BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #393727 przez moniab26
Lui zgadzam się z tobą co do tych zwierzaków - u mnie tez od początku będzie z maleństwem pies bo go mamy od dawna i nie sądzę żeby mógł mu specjalnie krzywdę zrobić, owszem może być zazdrosny ale wszystkiego go będzie można nauczyć

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #393749 przez chasiami
Luico prawda mam 2 pieski, ale są na podwórku, ale ostatnio kupiliśmy Yorka mojej teściowej (prezent na urodziny które ma za miesiąc ;)) no a my bedziemy bardzo czesto u niej, wiec prawie jak w domu :)

A Dzisiaj byłam szukac sukienki na obrone, kolejne podejscie, ale tym razem kupiłam! :) I na dodatek taką, ze po ciazy mama mi ja zwezi i jeszcze ją uzyje a nie tak na jedno wyjscie i koniec. Zaraz wrzuce zdjęcia :)
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #393750 przez chasiami
Nie wiem czy moge miec takie bolerko założone na obrone, bo ktos mi mówił, że ramiona mają byc zasłoniete i pełne buty ale mysle ze przymkną oko na mnie ;) bo chce isc w sandalkach, bo do niczego mi noga nie wchodzi :(
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #393752 przez chasiami
A tutaj wrzucam wersja bez bolerka. Przepraszam za te zdjęcia, bo są słabej jakosci, mąż zabrał do niemiec aparat, a ja mam tylko stary telefon ;P

I co sądzicie o tej sukience?
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #393755 przez Jussstyś
chasiami jak dla mnie bardzo ładna, nawet wydaje mnie się, że bez bolerka lepiej się prezentuje ;)

12 lata 9 miesiąc temu #393757 przez madeleine
Jak dla mnie pasuje w sam raz na obronę, szelki są szerokie, długość też odpowiednia, nie masz co się martwić :) Super, że nie założysz jej tylko raz :) a taka mała czarna się przydaje :)

Ja tez będę poszukiwała sukienki, ale na ślub, chciałabym jakąś kremową albo bardzo jasną kawę z mlekiem, białej nie chcę, ogólnie nie lubię białych sukienek :P ale suknia ślubna na kościelny będzie biała :P Też planuję coś takiego kupić żeby ubrać ją jeszcze poźniej, zobaczymy jak będzie...

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 9 miesiąc temu #393763 przez chasiami
madeleine Dam ci rade :) Idz juz w poszukiwania sukienki, bo mi wydawało sie to takie łatwe, ale jak przeszłam kilka sklepów to byłam załamana :)

12 lata 9 miesiąc temu #393902 przez chasiami
Ale cisza :) U nas strasznie gorąco, nie było deszczu od paru dni, aż tęskno za nim :(

12 lata 9 miesiąc temu #393909 przez kasia7775
chasiami u mnie dzisiaj lało rano - była taka burza, ze jak walnęło to prawie z łóżka wyskoczyłam :silly: dzieciaki wpakowały sie do mnie, bo nie chciały same w pokoju być. Potem jeszcze w południe popadało i potem tylko duszno było.
A sukienka bardzo ładna :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu #393930 przez MADZIA7
Witajcie :)

jak co weekend tłumów nie ma, u nas dzis trochę mniej parno, co mnie bardzo cieszy, bo wczoraj stale mi brzuch twardniał i musiałam leżeć, a strasznie chciałam wstać, bo mąż mi komodę naprawił i wyczyścił i chciałam tam już Natalki ubranka układać :laugh: Ale jak tak leżałam, to zrobiłam listę rzeczy, które trzeba zrobić przed przyjściem na świat Maleńkiej, pokój po pokoju i teraz jak mąż coś zrobi, to tylko odkreślam i się cieszę:) Ale trochę długa ta lista i boję się, czy zdążymy.

Chasiami, bardzo ładną i elegancką masz tą sukienkę, bardzo zgrabnie w niej wyglądasz!

Kasia gdzie Ty mieszkasz, że u Ciebie stale leje, jak w całej Polsce upały?

Baby daj znać jak sie udała przeprowadzka i jak tam w nowym domku/mieszkanku?

Idę na razie z gazetką na balkon, póki upałów nie, a potem jedziemy na obiadek do rodziców:)

miłego dnia :laugh:

12 lata 9 miesiąc temu #393941 przez Lui
Witam Mamusie :)

U nas gdyby dzień cały pozostał taki jak poranek byłabym najszczęśliwszą osoba :) nie za gorąco, nie za zimno mmm

chasiami - ślicznie wyglądasz w tej sukience :) spokojnie możesz w niej iść :) myślę ze na sandałki przymruża oko w Twoim wypadku, poszłabym jednak w bolerku aby wyglądało to bardziej oficjalnie (ubrała je nawet przed samym wejściem)

MADZIA7 ja bym już głowę straciła gdyby nie takie "listy" :)

siteczko to masz zajęcia a zajęcia, prócz pracy jeszcze dodatkowe widzę :) Fajnie :) najważniejsze ze robisz co lubisz :) to trzymam kciuki za większe sukcesy :)

12 lata 9 miesiąc temu #393964 przez makrelcia
Ale Wam te maluchy rosną :) Miałam być pierwsza do porodu a okaże się, że będę na samym końcu :) Ja dopiero usg mam za 1,5 tyg. Ale jak porównuje z wami to... mój miał 1241 w 29tc a nie tyle co wasze kolosy :)

Chasiami bardzo ładna sukieneczka. A butami się nie przejmuj bo komisja to nawet na nie nie spojrzy :)

Gratuluje wszystkim zdanych egzaminów :)

U nas leje od tygodnia. Tylko we wtorek nie było burzy i nie padało. A w dzień to taki skwar, że nie da się oddychać :? Oby przyszły tydzień był chłodniejszy.

W poniedziałek mam ostatnie zajęcia w szkole rodzenia. idziemy zwiedzać porodówkę :D

A spotkałam wczoraj koleżankę, z którą przyjaźniłam się na studiach :D Kontakt się urwał bo mieszkamy w innych miastach i po 5 latach spotkałam ja :D okazało się, że ma narzeczonego w moim mieście no i jest też w ciąży a termin ma 2 dni później niż ja :D Ale się ucieszyłam :D Jeszcze może na porodówce się spotkamy :D

12 lata 9 miesiąc temu #394018 przez patys
ja odpoczywam na wsi:)wczoraj byłam tez u znajomych i dostaliśmy od nich wózek i wanienkę ze stojakiem:) jak będę w domu i go na necie znajdę to prześlę wam linka...może osobiście wybrałabym inny kolor niż czerwony ale i tak strasznie się cieszę że go mamy:)
a teraz idę poczytać książeczkę na leżaczku a wieczorkiem obowiązkowo oglądamy z mężem finał ligi światowej w siatkówkę :laugh: :laugh: :laugh:

madziami też wczoraj po południu twardniał bardzo brzuch i w sumie nie wiem od czego to zależy bo nie byłam zmęczona nic przez cały dzień nie robiłam....ostatnio tak miałam tydzień temu w niedziele....

12 lata 9 miesiąc temu #394053 przez kasia7775
Dzień dobry :lol:

MADZIA7 akurat dzisiaj upał mamy :lol: :silly: mieszkam na dole woj. pomorskiego, miejscowość Człuchów :lol: zapraszam nad jeziora :)

12 lata 9 miesiąc temu #394235 przez agnesssa
Dobry wieczorek :lol:

W końcu mam chwilkę, żeby coś nadrobić, bo goście pojechali. Ale mi szybko minął ten weekend :lol: Takich gości mogę przyjmować, nic nie musiałam robić tylko mi siedzieć kazali :lol: Spędziliśmy dwa dni plaży i powiem Wam, że było bardzo przyjemnie nawet się wykąpałam w morzu :lol:

Makrelcia piękne zdjęcia, masz śliczny brzuszek :)

PolaL Piękny torcik zrobiłaś, jestem pod wrażeniem :woohoo: I pewnie tak samo pyszny był :woohoo:

Siteczko wielkość brzuszka nie ma znaczenia, nawet jak jest malutki to dzidziolek rozwija się prawidłowo. Słyszałam, że mały brzuszek może być przy dość małych narządach wewnętrznych :huh: Twóje maleństwo na pewno ma super domek :kiss:

Madeleine ale fajnie, macie datę ślubu ustaloną :) To teraz musisz znaleźć kieckę :) I wszystko przygotować :woohoo: Trzymam kciuki, żeby było wszystko tak jak sobie zamarzysz :kiss:

Wiecie co z tą wielkością brzuszka i tym co ludzie mówią... to jest jakaś paranoja, każdy brzuszek jest inny i innej wielkości, skąd mogą widzieć w którym tygodniu jakiej wielkości ma być :angry: :angry:

Ania Patys cieszę się, ze Wasze maleństwa się pięknie rozwijają :woohoo:

Patys moja gon powiedziała, że termin porodu nadal jest 16 wrzesień, bo ważniejsze jest termin z OM, a tylko z USG wychodzi 30 sierpień bo Maks jest po prostu taki duży :huh:

Aganio To Twoje chłopaki też ładnie przybierają :) Czyli na razie jesteś pierwsza w kolejce do rozpakowania :woohoo: Fajosko :kiss:

Kasia Gratuluję zaliczonego semestru i roku :kiss: :kiss:

Baby
mam nadzieję, że się za bardzo nie przemęczałaś przy przeprowadzce :)

Chasiami
pięknie wyglądasz w tej sukience, no i bolerko jak najbardziej może być wg mnie :) Ale bez bolerka super :)

Pochwale się zdjęciem Maksia, wygląda jak by miał okulary hehe takie cienie się poobiły, za to ładnie widać nosek i usteczka :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka