BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

10 lata 11 miesiąc temu #978464 przez Kasia888
Dzień dobry dziewczynki :)
Na początek powiem, że macie piękne brzuszki :) Zazanka fajny wózek ;)

Byłam wczoraj na wizycie i póki co wszystko jest dobrze :silly: :silly: :silly:
Mały się rusza, serduszko mu bije, rośnie, zdjęcia z usg niestety nie mam, ale będe mieć we wtorek połówkowe to się dowiem szczegółów :)
Wczoraj powtarzałam badanie, bo mojej doktor nie podoba się mój poziom leukocytów, jest za wysoki, dziś poajdę po odbiór wyników, mam się potem do niej odezwać co i jak.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #978465 przez Kasia888
Porozmawiałam z nią też szczerze na temat tych ruchów, że bardzo się martwiłam, gdyż bywały dni kiedy nic nie czułam.
Stwierdziła, że teraz z dnia na dzień powinnam czuć je coraz bardziej i żebym się nie przejmowała w przypadku, gdy pojawi się dzień, dwa bez ruchów.

Niezwłocznie mam dzwonić do szpitala jeśli w przeciągu kilku dni nie poczuje żadnego ruchu.

10 lata 11 miesiąc temu #978466 przez agatagama
Dzień dobry, śpiący dzień ;)
ehh od tygodnia moje koty o 4 rano wymyślają sobie szaleńcze biegi po mieszkaniu ;P muszę wstać, nakarmić bestie, pozamykać drzwi, zrobić siku i nie mogę zasnąć :( zasypiam o 6, a o 6.30 budzi mnie budzik. Muszę porozmawiać z tymi kocurkami na poważnie, bo się wykończę:P dobrze, że już piąteczek :)
wczoraj mi przełożyli wizytę u mojego gina z 30 kwietnia na 4 maja, nigdy nie byłam cierpliwa, ale teraz to już wymiękam :P chociaż może to i dobra szkoła przed byciem mamusią :))
Miłego dnia !!

10 lata 11 miesiąc temu #978467 przez glooria
witam i ja
wlasnie dziewczyny jedza sniadanko i smigamy do szkoły
podobno ma być zimno szkoda bo wczoraj tak fajnie juz bylo ...

10 lata 11 miesiąc temu #978469 przez jurada
Kasia pierwszy raz spotykam sie z czyms takim żeby reagować dopiero jak sie pare dni nie czuje ruchów... Z tego co wiem to jak sie kilka godzin nie czuje to należy jak najszybciej jechac i zmonitorować maluszka.

10 lata 11 miesiąc temu #978473 przez Kasia888
Jurada może chodzi jej o ten okres teraz, powiedziała mi, że za parę tygodni te ruchy będą bardziej regularne. Powiedziała też, że aktualnie nie muszę zapisywać aktywności malucha.
Aa i ważna sprawa pielęgniarka zwróciła mi uwagę na moje rajstopy może faktycznie za bardzo się wpijały w brzuch i stwierdziła cytuję, że "katuję malucha" i ciężko wykryć wtedy serduszko. Zrobiło mi się naprawdę przykro, jednak od dziś dokładnie będę patrzeć na to w co się ubieram.

Aktualnie zamieniłam rajstopy na pończochy ;) przynajmniej nic się w brzuch nie wbija. Orientujecie się czy są w sprzedaży rajstopy bezuciskowe dla ciężarnych?

10 lata 11 miesiąc temu #978477 przez mysia5
Hej hej :)
Śliczne brzuszki :)
Zazanka boski wózek! Ja juz go wcześniej też widziałam i strasznie mi się podoba :). :woohoo:
Kasia ja widziałam w rosmanie takie rajstopki dla mam na brzuszek wiec powinnaś znaleźć bez problemu ;)

Miłego dnia ;*

10 lata 11 miesiąc temu #978478 przez Kasia888
Wczoraj np cały dzień gdzieś biegałam i nic nie czułam, ale wieczorem po całym dniu poleżałam i poczułam porządnego kopniaka :silly:

10 lata 11 miesiąc temu #978480 przez Zazanna
Witam Was w tym jakże pięknym PIĄTYM miesiącu !!! :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Kasia na stronie hm widziałam rajstopki dla ciężarnych :)
Też chcę już poczuuuuuć :)

Nie wiem czy ciepło ale u mnie za oknem pogoda marzenie ahhh Chyba zawinę nos chustką i pójdę choć na chwilę do lasu... <marzy>

10 lata 11 miesiąc temu #978483 przez kasandra9
Ja widziałam w rossmannie i na allegro takie rajstopy:) Ale jeszcze nie kupowałam, bo praktycznie ciągle w spodniach latam, a moje ulubione to te H&M mama i po wypłacie na pewno kupię następne:) W sumie w ciąży sukienkę czy spódnicę miałam chyba 2x, o rety, dopiero sobie uświadomiłam:P Na wesele 9 maja też sobie zaplanowałam pończochy, tylko póki co kiecki nie mam:P

10 lata 11 miesiąc temu #978484 przez Kasia888
Oki dzięki :) . To popatrze w rossmanie i w h&m, bo stwierdzam, że wszystkie moje mnie uciskają w brzuch bardziej lub mniej.
Zazanka już niedługo :) , panikowałam długo i tak naprawdę dopiero w tym tygodniu czuję bardziej konkretne ruchy i to też rzadko. Raczej wieczorem.

10 lata 11 miesiąc temu #978489 przez Kasia888

A to moja pierwsza sukienka ciążowa. Prezent od mężusia :kiss:
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #978490 przez kasandra9
Kasiu, ale pokaż się w niej!:)))

10 lata 11 miesiąc temu #978491 przez Kasia888
Pokaże się za tydzień, jak mi jeszcze brzuch urośnie ;)

10 lata 11 miesiąc temu #978492 przez Zazanna
Kasia super sukieneczka :)

Ja jeszcze nie panikuję, po prostu już bym chciała :)
Też sobie kupię rajstopy i też będę chodzić w kieckach :) Może nie będę się czuła tak słoniowato jak teraz :P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia