmiki na youtube Pawła Zawitkowskiego, to samo pokazywała nam położna np o przewijaniu, albo jak chcesz to zainwestuj w Jego książki, do każdej dołączona jest płyta chyba z 3 godzinnym filmem "instruktażowym", poza tym jak będziesz w szpitalu to pielęgniarki będą Cię tego uczyły, więc bądź spokojna:)
Agamo na moje oko to w nocy to były skurcze

Ninka na skurcze to magnez i potas koniecznie

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Iva Ty załatwiasz u swojego pracodawcy macierzyńskie a oni z zusem. Usiądź wreszcie na dupsku babolcu bo którymś razem nie zdążysz zsiąść i Lusia dostanie swoją pierwszą lekcję jazdy na rowerze ;P!
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Serku dziękuję za info,zakupię książkęwna dniach,czy jest ona w empiku?
Iva oby mojemu palma do łba nie strzeliła,choć od kąd się znamy i jesteśmy razem -a jest tego 7 lat- to od zawsze był PH,tylko w różnych firmach. Tu o tyle dobrze,że nie ma tyle tych integracji kilkudniowych,cholera mnie brała wtedy,nawet do Turcji latali,oj wtedy to się kłóciliśmy,bo żadna impreza nie była przez niego opuszczona!

Ivka dobre pytanie z tym macierzyńskim,jak to kobitki jest?
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
tak bardzo się martwię...
- ninka333
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Też czujecie juz tak bardzo jak te nasze maleństwa sie kręcą??? Ktoras z was pisała ostatnio że poczula twardą kostkę - ja Aluśkę czuje jak takie wielkią, twardą i kościstą lalkę obracająca sie co chwila w moim brzuchu. Na ostatniej wizycie uciekała doktorce po brzuchu - az się zdziawila, że taka ruchliwa, a jej ulubiona pozycja to w poprzek brzucha i prostowanie nóżek :O o zgrozo zwija mnie wtedy w poł !!!!
pappi- - ztego co się orientuję (bo tak jest napewno na Karowej) to jak ktos trafia na porodowkę i nie ma zrobionych badan GBS to jest traktowany jakby je mial i ma podawany antybiotyk, bo on nie zaszkodzi dziecku a jak nie jest podany a pacjentka ma gbs to może dojść do zakarzenia u malucha. A ty wybrałas juz szpital w wawie gdzie będziesz rodzic????
A wlasnie jak to teraz jest z tymi dokumentami do macierzyńskiego????? Wcześniej skladalo się je po porodzie do pracodawcy jako wniosek o przyznanie urlopu macierzynskiego a teraz?????
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
właśnie wcinam rzodkiewke że aż pali

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Antek coś dziś milczy

- MyMelange
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
papi z tymi ruchami mam podobnie, ledwo cos polkne, a maly zaczyna brykac.

Madzik, ja tez juz z dluzszym staniem mam problem - siada kregoslup i piety bola

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Karolcia nie martw się, wcale nie jest za duża, a kontrolnie lekarz chce sprawdzić by mieć czyste sumienie

Poza tym powinnam Cie opierdzielić solidnie, bo cały czas mówiłaś, że na pewno wszystko jest w porządku bo inaczej byś to czuła a teraz co?

Dziewczynki teraz też się zgłasza wniosek o macierzyńskie u pracodawcy

O Papi też mnie to zastanawiało, że mała tak szybko reaguje na jedzenie

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- MyMelange
-
- Wylogowany
- rozmowna
-