BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #746565 przez Nubi
Monika23083 napisał:

Monia, trzymamy kciuki za Ciebie i Ige, miejmy nadzieje ze badania wypadna OK.

Oj, cos rzeczywiscie cicho u nas..

a ja po wizycie...Jas ma sie bardzo dobrze, wazy juz 3,5 kg. Szyjka krotka i rozwarcie na 1cm. Mam czas do 30 czerwca, inaczej ide w pponiedzialek ze skierowaniem do szpitala na wywolanie, czyli amm niecale dwa tygodnie. Fajnie ze dr dal mi od razu skierowanie, nie bede musiala isc do niego na wizyte. No i zwolnienie mam nadal do 29, potem juz szpitalne. Jak stwierdzil doktorek szkoda macierzynskiego...oj trafilam na super czlowieka...trzymajcie kciuki zeby Jas wydzedl bo tez sie boje wywolania...

Monika do 30 czerwca to masz sporo czasu :side: :silly: , super ze wsio dobrze no i chlopak Ci sie szykuje duzy ;)

Akina masz przechlapane z tym lekarzem ale moze tylko pod wzgledem finansowym? Reszta to chyba dobrze, masz do niego zaufanie?

Moj doktorek to jeszcze na urlopie, ciekawe do kiedy, nie ma to wiekszego naczenia ale moze Zo na niego czeka :silly:

Pogoda do dupy, zagladam co chwile, wyciszylam tel bo juz nie mam ochoty z nikim rozmawiac...

Papi siedze i masuje brzuch tylko w jaka date tu sie teraz wstrzelic ;)

Magda no jest czarujacy ten Antonio :blink: ja juz nie moge patrzec na malenstwa, chce swoje NOW!

Jestem mamAsią

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #746577 przez karolcia1919
monika zakrecila sie i chce nosic dzidziusia do czerwca he he ;)
waga spora ;)

u nas caly dzien pada...moj Bart.na dodatek sie rozchorowal...kicha smarcze...wychodzi mu chodzenie w samych koszulkach ...teraz ma za swoje...niech tylko mnie zarazi to ja mu dam...pije herbatki tabletki kocyk..i ma wolne...musi sie wykurowac by potem malego nie zarazil.no i wg czeka az cos u mnie sie dzialo....

u mnie z ruchami tez roznie...raz sa mocne...raz wg nie czuje....no ale na ktg zawsze ok wszystko.

a co do serka ??to jest Aga tez ???bo u mnie z imionami licho??juz jakis czas temu pisals na FB ze nie ma jak tu wejsc itp i ze wszystkim zyczy szczesliwych rozwiazan...ale to juz jakis czas temu bylo.....

Antos taki oh i ah ;).slodziak;)

akina odpoczywaj ;);**

11 lata 8 miesiąc temu #746578 przez pyzaura
Pan Antoni jest boskiiiii ;-);-);-);-)
Monia u mnie tez ruchy ostatnio takie bolesne ze masakra taka mala kruszynka a jak walnie to skreca az ;-) 8

Ania

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #746581 przez agamo
Madzia Antos sliczny a jaki dluuugi czy mi sie wydaje A na pierwszej fotce to juz wogole powaznie wyglada!

Monia sproboj sie zrelaksowac i nie myslec Moze lekarz wcale nie taki zly napewno z jakiegos powodu postapil jak postapil Glowa do gory naprawde juz nieduzo zostalo!

Iva a ty masz ten pas wciagany czy na rzepe?

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #746595 przez Monika23083
Nubi, Karolcia ale się zakreciłam, do czerwca to bym chyba nie wytrzymała:) no będzie kawałek chłopaka, a nikt nawet nie podejrzewał bo ja z Piotrem to takie patyczaki:)

Magda, Antoś to mały przystojniak :)

a mi tak brzuch wyskoczył ostatnio, że patrząc na siebie przypomniała mi się kreskówka z dawnych lat i jeden z bohaterów, czyli TATA LUDWICZKA...no tak podobnie wyglądam, i dzisiaj mam 20 kg na plusie... :laugh:
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #746602 przez Monika23083
karolcia1919 napisał:

a co do serka ??to jest Aga tez ???bo u mnie z imionami licho??juz jakis czas temu pisals na FB ze nie ma jak tu wejsc itp i ze wszystkim zyczy szczesliwych rozwiazan...ale to juz jakis czas temu bylo.....

a rzeczywiście Aga napisała 1 września, że nie bardzo ma czas na wejście na forum..ciekawe co u niej..

11 lata 8 miesiąc temu #746607 przez kocham_cie
a dziękujemy dziękujemy za komplementy...

Aguś on rzeczywiście jest bardzo długi bo ma dopiero 17 dni a ciuszki na 62 są już idealne... śmiem podejrzewać że jeszcze jakieś dwa tydnie i wskoczymy w 68 :blush:

A tak wogóle to jutro mamy pierwszą wizytę u pediatry... a mojemu szkrabkowi coś wyskoczyło na pupci... na początku wydawało mi sie że to odparzenie ale coś mi się wydaje że jednak to jest uczulenie na pampersy bo coś zbyt nagle się pojawiło... no nic zapytamy jutro doktorka

hej dziewczęta a to wywoływanie... hmmm ja też miałam oksytocyne i chyba tylko dzięki niej moja cholerna szyjka zaczęła się rozwierać.. i to w jakim tempie inaczej pewno bym się męczyła kolejne X godzin.... więc może nie taki diabeł straszny, wszystko zależy od tego jak organizm zreaguje :)

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #746613 przez MyMelange
Oooo, Antos do nas zawital! no very very przystojny :)

Ja dzis w kuchni robie powidla, rosolek i naszlo mnie na fryty wlasnej roboty (po obejrzeniu "wiem, co jem") :) nawpycham sie takich tlusciochow, a co!

Co do imienia, to jestesmy na etapie Filipa :) zobaczymy, co nam wpadnie do glowy po porodzie...

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #746629 przez kalina
magda antos fajniutki:-) a ma rude wloski czy tylko przez moj tel tak widze?
i fajnie wam sie ulozylo z tym lekarzem bo przynajmniej nie bedziesz sie denerwowac

agamo no podejrzewam ze szpitala szybko bede miec dosc i bedzie mi wszystko jedno co mi dadza zeby tylko urodzic. ale mize jednak mloda sie zdecyduje
dzis sposobem papi masuje brzuszek.. ostatnia deska ratunku:-)

no serek poszedl po bandzie i zero kontaktu.. mogla by chociaz srobnac malego poscika.. chyba ze znowu internetu nie ma:-)

akina trzyman kciuki za pozytywne wyniki badan. dobrze ze cos na cisnienie dostalas

kinga tez dzis doszlam do wniosku ze musze nadrobic przez te kilka dni i najesc sie smazonego i tlustego zeby pozniej moc spokojnie jesc cos zdrowszego:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 8 miesiąc temu #746647 przez słonko
Cześć

Ja znów niewiele napisze, bo żal byłoby czytać... Po wizycie wróciła załamka. Na ktg kompletna cisza, szyjka krótka, ale zamknięta.. Niby wiem, że to nic nie znaczy, bo moja koleżanka np. dzień po takim ktg rodziła i to dość sprawnie. Ale jak usłyszałam, że w pon w razie czego mam się zgłosić do szpitala, to mi się płakać zachciało. Nie ma mowy, nie pójdę do szpitala zanim nie stukną 2 tyg od mojego terminu (16.). Zresztą babka sama wróciła do usg z 12 tc, a tam termin na... 21!

Z pracą chyba w końcu pożegnam się jutro, bo już mam dość pytań ludzi i mojego zadania, którym już żygam. Tylko że ja tyle razy już miałam kończyć...

Nike po wczorajszej akcji chyba zaczęła się rozpakowywać, skoro dziś nie zajrzała...

Antek fajny chlopak :-)

Sorki, że tak tylko o sobie. Chyba w ogóle zamilkne do rozwiazania, żeby Wam tu nie smucić :-(
:kiss:

Paulina i Piotruś

11 lata 8 miesiąc temu #746651 przez słonko
Monika, 3mam kciuki zeby wszystko dobrze się skończyło!

Za pozostałe nierozpakowane tez 3mam, buziaki dziewczyny!

Paulina i Piotruś

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #746654 przez akina_zet
Madzia Antoś jest rewelacyjny :)

Kasiu na tego mojego lekarza to brak mi słów...

Dziewczyny mój gin trzepie tą kasę ile wlezie z tych ciężarnych :( Dobrze,że mam termin na przyszłą niedzielę,liczę że Gusia zlituje się nad matką i wyskoczy. Bo chyba bank będę musiała obrobić by dalej płacić mu za wizyty.

Dziękuję,że trzymacie za nas kciuki,oby to nie była ta gestoza.

Już nas tak mało nierozpakowanych,krakowianki czas na Was Kochane :)

Monia przypomniałaś mi o Ludwiczku! Ty wyglądasz jak jego tata,a ja jak Ludwiczek,małe i pękate ;)

Słonko uszy do góry,wreszcie coś musi się ruszyć z porodem!

Monika Z.

11 lata 8 miesiąc temu #746663 przez pyzaura
no dziewczynki i jeszcze ta pogoda nas dobija czekanie na te nasze skarbki ahh ja jutro ide na KTG ciekawe czy lekarz bedzie chcial po mnie zbadac bo wizyte mam u niego za tydz ale moze poprosze go zeby sprawdzil jak tam u mnie :)

oj mowie wam to czekanie juz jest meczace ale damy rade

Monia moj lekarz tez bierze kasiorke ale nie wykorzystuje mnie co 3tyg wizyta twierdzi ze skoro nic powaznego sie nie dzieje to wystarczy co 3 tyg kontrola teraz od tamtego tyg mam raz w tyg KTG ale place za nie tylko 20zl takze jakos sie da ...

Ania

11 lata 8 miesiąc temu #746664 przez pyzaura
a ja czekam na zdjecie malej Nefeli :) ciekawe co u nich :)

Ania

11 lata 8 miesiąc temu #746666 przez Monika23083
Ania, ja akurat lubię taką pogodę, deszcze, troche wiatru, pochmurno i mam wtedy najwięcej energii...wiem dziwne to jest, ale tak mam :laugh: z tego względu jestem namawiana na wyjazd na stałe do Irlandii, no nie powiem klimat mnie kusi ;)

ale ale, szykuje się podobno ładna polska jesień więc jeszcze zdążymy pośmigać na spokojnie z wózkami na dłuższych spacerkach :)

ja znowu wróciłam ze szlaku biedronkowego: kolejne chusteczki w pormocji i pieluchy dla mojego małego giganta zakupione:) tylko kasy coraz mniej mimo tych promocji :lol:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka