BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #398482 przez baby_55
witajcie :)

widzę, że pisałyście cos o niemieckich kropelkach na kolki, to jest Sab Simplex w polsce niedostępny w aptekach a naprawdę pomaga, kolezanka wyśle mi we wrześniu prosto z niemiec :) złożyłam już zamówienie, bo tutaj też go nie spotkałam niestety ...

Kasiu pięknie wyglądałaś na weselu :) fajnie, ze zabawa udana :) wszystkim Wam zazdroszcze bo chętnie poszłabym na jakieś weselisko :silly: z Adim w ciążzy byłam miesiąc przed porodem i było super :) :woohoo:

jestem dzisiaj nieprzytomna od rana, bo synek płakał mi przez pół nocy; co 15-20 min. pobudka i płacz, mam juz dość, chyba czwórki mu idą, bo wkłada raczki do buzi i ma strasznie opuchnięte dziąsełka... mam nadzieję, że wyjdą szybko i będzie spokój bo długo tak nie pociągnę, mąż też wstając raniutko do pracy :dry:

moniab chwal sie po wizycie co tam ciekawego :)

pościele wszystkie śliczne :) ja na początku miałam dla Adiego do kołyski taką z Darland allegro.pl/posciel-do-kolyski-haft-tkani...and-i2468357103.html tą pierwszą z osiołkiem w kremie :) a potem jak przeszliśmy na łóżeczko to kupiłam feretti i tą polecam, po wielu praniach wygląda jak nowa, świetna jakość i piękne wzory, mozna spokojnie kupić używaną bo i tak wygląda jak nówka :)
teraz też dokupiłam feretti i ich wypełnienie, bo jest bardzo fajne, nadaje sie do prania, a nie uczula :)ja osobiście nie znoszę pierza i puchu, zresztą u nas nigdy w domu nie mogło byc bo siostra astmatyczka i alergiczka wiec dusiła się po tym, dlatego ja od zawsze przyzwyczajona do pościeli antyalergicznej :)

porzadki poprzeprowadzkowe u nas prawie skończone, niewiele już zostało :) w sobotę wpadają znajomi na grilla, będzie 5 osób plus jedna mała dziewczynka :) towarzystwo dla Adiego :) więc wczoraj wreszcie rozłożyliśmy czekający basen z piłeczkami i Adi ma radochę :) musimy tylko jeszcze piłek dokupić bo okazuje sie, ze 500szt to jednak mało...

26joanna jak masz ochotę dodatkowo pogadać na wątku irlandzkim to wpadnij tutaj :) niedawno taki powstał :) www.zapytajpolozna.pl/74-dzieci-za-grani...ie-w-irlandii-d.html

uciekam do prasowania, miłego dnia dziewczynki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #398487 przez Sandra85
Witam :)
Kasia wygladalas przeslicznie na poprawinach :) Fajnie,ze weselicha sie udaly :laugh: Chasiami pisz jak najwiecej,przynajmniej jest co czytac :silly: A przeciez my wszystkie na te same tematy nadajemy,co kupilysmy,co musimy kupic itd. :blink: I tak jest fajnie :) Zawsze mozna cos od ktorejs sciagnac,albo sie doradzic :) Karolak zdrowka zycze :) Obys sie szybciutko wykurowala :kiss: Monia no to czekamy na relacje :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #398527 przez chasiami
Ja odkupiłam takie łóżeczko: allegro.pl/lozeczko-w-kolorze-orzech-klu...139-i2470775664.html - link znalazłam zeby pokazac jakie, ale kupiłam u nas na rybnickiej stronce :)
Używane ale zadbane, nic nie zniszczone. I materac bez jednej plamki, czyściutki prawie jak nowiutki :laugh:

baby_55 ten basen z piłeczkami to fajna sprawa :) moja chrześniaczka wczoraj miała urodziny i kurcze, że nie wpadłam na pomysł zeby jej takie coś kupic, a tak kombinowałam co na prezent :)

karolak25 ty nam się tam kuruj, a z depresją to mam wrażenie że teraz jestesmy na to podatne, czasem mnie nachodzi tak okropny humor ze zaden nie może ze mną wytrzymac, sama się nawet na tym łapnie, ale potem sobie mówie Głowa do góry! więc karolak25 głowa do góry! :) już niedługo zobaczymy swoje dzieciaczki! Ja może już za miesiąc i dwa dni! :) bo będzie 38 tydzień :)

12 lata 9 miesiąc temu #398542 przez karolak25
dzieki za wsparcie :) jakos trzeba myslec pozytywnie, ale wyobrazcie sobie 3 miesiace deszczu dzien w dzien, nie ma jak z domu wyjsc, ciagle pada
caly czas mysle o siostrze i o mojej kochanej siosrrzenicy widzimy sie codziennie na skypie chociaz tyle, szkoda ze nawet na chrzcinach nie bede bo maja chrzcic w sierpniu, chca zebym byla chrzestna bo to jedyna siostra ale nie dam rady poleciec beda cos kombinowac zebym byla w papierach ja chrzestna a ktos inny bedzie w kosciele, tesknie za nimi no i wszystko sie na kupe zbiera. mam nadzieje ze chorobsko szybko ode mnie ucieknie...

12 lata 9 miesiąc temu #398554 przez makrelcia
te pościele to wszystki takie śliczne. A moja nadal nie skończona :)
Za 2 godz mam wizyte. Ciekawajestem ile Mały waży. A dzisiaj taki jakiś leniwy jest. Ale jak ładnie poprosiłam to kopnął kilka razy żeby mamę uspokoić :)

Narobiłyście mi apetytu ostatnio tą szarlotką. Moja właśnie siedzi w piecu :D Ciekawe co z tego wyjdzie bo jakiś przepis z internetu wzięłam. Ale już pachnie :D
A można zamrozić szarlotkę ??

Umówiłam się z koleżanką która rodziła w kwietniu i obiecała, że mi pakę jakąś przyniesie :D Pewnie ciuszki po Janku :D Już nie mogę się doczekać :)

U nas też codziennie pada.Chyba już ok 2 tygodni. Z tym, że po deszczu zaraz robi się gorąco. Jedynie co to od 2 dni chłodniej.

Ja bym nie poszła drugi raz oglądać porodówki :D Nic szczególnego tam nie było ale jakoś mi się nie spodobało :D Skojarzyło mi się z gabinetem u weterynarza. Jakoś tak sterylnie i obskórnie. Ale nie mam wyboru. Mieszkam w małym mieście i mamy tylko 1 szpital. A jakoś mi się nie uśmiecha jechać do Poznania 50 km i może jeszcze godz stać w korkach.

No to dzisiaj ja się rozpisałam :D

12 lata 9 miesiąc temu #398622 przez wiki714
makrelcia Szarlotke mozna mrozic przynajmniej moja mama tak robila, gdy nie bylo komu zjesc calej blachy:)
te kropelki wlasnie sa dostepene jedynie w niemczech, istnieje tez mozliwosc zakupu przez internet,

12 lata 9 miesiąc temu #398716 przez moniab26
No i jestem :)
Na szczęście z szyjką wszystko w najlepszym porządku a ten spięty brzuch to " zasługa " braku magnezu - dostałam Filomag b6 i furagin na pęcherz bo ostatnio zaczął mi dokuczać i w moczu wyszły jakieś 2 skupiska bakterii, o pójściu do szpitala jak na razie nie było mowy, mam sporo wypoczywać i oby jeszcze trzy tygodnie, kolejna wizyta 21 sierpnia i to już raczej ostatnia będzie, aha no i znowu miałam pobrany posiew na paciorkowca...
makrelcia ja też mrożę szarlotkę

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 9 miesiąc temu #398799 przez makrelcia
to ja krótko..
Szarlotka pyszna więc nie wiem czy będzie co mrozić :D
Na wizycie wszystko ok. Szyjka trzyma, nie skrac się. Mały waży 1981g także ładnie przybiera. Do kolosów nie należy ale mieści się w normie :) a wizyta kolejna 31 lipca żeby tego paciorkowca zbadać :)

12 lata 9 miesiąc temu #398815 przez 26joanna
Cześć dziewczyny :)
Fajnie ze u dzieciaków wszystko w porządku i ze nic się nie dzieje :) Ja chyba tez się wybiorę prywatnie bo jak widzę ze wasze dzieci tak ładnie rosną , a ja nawet nie wiem jak tam mój jest duży :( ehh chyba się przejdę :) Chciałam się Was spytać czy macie upławy? Bo ja miałam prawie przez cala ciąże ale teraz mam straszne , niby normalne , bezwonne ale jest ich dużo ..... Dzisiaj dostałam zdjęcia od mojej koleżanki która przeprowadziła się z rodzina do Australii , jak tam jest pięknie , hmmm moje marzenie to zobaczyć ten kraj , niby mam zaproszenie ale jakoś nie widzę siebie lecącej tyle godzin na drugi koniec świata :blink:

12 lata 9 miesiąc temu #398932 przez kasia7775
Hej :)

Dziękuję za miłe słowa, ale fotka to też zasługa mojej siostry, która zrobiła zdjęcie :silly: :lol: :silly:

Dzisiaj byłam u koleżanki, która też jest w ciąży. Zaczął jej się 39 tc i dalej się kula :silly: Śmiałam się z niej, z eurodzi w 42 tygodniu, ja w 38 i razem na porodówkę pojedziemy :lol: :side:

26joanna ja nie mam żadnych upławów

makrelcia super, że wszystko w porządku :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu #398974 przez Jussstyś
26joanna ja tez mam uplawy,tak samo jak Ty od poczatku ciąży, czasem slabsze, czasem bardziej
intensywne, nie wiem skąd sie wzieły ani od czego zalezy ich ilość :-(
makrelcia super ze maluszek ładnie rośnie :-)jak dla mnie to ładnie już waży :-) ja zobaczę córcię jutro
i dowiem się ile waży
moniab ja mam od poczatku ciaży bez przerwy twardy brzuszek,taki właśnie spiety, magnez biorę od początku wiec
nie wiem od czego to zależy, moze taka moja uroda? :side:

