BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

14 lata 9 miesiąc temu - 14 lata 9 miesiąc temu #145292 przez Marta M
Megi swietny awatarek :D
Temat został zablokowany.
14 lata 9 miesiąc temu #145293 przez megi2501
Chcę kupić z baldachimem, ale tylko dlatego, że my mamy wnękę z oknem i łóżeczko będzie stało pod oknem więc będzie trochę kryło maleństwo. hmm... tak sobie wymyśliłam:)

Może teraz uda mi się po zmniejszeniu fotkę wstawić swojego brzuchola:)
Załączniki:
14 lata 9 miesiąc temu #145294 przez magdamagda1988
Pati super ten otulacz dziekitez soebie zamowie ;)
14 lata 9 miesiąc temu #145297 przez Marta M
I swietny palacyk malenstwa ;)

Nasza Agusia powinna niedlugo do nas napisac, bo chyba jakos tak miala wrocic z wczasow.

Nic to, ja sie zabieram do roboty, fasolka po bretonsku a potem wizyta...
14 lata 9 miesiąc temu #145298 przez pati-m
megi - brzuchalek rewelacja :) też jesteś szczuplaczek - wszystkie ewentualne kilogramy w brzuś Ci weszły i super wyglądasz :) Co do moskitery to ja robię właśnie tak samo jak Ty - lóżeczko będzie stało pod oknem, więc mam moskitierę żeby w oczka małemu nie świeciło.
14 lata 9 miesiąc temu #145299 przez basia89
hmm tak właśnie myśle by Mateuszka zabrać ze sobą :) w końcu on też należy do naszej rodzinki :)
hmm a na przyjęcie nie będę już go raczej zabierać, muszę jeszcze tylko opiekunkę dla niego znaleść :)

a wiecie co mój lekarz przy ostatniej wizycie mi powiedział ?? że mam narzeczonego na koleżanki wysłać :huh: , i mam zakaz seksowania się :angry:
14 lata 9 miesiąc temu #145300 przez pati-m
basia - pewnie że bierz maluszka ze sobą do kościoła. On jest Waszą nieodłaczną częścią i nie może go zabraknąć w tak wyjątkowym dla Was dniu :)
14 lata 9 miesiąc temu - 14 lata 9 miesiąc temu #145301 przez Pyśkaaaa
własnie chce cos takiego Pati dzięki za linka :D

Megi sliczny brzuszek :D
14 lata 9 miesiąc temu - 14 lata 9 miesiąc temu #145307 przez basia89
megi śliczny ten brzusio twój :)

wczoraj pani mgr od angielskiego skomentowała mój wygląd jednym zdaniem : ale pani jest już wielka :)
a mnie zamurowało :( a co ja mogę że tak właśnie kobieta w ciąży wygląda :)

idę obiad szykować, i się uczyć :)

miłego dnia :kiss: :kiss:
14 lata 9 miesiąc temu #145308 przez kasia79
megi jaka ty szczuplutka jesteś, laska z ciebie!
Pati i Marta czekamy na relacje z wizyty.

Chciałam wam powiedzieć, że ta moja kolezanka o której wam kiedyś pisałam urodziła dzisiaj syna przez cc 2660kg i 51cm zdrowiutki i piękny :)
14 lata 9 miesiąc temu #145309 przez megi2501
Dzięki dziewczyny za te komplementy :kiss:

Basiu, a Wy koniecznie bierzcie maleństwo do Kościoła. Przecież to Wasz dzień, a kogo, jak kogo ale owocu Waszej miłości nie może zabraknąć!!!
14 lata 9 miesiąc temu #145324 przez mgielka22
Hej Dziewczyny:* wczoraj jak widze nie tylko ja mialam zly i dolujacy dzien... ale przezylam go strasznie same klotnie byly ze wszystkimi a potem rozmowa i pranie mozgownicy - nienawidze tego, ale naszczescie sie uspokoilo dobrze ze maz jest w porzadku i potrafi rozmawiac i ma hopla na moim punkcie;)

dzis jest luz, na obiadek wlasnei bede robic piergoi ruskie:D
Megi brzusio przesliczny - az zazdroszcze ze taka szczuplutka jestes:D

Nareszcie mi zeszla opuchlizna ze stop i nogi przestaly bolec, mam nadzieje ze Wam jeszcze nei puchna:)

Ja ide w czwartek do lekarza i dzis ponownei dawalam mocz do badania bo bylam tydzien an urosepcie przez jakies zakazenie mam nadzieje ze minie.

Co do listy na wyprawke dla malucha to ja na oko wszystko biore i kupuje i mniej wiecej patrze po znajomych co mieli i sie dopytuje czy to rzeczywiscie bedzie przydatne...

Dziewczyny co maja egzaminy - zdacie napewno zazwyczaj wykladowcy daja zaliczenie bo wiedza jak wyglada sytuacja u ciezarnej i jak to jest:) Dacie rade:) ja zawsze mowilam ze robie to z mysla dla malucha:D

Zycze Wam milego dnia:) do pozniej;)
14 lata 9 miesiąc temu #145325 przez ewelinaa
Dziewczynki - koniecznie dajcie znać jak po wizytach, trzymam kciuki :kiss:

Pati - świetny ten kocyk, ja kupiłam otulaczek allegro.pl/motherhood-otulaczek-rozek-dl...ory-i1678811553.html w Smyku, wyszło taniej niż na allegro

Basiu - pewnie, że powinnaś zabrać synka na ślub, takie wydarzenie nie powinno go ominąć :)

Ja wizytę u lekarza mam w środę, dziś byłam zrobić badania, ciekawe, czy morfologia mi się poprawiła, bo przez ostatni miesiąc brałam żelazo :S

Od rana mam taki ból w podbrzuszu, zaraz chyba wezmę no-spę, bo już nie mogę wytrzymać.
I dziś zaczynam wykłady w Szkole Rodzenia, miałam tez iść na ćwiczenia, ale odpuszczę przez ten bolący brzuch.

A co przewijaka - ja kupiłam miękki Disney'a na komodę. I ogólnie z wyprawki mam już prawie wszystko - brakuje sterylizatora i podgrzewacza do butelek, kosmetyków, prześcieradeł i pampersów :laugh:
14 lata 9 miesiąc temu #145334 przez Pyśkaaaa
Migielka ale żeś narobiła mi smaku tymi ruskimi...

wogóle boli mnie gardło i mnie mdli.. nie mam sily się ruszyć a miałam ograniać pakowanie

Kasia gratulacje dla koleżanki jeszcze chwilka i my bedziemy mieli nasze bąbelki
14 lata 9 miesiąc temu #145338 przez fanka
Cześć Dziewczynki,nie odzywałam się do Was od soboty bo wiele sie u mnie działo, niestety nie zbyt fajnego. W sobotę byłam na ostatnich wykładach ale od rana czułam się jakoś "inaczej" i brzuch miałam strasznie twardy, miałam wrażenie jakby miał mi pęknąć!!! Wróciłam do domu,chciałam chwilę odpocząć,a tu telefon od szwagierki , czy jesteśmy w domu bo właśnie się zbierają i jadą do nas na grilla!!! a ja ledwo żywa marzyłam żeby odpocząć, no i zamiast odpoczynu szybko na zakupy. I dosłownie minutę przed przyjazdem gości poszłam do wc bo czułam, że coś mi "cieknie", patrzę w toalecie a tam cała wkładka, bielizna przemoczone zielona wydzieliną, która nadal cieknie (przepraszam za nieapetyczne szczegóły ale chciałam dokładnie opisać wszystko) wyobraźcie sobie jak się przestraszyłam. Odrazu za telefon i do mojej doktorki a ta czyt czy brzuch jest napięty, a ja mówię, że tak i to od rana. Ona natychmiast kazała mi się położyć, wiząść no- spę, magnez, globulkę do pochwy i jeśli nic jeszcze nie będzie się dziać to zadzwonić za 2-3 godz czy brzuch się rozluźnił po tych tabletkach. Tak więc zrobiłam, popieprzyłam rodzinke która się zjechała, obsługiwali się sami, a ja odpoczywałam. Zadzwoniłam do niej później bo nie wiele te leki pomogły, tzn nie było juz tej wydzieliny ale brzuch nadal twardy i lekkie skurcze jeszcze doszły do tego. Na noc kazała mi wziąść 2 dawkę leków i wczoraj na 8 rano kazała przyjechać do swojego gabinetu, ona też specjalnie przyjechała bo mówi, że to trzeba sprawdzić. I wiece co sie okazało, że dosyć mocno rozwinęła mi się infekcja ta intymna i organizm chciał z nią walczyć i żeby to robić skurczał macicę, a z koleji takie skurcze prowadzą do przedwczesnego porodu.(tak mniej więcej zrozumiałam z tego co mi tłumaczyła). I teraz mam leki rozkurczowe 3 razy dziennie, plus globulki dopochwowe z antybiotykiem , magnez 3 razy dziennie i jak najwięcej leżenia i zero dzźwigania żeby jak najmniej forsować mięśnie macicy, bo jest strasznie napięta i trzeba ja rozluźnić.
No i tak się w weekend strachu najadłam, a mój M. się tak wystraszył, że teraz wszystko robi za mnie, nawet jak chce do wc iść to przychodzi do łóżka i pomaga mi wstać!! Wystraszyła mnie strasznie ta sytuacja i uświadomiła mi , że tak naprawdę niewiele trzeba i coś się może nie dobrego podziać.
Dobra tyle bo się rozpisałam strasznie ale musiałam się z Wami podzielić moimi przeżyciami
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia