BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 4 miesiąc temu #279660 przez basia89
ja jutro ziemniaczka małemu ugotowac mam zamiar. marchewka zamrożona jest już wystarczy dodać :P
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #279662 przez monika1984lodz
ide spac :) dobrej nocy mamuski :) :kiss:

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 4 miesiąc temu #279663 przez beti
Słowiczek, z rączki... :(

Marta, ja ja ja :D

Monia, u nas straaaasznie huczy, ale mam nadzieję, że burzy nie będzie :)

Basia, zawsze możesz używane kupić, zazwyczaj są w dobrym stanie a duuużo tańsze...ja też mam dużo rzeczy po chrześniaku i innych dzieciach w rodzinie, wszystko poprałam, pomyłam i wygląda jak nowe :)
13 lata 4 miesiąc temu #279667 przez slowiczek
Monia, piąteczka :lol: Natalia też nie tknie królika :D
13 lata 4 miesiąc temu #279668 przez pati-m
Monia - rozumiem, ja sama też nigdy nie tknęłam i nie tknę królika, ale Kacprowi dam, bo to delikatne mięsko i podobno dobre na sam początek dla malucha.

Może uznacie, że mam paranoję, ale ja jestem wielką przeciwniczką dawania czegoś słodkiego Kacprowi. Oczywiście nie chodzi mi o to, że nigdy nie dostanie, bo pewnie że będzie wcinał słodycze jak każde dziecko, ale teraz ma totalny zakaz. Nawet wodę do picia nie słodziłam mu glukozą :P Próbował soczku jabłkowego, ale bez cukru, i jabłka też mu daję kwaskowe (wiem bo sprawdzałam) - wcina chętnie, a jak widziałam napis na słoiczku "słodka marchewka" to od razu odkładałam. Nie wiem czy przesadzam czy nie, ale takie jest moje zdanie na ten temat - wszystko w swoim czasie, jeszcze mi się słodkiego naje, a nie zna smaku cukru póki co więc nie ma za czym tęsknić :)
13 lata 4 miesiąc temu #279671 przez basia89
beti ja tak własnie robię, jak mnie nie stać na coś to szukam zamiennika. a po drugie to szkoda mi kasy na coś co mały np założy użyje pare razy.

ja tez spać idę :) dobranoc :kiss:
13 lata 4 miesiąc temu #279678 przez basia89
no ale jablka ja mu kwaśne właśnie daje no a te biszkopciki nie są słodkie. ja bym ich za chiny ludowe nie tneła. :dry: hmm jeszcze mi głowe posuszycie, że dziecko biszkoptem karmie. heh już nic nie mówię. heh.
13 lata 4 miesiąc temu #279681 przez slowiczek
Pati, ja też jestem przeciwniczką słodkości na tym etapie życia :) wiecie co, dziś mi koleżanka opowiadała, że dziecku zaczęła rozszerzać dietę od podawania jabłek i mała nie chciała zaakceptować warzyw i wszędzie jej te jabłka musiała podawać, nawet do zupy jarzynowej :silly: tak jak dziecku się nie doprawia zupek tak moim zdaniem nie powinno się zasładzać jabłek biszkoptem...i Basiu nie odbieraj tego jako krytyki, przecież po to jest forum żeby wymienić swoje poglądy :)
13 lata 4 miesiąc temu #279688 przez basia89
nieodbieram jako krytyki, no ale już nie pisze nic na ten temat. heh.
13 lata 4 miesiąc temu #279699 przez pati-m
slowiczek - też się nad tym trochę zastanawiałam czy wogóle dawać mu te jabłka, bo bałam się właśnie, że nie będzie chciał warzyw. Ale on troszkę jabłka zjada raz na 3-4 dni, a tak to wcina marchewkę, ziemniaczka, albo dynię - uwielbia te warzywka i buzia mu się otwiera na widok łyżeczki :)
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #279706 przez beti
Ja mam plan przez miesiąc dawać same warzywa, a potem dopiero po trońku owoców wprowadzać :)

Aha....Fifi dziś był ważony i waży 8500g (uffff...trochę zwolnił tempo :P ) a mierzy 65 cm :) wagą i główką idziemy między 90-97 centylem a wzrostem w 25 centylu, ale podobno nie mamy się czym martwić....
13 lata 4 miesiąc temu #279714 przez slowiczek
Beti, też mam taki plan ;) niezły klocek :D napakowany :D
13 lata 4 miesiąc temu #279716 przez pati-m
beti - podejrzewam, że Kacper wagowo też jest w rejonach Fifika :) 19 stycznia mamy szczepienie to się dowiem :)
13 lata 4 miesiąc temu #279725 przez beti
No w końcu to faceci :D nie mogą być chuchrami coby swoje przyszłe dziewczyny mogli chronić :)
13 lata 4 miesiąc temu #279729 przez pati-m
beti napisał:

No w końcu to faceci :D nie mogą być chuchrami coby swoje przyszłe dziewczyny mogli chronić :)

Pięknie to ujęłaś - w pełni się z Tobą zgadzam :lol:
Jagódko synowo Ty moja - nic się nie martw, Kacper będzie Cię na rękach nosił, a Ty mu będziesz drewno do kominka piłą cięła - no i romatyczne wieczory przy kominku gwarantowane, hihihi :lol:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia