BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #278113 przez pati-m
iwona - kaszka jest troszkę gęstsza od mleka, ale ja nie kupowałam specjalnego smoczka. Kacper ją pije przez ten sam smoczek co mleko - jedna dziurka, smoczek dla dziecka 3-6 m-cy.
W opakowaniu są 2 kartoniki po 250 ml każdy. Kaszkę przelewasz do butelki i podgrzewasz w kąpieli wodnej lub podgrzewaczu. Jeśli nie zużyjesz całej możesz ją przechować w lodówce na następny raz, ale maksymalnie przez 24h. Tak jak wcześniej pisałam - ma bury, nieciekawy kolor, ale Kacper bez niej nie uśnie, bo jak mu kiedyś chciałam mleko po kąpieli dać to pluł - wiedział, że pora na kaszę i tata do sklepu musiał gnać :) A bananowa fajnie pachnie :)
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #278138 przez magda79
chciałam się tylko przywitać na dzisiaj, później Was nadrobię do końcaoczywiście bo za chwilkę jadę po Majkę do przedszkola i na granie :)

100 buziaków Kasiu dla Twojego starszaka!!!!!!!!!!! :kiss:

Basiu to dobrze,że ze sobą gadacie oby jak najwięcej i coraz lepsze efekty z Waszych wspólnych rozmów były!!!!!!!!!

Ivonka co do ADHD to ja też myśle, że nie masz się co martwić jakby było coś nie tak to już byś to zauważyła!!!!

do później :)
13 lata 3 miesiąc temu #278167 przez beti
Słowiczku, krzesełko z zebrą wymiata :)

Ja dostałam po chrześniaku Coneco galileo ale jak teraz spojrzałam na cenę ich, to ona jest jakaś mega kosmiczna :P Ale krzesełko polecam, zawsze można używane kupić :)

Kacper z niedźwiadkiem cudowności :kiss: :)

Agusia, to może marcówki/kwietniówki 2014?? :P Nieustająco szukam chętnych :P

Fifi póki co je wszystko :D wczoraj i dziś szpinak z ziemniakiem zjadł....bleeee :P

Monia, zazdroszczę przespanej nocki :)

Marta, trzymamy kciuki za neurologa!!!

Nasze wrześniowe umorusaczki śliczności :D

Megi, chodzę na basen z Fifim i baaaaardzo polecam :)

Trzymamy kciuki za szczepienia :kiss:

Iwonka, mój chrześniak też miał taką szparkę, po 6 m-cach się sama zasklepiła :kiss:

Monia, jest sporo samej marchewki w słoiczkach, ja mam chyba z 3 firm w piwnicy dla Fifika...

Jagódka i Kubuś śliczności, a widzę Gosia, że Tobie też się wzorek ze smoczka lowi wytarł???

Amelka...wszystkiego naj!!!! :kiss:

Bewipo, to Fifi waży 2 x tyle, bo już ok. 9 kg..:ohmy: Ja to już mam bicepsy jak Pudzian :P

Maja, piersi już nie będą takie napakowane, ja też mam flaki a mleczka starczy :)

Dawidek z Fifim sobie mogą rączki podać po nocy :( z tym że u nas to nie brzuszek a raczej dziąsełka :(

Hmmm..to ja chyba zła matka jestem :P Bo ja już nie prasuję Fifikowych rzeczy oprócz pieluszek...u nas w szkole rodzenia mówili, żeby prasować do miesiąca jak dziecko nie ma alergii :)

Basia, trzymam kciuki :kiss:

Fifi padł i śpi, chyba nadrabia nockę, zobaczymy jak długo...a właśnie miałam z nim na spacer iść...
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #278185 przez Agusia83
Nie bylo mnie kilka godzinek, a Wy juz naskrobalyscie tyle stron :silly:

Sasiadka zostala z Emilka i moglam pojsc na zakupy...a jak przyszlam moj glodomor krzyczal wrecz, ze domaga sie mleczka..zjadla, pogadala i zasnela sama w lozeczku :laugh: nawet nie wiecie jak sie ciesze, ze ona teraz tak sama zasypia...w ogole to Wam dziekuje, bo to Wy mnie zmobilizowalyscie do tego by ja tak uczyc...teraz przynajmniej me rece moga odpoczac...
Wlasnie gotuje zupke kalafiorowa do tego ziemniaczki, kotlecki z piersi z kuraka i gotowana marfefka :laugh: a mial byc sam makaron z serem...ale jakas wena mnie naszla :silly:

Pati, ja wlasnie wczoraj podalam Emilce ta kaszke do picia, bo ja polecalas i dzieki niej Emi przespala prawie 10h bez pobudki :laugh: dzis tez ja dam...szkoda tylko, ze ona taka droga...

Jesli chodzi o cyce, to ja tez mam flaki :silly: mleko niby jest...ale one jakies takie wisieluchy troche :silly:

Beti,nie ma sprawy, mozemy razem znow zajc w ciaze :laugh: tyle, ze ja bym chciala zaciazyc grudzien 2013 lub poczatek 2014...a ty juz bys chciala urodzic marzec, kwiecien 2014...zrezta zobaczymy jak Bozia da :lol:

Bewipo, mimo tego, ze Anitka jest drobniutka to za to wysoka pannica Ci rosnie :lol:

Iwonka, z serduszkiem na pewno bedzie dobrze...takie szparki ma wiele dzieciaczkow..i samoistnie zarastaja. Glowka do gory.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dziewczyny juz Was kiedys pisalam, ale nikt mi nie odpowiedzial...jak moge wkleic filmik? Ale nie dajac go na youtube...

Wlasnie przyjechala do mnie rodzinka :laugh: tu czytajcie brzuch napitala nieziemsko :(
13 lata 3 miesiąc temu #278188 przez beti
Agusia, bo bez You tube sie chyba nie da :(
ale na YT możesz wrzucić tak żebyśmy tylko my widzialy :)
13 lata 3 miesiąc temu #278191 przez Agusia83
Beti, a to trzeb miec konto, prawda?
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #278213 przez monika1984lodz
Witam sie i ja :)

od rana bylysmy na polowaniu na sloiczek hippa z marcheweczka hi i polowanie zakonczone sukcesem :) i pierwsza marchewka za nami :) mina mojej Nuny nie z tej ziemi :P ale bidula zabardzo nie polykala a potem to nawet placz byl hehhe chyba nie do konca smakowala :P jutro znowu dam kilka lyzeczek :) i tym razem to ja chyba folia owine bo ciuszki cale w marfefce :P

Pati Ty wariatka jestes :P :D :kiss:

Iwonko bedzie dobrze z serduszkiem :) znajomej synek tak mial a teraz ma serce jak dzwon :)

Anitka kruszynka malusia :) :kiss:

Dark Kubol jaki przystojniacha :D

Agusia zazdroszcze @- a co do filmikow to tak trzeba miec konto :) i tak jak pisze Beti da sie zrobic tak, zebysmy tylko my widzialy :) ja tak robie :)

Amelka buziak :kiss:
a tu Nuna

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Załączniki:
13 lata 3 miesiąc temu #278230 przez mgielka22
Witam Was serdecznie :kiss:

Mala nie dalam sie padlam spac :P

Ivonka lekarze mowia glupoty i sie tym nie przejmuj moja Lilka tez jest ruchliwa bardzo to normalne u dzieciaczków kazdy to by tylko doswiadczenia chcial robic na dzieciach dlatego mam w dupie lekarzy kazde dziecko rozwija sie swoim tempem i nie znam zadnego co ksiazkowo leci!!!

Kasia sto lat dla Amelki :* i to ja zamawialam bebiko po 10zl ale babka to miala jednorazowo ale jak cos to na allegro zobacz bo tam bralam moze zas ktos wystawil :)

Moniczka Emi super :) cala w marchewce :P

U mnei nocka tez srednia mala sie budzila z tymi zebami i w dzien w ogole nei chce spac wyszlam na pierwszy spacer od 2och tygodni po tej chorobie i mi przez pol godziny cyrk odstawiala juz nie wiem co robic te zele to tez o dupe rozbic;/ nie mam juz sily do niej :(

Rano bylam na cellustoo qrde rzeczywiscie po tych cwiczeniach nie ma szans na cellulit i niezgrabnosc w zyciu taka zlana potem nei bylam ale prowadzi niezly przystojniak :P

Wczoraj swieczorem tak myslalam ze chce 3 lata roznicy max miedzy dziecmi i jak se pomyslalam ze za rok w sierpniu bym chiala zaciazyc to sie przerazilam ze tak szybko qrde nikt po roku mi nei da umowy na nieokreslony czas ehhh...
13 lata 3 miesiąc temu #278235 przez Mała
Beti ja też prasuję pieluchy, bo Olcia się do nich przytula, a mam po Kamilu to są bez prasowania jak tara. Ubranka tylko te bardzo wygniecione, bo wstyd mi przed rehabilitantką i paniami z przedszkola, żeby sobie nie pomyślały, że dziecko jak jakiś ochlapus chodzi :silly:

Ivonka dokładnie serduszko się zarośnie samo, ale lepiej kontrolować. A o ADHD się nie martw, bo moje dziecko też by musiało je mieć :blink:

Mgiełka no z tą umową to może być ciężko, ale jak tak pomyśleć to nigdy nie ma dobrego czasu na dziecko. Los pokarze :lol: :silly:
13 lata 3 miesiąc temu #278237 przez mgielka22
wiem Mala ale qrcze ja nie chce dluzej niz 3 lata, z moim bartem jest 4 ;ata roznicy i sie nei dogadujemy w ogole ;/ wiec ja chce zeby moje dzieci byly zawsze razem...
13 lata 3 miesiąc temu #278240 przez iwonaNAVI
a widzisz pati ja mam nr 2 to jest bodajze po 1 miesiacu moze sprobuje ze smoczkiem 3 tego chyba masz tak?
13 lata 3 miesiąc temu #278242 przez iwonaNAVI
my juz po szczepieniu dzieki kolorowym grzechotka i tatcie ktory machal nia jak opetany moje dziecko ni poczulo 2 ukluc :D dopiero za 3 razem wpadla normalnie w histerie ale i tak lepiej niz poprzednio :) takze jak cos to polecam machanie grzechotami dzialaja cuda :D no i potwierdzilo sie ze mala ma 64 cm i 6500 :)
13 lata 3 miesiąc temu #278246 przez iwonaNAVI
Beti to ja wyrodna matka tez prasuje tylko pieluszki i piore w normalnych proszkach razem z naszymi:)
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #278247 przez beti
Mgiełka, to może Ty ze mną na marzec/kwiecień się załapiesz :D a z umowami to różnie bywa i czasem się udaje na nieokreślony czas :)

Nunka...marchewkowe cudowności :kiss:

Dziewczyny, które dawały już szpinak, jak Wasze maluszki po nim?? Rozmawiałam z koleżanką i ona mówi, że też miała taką jazdę z młodym jak ja dziś.....po szpinaku...no i u nas też szpinak był wczoraj, kupy brak od 28 h co dla niego to jakaś niespotykana sprawa, może to żelazo w szpinaku mu zagęściło i nie może zrobić??? :ohmy: u niej dopiero suszone śliwki pomogły i kupal był jak u dorosłego.... właśnie wysłałam M po te śliwki...Uważajcie z tym szpinakiem jak jeszcze nie dawałyście....

Iwnonka, jak zużyję te Lovelle co je teraz kupiłam to też już w normalnym proszku będę prała, tylko może w sensitive??
13 lata 3 miesiąc temu #278253 przez mgielka22
Beti ja piore caly czas w sensitive od poczatku i nie mam problemu :) a ja chce w maju urodzic :P no wlasnie nei wiem to zalezy gdzie do pracy sie zalapaie :P

QRde mala mi od 2och tyg robi takie cyrki i histerie jak nie wiem juz mam dosc :(
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia