BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #187702 przez Agusia83
hej dziewczynki....ja na 10:15 jade na ktg...ciekawe co mi doktor powie i jak w ogole wyjdzie zapis...dzis w nocy troche gorzej sie czulam...jakos nie moglam spac, bylam zaniepokojona i do tego to ciagle wstawanie na siku....i dzis juz mnie wsio bolalo...a jak sie obudzilam, to mega wzdecia, tak, ze jak szlam do toalety to musialam sie wspierac na scianach i framugach....kurcze, moze to tez jakies symptomy?

Ciekawa jestem co u Mgielki...moze zaczela rodzic, a moze juz ma maluszka przy sobie?

Dostalam smsa od Marty
" Biora mnie na porodowke na wywolanie, bo dziecko ma slabe tetno"

Juz sie zdenerwowalam, trzymam kciuki by wszystko bylo dobrze...
Temat został zablokowany.
13 lata 7 miesiąc temu #187705 przez klatina
Z tym psem to fakt, że mogli inaczej postąpić.

Ja miałam wczoraj koszmarny wieczór, ale efekt jest taki, że wszystko przeszło ale wyraźnie czuję że mała jest duuuużo niżej. Już główkę czuję w miejscu pęcherza. Chyba moje dziecko ma gdzieś nieskończone remonty :P :laugh:
Latam do kibelka co 5 minut i parę kropelek leci. Denerwujące :angry: Może w ogóle z niego nie schodzić?? :silly:

A tu widzę od rana coś się dzieje. Trzymam kciuki Słowiczek, żeby łóżko okazało się szczęśliwe i dla Ciebie. Dziś chcemy widzieć nowego dzidziusia! :lol:

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #187709 przez kasia79
Marta na pewno dzisiaj urodzi ;) Megi też się rozkręci jak jej krążek zdejmą :) a mi zostało 2 dni do terminu i dalej w domu siedzę, wczoraj robiłam wszystko ponad moje siły i d..a :S

Słowiczek też pewnie lada chwila urodzi, jest już po terminie więc dostanie oxy i pojedzie na porodówkę :blink:

Trzymam za was kciuki :kiss:
13 lata 7 miesiąc temu #187712 przez mgielka22
Hej Kochane melduje sie dalej w dwupaku, jestem wsciekla jak osa do 5 rano sie tulalam po domu nie moglam se miejsca znalezc skurcze co 8 min potem co 7 min po 5 udalo mi sie polozyc na cale 3h i nagle wszystko przeszlo, ale jestem zlaaaa :angry: :angry: :angry:
Zaczynam powoli miec gdzies ta cala ciaze, symptomy i w ogole bo szlag mnei trafi... :( Jestem zla jest mi zle i wszystko do dupy a moj M ze mna siedzial pol nocy a dzis do pracy idzie i padnie w niej ze zmeczenia bo ta mala "franca" se zarty stroila jedyna co to szyjka mi sie skrocila na maxa...

Slowiczku 3mam kciuki z tym lozkiem :D

Agusia daj koniecznie znac jak po KTG :D

Klatina moja sie wgryzla w pecherz :P

Oby u Martusi bylo wszystko w porzadku, niepotrzebnie ja tak 3mali... :dry:

Megi co czytalam jakies forum to kazdej po krazku od razu dziecko szlo :D czekamy na wiesci i smsy :)
13 lata 7 miesiąc temu #187713 przez kasia79
Monika jeszcze dzisiaj się nie meldowała, ale jeszcze wcześnie może śpi.
13 lata 7 miesiąc temu #187715 przez Agusia83
Mgielka, widze, ze mialas to samo co ja....od soboty do poniedzialku mialam skurcze i one tylko zgladzily calkiem szyjke i sprawily rozwarcie na opuszek palca...a teraz czekam na bole porodowe....
13 lata 7 miesiąc temu #187717 przez gosia2324
Mgielka to dzis to samo lyzeczka, rano i na wieczor :) Trzymam kciuki :)

Skowiczku oby sie rozkrecilo, DAWAJ DAWAJ !!!! :blink:

Marta no to sie ddzis doczekasz Majeczki :)
Czekamy na dzisiejsze dzidziusie :woohoo:

A ja dzis spalam w nocy może 2 godz, mała co troche jadla, a jak nie jadla to robila kupe, a potem jej sie olało wiec przebieranie i znow jedzenie ... :)
I przez jedna noc poszlo 3 komplety ubranek :blink:
Pralka juz dziala na wysokich obrotach :)
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #187719 przez gosia2324
Zdjecia z porodowki ...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 7 miesiąc temu #187723 przez mgielka22
Agusia tez mam tylko na opuszek... :angry:
Gosiu obys miala racje juz wzielam lyzeczke (obrzydliwe jak cholera) ale popilam herbata i zobaczymy co dalej, oszaleje z ta ciaza i zamkna mnei do psychiatryka i nie urodze... grrryze dzis
13 lata 7 miesiąc temu #187724 przez mgielka22
Gosia slodziak z tej Jagodki :D
13 lata 7 miesiąc temu #187726 przez megi2501
Gosia i jak się czujesz, jako podwójna mama :unsure:
Jest inaczej niż, jak urodziłaś pierwszy raz :unsure:
Wiem, że głupie pytanie, ale pewnie nie jedna z nas będzie chciała mieć jeszcze jedno, więc pytam :laugh:

Poznamy dziś Majeczkę :unsure: Byłoby super :ohmy:

No i ja- wszystko się okaże pewnie już, jak tylko wyjdę z gabinetu. Mi zakładali krążek, jak miałam rozwarcie prawie 2 cm, więc ciekawe jak teraz sytuacja. Ale dziewczyny jeśli będziecie miały kiedyś zagrożoną ciążę (oczywiście nikomu tego nie życzę) to krążek jest świetnym rozwiązaniem. Mam go od 16 tygodnia ciąży, nie wiem czy to psychika czy on zdziałał cuda, ale całą ciążę byłam aktywna. Wszystko robiłam, wszędzie łaziłam itp.Prawie w ogóle nie leżałam :ohmy: :)
13 lata 7 miesiąc temu #187731 przez Agusia83
Gosia, swietne zdjecia :laugh: Piekny ten Twoj cud :laugh:
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #187742 przez Mała
Gosia zdjęcia super.

Marta będzie dzisiaj mieć Majkę, bo z tętnem malucha to nie żartują.

Monika to chyba dzisiaj miała do szpitala iść.

A ja wróciłam z zakupów i widziałam 4 kominiarzy. :lol: Idą, patrzą i się coś tam ze mnie śmieją, a ja na to "tyle szczęścia na raz to dzisiaj urodzę", a oni się śmieją że mogą mnie trochę przydusić to na pewno.
Także albo dzisiaj urodzę, albo jakiś deszcz pieniędzy na mnie spadnie :lol: :silly:
a tak na serio to brzuch mam dzisiaj cały czas napięty. A siusiu to latam niekiedy co 2 minuty.
13 lata 7 miesiąc temu #187764 przez klatina
Mała, oby pomogło ;)

Mgiełka trzymam kciuki, łykaj ten olej. Rozumiem Cie doskonale, że się denerwujesz. Mnie te skurcze doprowadzają do szału. Z jednej strony mi się nie spieszy, ale boje się że przegapię te właściwe symptomy porodu, bo się przyzwyczaję że skurcze to już jakaś norma. Oszaleć można!!! :angry:
Jutro wieczorem wizyta u lekarza, moja gin wróciła z urlopu i zobaczymy co zdziałały te skurcze.

Gosia, mała jest prześliczna. Chyba tez sobie każę takie fotki. Niech się M przyda na coś na porodówce :silly: Niesamowite :) Przeraża mnie tylko to , że dziecko musi się jakoś przecisnąć. Jagódka na kruszynkę nie wygląda. Mały Michelinek :laugh: :lol:
Aaaaaaaa!!! Boję się :ohmy: :ohmy: :ohmy:

13 lata 7 miesiąc temu #187780 przez kasia79
Gosia śliczne te zdjęcia :) pierwsze wasze chwile razem, niesamowita pamiątka.

Rzeczywiście Monia dzisiaj miała do szpitala iśc, zapomniałam, gapa ze mnie :(
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka