BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

14 lata 10 miesiąc temu #191499 przez mgielka22
Pyskaaa to zalezy gdzie rodzisz, ja nic nei place i za znieczulenie i za porod rodzinny!!! Ide na Brochow bo poki co po opiniach i rankingu tam sa najlepsi specjalisci i jako jedyny szpital ma znieczulenie we Wroclawiu wiec jak cos tez Ci to proponuje jesli chcesz :)
Wiem te naturalne srodki to o dupe kant rozbic nic kompletnie nie dziala zaden spacer, zadne schody, zaden sex ani ten cholerny obrzydliwy olej...bleeee

Smerfetko licz ok 10 pampersow dziennie...
Temat został zablokowany.
14 lata 10 miesiąc temu #191506 przez gosia2324
mYSZA napisał:

Beti- wózek się super prezentuje;) a jeszcze lepiej rodzice!

ja jestem po ciężkiej nocy. Moje małe lwiątko postanowiło dzisiaj za wszelką cenę spać z rodzicami i nie było mowy o odkładaniu do kosza. jak tylko usnął na rękach albo przy piersi to go odkładaliśmy, i natychmiast otwierał oczy, wydawał okrzyk rozpaczy i wszystko od nowa się zaczynało... za to już wiemy że go nie zgnietliśmy;P...ale niewygodnie się spało, kark mnie na maxa boli;/

Skad ja to znam ... :0 Ja dzis karmilam, odkladalam do wozke, znow karmilam, znow odkladalam i tak od 1.00 do 3.30 ... :dry: Przy mnie spala a sama za pierona :)
Juz mialam ochote włożyć ja z powrotem do brzucha :P :blink:
14 lata 10 miesiąc temu - 14 lata 10 miesiąc temu #191507 przez Marta M
Ja tez zabralam dzisiaj mala na taras..i wiecie co?? Chyba mnie zawialo, bo cos kark mi sie spina..:(:(

JA SZCZERZE POLECAM ZZO, a bylam jemu przeciwna...ZBAWIENIE :)

I w sumie tak krytykowalam ten szpital, ale jednen plus byl: za nic nie placilam, ani za znieczulenie ani za porod rodzinny, nie musialam miec nic swojego, dawali pampersy, ubranka, podklady, a i na wyjscie dostalam dwie paczki, smoczki, kosmetyki ;)

Moja ksiezniczka miala aktywne popoludnie, przez kilka godzin: cyc, odbijanie, kupa, wymiotki, siki, cyc i tak wkolo...co zalozylam pieluche to musialam sciagnac i zakladac nowa, co odlozylam od cyca musialam znowu wyciagac...

A to Maja wczoraj:

I dzisiaj:
Załączniki:
14 lata 10 miesiąc temu - 14 lata 10 miesiąc temu #191509 przez Marta M
Jutro mam wizyte poloznej o 10tej :D I jutro Maja konczy tydzien, wow :)

Powiem wam ze moj maz codziennie kapie, przewija, w nocy wstaje z nami, podnosi ja do odbicia, zmienia pieluchy, gotuje obiady, upiekl mi sernik i jablecznik, pojechal do sklepu, kupil biustonosz do karmienia, niesamowity jest...KOCHAM GO :) Ale wyznanie Wam sypnelam, wiem, ze wszystkie kochamy swoich mezow ;)

I maz byl dzisiaj w urzedzie i mamy nowego obywatela: Maja Izabela :)

Dziewczyny do boju, niedlugo polowa wrzesnia :)

fanka, Monia, Agusia dajecie!!!
14 lata 10 miesiąc temu #191512 przez gosia2324
DZIS O 12.20 URODZILA SIE OLA !!!!
3000 g i 51 cm !!!!

MALA GRATULUJEMY!!!!!!!!!
14 lata 10 miesiąc temu #191516 przez megi2501
MAŁA GRATULACJE!!!!!!! Wreszcie Kochana!!!

Martuś z mamą widziałyśmy zdjęcie i szczerze, jest bardzo podobna do Twojego męża. Nie możemy się napatrzyć. Ma dopiero tydzień prawie, a wygląda na dziewczynkę z 3-tygodniową. Te oczka takie otwarte...Naprawdę świetnie, a mąż cudowny. Szczęściara :ohmy:

Pyśka
u mnie też nie ma znieczulenia. Mała urodziła i teraz my, mamy taki sam termin tylko.

Cały dzień bolał mnie brzuch na @. Ciekawe czy to się rozkręci...
14 lata 10 miesiąc temu #191518 przez Marta M
Wow...Mala gratulujemy i witamy Oleczke na swiecie..KOLEJNA KROLEWNA :)
14 lata 10 miesiąc temu #191522 przez mgielka22
gosia2324 napisał:

DZIS O 12.20 URODZILA SIE OLA !!!!
3000 g i 51 cm !!!!

MALA GRATULUJEMY!!!!!!!!!

a oto OLA

Załączniki:
14 lata 10 miesiąc temu - 14 lata 4 miesiąc temu #191525 przez gosia2324
Marta super ze maz tak sie zaangażował, takie wsparcie jest bardzo ważne !!!!
Ja krzyczę na mojego bo zdążę mala nakarmic i uspic a on ja zaraz wcyciaga, nosi , caluje :side:

A i nam dziś odpadł pępek !!!
14 lata 10 miesiąc temu #191526 przez mgielka22
Mala gratulacje :D kolejne Dzieciatko :D moze teraz nas w koncu trafi :D
14 lata 10 miesiąc temu - 14 lata 10 miesiąc temu #191554 przez Pyśkaaaa
GRATULUJE MAŁA! OLENKA SLICZNA :kiss:

Megi ale jej zazdroszczę u mnie sie nie zapowiada...więc kochana przepuszczam Cie :silly:
Gosia jej Jagódka cudownie wygląda na małego aniołka rosnie coreczka tatusia
Marta ależ fajna ta Twoja Maja ach.. ach.. a mąż cudowny istny anioł...
14 lata 10 miesiąc temu - 14 lata 10 miesiąc temu #191563 przez katy25
wow Mała !!! GRATULUJE!! ależ sie uwinęłaś!! a termin miałaś 2 dni przede mna albo i na równo no ładnie, ładnie... mówię Wam że ja będę na końcu!! :laugh:

Oleńka super!!

Marta Twoja mała ma takie włosy jak moja Ines jak sie urodziła:):) gąszcz! Śliczna dziewczynka!

Gosia Twoja Jagódka prześliczna - uwielbiam ją oglądać:):):)

nie no, słuchajcie jestem pod wrażeniem, że pierworódki i te, które po raz drugi zostały mamami rodzą tak szybko!! Może nie powinnam sie bać???

ach...

co do pampersów - ja spakowałam małą paczkę huggisów tam jest chyba 27 sztuk - wiadomo, że za dużo ale...
właśnie musze przepakowac jednego pampersa do torby z naszykowanym ubrankiem! o tym zapomniałam...

A ja dziś zrobiłam murzynka, byłam na zakupach, zaopatrzyłam lodówkę w razie co;)

Jutro rano jade na badania - OSTATNI RAZ:)

DOBRANOC DZIEWCZYNKI I JESZCZE RAZ GRATULUJE OLEŃKI!
14 lata 10 miesiąc temu #191586 przez mgielka22
To chyba ja bede na samym koncu bo ja najbardziej chce zeby cos sie ruszylo i robie wszystko by sie ruszylo :P Wlasnie dzis mi sie wlaczylo masowe obzarstwo i wlasnei sobie teraz gotuje spagheti tak mi sie zachcialo :P ta ciaza :P
14 lata 10 miesiąc temu #191596 przez gosia2324
Katy dziekuje w imieniu córeczki :blink: :kiss:
A porod i Tobie pojdzie jak z płatka !!!!
14 lata 10 miesiąc temu #191599 przez SISUNIA88
GRATULACJE dla nowych mam :) dzieciaczki na zdj są tak słodkie,że bym ich zacałowała :silly: ale nierozpakowanych-dużo siły i cierpliwości!!

"Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka"

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka