BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 8 miesiąc temu #185786 przez kasia79
oj slowiczku u nas w szpitalu 6 dni po terminie wywołują, wiem bo ta moja koleżanka 4 tygodnie na patologi leżała i trochę się napatrzyła.
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #185788 przez mgielka22
Mała nie chodzi mi o wage tylko wymiary wszystkiego, na USG Ci pokazywalo zawsze na ile jaki narzad czy czesc ciala jest rozwinieta i sie wlasnie zastanawiam czy to ma jakies znaczenie...

Gosia dobry patent ale chyab nasze dzieci maja nas gdzies w tym przypadku :P ja mojej tez mowie ze jak wyjdzie to bedzie miala wiecej miejsca, nie bedzie musiala sie gniesc w tak ciasnym miejscu ze bedzie dobre jedzonko i w ogole to sie wypiela :P
13 lata 8 miesiąc temu #185790 przez slowiczek
mgiełka - no ale waga jest przecież obliczana z wymiarów :P

kasia - to jadę do Ciebie do szpitala :D !
13 lata 8 miesiąc temu #185791 przez megi2501
Monia tule biedaku :kiss:

Gosia, Gosia pewnie wkrótce się zacznie :)

Słowiczku pewnie u Ciebie też, bo takim z molestowaniu :P

Dziś się strasznie zdenerwowałam. Bo przyszło pismo z zus-u, że mi nie zapłacą za dwa ostatnie tygodnie bo przekroczyłam 270 dni, tyle, że ja wcześniej przed ciążą miałam zwolnienie na kręgosłup bo byłam w szpitalu. Ogólnie później zaszłam w ciąże i od 4 miesiąca ciągnę od ginekologa. Moja kadrowa mówiła, że będzie to jutro wyjaśniać bo według niej to zupełnie inne rozliczenia chorobowe :( Teraz nie wiem, czy jeszcze brać zwolnienie czy już będzie szło z macierzyńskiego :(
Załamka...
13 lata 8 miesiąc temu #185794 przez mgielka22
Slowiczku ale mi chodzi wg wymiarow a nie wagi, kazdy dzidziol ma rozna wage i to nie ma znaczenia :P chodzi mi o wymiary i rozwiniete narzady :P
13 lata 8 miesiąc temu #185798 przez gosia2324
Mgielka pomieszlas :P
Każda dzidzia w 4 mis ciazy ma juz rozwiniete wszystkie narzady, oprócz płuc, potem juz tylko rosnie i przybiera na wadze,
13 lata 8 miesiąc temu #185801 przez slowiczek
Mgiełeczko, ale przecież jak Ci lekarz mierzy na usg nie wiem np. główkę czy brzuszek i Ci wychodzi że wielkość jest odpowiednia danemu tygodniowi to na podstawie tego obliczana jest waga :P większe wymiary = większa waga, beti też wychodziło że fifi jest wymiarami czyli jednocześnie wagą większy o 2 czy nawet 3 tygodnie
13 lata 8 miesiąc temu #185803 przez fanka
Monika- ale paluszka załatwiłaś, ale tak jak dziewczyny mówią, lepiej pojechać na pogotowie, znając życie nie wiele pomogą ale zawsze możesz odszkodowanie wydusić jeśli to złamanie.
ja dziś mam taki dzień , że maskara, jak mnie wzięło osłabienie w środku dnia to maskara, tak mi się słabo zrobiło, wymiotować mi się chciało, a ręce tak mi się trzęsły, że nic nie mogłam w rękach utrzymać!!! Okropne uczucie, położyłam się i przeszło po jakiejś pół godz.A teraz, standardowo jak wieczór idzie, mnie zaczynają łapać skurcze. Kurde Dziewczyny Wy też już tak codziennie te skurcze macie?? bo ja dzień w dzień się męczę, szczególnie wieczorem , a nic z tego nie wynika. Wczoraj zaczęło się po 20 , a skończyło o 3 nad ranem!!!A dziś już od godziny mnie męczy, ciekawe do której dziś???
13 lata 8 miesiąc temu #185804 przez Mała
Fanka ja skurcze mam codziennie, nawet kilka razy dziennie, ale nie tak jak ty po kilka godzin i nie męczą mnie jakoś strasznie, chociaż są upierdliwe.
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #185807 przez gosia2324
Fanka, może rozkręcą sie wreszcie na dobre :)

Idę pod prysznic, znów sie muszę podgolić, pewnie jutro po KTG któryś lekarz mnie zmolestuje,
i znów nie będzie skurczy i powie, szyjka jeszcze twarda ... i tak w kolko i w kolko :( ..................................... :(
13 lata 8 miesiąc temu #185811 przez mgielka22
No i o to mi chodzilo :P

Fanka ja tez mam codziennie skurcze ale co z tego jak przechodza, lekarz powie - trening i co i lipa, ehh...
13 lata 8 miesiąc temu #185815 przez slowiczek
ale mam dziś serialowe święto :D

na polsacie dziś rusza nowa seria hotelu 52 i szpilek na giewoncie <3 <3 <3
a teraz jeszcze nowy odcinek pretty little liars ogarnę :P
13 lata 8 miesiąc temu #185817 przez bewipo
Jeny spałam 4 godziny... Mi się chyba coś przestawiło, bo teraz mam od rana skurcze, a na wieczór mniej. W nocy jak sie budziłam to miałam twardy brzuch, więc może też jakieś skurcze były, ale ja śpię ostatnio jak zabita więc nie czuję.
Monika biedactwo, tak się przyprawić na koniec ciaży. Bardzo współczuję.
13 lata 8 miesiąc temu #185823 przez kasia79
beti zazdroszczę snu.........

slowiczku a ty taka spokojna jesteś ja chyba w dzień mojego terminu będę od zmysłów odchodzić a ty cieszysz się z seriali.... podziwiam
13 lata 8 miesiąc temu #185824 przez kasia79
tak BETI !!! już mi się miesza, miałam na myśli bewipo;)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia