- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
15 lata 3 miesiąc temu - 15 lata 3 miesiąc temu #95022 przez Agusia83
Pyskaa, ziemniaczanka, to taka zupa, sklada sie z marchewki, pietruszki i oczywiscie z ziemniakow(wszystko drobno pokrojone...a na koniec robi sie zasmazke i przyprawia jak kto lubi:)
mozna do niej dodac jeszcze wiecej warzyw, zalezy co sie ma pod reka..
My bedziemy rodzic razem....wiem, ze maz mi w tym pomoze, moze nie wezmie na siebie czesci bolu, ale psychicznie na pewno.....
A o znieczuleniu tez myslalam, jak bedzie piekelnie bolec to chyba sie skusze...zobaczymy...najbardziej boje sie, ze albo popekam, albo mnie tak natna, ze bede przy kazdej zmianie pogody czula blizne i ze bedzie potezna....
My bedziemy rodzic razem....wiem, ze maz mi w tym pomoze, moze nie wezmie na siebie czesci bolu, ale psychicznie na pewno.....
A o znieczuleniu tez myslalam, jak bedzie piekelnie bolec to chyba sie skusze...zobaczymy...najbardziej boje sie, ze albo popekam, albo mnie tak natna, ze bede przy kazdej zmianie pogody czula blizne i ze bedzie potezna....
Ostatnio zmieniany: 15 lata 3 miesiąc temu przez Agusia83.
Temat został zablokowany.
- kasia79
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelia Zuzanna ur. 11.09.2011, waga 3710 & 54cm.
Mniej Więcej
15 lata 3 miesiąc temu #95034 przez kasia79
Rodziłam przy znieczuleniu i naprawdę świetna sprawa, ale okazało się że dla mnie nie zalecane bo ostatnio mało się nie przekręciłam, ponieważ mam niskie ciśnienie a po podaniu srodka znieczulającego tak bardzo mi spadło że straciłam przytomność i już się nie zdecyduję, nie chcę ryzykować, podali mi tylko tą jedną dawkę więc przez 2 godz mogłam odpocząć a rodziłam 14 godz.
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- bewipo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- katy25
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
15 lata 3 miesiąc temu #95085 przez katy25
dziewczynki ja rodziłam 16h:) i to była masakra, mialam podane znieczulanie, które mi nicn nie pomogło, bół sie skumulował w lewej stronie pupu (jakby) czułam wszytsko a prawa strone mi odjelo. Nie mogłam sama podnieść nogi do pozycji rodzenia, ani reka ruszyc...
ale na szczescie mąż był cały czas przy mnie i nie wyobrażam sobie aby tym razem go zabrakło. Zresztą on sam chciał być
Pamiętam, że mnie strasznie denerwował, wciąż mi podawał wode do picia albo mówił "o o oooo ona widze czarną główkę" - Ines urodziła sie z gąszczem czarnych włosów
DZIS JESTEM MU NIEZMIERNIE WDZIECZNA ZA TO ŻE BYŁ ALE WTEDY W FAZIE OSTATECZNEGO PORODU MIAŁAM WSZYSTKIEGO DOSYĆ... I tym razem też rodzimy RAZEM,
jade po Ines do przedszkola;
ps. słuchajcie położyłam sie na 1,5h i wiecie co mi sie śniło???
moje dziecko, to które teraz noszę
mały chłopczyk i widziałam go dokładnie jeju taki wyraźny sen że aż sie przebudziłam i od razu do kompa napisać o tym mężowi...
a najśmieszniejsze co? że znowu podobny do męża...a nie do mnie i że byliśmy w domu w Maroko - ale sen mówię Wam... dziwnie sie czuję.
ale na szczescie mąż był cały czas przy mnie i nie wyobrażam sobie aby tym razem go zabrakło. Zresztą on sam chciał być
jade po Ines do przedszkola;
ps. słuchajcie położyłam sie na 1,5h i wiecie co mi sie śniło???
moje dziecko, to które teraz noszę
a najśmieszniejsze co? że znowu podobny do męża...a nie do mnie i że byliśmy w domu w Maroko - ale sen mówię Wam... dziwnie sie czuję.
- Mała
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
15 lata 3 miesiąc temu #95093 przez Mała
Dziewczyny po co za wczasu stresujecie się porodem. Ja wychodzę z założenia od skurczu do skurczu, jak wlazło to i wyjdzie 
Z synkiem chcieliśmy rodzić razem, ale na porodówce jedna czekała aż inna skończy (normalnie masakra była)i nie zgodził się personel. Teraz nie miałby kto zostać z Kamilem, więc pewnie sama urodzę. A nacięta byłam i czuję przy zmianie pogody, ale to nie jest jakaś masakra.
Trafiłam do szpitala z 3 cm rozwarciem, ale w ogóle nie miczułam skurczy, dopiero dostałam 2 tabletki pod język i kroplówkę z ocytoksyny. No i jak mnie chwyciły to szok, a urodziłam w ok 1,5-2 h.
Z synkiem chcieliśmy rodzić razem, ale na porodówce jedna czekała aż inna skończy (normalnie masakra była)i nie zgodził się personel. Teraz nie miałby kto zostać z Kamilem, więc pewnie sama urodzę. A nacięta byłam i czuję przy zmianie pogody, ale to nie jest jakaś masakra.
Trafiłam do szpitala z 3 cm rozwarciem, ale w ogóle nie miczułam skurczy, dopiero dostałam 2 tabletki pod język i kroplówkę z ocytoksyny. No i jak mnie chwyciły to szok, a urodziłam w ok 1,5-2 h.
- slowiczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- slowiczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
15 lata 3 miesiąc temu #95149 przez slowiczek
wróciłam 
z Maluchem wszystko ok, ale śmiać mi się z niego chce bo leżał w takiej wygiętej pozycji z głową odchyloną do tyłu i ruszał nóżkami
chciał mi lekarz dać kolejne zwolnienie ale na razie podziękowałam, od jutra wracam do pracy juuuhuuu
ale jeśli tylko będę chaiła, to mam przyjść i wypisze mi l4 więc bez ciśnienia żadnego 
macica rośnie jak balon
, więc brzuch ma mnie prawo boleć, zresztą mnie już nic nie zdziwi - przez cały 2 miesiąc ciąży tak mnie bolał brzuch, że mdlałam z bólu, dostawałam jakichś drgawek i to było na granicy myślę mojej wytrzymałości także takie pobolewanie przy tym to pikuś...
a teraz zaczynam odliczanie do 18.04, do połówkowego
))
z Maluchem wszystko ok, ale śmiać mi się z niego chce bo leżał w takiej wygiętej pozycji z głową odchyloną do tyłu i ruszał nóżkami
macica rośnie jak balon
a teraz zaczynam odliczanie do 18.04, do połówkowego
- bewipo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
15 lata 3 miesiąc temu #95191 przez bewipo
Mała ja tam się nie stresuje, w końcu nie ja pierwsza i nie ostatnia
Ale lepiej mieć świadomość, że może to troszkę potrwać, a równie dobrze, że może być 2 godz i spokój.
Słowiczek cieszę się że z dzidzią wszystko ok. Takie bóle miałaś, masakra. Ja takie to miałam parę razy przed okresem. Na szczęście tylko parę razy.
Słowiczek cieszę się że z dzidzią wszystko ok. Takie bóle miałaś, masakra. Ja takie to miałam parę razy przed okresem. Na szczęście tylko parę razy.
- kasia79
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelia Zuzanna ur. 11.09.2011, waga 3710 & 54cm.
Mniej Więcej
- slowiczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
15 lata 3 miesiąc temu #95203 przez slowiczek
no ja to bewipo, przed okresem i w trakcie zawsze umierałam (zresztą bardzo bolesne miesiączki to był główny powód z jakiego zaczęłam brać tabl. antykoncepcyjne) ale te bóle z początku ciąży przebiły wszystko...
ja pracuję w Open Finance, firma zajmująca się doradztwem finansowym, ja akurat pracuję przy projekcie openonline, czyli obsługa oddziału internetowego, praca siedząca, przy komputerze....poza tym mam strasznie fajnych ludzi w pracy więc idę tam z radością
ja pracuję w Open Finance, firma zajmująca się doradztwem finansowym, ja akurat pracuję przy projekcie openonline, czyli obsługa oddziału internetowego, praca siedząca, przy komputerze....poza tym mam strasznie fajnych ludzi w pracy więc idę tam z radością
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
15 lata 3 miesiąc temu #95219 przez Pyśkaaaa
łoo slwoiczku to wspolczuje boli... chodz ja tez miesiaczki mialam takie ze czasmi konczylo sie ketonalem... ciesze sie ze DZIDZIA rosnie
to najwazniejsze
jutro ja! juz sie stresuje... moze i mnie boli z powodu ze macica rosnie bo mnie tak z dnia na dzien wybrzuszylo
az w pracy wczoraj mowili ze juz widac ach... sama nie wiem
jutro ja! juz sie stresuje... moze i mnie boli z powodu ze macica rosnie bo mnie tak z dnia na dzien wybrzuszylo
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
15 lata 3 miesiąc temu #95288 przez Agusia83
Slowiczku,widzisz,zdzidzia wszystko w porzadku...pewnie babelek juz wielki, nie? Zaczelas 19tydzien, cudownie....a maly trenuje w brzuszku, musi byc wygimnastykowany,moze jakims sportowcem bedzie w przyszlosci
...
Ja niemysle jeszcze o porodzie, przynajmniej nie chce, bede sie bac pod koniec ciazy, ale to bedzie normalne, ale tak jak napisala Bewipo, nie my pierwsze i nie ostatnie bedziemy przez to przechodzic...na pewno damy rade...i to nie jeden raz
Dziewczyny, czy Wam tez sie tak odbija po kazdym jedzeniu i piciu? U mnie jest to niesamowite, nie dosc, ze sie odbija, to jeszcze ciagle bekam
...wiem, nieladnie...a wyciagnelam dzis meza na spacer i wrocilismy przed 20....w drodze kupilam batonika, zjadlam i ciagle mi sie odbijalo, ludzie nas mijali a ja ciagle mowilam "przeprasxzam"...musialo to smiesznie wygladac
..
Jutro moze przed poludniem pojde odebrac wyniki z cytologii i posiewu...mam nadzieje, ze wsio ok...
Ja niemysle jeszcze o porodzie, przynajmniej nie chce, bede sie bac pod koniec ciazy, ale to bedzie normalne, ale tak jak napisala Bewipo, nie my pierwsze i nie ostatnie bedziemy przez to przechodzic...na pewno damy rade...i to nie jeden raz
Dziewczyny, czy Wam tez sie tak odbija po kazdym jedzeniu i piciu? U mnie jest to niesamowite, nie dosc, ze sie odbija, to jeszcze ciagle bekam
Jutro moze przed poludniem pojde odebrac wyniki z cytologii i posiewu...mam nadzieje, ze wsio ok...
- bewipo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
Moderatorzy: ilona