- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
Mniej Więcej
- klatina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 8 miesiąc temu #187076 przez klatina
U mnie noc "CUDOWNA" 
Obudziły mnie mega bolesne skurcze o 1.30 i siedziałam sobie w salonie z godzinkę z jogurtem w łapie aż mi przejdzie. Mój M się oczywiście obudził i dopytywał. Powiedziałąm mu, że głód mnie obudził. Inaczej pewnie by się denerwował, a mi jak zwykle przeszło. A od rana powtórka z rozrywki. Od dawna macie te bolesne skurcze? Boje się żeby mi się w coś grubszego nie przerodziły.
I jeszcze jedno. Czy jeśli mi nie odejdzie czop, ani wody to same regularne skurcze wystarczą żeby lądować na porodówce? Proooszę, powiedzcie, że nie

Obudziły mnie mega bolesne skurcze o 1.30 i siedziałam sobie w salonie z godzinkę z jogurtem w łapie aż mi przejdzie. Mój M się oczywiście obudził i dopytywał. Powiedziałąm mu, że głód mnie obudził. Inaczej pewnie by się denerwował, a mi jak zwykle przeszło. A od rana powtórka z rozrywki. Od dawna macie te bolesne skurcze? Boje się żeby mi się w coś grubszego nie przerodziły.
I jeszcze jedno. Czy jeśli mi nie odejdzie czop, ani wody to same regularne skurcze wystarczą żeby lądować na porodówce? Proooszę, powiedzcie, że nie

Temat został zablokowany.
- Mała
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
13 lata 8 miesiąc temu #187077 przez Mała
Witam.
Melduję się 2w1, dalej mnie ta wydzielina zalewa
Zaraz się biorę za okna, tylko mojego przedszkolaka wytransportuję.
Ewelina czekam z niecierpliwością na zdjęcie i info.
Gosia cieszę się, że Kubie się świat nie zawalił. Na zdjęciu wyglądają cudnie.
Melduję się 2w1, dalej mnie ta wydzielina zalewa

Ewelina czekam z niecierpliwością na zdjęcie i info.
Gosia cieszę się, że Kubie się świat nie zawalił. Na zdjęciu wyglądają cudnie.

- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #187078 przez Agusia83
Hejka, witam poniedzialkowo.....my nadal w 2 paku....i tak jak wczesniej pisalam, nic sie nie zapowiada na zmiane ...przynajmniej nie dzisiaj
...
Jutro jade do szpitala na ktg i zapytam doktor kiedy sie mam wstawic, jesli termin minie a dzidzia nie bedzie chciala jeszcze wyjsc na swiatlo dzienne...
Gosia, fajne zdjecie Kuby z Jagoda
super, ze tak ladnie przyjal siostre.
Klatina, wystarcza regularne skurcze by jechac na porodowke....czasem kobiety nie obserwuja u siebie odejscia czopa...moze sie to zdarzyc kilka godzin przed porodem...a wody rowniez nie sa potrzebne do tego by porod sie zaczal...
Ewelinka, czekamy na wiesci.....dziewczyny dzis bedziemy mialy kolejnego dzieciaczka

Jutro jade do szpitala na ktg i zapytam doktor kiedy sie mam wstawic, jesli termin minie a dzidzia nie bedzie chciala jeszcze wyjsc na swiatlo dzienne...
Gosia, fajne zdjecie Kuby z Jagoda

Klatina, wystarcza regularne skurcze by jechac na porodowke....czasem kobiety nie obserwuja u siebie odejscia czopa...moze sie to zdarzyc kilka godzin przed porodem...a wody rowniez nie sa potrzebne do tego by porod sie zaczal...
Ewelinka, czekamy na wiesci.....dziewczyny dzis bedziemy mialy kolejnego dzieciaczka

Ostatnio zmieniany: 13 lata 8 miesiąc temu przez Agusia83.
- kasia79
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelia Zuzanna ur. 11.09.2011, waga 3710 & 54cm.
Mniej Więcej
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Marta M
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
13 lata 8 miesiąc temu #187088 przez Marta M
I ja zglaszam swoja obecnosc..dzis moj termin..juz nawet mi sie nie chce myslec o tym kiedy mnie wezmie a co dopiero pisac, tak jak chcialam zajsc w ciaze tak co miesiac mialam wszystkie objawy, teraz chce urodzic tak co dzien jest jakis porodowy objaw..mowie: DOSC WYMYSLONYM OBJAWOM PRZED PORODEM!!
NIECH ZŁAPIE INO ROZ
Ewelinka trzymam kciuki
NIECH ZŁAPIE INO ROZ

Ewelinka trzymam kciuki

- mgielka22
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #187138 przez mgielka22
Dzien dobry i ja sie melduje w dwupaku 
Noc spokojna, bez wstawania na siusiu bez boli itd...
Klatina tak jak Agusia mowi nie musi Ci odejsc czop ani wody zebys zaczela rodzic wystarcza skurcze tamto moze odejsc w chwili nawet bolow partych
Martus 3mamy kciukia noz cos sie rozkreci, wypij cos malinowego albo zjedz maliny, jedna lyzczeke olejku rycynowego i pojdzie;) jak sie da oczywiscie i masz mozliwosc:)
Gosia Kubulek cudowny widac jak bedzie dbal o siostrzyczke
No Dziewczynki do boju dawac dawac dzis jakis maratonik trzeba zrobic by urodzic

Noc spokojna, bez wstawania na siusiu bez boli itd...
Klatina tak jak Agusia mowi nie musi Ci odejsc czop ani wody zebys zaczela rodzic wystarcza skurcze tamto moze odejsc w chwili nawet bolow partych

Martus 3mamy kciukia noz cos sie rozkreci, wypij cos malinowego albo zjedz maliny, jedna lyzczeke olejku rycynowego i pojdzie;) jak sie da oczywiscie i masz mozliwosc:)
Gosia Kubulek cudowny widac jak bedzie dbal o siostrzyczke

No Dziewczynki do boju dawac dawac dzis jakis maratonik trzeba zrobic by urodzic

- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
Mniej Więcej
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #187150 przez sylka
klatina napisał:
Ja leżałam co prawda miesiąc na podtrzymaniu i ur w 36 tc. Miałam skurcze parte a nie odszesdł mi ani czop ani wody. Na porodówce przebito pęcherz płodowy i zaczęłam przeć. Kilka minut i synek był z nami.I jeszcze jedno. Czy jeśli mi nie odejdzie czop, ani wody to same regularne skurcze wystarczą żeby lądować na porodówce? Proooszę, powiedzcie, że nie
![]()
- megi2501
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #187151 przez megi2501
Ewelina 3-mam mocno kciuki 
Martuś ale Cię tam wymęczą. Zupełnie nie rozumiem tego przetrzymywania. Mysza była w podobnej sytuacji, a nawet Janek ważył mniej, a już ma synka przy sobie. Co szpital to zwyczaj
Jutro mój dzień być może
Krążek ściąga mi mój lekarz o 17.00. 3-majcie kciuki.Ja zaraz jeszcze zaściele łóżeczko. Raz jeszcze przejże torbę i będę gotowa
Mąż po lekarzu odwozi mnie do rodziców bo szpital,gdzie chcę rodzić jest w ich miejscowości. Tam już zostanę do porodu

Martuś ale Cię tam wymęczą. Zupełnie nie rozumiem tego przetrzymywania. Mysza była w podobnej sytuacji, a nawet Janek ważył mniej, a już ma synka przy sobie. Co szpital to zwyczaj

Jutro mój dzień być może

- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #187160 przez Pyśkaaaa
witam sie poniedziałkowo w dwupaku 
noc cudowna bez skurczy i żadnych męczących dolegliwości a spałam jak zabita do 10
Gosia cudownie wyglądają kochany starszy brat
Ewelinka trzymamy kciuki i czekamy na info
Martus bidulko meczą Cie i męcza cały czas trzymam za Ciebie kciuki aby Twoja księżniczka w koncu chciała wyjść :*
Klatina dziewczyny maja rację skurcze wystarczą w zupełności
a ja dzisiaj na 17 ide na KTG
zobaczymy co tam u mojego malucha...

noc cudowna bez skurczy i żadnych męczących dolegliwości a spałam jak zabita do 10

Gosia cudownie wyglądają kochany starszy brat

Ewelinka trzymamy kciuki i czekamy na info

Martus bidulko meczą Cie i męcza cały czas trzymam za Ciebie kciuki aby Twoja księżniczka w koncu chciała wyjść :*
Klatina dziewczyny maja rację skurcze wystarczą w zupełności
a ja dzisiaj na 17 ide na KTG

- fanka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dawid- małe wielkie szczęście!!!
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #187174 przez fanka
I ja się melduję!
Gosia- Kubuś z Jagódką- cudo!!!!
Ewelina- powodzenia, trzymamy kciuki i czekamy na informacji o kolejnym dzieciaczku.
A ja termin mam jutro (na forum jest, że 7-go ale tak podałam na początku z własnych obliczeń i później już nie zmieniałam ale w książeczce mam na 6-go). I nie czuję żeby coś miało ruszyć.Także od środy dołączam się do Słowiczka i "ligi przeterminowanych"
chyba, że Słowiczek już ruszyła na porodówkę ?
Gosia- Kubuś z Jagódką- cudo!!!!
Ewelina- powodzenia, trzymamy kciuki i czekamy na informacji o kolejnym dzieciaczku.
A ja termin mam jutro (na forum jest, że 7-go ale tak podałam na początku z własnych obliczeń i później już nie zmieniałam ale w książeczce mam na 6-go). I nie czuję żeby coś miało ruszyć.Także od środy dołączam się do Słowiczka i "ligi przeterminowanych"

- monika1984lodz
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Matka wariatka :P
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #187179 przez monika1984lodz
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
witam nadal w dwupaku....
W nocy jakies skurcze po ktorchych chyba ostatecznie pozegnalam sie z czopem.
Jutro mam sie zglosic do szpitala, no chyba , ze Nuna jednak postanowi inaczej.
Gosia widac, ze Kubolek zakochany w siostrze
Ewelinka trzymam kciuki
To czekanie mnie dobija i nie tylko mnie...
W nocy jakies skurcze po ktorchych chyba ostatecznie pozegnalam sie z czopem.
Jutro mam sie zglosic do szpitala, no chyba , ze Nuna jednak postanowi inaczej.
Gosia widac, ze Kubolek zakochany w siostrze

Ewelinka trzymam kciuki

To czekanie mnie dobija i nie tylko mnie...
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- fanka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dawid- małe wielkie szczęście!!!
Mniej Więcej