BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 7 miesiąc temu #187781 przez mgielka22
Doslownie Klatina szlag moze czlowieka trafic, dlatego juz mam gdzies i nie bede liczyc tych cholernych skurczy, czlowiek tylko sie nakreca i zdolowac sie tylko mozna...

Gosiu wiesz co, odgapilam od Ciebie patent z kalendarzem i mala mnie skopala jak sie na 7 zatrzymalam, myslisz ze to cos da??? :P
Temat został zablokowany.
13 lata 7 miesiąc temu #187782 przez Pyśkaaaa
Megi jak by co mozesz zawsze do mnie pisac :) ja na porodowke sie nie wybieram :)
Gosia sliczności ach... jeszcze chwila i bedziemy mogły sie z Toba dzielić o napuchnietych jak balon cycach i kupkach
Marta trzymam kciuki za was tul juz Majeczkę :D
a co do wczrajszych postów to tak:
Mała i ja Cie mega bardzo podziwiam za decyzje odwagę kurcze Ty to jednak musisz byc twardą kobietą z wielkim sercem :)
Agusia ja też przeczytałam Twojego posta i tulę mocno :kiss:
Ewelina też do mnie napisała Gratuluje jeszcze raz :kiss:
Słowiczku to ześ sie wkopała...

a po moim wczorajszym KTG okazało sie że takie skurcze co ja mam to nie skurcze... bo sa nie regularne a mi tam dobrze :) a jak chce siedzieć w brzusiu to niech siedzi :laugh:
13 lata 7 miesiąc temu #187784 przez kasia79
Ja myślę że Slowiczek dobrze zrobiła w końcu jest już daleko po terminie więc trzeba monitorować dzidzię, ja mam termin na czwartek i wizytę u lekarza i jak mnie skieruje do szpitala to nawet nie będę się zastanawiać, moja mała już mało się rusza i nieraz mam stracha a w szpitalu będziemy bezpieczne.
13 lata 7 miesiąc temu #187803 przez monika1984lodz
Jestem jestem dziewuszki :) nadal w dwupaku, do szpitala ide wieczorem.

MArtusia trzymam kciuki baaardzo mocno, bedziesz dizisiaj tulila MAjeczke :)

Mialam koszmarna noc- pewnie ze stresu i strachu przed szpitalem.Zasnelam dopiero okolo 4 nad ranem.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 7 miesiąc temu #187807 przez megi2501
Szału dostanę :ohmy:

Poszłam się szykować, akrobatyka pod prysznicem i nagle czuję, że zrobiły mi się hemoroidy. Dziewczyny, akurat dziś :unsure: Załamałam się. Ja to, jak zwykle masz szczęście :ohmy:
:( :angry:
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #187811 przez gosia2324
megi2501 napisał:

Gosia i jak się czujesz, jako podwójna mama :unsure:
Jest inaczej niż, jak urodziłaś pierwszy raz :unsure:
Wiem, że głupie pytanie, ale pewnie nie jedna z nas będzie chciała mieć jeszcze jedno, więc pytam :laugh:

Poznamy dziś Majeczkę :unsure: Byłoby super :ohmy:

No i ja- wszystko się okaże pewnie już, jak tylko wyjdę z gabinetu. Mi zakładali krążek, jak miałam rozwarcie prawie 2 cm, więc ciekawe jak teraz sytuacja. Ale dziewczyny jeśli będziecie miały kiedyś zagrożoną ciążę (oczywiście nikomu tego nie życzę) to krążek jest świetnym rozwiązaniem. Mam go od 16 tygodnia ciąży, nie wiem czy to psychika czy on zdziałał cuda, ale całą ciążę byłam aktywna. Wszystko robiłam, wszędzie łaziłam itp.Prawie w ogóle nie leżałam :ohmy: :)

Megi ja do 2 ciazy podchodziłam z takim samym zaangarzowaniem jak przy 1,ale do porodu juz troche inaczej, wiadomu czlowiek juz wie czego sie moze sopdziewac i na co sie nastawiac ...
przed zajsciem w ciaze myslalam ze tylko pierwsze dziecko traktuje sie "wyjatkowo",ale to nie prawda, na szczscie :blink:
Jagódka jest naszym oczkiem w glowie i na rowni kocha sie oboje dzieci :)
wiec moze na dwójce nie zakończę macierzyństwa :blink:
13 lata 7 miesiąc temu #187815 przez kasia79
monika napisz krótko, z jakiego powodu idziesz do szpitla? gdzieś mi umkło dlatego że po terminie?
13 lata 7 miesiąc temu #187818 przez slowiczek
Dobrze ze Marta urodzi juz Majeczke bo tyle juz tam siedzi biedna...ja po 1 dniu mam dosyc...niby mi tu krzywdy nie robia ale to takie przybijajace miejsce, nie usmiecha mi sie czekac tu na porod...w nocy spalam az godzine, jakas laska zaczela rodzic i zanim ja zabrali na porodowke to musialam sluchac tych nieludzkich jekow, wystraszylam sie tylko :( w dodatku w nocy wszystko jest straszniejsze...

Przed chwila mialam usg i Natalka wazy 3300-3400 i "jest nieduza" - jak dla mnie to w sam raz :p, wg usg termin wyszedl za 1.5 tyg ale powiedzial ze to nie jest prawdziwe bo widac ze lozysko jest juz dosyc stare...

Ehh rodzcie dziewczynki! :)
13 lata 7 miesiąc temu #187819 przez monika1984lodz
Kasiu tak dlatego , ze po terminie- bo tak naprawde to ja termin wogole na 4 mialam ale moj lekarz popitolil w ksiazeczce.Swoja droga to z jednego sie ciesze- sprawdza wszystko dokladnnie, zrobia ktg i przynajmniej bede wiedziala co u Emi slychac.. bo zaczynam sie martwic, ze sie jej tak bardzo nie spieszy

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 7 miesiąc temu #187821 przez slowiczek
Dobrze ze Marta urodzi juz Majeczke bo tyle juz tam siedzi biedna...ja po 1 dniu mam dosyc...niby mi tu krzywdy nie robia ale to takie przybijajace miejsce, nie usmiecha mi sie czekac tu na porod...w nocy spalam az godzine, jakas laska zaczela rodzic i zanim ja zabrali na porodowke to musialam sluchac tych nieludzkich jekow, wystraszylam sie tylko :( w dodatku w nocy wszystko jest straszniejsze...

Przed chwila mialam usg i Natalka wazy 3300-3400 i "jest nieduza" - jak dla mnie to w sam raz :p, wg usg termin wyszedl za 1.5 tyg ale powiedzial ze to nie jest prawdziwe bo widac ze lozysko jest juz dosyc stare...

Ehh rodzcie dziewczynki! :)
13 lata 7 miesiąc temu #187823 przez fanka
Witam i ja w dzień mojego terminu (ja już wspominałam na forum jest podane źle , że termin mam na 7-go, w książeczce mam na 6- go). Także nadszedł "ten dzień" i nic. Zero objawów, dużo więcej miałam tydzień czy 2 tyg temu,a teraz całkowita cisza!!! Przygnębiające to jest.

Marta- trzymam kciuki za Ciebie i Maję.
13 lata 7 miesiąc temu #187825 przez monika1984lodz
Slowiczku w szpitale sa zawsz dolujace.....

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #187828 przez gosia2324
Monika ,mam nadzieje ze na ciebie szpital podziala mobilizująco i Nuna raz dwa sie urodzi. Ja obstaiwm ze jutro , ładna data :blink:
13 lata 7 miesiąc temu #187830 przez Mała
Dziewczyny objawy porodu to nie wszystko. Pamiętacie Beti po ktg nic, a tu wody chlupnęły i się zaczęło.
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #187831 przez monika1984lodz
GOsiu masz racje jutro bardzo ladna data jest :),no ale jesli tam jeszcze nic gotowe nie jest to co ja zrobie buuuu

a wogole Gosiaczku to kochane sa te zdjecia :)

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży