BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #278044 przez Mała
Maja ja też mam "flaki" hihi, a mleko mam. Wydaje mi się, że laktacja się unormowała i już nie ma nawałów.
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #278048 przez maja1982
to mnie uspokoiłyście :)chciałabym go jak najdłużej karmić :) ale w weekendy będzie z tatą zostawał i musi coś jeść (dlatego próbuje mu dawać bebiko) ale marnie mu to idzie tzn wypije coś jakieś 30 ml ale ile przy tym zabawy!bierze tego smoka d buzi i zaciska dziąsełkami :)
a
ngie próbujemy cały czas z tą butlą , ale to jest dziwne bo jak był mniejszy to wypił parę razy herbatkę i nawet smoczka miał a teraz nie i koniec!!może będzie już bezsmoczkowym dzieckiem??
13 lata 3 miesiąc temu #278051 przez angie1713
maja1982 moja też jak była mniejsza to brała smoka i piła nawet z butelki a teraz nie ma mowy o niczym tylko cyc i ewentualnie łyżeczka :) Taki urok naszych dzieciaczków :silly:
13 lata 3 miesiąc temu #278052 przez Mała
Nie będziecie miały problemu z oduczaniem od smoczka :lol:
13 lata 3 miesiąc temu #278062 przez fanka
witam się i ja, u nas wczoraj był ciężki wieczór, noc też taka sobie. Mały po kąpieli zaczął jojczeć, a później to się przerodziło w piski i płacze, okazało się , że brzuszek,kurcze tak wrzeszczał, że masakra. Nie wiem po czym ale przypuszczam , że to przez tą skazę coś zaszkodziło. !,5 godz wrzasków, nosiliśmy go, masowali brzuszek, ćwiczenia, kropelki i gorąca pielucha i w końcu puścił miliony bąków i padł tak zmęczony , że masakra. Spał ładnie do 00:30 (od21:30) obudził sie zjadł i od nowa, znaczy już nie było takich wrzasków ale cały czas mu dokuczało i sobie stękał, wiercił się, nie mógł spać więc od nowa ćwiczenia, masowanie i tak nam zeszło do 3 . I od 3 spanie do 5:45 i to by było na tyle spania, myślałam, że jeszcze zaśnie ale nic z tego więc wstaliśmy i padł po 9 i spał 1,5 godz, a ja w tym czasie zdąrzyłam polecieć do bankomatu po kaskę, do sklepu i zapłacić rachunki, po czym wstawiłam pranie, obrałam ziemniaki, przygotowałam kotlety mielone i surówkę z kiszonej kapusty i się obudził. A teraz zjadł i znów śpi, odsypia nieprzespaną noc zmęczony biedny tymi bólami. A ja sie biorę za prasownie bo za chwilę Dawid nie będzie miał w czym chodzić bo wszystko wyprane i na prasowanie czeka.
13 lata 3 miesiąc temu #278064 przez kasia79
która zamawiała bebiko po 10 zł ? proszę o linka
13 lata 3 miesiąc temu #278069 przez beti
Cześć laseczki, u nas nocka fatalna, Fifi budził się co 1 h :( i baaardzo pakał, nie wiem czemu :( A teraz mam do nadrobienia 17 stron :ohmy:, więc pewnie dopiero wieczorem mi się to uda :(
13 lata 3 miesiąc temu #278071 przez kasia79
widzę ze więcej nas miało dzisiaj gorsza noc
13 lata 3 miesiąc temu #278073 przez pati-m
Jejku biedne maluszki :( Buziaczki dla wymęczonych Dawidka i Fifika :kiss: :kiss: :kiss:

fanka - ja też właśnie prasuję i jednocześnie kontroluję forum :P
13 lata 3 miesiąc temu #278093 przez iwonaNAVI
Pati dzieki twoje slowa troche mnie uspokoily :)

mysle ze ta przys[ieszona akcja serca wynikala z jej podekscytowania... te jasne swiatla monitor itp bardzo sie jej podobaly lekarka tez mowila ze ona jet pobudzona wiec podejrzewam ze to od tego
13 lata 3 miesiąc temu #278097 przez fanka
Pati- ja zdążyłam posegregować sobie bielizną i schować do szuflady, wyciągnąć żelazko i usłyszałam stanowcze nawoływania z łóżeczka pt" już się wyspałem choć się ze mną pobaw" ot i tyle z mego prasowania ;-)
13 lata 3 miesiąc temu #278099 przez ewelinaa
Cześć Dziewczynki :)

U nas też ciężka noc, czy te nasze maluchy się schronizują :S
Zasnęła normalnie po 19 po kąpieli, ale prawie nic nie zjadał. O 20 przypomniała sobie o jedzeniu i z zamkniętymi oczkami zjadła 160ml. A później co pół godziny, godzinę tak jakby płakała przez sen, stękała. Nie wiem, co to było. Po 1 obudziła się, zjadała, a o 5 już pobudka na całego :dry: Na szczęście jak ją nakarmiłam to mąż i tak wstawał, więc ją wziął, o 7 musiałam wstać, a Mała jakiegoś szału dostała - ryk jakby ją ze skóry obdzierali :ohmy: Nic nie pomagało, w końcu padała po godzinie i spałyśmy do 10. Jak tylko otworzyła oczy znowu ryk :cheer: Później się uspokoiła, zjadała, pobawiła się i od 12 śpi. Nie wiem, co z nią dziś jest :unsure:

I jak czytam, że Wasze dzieciaczki po słoiczku róźności już zjadają to jestem w szoku, moja cały czas tylko po kilka łyżeczek marchewki. Jutro spróbuję podać jej marchewkę z ziemniakiem, może lepiej pójdzie.

No i też mam górę prasowania, ale tak mi się nie chce :S Najpierw wypiję kawkę :laugh:
13 lata 3 miesiąc temu #278100 przez pati-m
iwonaNAVI napisał:

Pati dzieki twoje slowa troche mnie uspokoily :)

mysle ze ta przys[ieszona akcja serca wynikala z jej podekscytowania... te jasne swiatla monitor itp bardzo sie jej podobaly lekarka tez mowila ze ona jet pobudzona wiec podejrzewam ze to od tego

Też tak myślę iwonka :) Kacprowi jak się pokaże coś nowego co go zainteresuje, to też cały podskakuje, wymachuje rączkami i nóżkami i na pewno serducho z podekscytowania, zdziwienia i radości szybciej mu bije :)
13 lata 3 miesiąc temu #278104 przez pati-m
fanka - ja Kacpra położyłam na łóżku obok siebie, gdzie prasuje, włączyłam mu vivę i zasnął przy muzyce :lol:
13 lata 3 miesiąc temu #278106 przez iwonaNAVI
Basia super ze sie uklada :)

Pati a ta kaszka bez robienia do picia to ja wstawiasz do lodowki czy jak? ile moze byc otwarta? i czy jest gesta czy raczej jak mleko? bo moja jednak dalej nie chce pic kaszki chyba chodzi tu o smoczek ten trojprzeplywy nie chce go za chiny a w tym normlanym do mleka 2 kaszka nie leci ;/
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia