BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #381298 przez andra88
chasiami no rzeczywiście poszalałaś kochana hihi :D A teraz poważnie- to wyprawkę dla Małej już masz cała- to super! Bo mi jeszcze dużo brakuje...A i fajnie że dużo podostawałaś :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #381312 przez moniab26
Dzięki.
Do tego wszystkiego wzięła mnie wysoka temperatura - 39,6 przestraszyłam się - a może bardziej moje kochanie i pojechaliśmy na pogotowie do nocnej pomocy. Był bardzo sympatyczny młody lekarz i wypisał mi ze 20 domowych i bezpiecznych sposobów na pozbycie się moich dolegliwości a gdyby nie pomogło kazał przyjechać koło 23 po antybiotyk, ale wiecie co? najprostsze sposoby są najlepsze, na gorączkę wzięłam Apap a na problemy żołądkowe kazał wypić szklankę schłodzonej coli i teraz czuję się już całkiem dobrze, w żołądku co prawda rewolucja - strasznie mi burczy i bulgocze ale już nie wymiotuję :) na szczęście obyło sie bez antybiotyku - chociaż mówił, że w tak zaawansowanej ciąży maleństwu by nie zaszkodził.
Kasia wózek bardzo ładny i dobrze, że trafiłaś na uczciwego sprzedawcę nie tak jak ja z tymi ubrankami.
Aganio twoje dzieciaczki mają 1000% racji, że już zaczynają wychowywać tatusia - uśmiałam się jak to czytałam.
Ja wczoraj znalazłam na allegro niedrogie rzeczy dla maluszków - pieluszki, butelki itp. zaznaczyłam wszystko czego jeszcze nie mam i wyszło prawie trzy stówki ale to i tak taniej niż w sklepie - dla porównania pieluszki Bella Happy 42 szt za 17,49 w realu 24,99

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #381320 przez andra88
moniab26 ojj kochana to nieźle Cię wzięło że i taka wysoka tem. się pojawiła :dry: Dobrze że pojechałaś do lekarza, domowe sposoby faktycznie są lepsze niż antybiotyk. Ja też piję cole ale z szklanej butelki (podobno najlepsza) jak wymiotuję, ale jakoś nie wpadłam na to żeby Ci to napisać ahhh :huh:
Ale najważniejsze że już Ci troszkę lepiej no i mam nadzieję że Ci wogóle przejdzie i obejdzie się bez antybiotyku.

12 lata 10 miesiąc temu #381456 przez chasiami
Witam Wszystkie mamusie :) Przepiękna pogoda życzę miłego weekendu :)

Kasia7775 Wózek prześliczny :)

moniab26 Jak się dzisiaj czujesz? :)

12 lata 10 miesiąc temu #381471 przez andra88
Witam kochane!
Przepiękny dzień mamy!!! Aż chce się gdzieś wyrwać nad wodę :lol:
A teraz śniadanko czeka i potem sprzątańsko :lol:
Życzę miłego dnia!

12 lata 10 miesiąc temu #381486 przez moniab26
chasiami dzisiaj już wszystko w porządku, jeszcze w nocy raz wzięłam apap na gorączkę i na szczęście od rana czuję się świetnie. Dobrze, że to paskudztwo sie ode mnie odczepiło :)
Co prawda boję się jeszcze zjeść coś konkretnego więc dzisiaj na obiadek dietetyczna zupka z ryżem a na śniadanko tylko kilka krakersów zjadłam ale to nic, trochę głodówki nikomu jeszcze nie zaszkodziło

[*] 30.05.2005 aniołek

12 lata 10 miesiąc temu #381507 przez patys
moniab26 dobrze, że juz ci lepiej...ja kiedys przed ciążą jak byłam chora chyba grypsko jakieś mnie wzięło i czułam się fatalnie i poszłam do lekarza a on mi tylko przepisał apap...wyszłam wściekła bo myślałam że mi coś konkretnego przepisze na taką chorobę...ale miał rację po apapie zwykłym i leżeniu w łóżku przszło:)wolę takich lekarzy niz takich co na wszystko od razu antybiotyk...ja w przeciwieństwie do ciebie zaczęłam dzień od naleśników :silly: ale to dlatego że odwiedziłam teściów na wsi i naleśniki już na mnie czekały jak przyjechałam :laugh:

kupiłam też sobie leżak żeby wygodnie odpoczywać, była promocja w carefurze 59 zł...a jest na prawdę wygodny i ma śliczny seledynowy wiosenny kolor:)wcześniej jak patrzyłam w innych sklepach to były za ponad 150....

także życzę miłej soboty dziewczyny no i żeby NASI WYGRALI!!!!!!!!!!!!! :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #381510 przez Lui
Witam, :)

Dopiero co wyszłam od Pani Ginekolog :)
Malutka waży 1300 kg (28 tydzień 2 dni) :)

życze Wam wszystkim miłego weekendu :))
ja uciekam zawieść obiadek Mężowi :)

12 lata 10 miesiąc temu #381535 przez moniab26
Lui jak ty rozpieszczasz tego swojego męża :laugh: nie każdy ma tak dobrze
Ja swojego synka zobaczę dopiero 9 lipca, już się nie mogę doczekać, to będzie jakiś 32/33 tydzień to już powinien być dużym kawalerem :)

[*] 30.05.2005 aniołek

12 lata 10 miesiąc temu #381537 przez agnesssa
Monia cieszę się, że już Ci lepiej :kiss:

Andra Ale się uśmiała :laugh: Mace wesoło z Waszą dwójką w brzuszku :lol: Super zjęcia, widać jak ładnie domek rośnie :woohoo: Oby dalej tak ładnie szło :kiss:

Lui Fajnie, że malutka zdrowa, no i rosną te nasze maleństwa 1300 to już ładna waga :woohoo:

Patys to faktycznie dobra cena, teraz się ładnie relaksuj :woohoo:

U nas też upalnie, wręcz duszno i parno. Ja od rana wpadłam w szał sprzątania, ale teraz już się tak zmęczyłam :silly: że usiadłam na balkonie i już nic nie robię :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #381634 przez chasiami
Jaki tu spokój :) na na na na.... :)
Pewnie wszystkie mamusie oglądają mecz, tylko szkoda ze piłka nożna mnie wogóle nie interesuje :) Wole siatkówkę :)

Lui Duża ta twoja malutka :)
moniab26 to dobrze że wszystko w porządku :)

12 lata 10 miesiąc temu #381677 przez kasia7775
chasiami mnie też nie interesuje, ale oglądam z ciekawości... tak jednym okiem :silly:

monia26 dobrze, że wszystko jest w porządku. nie ma nic gorszego niż chorobsko.
Mi już dzisiaj troche lepiej, tylko katar mi został i kicham przez to, uważać tylko musze, zeby nie popuścić :silly:

Lui niezła kobitka u ciebie w brzuchu siedzi :lol:

Patys, nie ma to jak wygodny leżak :lol: Ja dostałam od mojego huśtawkę ogrodową, też super sprawa. tylko jak idę sobie na nią posiedzieć i poczytać, to zaraz zasypiam :)

Dzisiaj wpadłam do H&M i kupiłam bluzkę i sukienkę z serii MAMA :lol: a właściwie miałam lampe do kuchni w Castoramie zobaczyć i stwierdziłam, ze za drogie są. A potem tyle co lampa kosztuje na ciuchy wydałam :ohmy:

12 lata 10 miesiąc temu #381749 przez patys
a ja już nie śpię bo cały czas mi smutno po wczorajszym meczu:( nawet się wczoraj popłakałam w trakcie jak już nie było nadziei:( powiedziałam mężowi że jedyne co może mi to zrekompensować i poprawić humor to kupno jakiegoś ubranka dla maleństwa, zwłaszcza że to będzie pierwsze przez nas kupione :laugh: oczywiście z pobłażliwością powiedział że zrobi wszystko żeby nie było mi smutno :laugh: :laugh: :laugh:

miłej niedzieli no i zostaje nam kibicować pozostałym:)pozdrowionka

12 lata 10 miesiąc temu #381752 przez moniab26
Witam niedzielnie...
no cóż, zostaje nam powiedzieć : " nic się nie stało..." i czekać na kolejne mistrzostwa, może będzie lepiej...w sumie nasi chłopcy dali z siebie i tak wszystko, na pocieszenie Rosja zrobiła mi niespodziankę przegrywając z Grecją...
Ja już dzisiaj zupełnie zdrowiutka i nawet skuszę się na normalne śniadanko...hmmm tylko na co bym miała ochotę...?

[*] 30.05.2005 aniołek

12 lata 10 miesiąc temu #381754 przez patys
ja na śniadanko mam chlebek razowy i sałatkę ze wsi i szczypioreczek...więc pewnie zrobię jakieś pyszne kanapki:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka