BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #784254 przez asiek89
Witamy się śpiącym popołudniem ;)
Tzn Patryś śpi jeszcze po spacerze, a ja robię wszystko żeby nie zasnąć.
W piątek i sobotę mieliśmy odwiedziny moich przyjaciół z Grudziądza, więc nawet nie zaglądałam na forum, tylko cieszyłam się ich towarzystwem :) bo niestety widzimy się tylko kilka razy w roku w najlepszym wypadku.
Dzisiaj też czekają nas odwiedziny rodzinki, ale to później dopiero.
A w piątek moje cudo skończyło 2 miesiące :cheer:

Aguś, ja myślę, że z tym podaniem warto próbować :D Hehehe, pomysł niezły, a każda metoda jest dobra ;)
Moje piersi też niestety bywają porządnie podrapane, a staram się regularnie pazurki obcinać Bąblowi. Ale za drapanie po plecach to bym dużo dała :D
Powodzenia z suszeniem prania, nieźle Cię mały załatwił ;)
Madzik, no taka tradycja to średnio fajna, oby się nie utrwaliła ;)
Dobre jesteście z tymi podaniami i reklamacjami :D
Karolciu, śmigaj do gina z tym krwawieniem, u mnie też się ciągle pojawia, ale tak po dwa dni i jakoś mniej. Na razie nie jadę na IP, bo już mam dość.
Dziewczyny i nie szalejcie z tymi swoimi obawami ;) Pat też bardzo długo się buntował na kładzenie główki na prawą stronę, ale ja go trochę pomęczyłam, kładłam na zmianę na obie strony i już teraz się wyrównało. Takimi rzeczami nie ma sensu się przejmować, bo zwariujecie ;) Dzieciaczki rosną, co chwilę będą się pojawiały jakieś zmiany, ale nie ma co przesadzać :)
Asiu, gratuluję skończonej sesji :D Cudowne uczucie, znaaam :) My jesteśmy na Dada od początku i nie zamieniłabym ich na inne ;) W prezencie tylko dostaliśmy trochę Pampków firmowych, ale jedynek akurat nie zużyłam, nie sprawdziły się nam, zobaczymy jak będzie z trójkami.
Patryś od początku też śpi w łóżeczku, ale dokładnie tak samo robię, nad ranem biorę go do łóżka, przystawiam do piersi i sama drzemię ;)
Co do tekstu teściowej to trzy razy czytałam, bo nie wierzyłam, że dobrze zrozumiałam.... zatkało mnie. Totalnie.
Iva, korzystaj póki możesz :) Dobrze się przytulić, mnie co wieczór musi znosić mój jasiek hehe :D Ale nie powiem, zasypia mi się przy nim cudownie. :lol:
Jejku jak ja czytam ile te Wasze maluchy jedzą to myślę sobie, że Pat musi mieć chyba dwa żołądki :P Aktualnie jedno karmienie to jest minimum 210ml...

O, książę się obudził, dokończę później :)

Asia&Patryś

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #784260 przez Iga26
dzień dobry :D
pochwalić się muszę że JADE NA WYCIECZKĘ!! Synka bierze babcia a my jedziemy troszkę odsapnąć:) Pewnie wyrzuty sumienia mnie dopadną że zostawiłam Małego ale muszę chwilę odpocząć po prawie 7 tyg siedzenia z małym bąblem mam ochotę wyjść do ludzi:) dzięki bogu mama się zgodziła zaopiekować wnusiem i jadę sie odchamić:)
3majcie kciuki żebym nie chodziła i nie mówiła "agu" albo "moćno moćno cię kocham" :):)
miłego dnia kobitki:*

11 lata 7 miesiąc temu #784281 przez papi88
Hej...u nas atmosfera zalobna...
Wczoraj bylismy w gosciach nie dosc ze wkurzyl mnie rafal niezle bo mielismy isc na godzinke dwie a on jak zczol pic to nie chcial wyjsc to jak wracalismy do domu mialam zamiar go niezle opier...i pod domem rozstrzygnela sie tragedia...zobczylam ze cos jakby wisialo na oknie podciety R mowi ze to kwiatek a ja na to ze widze łapy i juz wiedzialam co to ...kazalam R isc szybko na gore ja zostalam z malym przy samochodzie...zostawilismy uchylone okno i zacioł sie w nim kot...o pierwszej w nocy zostal uspany bo nawet jakby udalo sie go odratowac to nie chodzilby bo zmiazdzone mial lapki...Rafal tak plakal...i od 7 rano zaczol dzis pic...ja do konca zycia bede miec ten widok wiszacego kota przed oczami...biedny tak cierpial...a ja jeszcze do R sie wydarlam w nerwach ze jakby ruszyl tylek jak mowilam ze idziemy do domu to moze do tego by nie doszlo,zaluje tych slow...spadam bo juz rycze...

PAULINA

11 lata 7 miesiąc temu #784284 przez asiek89
Jejku Papi, ale przykra sytuacja... :( Szkoda zwierzaka...
Ech trzymaj się :kiss:

Asia&Patryś

11 lata 7 miesiąc temu #784286 przez agamo
Iga hehe rozumiem cię jak najbardziej Moj mąż dzisiaj w pracy a pracuje ze zboczencami i dzwonił do nas to ja włączyłam głośnomowiacy i mały akurat gaworzyl no to mąż tez do niego aguuu aaaaa itp to sie zaczęli z niego śmiać czy ma seks telefon! :p no i super ze wybierasz sie na wycieczkę chyba odpoczynek każdemu potrzebny a wyrzuty pewnie i tak będziesz mieć taki chyba minus macierzyństwa!

Asiek chyba twoje wsparcie pomogło bo tak slonecznie sie zrobiło ze wszystko sie na polu suszy! Szkoda ze małego kaszle bo byśmy poszli na spacerek a tak to tylko chwile sie powietrzylismy na tarasie! A Patrys wow to mały zarloczek ci rośnie! I nie ma to jak spotkanie z przyjaciółmi po długim czasie!

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #784287 przez agamo
Oj papi właśnie przeczytałam współczuje! Jeszcze twój R był chyba bardzo z nim zwiazany! Przykro mi ...

Aga

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #784354 przez Alivva
Kurcze papi współczuję :(
Mi się kiedyś jeden z kociaków tak zaklinował jak zostawiłam okno na uchylnie...ale byłam w pokoju więc zaraz go uwolniłam.... Biedny kociak... Z tymi stworkami to jednak trzeba mega uważać bo nigdy nie wiadomo co im do łepka strzeli....

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu #784362 przez pyzaura
Hejka

Iva przecudowna sesja :)Lusia zarabista :)

Wogole wszystkie dzieciaczki sa rewelacyjne :) udaly sie nam

Papi wspolczucia kochana :kiss: bedzie dobrze.

OD DZIS WRACAM DO WAS ale nie dam rady was juz nadrobic takze bede juz na biezaco :)

U nas ok mala jutro bedzie miala miesiac :) rosnie ta mala koza ;) dalej karmie piersia chodz nie mam wiele mleka ale najada sie narazie. Macie jakies sposoby na laktacje ? herbatka karmi duzo wody to wszystko wyprobowalam :D a do bawarki cos nie moge sie przekonac :P

a powiedzcie po jakim czasie mialyscie swoja pierwsza kapiel?? bo taka mam ochote a minelo dopiero 4tyg jeszcze jestem lekko obolala znaczy dobrze sie czuje ale czasami mnie tam pobolewa ale 20 ide na kontrole :)

buziaki zaraz wrzuce foto mojej miski

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #784367 przez pyzaura
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Ania

Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #784369 przez iwonta_kg
Iva masz przeprzeprzeprzecudowną córeczkę!!! jest śliczna!!! :kiss: :kiss: :kiss:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu #784370 przez pyzaura

Ania

Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #784371 przez pyzaura

Ania

Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #784372 przez iwonta_kg
Pyzunia tu Miśka jest po kąpieli? Czym ją smarujesz?

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu #784374 przez biedroneczka39
Alivva malutka cudowna hi. Zresztą buziaki dla wszystkich maluchów od cioci Ewy. Pozdrawiam Was kochane.
Ja 20 mam pierwszy skan więc napiszę co I jak u mnie. Na razie podsłuchuję mojego Bartosza dooplerem domowym I serduszko jego ślicznie bije :woohoo:

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 7 miesiąc temu #784377 przez agamo
Iva ja wiem ja wiem! Niespodzianka super bo o sówke chodzi tak? Zdjecia Lusi cudne! No taka sliczna dama z niej ze az slow brak Wszystkie mi sie fotki podobają bez wyjątku! Pamiątkę będziecie mieslc śliczna!
A mam takie pytanko odnośnie olbasa to jakiś specjalny dla dzieci czy normalny dla dorosłych. Bo mam vicka ale pisze ze nie dla dzieci poniżej drugiego roku tyle ze ja nie zamierzam jego tym smarowac no ale nie wiem czy mogę na pieluszke czy nie bedzie za mocny zapach?

Ania Misia tez śliczna i jaka blondyneczka. Mówisz ze mało je ale okraglutka na buzi wiec napewno jej wystarcza!

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka