BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #277840 przez Mała
Witam.
Moje szczęście w nocy budziło się co 2h, ale to i tak lepiej niż wczoraj. Stwierdziłam, że ona chyba ma skok, bo wcześniej też takim potłuczonym spaniem się skoki objawiały.

O ospa party słyszałam,a tak w ogóle u Kamila jakieś 2 podejrzane krostki dziś zauważyłam, ciekawe czy teraz on nie będzie miał, poczekamy na rozwój wydarzeń :dry:

Mgiełka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Monia ja też bym raczej radziła słoiczkowe jedzenie, albo warzywa od jakiejś cioci z ogródka, które nie nawożowane jest. Ja sobie od T przywiozłam mafefki i ziemniaki :lol:

A Gwarki też mi się wydaje, że tatusiowe dzieciaki.

Trzymam kciuki za szczepienia.

darkdream89 ma pani astmę ale jej nie ma,normalnie ręce mi opadły, a synek no no,będzie wybierał w dziewczynach :lol:

Kasia sto lat dla Amelki :kiss:
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #277846 przez Mała
Dziewczyny a jak same gotujecie jedzonko dla maluchów to jakiś tłuszczyk dodajecie? Ja pamiętam,że jak gotowałam Kamilowi to dodawałam troszkę masła ale nie pamiętam czy tak od razu czy potem.
13 lata 3 miesiąc temu #277855 przez Agusia83
Mala, ja jeszcze nie gotowalam sama..ale kolezanka mi mowila, ze jak opiekowala sie takim maluchem to do jedzonka dodawala wlasnie troszke masla, by taka ciapka powstala, ale mozna tez oliwy z oliwek...mysle, ze to zdrowsze...zreszta niektore dzieci maja skaze wiec maslo zabronione...a czasem by z warzywek byla wieksza papka mozna uzyc troszke wody, w ktorej je gotujesz.
13 lata 3 miesiąc temu #277868 przez pati-m
Witam:)
U nas nocka jak zawsze, pobudka na jedzonko o 6, sen i znów pobudka o 9.
Byłam już w sklepie, zakupy zrobione, zaraz wstawiam pranie i biorę się za pieczenie karkówki z ziemniaczkami na złoto bo mi mąż głowę suszy już od tygodnia :)

darkdream - no diagnoza rzeczywiście zaskakująca :unsure: A Kubuś przystojniak, że ho ho :)

O ospa-party też słyszałam - ja dla mnie niepojęte ;)

Amelka - sto lat sto lat starszaczku :lol: :kiss:

I buziaki dla dzisiejszych szczepiących się :kiss:
13 lata 3 miesiąc temu #277926 przez Agusia83
Wysprzatalam lazienke i kibelek...nawdychalam sie tych wszystkich cifow, plynow do szyb i odkazaczy...a Emi sie nawet nie obudzila jak mama halasowala w kibelku ze szczota :silly:

Pierwszy raz mi sie zdarzylo, ze kupilam banany, skorke maja piekna a w srodku sa czarne :angry: :angry: :angry:
13 lata 3 miesiąc temu #277948 przez pati-m
Agusia - no to rzeczywiście dziwne :dry: :unsure: Bo pewnie kupiłaś zwykłe a powinnaś chiquita :P :lol:
13 lata 3 miesiąc temu #277958 przez iwonaNAVI
darkdream89 fajnie ze w koncu jestes w domu :) i tez uwazam ze od 4 miesiaca dopiero zacznij no ewentualnie herbatke mozesz spokojnie podac niektore sa nawet od tygodnia takze :)

ospa party masakra- dla tych rodzicow to by sie przydala terapia party zeby Wybic im z glowy takie durne pomysly !!!

Mala ja mysle ze na tym etapie bez maselka czy tam oliwy ja bynajmniej tak gotuje. Na razie te zoladki musza przyzwyczaic sie do nowych posilkow a tluszcz napewno jest ciezszy do trawienia

musze sie pochwalic ze moja niunia zjadla dzisiaj dynie z ziemniaczkami (bylo to tak mdle ze myslalam ze nie zje) a tu prosze wsunela ponad sloiczek :)

no i melduje ze wizyta u kardiologa zaliczona... a wiec tak... jest tam jeszcze jakas szparka czy luka w serduszku ktorej powinno nie byc :( ale pani doktor powiedziala ze jej zdaniem jest jakby mniejsza...no i one lubia tak nawet az do 3 r.z powoli sie zrastac...takze za 3 miesiace ponownie do kontroli :( a juz myslam ze bylismy ostatni raz ...no ale jestem dobrej mysli :)

no i co mnie troche nipokoi ze dzisiaj az 2 lekarzy mowilo ze mala strasznie ruchliwa...do tej pory myslam ze to dobra oznaka ale dzisiaj sie mnie lekarz pytal czy bralam jakies leki w ciazy czy chorowalam :( nie wiem co to ma znaczyc jak powiedzialam ze nie ze ciaza prawidlowa to ona tylko aha tak pytam... i faktycznie jhak sobie przypomne od samego poczatku nawet w brzuchu byla bardzo bardzo ruchliwa...i kazdy lekarz zawsze mowil ale ruchliwe dziecko...no i jeszcze do tego miala 160 bicia serducha lekarka mowila ze to bardzo duzo ze normalnie widac ze jest pobudzona...martwie sie chociaz ogolnie to ona jest okazem zdrowia, malo placze, duzo spi, ladnie je itp... dzisiaj pojde na szczepienie to sie dopytam moze ona ma jakies ADHD??...kurcze nie chce jej targac po jakis szpitalach badaniach ale sie martwie :(

ale sie rozpisalam :(
13 lata 3 miesiąc temu #277959 przez angie1713
Witam się i ja dzisiaj nie było mnie wczoraj na forum ale was podczytywałam w wolnej chwili tyle naskrobałyście że nie pamiętam co miałam napisać .
Wszystkie marchewkowe dzieciaczki słodkie :)

Dałam mojej Nadii wczoraj pierwszy raz kleiku ryżowego an wodzie bo ma tą alergie i zjadła około 3 łyżeczek.Dziś dostanie kolejną porcję bo widzę że brzuszek ją nie boli.Za tydzień dostanie marchewkę bo chcę wprowadzać jej po 1 składniku na tydzień przez tą skazę.

Jestem wykończona wstawałam dziś do niej 5 razy mam nadzieję że to skok i wszystko wróci do normy.

Agusia83 zazdroszczę ci że masz to już za sobą :silly: ja muszę się zabrać za sprzątanie łazienki ale nie mam weny :dry:

Jeśli chodzi o ospa party dla mnie to dziwne choć lepiej jak dziecko przejdzie ją jak jest małe bo później jest większe ryzyko

Czekam na listonosza i mykam na zakupy trzeba ugotować obiad a nie ma z czego ...
Do później :)
13 lata 3 miesiąc temu #277965 przez iwonaNAVI
Buziaczki dla nowych starszaczkow :kiss:

i dla elegancika Kubusia :)

Mala wlasnie aby warzywka byly bardziej papkowate wystarczy dodac troszke wody :)
13 lata 3 miesiąc temu #277980 przez bewipo
Witam się po szczepieniu. Nie było tragedii na szczęście. teraz malutka śpi. Ciekawe kiedy wstanie, bo jadła o 8.30. No i wzrostu ma 60 cm, a ważę ją sama i wczoraj miała 4570.
Mała ja jeszcze masełka nie dodawałam, chcę właśnie zaczekać, aż się żołądek przyzwyczai do tego jedzonka.
13 lata 3 miesiąc temu #277983 przez iwonaNAVI
Bewipo moja niunia 6500 wazy :) takze przybrala juz 4300 od urodzenia :) pieknie goni wagowo rowiesnikow mimo ze urodzila sie malutka (2780 dla przypomnienia) jestem dumna :)
13 lata 3 miesiąc temu #277984 przez kasia79
Gosiu fajnych masz facetów, ale mnie się wydaje, że Jagódka do ciebie podobna.

Jak dzieci po szczepieniu?

Ja też mam libido 200% odkąd przestałam brać te świństwo, ale jak przestanę karmić to wrócę do Yasmin po nich świetnie się czuję.

Dark Kubuś śliczny, dziewczyn będzie miał na pęczki.

Dziękujemy za życzenia dla mojego 4 miesięczniaka 

U nas też ospa panuje, mam nadzieję, że moje dzieci nic ze szkoły nie przyniosą 

Iwona, nie przejmuj się tak bardzo, bo dziecko wyczuwa jak mama się czymś martwi, zauważyła byś gdyba było coś nie tak.

Moje dziecko o 2 w nocy urządziło sobie imprezę, śpiewy i tańce w łóżeczku i tak do 4!!!, usnęła na godzinę i o 5 powtórka.
I jeszcze mam problem, mała nie chce ssać cyca, denerwuje się i bardzo mocno gryzie dziąsełkami i szarpie go z taką złością , nie wiem co robić, mleko jest a ona nie chce pić, dzisiaj zrobię jej post nie dostanie nic oprócz cyca, może z głodu się skusi.
13 lata 3 miesiąc temu #277987 przez kasia79
Bewipo nie za mało waży twoja Anitka?
13 lata 3 miesiąc temu #277991 przez bewipo
Iwona no to ladnie, moja powolutku przybiera, ale najważniejsze, że przybiera. Jest chudy długasek ;)
I ode mnie dla Amelki całusy :*
13 lata 3 miesiąc temu #277992 przez angie1713
bewipo to Twoja Anitka to maleńka kruszynka dobrze że już po szczepieniu.Moja zawsze po szczepieniu przesypia prawie cały dzień.Moja Nadia waży 6 kg ważyłam ją sama i mierzyłam też i już ma 70 cm wiec jest długa i chuda a ważyła 2900 i mierzyła 56 cm ale ma po kim być długa bo ja mam 179 cm a mój M 183 cm :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia