BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #395117 przez siteczko
Witam :)
Karolak Ja też mam spore problemy ze spaniem, nie mogę się odpowiednio ułożyć, bardzo często się budzę i brakuję mi właśnie oddechu, czuję że się duszę, zwłaszcza że ostatnio też była duchota na zewnątrz... Dziś w sumie dopiero porządnie spałam od 8:30-11 :) ale koniecznie przy włączonym wiatraku... w nocy też musiałam włączyć.. mężowi było zimno a ja czułam że się zagotuję, hehe :)
Anulka super historia, wiele daje do myślenia... ja często się łapię na tym że życie przelatuje mi przez palce... zwłaszcza że od jakiegoś czasu wychodzi że wrzesień to dla nas bardzo ważny miesiąc - 09.2010 Cywilny, 09.2011 Kościelny + Mieszkanie, 09.2012 Synek... i jakoś się wyczekuję tych ważnych dni, przez co szybciej ucieka wszystko inne... w ten sposób bardzo szybko przeleciało co najmniej 3 lata... ale może jak już synek będzie to się przystopuje, aby się cieszyć każdym dniem z nim :) zwłaszcza że prócz tego że we 09.2013 ślub brata, ale to już nas tak nie dotyczy, więc nie będzie się do czego śpieszyć :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #395129 przez MADZIA7
Witajcie dziewczyny :laugh:

dziś jakiś leniwy dzień i nie mogę zabrać się za coś konstruktywnego. KArolak, Siteczko też mi się cięzko śpi, budzę się w nocy parę razy do toalety i włąsciwie to śpię jak zając pod miotłą, tak jakbym czuwała i budzę się zmęczona i niewyspana. Nawet Natalka dzisiaj jakaś ospała i mniej się rusza. A z tym oddychaniem, to ja tak mam jak siedzę.

Andra i Baby świetnie, że z dzieciaczkami wszystko w porządku! :)

Siteczko, jak się czujesz, wiesz już czy pójdziesz jutro do naszej szkoły rodzenia? Ja się wybieram, tylko dziwi mnie, że nie dzwonili potwierdzać jak ostatnio, mam nadzieję, ze uzbierała się grupa i trzymam kciuki żebyś przyszła :)

Pisałam Wam kiedyś o tych książkach i gazetkach o pielęgnacji niemowląt i właśnie wczoraj zaczęłam czytać Tracy Hogg "Język niemowląt", jakbyście miały czas, to gorąco polecam, na prawdę świetna książka i cenne rady, a w dodatku czytając ją mam wrażenie, że dam sobie rady z Maleństwem, co nieraz mnie przerażało i budziło wątpliwości. I od paru mamuś wiem, że się sprawdza, to co jest tam napisane!

dziś przychodzi do mnie koleżanka, więc idę coś szykować :)

miłego dnia :laugh:

12 lata 9 miesiąc temu #395150 przez siteczko
MADZIA7 Czuje się różnie, raz lepiej raz gorzej :( najgorsze są noce... ale to co się dzieje z szyjką to nie mam pojęcia... cały czas leżę, a wstaje tylko do łazienki... no i żeby zabrać przygotowane jedzonko przez męża :) jutro wszystko się okaże... koło 15-16 jadę do szpitala i zobaczymy co moja gin powie... oby mnie nie chcieli zostawić... jeśli tylko nie zostawią, na pewno pójdę do szkoły :) do mnie nikt nie dzwonił potwierdzać...

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #395173 przez Anulka
Ja dziś zajęłam się robieniem soku z czarnej porzeczki już z myślą o Julianku, aby miał witaminki i jeszcze mam w planach konfiturę też z czarnej porzeczki ale to już jutro bo dziś tylko przekręcę i zasypię cukrem, a jutro do słoików.
A w czwartej mam wizytę u gina i po niej idę obejrzeć oddział położniczy w którym chcę rodzić. Dowiem się co trzeba wziąć ze sobą do szpitala, a co dostanę od nich.
Ostatnio natrafiłam na wózki dziecięce retro i swe oczy cieszę ich widokiem, bo ceny tych wózków są dla nas nie do przebrnięcia,a poza tym nie wiem czy są tak dobre w prowadzeniu. No ale POPACZEĆ :blink: można :)

12 lata 9 miesiąc temu #395183 przez angel20232
witam Mamusie :)

ufff cały dzień Was czytam i dopiero teraz dobrnęłam do końca ;)

cieszę się że dzieciaczki rosną zdrowo, bez większych problemów. weekendy też się udały. no i gratuluję wszelkich zdanych egzaminów i planów zawodowych :)

my wybraliśy się do Olka, chrześniaka mojego Wspólnika w odwiedziny, ok. 400 km od nas, też w niemieckim kraju. wypad świetny, dostałam trochę ciuszków, przewijak i nosidełko, więc też już mogę wykreślić parę rzeczy z listy ;) Oluś jest świetnym brzdącem, ma 1,5 roczku i już sam biega... mało tego, skradł moje serduszko, straszny z niego czaruś :D w niedzielę w ramach rekreacji wybraliśmy się wszyscy na basen no i chyba za dużo sobie pozwoliłam... wczoraj myślałam że umrę... przespałam cały dzień, bo wszystko mnie bolało, było mi niedobrze i miałam chyba skurcze... pierwszy raz miałam coś takiego i się strasznie martwiłam, ale FIlip uparcie się rusza i daje o sobie znać więc chyba jest ok, tylko ja się męczyłam :( dzisiaj jest już lepiej, ale mam wysokie ciśńienie, bo serducho chce mi wyskoczyć :( bedę musiała powiedzieć o tym ginowi, a wizyta dopiero 18 lipca :( mam nadzieję, że już więcej mnie takie skurcze nie będą łapać, bo nie wiem nawet czym mogę się ratować :(

się rozpisałam ;) a muszę zrobić coś produktywnego, jakiś obiad czy coś :)
miłego popołudnia :)

12 lata 9 miesiąc temu #395223 przez makrelcia
ale kicha !!
Okazuje się, że na koniec ciąży jeszcze muszę szukać lekaża :( Mój postanowił sobie wyjechać na urlop i wróci dopiero 7 sierpnia :( Ale jestem zła ....

A z pozytywnych rzeczy to został mi tylko wózek do kupienia :) Resztę już mam :D

12 lata 9 miesiąc temu #395241 przez patys
Madzia ja tą książkę kupiłam w tamtym roku mojej siostrze i bardzo się jej podobała a w teraz jak pojedziemy z mężem na wieś za tydzień to my ją będziemy czytać :laugh:

Anulka te wózki są cudowne....jak z innego świata:)

ja dziś kupiłam kołderkę i poduszkę do łóżeczka więc też już coś mogę z listy skreślić :silly:

12 lata 9 miesiąc temu #395245 przez andra88
Witam się popołudniowo :)

Dziś od samego rana załatwianie papierków, ale przy okazji nakupowałam ciuszków małemu :D :silly:
Potem byliśmy u teściów i się najadłam okropnie, ledwo dycham :silly:
Mąż akurat do pracy pojechał, więc leniuchowy wieczór przedemną :silly:

Anulka wózki piękne! szczególnie to drugie zdjęcie mi się podoba :D
makrelcia nie zazdroszczę z tym lekarzem ;/ powodzenia w szukaniu nowego doktora!

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #395253 przez Anulka
Tak dziewczyny wózki są cudowne, ale ceny za nie też są CUDOWNE hi hi hi

www.swiatwozkow.pl/inglesina-m-29.html

Ja mi starczy oglądanie :), w życiu bym nie dała tyle za wózek :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #395257 przez andra88
Anulka wow! ceny kosmiczne! ciekawe czy ktoś kupuje takie drogie wózki heh :huh:

12 lata 9 miesiąc temu #395311 przez moniab26
Anulka te wózki są świetne ale bardzo wywrotne - oglądałam taki w hurtowni - cena 2200 - jednak sprzedawca też potwierdził, że nie są zbyt bezpieczne.

Właśnie wróciłam z usg, maluszek jest zdrowiutki, rośnie wzorowo - lekarz powiedział, że idealnie mieści się we wszystkich normach, waga 1922g no i mi również kazał szykować się na cc na koniec sierpnia, niestety nie mam płytki bo mu coś sprzęt szwankował i dostałam tylko papierowe fotki ale do albumu będą super :laugh:

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #395315 przez andra88
moniab26 to super że maluszek zdrowo rośnie! Chyba większość z nas we sierpniu się rozpakuje :D przepraszam że o to pytam, ale czemu będziesz miała cc? Może pisałaś o tym już, ale moja dziurawa pamięć...

dziewczyny a jak jest u Was z koncentracją? U mnie kiepsko, nie potrafię się skupić, zapamiętać coś to masakra- poprostu jednym uchem wejdzie, drugim wyjdzie :dry:
Już dostałam ochrzan od męża że go olewam i nie słucham co do mnie gada :angry: :dry:
Przed ciążą nie miałam problemu z matematyką, a teraz z 10 min myślę np. ile jest 14+17 ohhh :dry: Mam nadzieję że mi to przejdzie :silly:

12 lata 9 miesiąc temu #395358 przez Sandra85
Monia to super,ze dzidzia juz taka duza i wszystko jest dobrze :) Andra ja tez mam problemy z koncentracja,a poza tym to straszna fajtlapa sie ze mnie zrobila :silly: Co chwile sie gdzies uderze,cale dlonie mam ponacinane jak nie od widelca to od noza(na szcescie tak tylko troszke,ale szczepie :P ),no normalnie na zadnej czynnosci nie jestem skupiona tak jak powinnam :angry: Ale miejmy nadzieje,ze to przejdzie,najpozniej wraz z porodem ;) Makrelcia moze bedziesz miec szczescie i na fajnego lekarza trafisz w zastepstwie :) A szczerze to mamy troszke pecha z tym sezonem urlopowym,co troche to jakies zastepstwa,albo odwolania wizyty z powodu urlopow :angry: Ale Ci dobrze,ze juz masz wszystko gotowe :) Mi oprocz wozka to jeszcze troche drobiazgow brakuje,szczegolnie kosmetyczno-higienicznych.Ale mysle,ze jeszcze w tym miesiacu sie z tym uporamy :blink: Anulka wozki sliczne,ale tez mysle,ze do popatrzenia :) Bo w zyciu bym tyle kasy za wozek nie dala i to tylko gondolke :silly:

12 lata 9 miesiąc temu #395359 przez Jussstyś
Hej dziewczyny :)
A my mieliśmy z mężusiem rocznicowo w niedzielę i zrobiliśmy sobie romantyczną kolacje przy świecach :)
A dzisiaj byłam cały dzień na zakupach dla dzidziusia, kupiłam pampersy, troche pieluszek tetrowych, chusteczki nawilżane, termometr do ucha i czola i takie tam kosmetyki, w sumie niezbędne rzeczy :) no i zamówiłam w końcu łóżeczko na allegro ;)

andra super że z maluszkiem wszystko w porządku :)
moniab u Ciebie widzę, że też w porządku :) ja wizytę mam w nastepną środę :)
anulka śliczne wózki, ale cena też pewnie powalająca :D

No to do wyprawki zostało mi już niewiele rzeczy, torba prawie spakowana w całości, jeszcze koszulę nocną do karmienia muszę mieć no i takie drobne rzeczy :laugh:
Miłego wieczoru :)

12 lata 9 miesiąc temu #395368 przez moniab26
andra88 mi od początku lekarz mówił o cesarce bo od poprzedniej będzie we wrześniu zaledwie 1,5 roku i boją się żeby szwy się nie porozchodziły podczas porodu, a poprzednią miałam ze względu na wadę serca Igorka - nie chcieli go męczyć porodem.
A co do koncentracji to mi się wydaje, że to dlatego, że teraz myślimy tylko o maleństwach - o ich zdrowiu, wyprawce, o tym czy damy radę itp - wszystkie nasze myśli krążą wokół dzieci i dlatego na innych rzeczach jest nam trudno się skupić

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka