- Otrzymane podziękowania: 8
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ania pyzaura mnie tak bardzo brzuch kolo pepka zaczol bolec i skora bardzo napieta sie tam zrobila no i od tego dnia zaczely pokazywac sie rozstepy Takze u mnie takie bole to byla zapowiedz ze maly za duzy juz jest i skora moja nie wyrabia i teraz od czasu do czasu tak mnie pobolewa i rozstepow przybywa mimo iz smaruje brzuch od pierwszych dni ciazy a od kiedy zaczelo bolec to nawet i trzy razy dziennie

Iwonka eee tam wcale nie tak duzo Ja myslalam ze jak tak sie spinasz to rzucisz jakas waga z kosmosu Fakt dziewczyny maja racje ze tych kg wogole u ciebie nie widac i wcale na buzi ci nie widac ale z tego co pamietam to duzo wiecej w pierwszej ciazy przytylas wiec mysle ze naprawde nie masz sie czym przejmowac A swoja droga po ciazy wszystkie bedziemy sie wspierac w zrzucaniu tych ekstra kg i glowa do gory bo to zaden wstyd!
Kiga dasz rade wszystkie damy rade bo innego wyjscia nie ma i wiadomo bol nie bedzie lekki ale zrobimy to dla naszych kochanych maluszkow! i jak przedstawila to bronchilda to faktycznie bardziej szkoda mi mojego Kacperka niz mnie samej :/ bidulek

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Villemo Skarbie Ty tez juz mozesz powoli sie rozpakowywac...ale fajnie

Dinusiu juz lezysz i pachniesz czy walczysz z maszynka i lusterkiem???albo depilatorem ?
Mam pytanko bierzecie wapn? przyznam sie ze mialam przepisany od 4go miesiaca i nie biore wcale,bo juz mi czasu nie starcza na lykanie tylu tabletek,no i juz przelyk moj odmawia

Kinia dasz rade trzymam kciuki,masz ogromne szanse ze obedzie sie bez bolu,na prawde wiele mam mi to mowilo ze nie bylo tak zle!! oby wszystkie mialy latwe,szybkie i bez komplikacji porody i wspanialy,szybki powrot do formy

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

No moje Panie widzę że Papi wywołała ogólne poruszenie i jakieś kolejki mi się tu tworzą... więc tak pomimo tego że doktorek powiedział dziś że szyjka twarda i zamknięta to ze względu na gabaryty mojego dziecięcia mam pierszeństwo

Merry ale ta twoja julka szaleje... super ujęcie

Iwonka powiem tak... oddam moje +13kg, za twoje +20 pod warunkiem że będę wyglądać jak ty

Kinia ja ostatnio wbiłam sobie agrafkę w palec i ryczałam z bólu przez pół godziny

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- donata
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
akina_zet napisał:
pyzaura napisał:
Monia ja bralam na bol gardla prenalen i bardzo mi pomagal jest bardzo dobry i do ssania tabletki tantum verde
Aniu to jest syrop ten prenalen? Jak to brałaś?
a tak z innej beczki chodze do jedenego sklepu codziennie i wczoraj babka do mnie mowi ale pani chyba juz duzo nie zostalo bo chyba brzuch pani opadl a ja no chyba nie bo jeszcze poltora miesiaca a ona w szokuale ogolnie bardzo mila pani zawsze mowi ze tak ladnie wygladam
ale mnie lekko przestraszyla ...po za tym mala z prawej strony na lewy bok przeszla i przy pepku tak dosyc mocno mnie kluje nie jest to duzy bol ale takie klocie mocne miala ktoras z was??
Pyzaura, mnie przy pępku też często boli, ale to chyba przez ten nasz wystający pępek

Akina, też psikałam sobie tym Tantum Verde i miałam tabletki do ssania. No i oczywiście piłam sok na gorąco z malin i piłam mleczko z miodem i przeszło

- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Debiutująca mama :)

Ależ mi się zaległości zdążyły zrobić

Gratuluję serdecznie pierwszej świeżo upieczonej Mamusi i zazdraszczam

No dziewczyny, to teraz niecierpliwie czekamy na kolejne rozpakowanko

Ja dziś cały dzień byłam poza domem, mam u siebie młodszą kuzynkę na parę dni, więc jesy co robić

Ja mam +8kg od początku ciąży.. trochę się martwiłam, ale się okazało, że wzrostowo Patryś jest o tydzień do przodu, więc już się nie stresuję samą wagą swoją

Dziewczyny świetnie wyglądacie ze swoimi Maluszkami w środku

Co do porodu, ja jakoś mam tak, że się nie stresuję tylko się nie mogę doczekać, ale może się okazać, że będzie tak jak z egzaminem na prawko, dopiero jak już podchodziłam do auta to mnie stres paraliżował

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

też tak myślę o tych naszych rozpakowywaniach....Moja Alunia tez niedługo się pojawi a ja jeszcze tylu rzeczy nie mam..... Boli mnie to ale najwyżej pierwszy miesiąc jakoś przepękam bez tego czy tamtego....
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Nefeli niestety nie poradzę odnośnie wapnia bo ja lykam tylko witaminy i omege.
Iva szczerze to myśle ze naszym malenstwom najbardziej potrzebne sa ich mamuski a reszta ... Reszta może być może jej nie być albo może przyjść pózniej! Eh zazdroszczę papi Pewnie tuli do snu maluszka ze całuje go pewnie po glowce i kizia po tych malenkich stopkach eh dobrze jej!
- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Nie martw się, że jeszcze nie wszystko masz... ja też jestem w takiej sytuacji, co chwilę wpisuję na listę coś nowego, a znowu czekam dłużej na kasę z zusu, już mnie nosić zaczyna... Ale musimy myśleć optymistycznie, zdążymy ze wszystkim i naszym Maluchom niczego nie zabraknie. I nie ma innej opcji

Nefeli, ja wapna nie miałam przepisywanego. Brałam tylko folik, później przeszłam na prenatal classic i doraźnie tardyferon.
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Iva, ja się w tygodniu muszę "wytegować", a nie chce mi się jak cholera
Nie martw się, że jeszcze nie wszystko masz... ja też jestem w takiej sytuacji, co chwilę wpisuję na listę coś nowego, a znowu czekam dłużej na kasę z zusu, już mnie nosić zaczyna... Ale musimy myśleć optymistycznie, zdążymy ze wszystkim i naszym Maluchom niczego nie zabraknie. I nie ma innej opcji
Nefeli, ja wapna nie miałam przepisywanego. Brałam tylko folik, później przeszłam na prenatal classic i doraźnie tardyferon.
No właśnie ten ZUS mnie wykończy grrrrrrrrrr
Jak to jest? Jeśli dotarło do nich moje L4 np 10sierpnia to po 30 dniach około 10 września kasa powinna być chyba co??
Asiek ja się musiałam wytegować bo jutro wizyta hahaha
Ale macie rację....dzieci potrzebuja przede wszystkim mam a reszta....przydatna mniej lub bardziej jednak na dalszym planie....
- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Chociaż u mnie sam Zus działa zaskakująco korzystnie, tylko szefowa potrafi mi życie utrudniać... Ech, ale już niedługo, się pocieszam.
- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Czuję się jak kluch, wszystko mnie boli, na nic nie mam siły i tak straaasznie chciałabym już zbliżyć się do naszej "godziny zero".. bo jeszcze trochę i Mama mnie z domu wysiuda, bo przestanie ze mną wytrzymywać, a dzielna jest kobieta

- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74

Z tych emocji, to chyba zasnac nie bede mogla

Mialam cos jeszcze napisac, ale po przeczytaniu newsa kompletnie zapomnialam

Ale super

- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74

Jeśli któraś nie ma jeszcze w tabelce, a chciałaby zostać dopisana to proszę o zgłoszenie tego faktu razem z podstawowymi danymi