12 lata 9 miesiąc temu #398990 przez magdalenamksiazek
Cześć dziewczyny :)

Miałam wczoraj zabiegany dzień. w południe pogrzeb cioci mojego męża (miała już 86 lat i po prostu przyszedł na nią czas) potem stypa i odwiezienie rodzinki do domu. A jak w końcu po 18 dotarliśmy na budowę to okazało sie że malarzom zabraknie farby a 2 kolorów nie mogli w ogóle dostać i że musimy jechać jeszcze do sklepu. Po długich namysłach i meeeega długich kolejkach przy kasach o 21 dotarliśmy z farba z powrotem (ale przynajmniej dziś maja skończyć :) Na budowie zostało juz wykończenie ( wstawić drzwi wewnętrzne, ułożyć panele w 3 pomieszczeniach, zafugować płytki i wstawić urządzenia sanitarne). Mamy nadzieje że do połowy sierpnia się przeprowadzimy :) i już nie mogę sie doczekać. Chociaż z drugiej strony troche się stresuje...bo do tej pory od urodzenia zawsze mieszkałam w moim domu rodzinnym i nigdzie indziej. A tu taka zmiana :) No coż ale taka kolej rezczy...zastaną Pania domu i Mamą :laugh:

Miłego dnia

12 lata 9 miesiąc temu #398995 przez moniab26
magdalenamksiazek nie ma jak na swoim, ja też cały czas mieszkałam w swoim domu rodzinnym ale jak już budowa i wykończenie zbliżały się do końca nie mogłam się doczekać kiedy zaczniemy urządzać się i przeprowadzać - szybko przyzwyczaiłam się do bycia " panią domu"

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 9 miesiąc temu #399032 przez MADZIA7
Witajcie:)
Cały jeden dzień się nie odzywałam, bo wczoraj też opiekowałam się chrześniakiem Mateuszkiem, jest on kochany i uroczy, ale mimo wszystko podziwiam mamy, które dycydują się na dziecko w krótkich odstępach czasu, gdyż nadążenie za takim Szkrabem, zwłąszcza w ciązy nie jest łatwe ;)

MAgdalneamksiążek rozumiem, że niepokoisz się, jak to będzie jak będziesz "na swoim" i wszystko będzie na Twojej głowie, ale uwierz, że to ogromna radość. Ja do ślubu mieszkałam z rodzicami i było mi naprawdę bardzo dobrze, ale niesamowitą satyzfakcję dało mi bycie"Panią Domu", czasem koleżanki nazywają mnie nawet PPD (Perfekcyjna Pani Domu ;) ), bo lubię ten program i staram się dbać o nasze mieszkanko,o męża i obiadki, bo bardzo to lubię :) Zresztą widzę, że Ty już jesteś PPD, jak gonisz za tymi farbami i dbasz, żeby nic nie zabrakło! :laugh:

joanna26 ja też mam upławy, tyle że to chyba nie upławy, a taka naturalna wydzielina w ciąży, bo jak mówisz bez zapachu i koloru, dlatego od któregoś m-ca (chyba od 3-4) noszę wkładki higieniczne, a na cytologii i biocenozie miałam wyniki w porządku.

Dziś zamierzam wymienić moją wanienkę dla Maleństwa, bo stwierdziłam, że jest za duża, a jak Natalka podrośnie, to ją będę kąpała w naszej wannie, a później jedziemy do szkoły rodzenia. Siteczko jesteś gotowa? Będziemy uczyć się rodzić! Powiem Ci, że też się włąśnie boję takiej sytuacji, o której pisałaś - długi poród zakończony cesarką, ale może jak się dobrze przygotujemy, to nam jakoś to łatwiej pójdzie. Muszę wypytać Cię o te rzeczy do szpitala, skoro masz pełną listę. Nie wiesz jak tam sytuacja ma się z lewatywą i goleniem w Rydygierze?

miłego dnia :)

12 lata 9 miesiąc temu #399039 przez andra88
Hej dziewczyny!
Parę dni mnie nie było, ale fatalnie się czułam i nadal czuję ;/ Brzuszek mnie boli-cały czas leże i Was tylko podczytywałam więc jestem na bieżąco :D
Mój maluszek zrobił się leniwy, parę razy tylko w ciągu dnia się przekręci ( Wy też tak macie? )
Od 2 dni mam MEGA zgagę :( Jak narazie mleko i migdały pomagają.
Wczoraj przyszła paczka z resztą rzeczy do szpitala więc tylko pozostaje mi spakować torbę bo wszystko już mam.
Zamówiłam też kocyk z mikrofibry- jest taki mięciutki
Już tak bardzo bym chciała Adaśka zawinąć w ten kocyk... ale jeszcze 2 miechy :D

Cieszę się dziewczyny że Wasze dzieciaczki pięknie rosną :)
Kasia prześlicznie wyglądałaś!

26joanna ja też mam upławy od początku ciąży, ale ostatnie tygodnie zauważyłam że mam więcej i czasami są takie żółte( bezzapachowe) przepraszam za opis :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka