BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #382891 przez agnesssa
Siteczko faktycznie masz ten brzusio malusi do mojego :lol: Ale jest taki śliczny :lol: W ogóle laseczka jesteś :lol:

Andra
ja dzisiaj na romantico obiad się wybieram z okazji rocznicy, ale nie wiem gdzie dokładnie mnie mąż zabierze :lol: Pewnie do indyjskiej knajpki bo bardzo ją lubimy :lol:

Ania no pewnie, że nie zaszkodzi :lol: Ja narazie nie kupuję za zmianę, bo moja mam się uparła, że chce uszyć, ale zobaczymy co z tego wyjdzie bo jest zabiegana kobietką :silly:
Ja ostatnio też się przerzuciłam na płyny do prania, chociaż nigdy nie byłam do nich przekonana :silly: No i właśnie zastanawiałam się tez nad tym żelem do prania persila zamiast proszku :huh: Jejku trudny wybór hehe

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #382913 przez Sandra85
Tez tak mysle,ze lepsze nizsze cisnienie niz za wysokie,ale boje sie tych omdlen,bo tu takie upaly...Do tej pory na szczescie nie mialam :) Agnessa gratulacje z okazji rocznicy :) Ktora to juz :unsure: Smacznego obiadku :blink:
Siteczko ja tez sie staram ukrywac przed upalami :) ,ale to strasznie trudne jest :silly: A brzuszek masz sliczny,taki zgrabniutki :) Mi wszyscy mowia,ze mam bardzo nisko,ale polozna mnie wczoraj uspokoila i powiedziala,ze to nie ma wplywu na dzidziusia :) A wyniki glukozy mam nadzieje,ze jutro mi doktorka moja poda,bo wizyte mam dopiero 29.06 i chyba padne z niepewnosci.Mysle,ze te cierpienia nie pojda na marne i sie okaze,ze nie mam tej cukrzycy :P Ale dietev i tak musze miec,bo sie wczoraj okazalo ze za duzo przytylam i musze bardzo uwazac na to co jem :( Mam 11kilo do przodu,a tutaj mowia,ze nie powinno sie przytyc wiecej jak 12 w ciagu calej ciazy,a mi brakuje rowne 3 miesiace :dry: Diety sie nie boje,bardziej tej cholernej cukrzycy...

12 lata 10 miesiąc temu #382915 przez siteczko
agnesssa dzięki :)Wszystkiego NAJ i gratulacje z okazji rocznicy :)
Ja w sumie odkąd pamiętam to nasze ubrania piorę w płynie i małego rzeczy też zdecydowanie wolałabym w płynie, z proszkami to faktycznie różnie bywa ;)

Sandra85 dzięki :) właśnie obawiam się że chyba za dużo mi kg przybyło.. no ale to się dowiem 2.07... a cukrzycą to jeszcze bardziej się stresuję...

12 lata 10 miesiąc temu #382935 przez Anulka
DLA AGNESSSY
Z okazji święta Waszego
Życzenia wszystkiego najlepszego:
Niech każdy dzień dostarcza radości
I uśmiech zawsze w sercach gości,
Niechaj problemy Was omijają,
A wszyscy bardzo Was kochają,
Bo jak nikt inny na świecie,
Wy na to zasługujecie!
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #382940 przez agnesssa
Sandra Druga rocznica ślubu :) A pamiętam jak by to było wczoraj :lol: Ale jesteśmy razem już 9 lat więc co to są te dwa lata hehe :lol:

Obyście nie miałmy tej cukrzycy, i ja też nie chce jej mieć :huh: Ja niby przytyłam 2kg od wagi sprzed ciąży, ale biorąc pod uwagę że na początku schudłam to w sumie teraz jestem na plus już 6 kg i wielkimi krokami zbliżam się do 100 :huh: Mam nadzieję, że nie przekrocze az tak bardzo tej stówki, bo źle się na taka wagę patrzy :silly: :silly:

Anulka
Dziękuję :lol: :kiss: :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #382944 przez makrelcia
ja mam ciśnienie też tak 110/60 i lekarz twierdzi, że jest ok. Coś mnie ostatnio twardnienie brzucha dopada :( Ale to chyba brak odpoczynku bo latam wiecznie. Dzisiaj już grzecznie siedze to brzuch nie robi się twardy.
No nic dzisiaj mam wizytę więc dopytam lekarza :)
A co do tych pościeli... dlaczego mi się podobają te za 170zł ?? W życiu tyle nie dam ale jakoś te psiaki i kaczuszki na całych pościelach mnie nie urzekają. Wolę bardziej gładkie z małą aplikacją :D

A ja mam spagetti na obiad :D Mój pies tak zadecydował :D:D Przyniósł mi makaron z szafki więc zrozumiałam, że ma ochotę na niego :)
A ja mam od dłuższego czasu 106cm w pasie ale wrażenie, że brzuszek większy :)

agnesssa Wszystkiego naj naj :) Która to rocznica ?

chasami czy Ty masz na imię Michalina ??

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #382956 przez Jussstyś
Hej dziewczyny :)
A ja się nie odzywałam, bo u nas okropnie gorąco, nie mam nawet siły zasiąść przed komputer... :dry: Niby miało padać dzisiaj ale coś się nie zanosi :angry: a w powietrzu zero powietrza :laugh: nie ma czym oddychać :(
andra widzę, że masz brzuszek tak samo niziutko jak ja :laugh: tzn. ja mam troszkę wyżej, ale też nie za wysoko, koleżanka mi cały czas zrzędzi, że pewnie urodzę wcześniej bo tak nisko mam ten brzuszek, denerwuje mnie tylko :huh:
siteczko śliczny masz ten brzusio, taki malutki :laugh:
agnessa to ja mam tak samo jak Ty :huh: przed ciążą miałam ciśnienie jak nieboszczyk zazwyczaj 90/60, a teraz wręcz za wysokie, dochodzi do 130/80 :huh:
A tak w ogóle, to wszystkiego naj z okazji rocznicy :) Ja obchodzę swoją pierwszą (!)za 19 dni :lol:

Jak będę mogła, to później wrzucę zdjęcia brzuszka, a mój ma już 114cm, czyli przez dwa tygodnie przybyło 10cm :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #382960 przez Anulka
DLA AGNESSSY

A tę piosenkę dedykuję dziś Tobie i twojemu mężusiowi.

P.S. Możecie sobie włączyć po romantycznej kolacji w domku i zatańczyć :).

12 lata 10 miesiąc temu #382996 przez agnesssa
Dzięki dziewczyny :kiss:

Anulka nie mam w pracy głośników, ale jak wrócę do domku to na pewno odsłucham :lol: I może zatańczyć się uda :)

Makrelcia daj koniecznie znać jak po wizycie, mam nadzieję, ze to twardnie to nic groźnego u Ciebie :kiss:

Jussstyś Przecież to czy brzuszek jest wysoko czy nisko podczas całej ciąży nie świadczy o tym kiedy urodzimy, tylko w momencie jak się obniży :huh:

12 lata 10 miesiąc temu #383004 przez Jussstyś
agnessa wiem,dlatego denerwuje mnie to,jak mi kolezanka caly czas wmawia,ze szybciej urodze
bo brzuch mam nisko :angry: przeciez to nie ma znaczenia,jedne maja wyzej inne nizej :-)
Ja mam niżej i sie ciesze, bo zazwyczaj te co mają wyżej to narzekają na problemy
z oddychaniem :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #383023 przez magdalenamksiazek
Cześć dziewczyny...

Ja już od jakiegoś czasu piorę z kulą piorącą albo z orzechami indyjskimi. Zamierzam też tak prac rzeczy małej. Dodaję tylko pod koniec prania olejek z drzewa herbacianego albo lawendowy (nadają zapach, działają bakteriobójczo itp). Czasem tylko jak mam jakieś bardzo brudne rzeczy to dodaje trochę odplamiacza do pralki. Piorę w temperaturze 40 st.

Na obiadek mam dziś razowy makaron z sosem kurkowo- śmietanowym...mmmmmm pycha :)

Jutro ide do lekarza. Zobaczymy jak będzie :) Bardzo mi zależy żeby było dobrze bo zamierzam od razu po wizycie wyjechać z mężem do Zakopanego. Badania mam ok..tylko zobaczymy czy z szyjką wszystko dobrze :) Tak marzą nam się góry a od stycznia nie byliśmy. Nigdzie wysoko nie połazimy ale przynajmniej odpoczniemy.

Miałam wczoraj zajęcia w szkole rodzenia z fizjoterapeutką. Pokazywała nam masaże dla ciężarnych, sposoby oddychania i ćwiczenia które można wykonywać w ciąży. Naprawdę super...dziś rano już poćwiczyłam sobie i zamierzam 30 minut dziennie poświęcić na trenowanie kondycji :)

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia

12 lata 10 miesiąc temu #383060 przez Lui
agnesssa Gratuluje, ładnie tyle czasu już razem :)

12 lata 10 miesiąc temu #383106 przez andra88
agnesssa Najlepszego kochana! Ja również uwielbiam indyjską kuchnię ale najbliższa jest w Krakowie czyli około 2 godzinki odemnie :P

Byliśmy na zakupach, oczywiście nic nie kupiliśmy. Mebelki dla małego nie podobały mi się a do łazienki ceny kosmiczne ;/ Znajomy jest stolarzem może do niego zagadamy i zrobi nam na wymiar- bo troszkę mamy łazienkę niewymiarową ;/
A jazda w aucie MASAKRA! Usmażyć się można- klimatyzacja za dużo mi nie pomogła :P Bo ciągle mi potwornie ciepło :dry:
Zaraz znajomi przyjdą na kawusie :blink:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #383115 przez karolak25
witajcie kochane :laugh:
agnessa gratuluje rocznicy i zycze wszystkiego naj naj naj!!!
dziewczynki brzuszki sliczne, musze tez zrobic fotke mojego :)
u nas dzis ok.20 st, pogoda nawet nawet jesli chodzi o Londyn :P
wczoraj zrobilismy spontanicznego grila, najadlam sie strasznie az strach na wage wchodzic :)
moj maluszek dzis tanczy caly dzien jest bardzo ruchliwy :)
dzis kupilam zestawik buteleczek, termosow i roznych akcesoriow do karmienia... chociaz mam nadzieje ze bede mogla karmic piersia... ale w razie czego juz mam.

teraz objadlam sie czeresiami zobaczymy co z tego wyjdzie :laugh: :laugh: :laugh:

nawet nie zauwazylam ze 3 dni temu minela mi STUDIOWECZKA :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #383129 przez makrelcia
My już po wizycie :)
Z Małym wszystko ok, ma już 1241g :) Do wielkich nie należy i prawdopodobnie urodzi się z wagą ok 3kg. Dla mamy lepeij bo może poród będzie łatwiejszy, a 3kg Małemu w zupełności wystarczą :)
Moje żelazo też podupadło i dostałam już Tardyferon bo te bez recepty na mnie nie działają. No i jakieś bakterie w moczu mam :( Na to Furagin :/ A na moje twardnienie brzucha zwiększyć Fenoterol :D No to teraz zamiast śniadania garść tabletek :)
O i mam się ograniczyć z jedzeniem bo przytyłam 13kg a to już ponoć dużo jak na ten czas ciąży :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka