BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #277994 przez iwonaNAVI
Kasia w sumie racja ale ciagle ktos o tym mi mowi prawie za kazdym razem ...no nic zapytam dzis przy szczepieniu zobaczymy...
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #277996 przez pati-m
bewipo - Anitka widać, że wysoka dziewczynka (jeśli można tak powiedzieć :) Ale jak widzę, że waży ok. 5kg to mi się wydaje taka delikatna i malutka w porównaniu z moim 7kg klockiem :lol:

iwona - wada serduszka na pewno sama zniknie i tak jak mówi lekarz ta luka się zrośnie.
A co do ADHD to nie masz się co martwić - daję Ci gwarancję! Nikt nigdy w życiu nie stwierdzi u takiego maleństwa ADHD, no chyba że jest durny. O ADHD może być mowa od ok. 6r.ż - uwierz mi, wiem co mówię. Pracuję w przedszkolu i mieliśmy takie przypadki. Dopiero w wieku ok. 6 lat jeśli dziecko jest nadpobudliwe psycho-ruchowo to się robi odpowiednie badania. A Oliwka jest po prostu ruchliwa i nie ma się co martwić - jedne dzieci są spokojniejsze, a inne to tzw. "żywe sreberka" :) A to przyspieszone bicie serduszka to może przez tą wadę?
13 lata 3 miesiąc temu #278000 przez bewipo
kasia79 napisał:

Bewipo nie za mało waży twoja Anitka?

Waży malutko fakt. Ale cały czas była kontrolowana przez lekarzy w przychodni i przez jeszcze znajomą lekarkę. Taka już jest i nic nie poradzę, nie głoduję jej ;) Najważniejsze, że zdrowa i prawidłowo się rozwija.
13 lata 3 miesiąc temu #278001 przez basia89
hej dziewczyny.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

mój mały ładnie już je :) i robi śmierdzące kupy :P i widze że damianek w wadze to nawet teraz się nie wywyższa mimo że był największy wagowo przy urodzeniu :dry: miałam coś jeszcze napisać ale już nie pamiętam co. heh ta skleroza :blush:
13 lata 3 miesiąc temu #278004 przez pati-m

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 3 miesiąc temu #278005 przez kasia79
bewipo napisał:

kasia79 napisał:

Bewipo nie za mało waży twoja Anitka?

Waży malutko fakt. Ale cały czas była kontrolowana przez lekarzy w przychodni i przez jeszcze znajomą lekarkę. Taka już jest i nic nie poradzę, nie głoduję jej ;) Najważniejsze, że zdrowa i prawidłowo się rozwija.

To cieszę się bardzo i buziaczki dla niej :kiss:
13 lata 3 miesiąc temu #278007 przez basia89

13 lata 3 miesiąc temu #278011 przez kasia79
pati-m napisał:
13 lata 3 miesiąc temu #278016 przez maja1982
Witam sie i ja :)

Moje dziecię poszło spać, to mam jakieś pół godzinki dla siebie :)

bewpio - ale masz kruszyneczkę - ma zadatki na modelkę :) a mój 7500 :cheer: to z pati możemy sobie umięśnione ręce podać :) od dźwigania takich klocków

darkdrem - dobrze że jesteś już w domku!!no cóż diagnoza - jak to w naszym durnym kraju!!A kubuś słodziusieńki :)

pati, agusia - jak ja wam zazdroszczę tego spania :blush: mój wczoraj zasnął co prawda szybko bo o 18,40 pobudka na jedzonko o 22,24,2,4 i od 5,30 pobudka na całego!!na szczęście mąż dzisiaj był w domku i zabrał małego i pospałam od 8 do 9,15 :)
Pati - a czym ty karmisz Kacperka mlekiem czy kaszką??
monia - z gerbera jest sama marchewka bez żadnych dodatków

iwonka - cieszę sie ze wszystko ok, a odnośnie adhd - to tak jak pisze pati to jest za wcześnie na takie diagnozy a poza tym teraz każde zachowanie dziecka podciąga sie pod adhd :angry: a dzieci są naprawdę różne- ale lepiej chyba mieć w domu energiczną pociechę :) tak odnośnie zachowania dzieci - to moja koleżanka miała taka właśnie "spokojną" córeczkę zawsze mówiła leży sobie , śpi, w ogóle nie płacze i jak miała 6 miesięcy to dalej tak leżała ... i co sie okazało że ma słabe napięcie mięśniowe - teraz ma 3 latka i dopiero zaczyna mówić :( a chodzić sie nauczyła mając ok 20 miesięcy!teraz ciągle sie wciąż rehabilitują!!

mały sie obudził do potem :)

agusia ja też mam dziś księdza
13 lata 3 miesiąc temu #278017 przez pati-m
kasia79 napisał:

pati-m napisał:

13 lata 3 miesiąc temu #278020 przez pati-m
13 lata 3 miesiąc temu #278026 przez maja1982
kurcze chciałabym żeby on mi z butelki pił ale kiepsko mu to idzie :( jak ja mam go tego nauczyć??mogę mu w sumie zrobić taką do zjedzenia łyżeczką!!

dziewczyny które karmicie piersią - macie nabrzmiałe piersi??bo ja mam takie flaki :( nie wiem czy to już koniec karmienia (ale mleko mam)
13 lata 3 miesiąc temu #278033 przez maja1982
basia - fajnie że się u was zaczyna układać :)
buziaki dla Amelki :)
13 lata 3 miesiąc temu #278036 przez bewipo
maja teraz już normalne są. Ale to dlatego, że laktację mamy już unormowaną. Nie ma się co martwić.
13 lata 3 miesiąc temu #278037 przez angie1713
maja1982 Ja karmię piersią i mam takie normalne piersi już nie są nabrzmiałe ale teraz takie maja być i to nie znaczy że mleka jest mniej.Widzę że masz ten sam problem z karmieniem z butelki ale próbuj co jakiś czas bo np moja ostatnio wypiła 100 ml herbatki aż byłam w szoku bo smoka do buzi nie chciała wziąć.

Buziaki dla 4-miesięczniaków :kiss:

Basia super że się układa :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży