BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 10 miesiąc temu #145350 przez megi2501
Ewelinaa łączę się z Tobą w bólu brzucha. Trochę jest lepiej niż wczoraj i dałam rade zrobić obiadek dla mojego M:)
Ja już mam kocyk beżowy taki:

allegro.pl/5568-bajeczne-kocyki-akrylowe...0cm-i1670966093.html

Mnóstwo drobnych rzeczy, jak: butelki i smoczki z różnymi otworami, podgrzewacz do butelek, aspirator do noska, nożyczki, pampersy i trochę ciuszków od siostry męża (ale takich większych).
Kupiłam na allegro sweterek, ale już go nie ma więc zdjęcia nie wkleję i:

allegro.pl/disney-7-cudnych-body-wyprawk...-56-i1668667894.html

allegro.pl/babaluno-pajacyk-wyprawka-4cz...-56-i1672207585.html

Dla siebie mam już wszystko do szpitala poza stanikiem do karmienia.Kolejne zakupy dopiero w sierpniu bo teraz zabudowujemy balkon i już pieniążków nie będzie :(
Temat został zablokowany.
13 lata 10 miesiąc temu #145353 przez pati-m
fanka - wyobrażam sobie, że strasznie musiałaś się wystraszyć. Najważniejsze, że od razu zareagowałaś i lekarka też. Leż sobie kochana, odpoczywaj i wylecz całkowicie tą infekcję.
Masz rację - nawet nie zdajemy sobie sprawy, że w każdej chwili może się coś stać.
Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze :kiss:
13 lata 10 miesiąc temu #145358 przez megi2501
Kurcze... Fanka, jak dobrze, że szybko zadziałałaś. 3- mam kciuki i wierze, że będzie wszystko dobrze :) Bo musi być i koniec kropka!!!
Ja ostatnio też ciągle wszędzie latam, czas zwolnić obroty bo naprawdę można narozrabiać.
13 lata 10 miesiąc temu #145359 przez Pyśkaaaa
Fanka jej... ale musialas sie najesc strachu ale najwazniejsze ze z maluszkiem ok:) teraz kochana odpoczywaj i się oszczędzaj :*
13 lata 10 miesiąc temu #145360 przez pati-m
megi - ta wyprawka jest super, kocyk zresztą też prześliczny, ale wg mnie strasznie drogi :huh:
13 lata 10 miesiąc temu #145364 przez ewelinaa
Fanka - wierzę, że najadłaś się strachu, ale masz świetną lekarkę, że nawet w niedzielę Cię przyjęła i jest cały czas pod telefonem, uważaj teraz na siebie i mocno trzymam kciuki, żeby taka sytuacja się nie powtórzyła :kiss:

Megi - świetne te rzeczy, które pokazałaś. Ja szaleję z ubrankami, ale staram się bardzo ograniczać i w sobotę jak byłam z mężem w Reserved to już tylko 2 bluzeczki kupiłam i to już w rozmiarze 74 ;)

Ból nie mija, wezmę no-spę i idę się położyć i poczytać - to dla mnie najlepszy relaks :)
13 lata 10 miesiąc temu #145373 przez pati-m
Mam pytanko do Was kochane. Planuję w przyszłym tygodniu kupić kosmetyki dla maluszka, ale tak sobie teraz uświadomiłam, że właściwie nie mam pojęcia jakie :) Może wy macie jakąś listę niezbędnych środków pielęgnacyjnych? Chodzi mi o takie najważniejsze, bo nie chce wydac na coś niepotrzebnie pieniądze i potem wcale tego nie używać.
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #145385 przez slowiczek
fanka - współczuję takiego stresu, ja bym chyba straciła przytomność jakbym zobaczyła, że coś zielonego ze mnie wycieka :p - pewnie pomyślałabym, że to zielone wody płodowe

pati - ja na początek potrzebuję dla Maluszka Oilatum i Sudocrem, i koniec :)

mnie dzwoni w uchu i głowa mnie boli i zaraz oszaleję :p
kiedyś po zapaleniu zatok piszczało mi w uchu przez dobry miesiąc i zaczynałam już mieć myśli depresyjne..

megi - śliczny pajacyk :)
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #145388 przez pati-m
slowiczek - no właśnie słyszałam, że oilatum jest najlepsze i chyba też się zdecyduję :) a nie trzeba jeszcze oprócz tego jakiejś oliwki po kąpieli?

tu znalazłam opinię na ten temat www.dzieciowo.pl/2009/05/oilatum-tlusta-legenda-kapielowa.html
13 lata 10 miesiąc temu #145397 przez kasia79
Fanka współczuję ci takich przeżyć, wiem jak sie bałaś ja umieram ze strachu jak dlużej mnie brzuch pobolewa, leż oszczędzaj sie i wypoczywaj.

Pati ja planuję kupić:
- mydełko
- oliwkę
- krem na odparzenia
- szampon
wszystko z nivea, bo używałam przy kacperku i rewelacja.
13 lata 10 miesiąc temu #145398 przez Agusia83
Hej dziewczynki, nawet nie wiecie jak sie za Wami stesknilam. Nie bylo mnie na forum 4,5 dnia a czytania tyle, ze chyba wszystkiego nie zdarze ogarnac....Bylo fantastycznie, nie chcialo nam sie wracac. Pogoda miala byc brzydka a codziennie swiecilo slonce, wieczory chlodniejsze, ale jak to w gorach...kolacyjki przy ognisku...naprawde wypoczelismy :laugh:
Musze sie Wam pochwalic, ze w koncu Minio(maz :laugh: ) poczul maluszka..podczas poobiedniej drzemki polozyl reke na brzuchu a maluszek skopal go niemilosiernie...haha..i tak sie bawili, maz pukal a dzidzi kopala :silly: Wracac sie nie chcialo, no, ale trzeba bylo, bo do pracy chodzic trzeba :silly: .

Marta, to ja chcialam zlozyc Wam (Tobie i mezowi) najserdeczniejsze zyczenia z okazji rocznicy slubu) oby wiecej takich uroczystosci w Waszym zyciu :lol: Z wykonczeniem domku na pewno sobie poradzicie...mowi się, spiesz sie powoli....

Katy, bardzo sie ciesze, ze i u Was prace sie posuwaja do przodu...nie zdarzysz sie obejrzec, a juz bedziecie mieszkac w 4 tylko i wylacznie w Waszym domku.. :lol:

Basia, ja nie bede kupowac przewijaka...moim zdaniem jest niepotrzebny a tylko zajmuje niepotrzebnie miejsce....no i zabiera papierki z portfela :silly:

Fanka, czytalam z przerazeniem Twoja wypowiedz....ulzylo mi, ze wszystko sie dobrze skonczylo...pamietaj aby sie oszczedzac i naprawde nie robic nic, skoro tak zalecil lekarz...a maz kochany, ze pomaga teraz we wszystkim.

Oczywiscie trzymam dzis kciuki za wizyty...jak dobrze zapamietalam to Pati i Marta dzis beda na randkach z ginkami :silly: Relacje mile widziane :lol:

pati, jesli chodzi o kosmetyki, to ja zakupie oliwke bambino i mydelko bambino, na poczatek...a pozniej moze jakis szapmon bambino...ale jak narazie tylko te 2 rzeczy...gdyz slyszalam, ze to najmniej alergiczne kosmetyki a do tego tanie...wole nie wydawac duzo pieniedzy,bo jak sie okaze, ze maluch bedzie uczulony, to co ja z tym zrobie?

Ktoras dziewczynki pokazywala brzuszek, przepraszam, ze nie pamietam...ale byl sliczny...baaa...jest caly czas piekny :laugh:

Ale wam strzelilam tasiemca....dobrze, ze obiadek prawie gotowy...nie bede dzis sprzatac bo jakos nie mam weny, ale ze 4 prania musze wlaczyc, bo po wyjezdzie mnostwo ciuchow przesiaknietych ogniskiem :silly:
13 lata 10 miesiąc temu #145406 przez fanka
dzięki dziewczyny, ja też już miałam wizję ,że to wody płodowe i do tego zielone. Oszczędzajcie się Dziewczynki bo to naprawdę nie wiele trzeba, mnie też się wydawało , że przecież dobrze się czuję to wszystko mogę i organizm sam mnie musiał doprowadzić do porządku.

rzeczy dla maluszków macie piękne, kurcze dopiero nieśmiało kupowałyśmy pierwszą parę body , a tu juz kończymy wyprawki kompletować.
My zamówiliśmy wczoraj wózek :-) tak "na pocieszenie" za strach jakiego się najedliśmy. I teraz z niecierpliwością będę czekać na przesyłkę!! Idę poleżeć buźka
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #145413 przez Agusia83
Fanka, lez, lez....teraz musisz myslec tylko o sobie i o maluszku....

Dziewczyny, ja mam nr do Myszy...wlansie napisalam jej smsa, jak sie tylko odezwie to dam znac, co u niej....by czytalam, ze sie martwicie!

A jak bede miala dostep do karty z aparatu to wkleje Wam kilka fotek z naszego wypadu :lol:

Juz mam odpowiedz:
Mysza sie uczyla, bo miala obrone pracy mgr. No i juz jest Pania mgr :lol: jutro da nam znac co i jak!
13 lata 10 miesiąc temu #145418 przez Marta M
fanka dobrze ze zareagowalas szybko, ale rozumiem jak musialas sie przestraszyc i co przejsc przez te dni. Moze pamietacie, jak pisalam Wam o zielonej wydzielinie u mnie, moze jakies cztery miesiace temu, od tamtej pory czesto ja mam, wtedy tak wariowalam ze strachu, ale jak pamietacie robilam badania na czystosc pochwy, cewki moczowej, posiew z moczu i nic nie wyszlo. Lekarz powiedzial wtedy ze skoro badania w porzadku to widac taka moja uroda i mam sie nie przejmowac..choc wszedzie czytalam ze zielony jest niedobry..ale w polaczeniu ze skurczami, ojoj...wytlumaczenie Twojej gin mocno przemawia: oszczedzaj sie kochana..

Agusia wrocilas :) Rozumiem, ze nie chcialo sie wracac. I dziekuje za zyczenia :)
13 lata 10 miesiąc temu #145422 przez Marta M
Czy ja przegapilam wiadomosc z tel od Myszy?? Nie, sprawdzilam jeszcze raz..ale najwazniejsze ze sie obronila i serecznie gratuluje tytulu :):):)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia