- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Ja dziś odpoczywam po męczącym początku tygodnia. We wtorej byłam w sądzie jako świadek, miałam stresa od tygodnia bo nigdy nie byłam w sądzie a tu prawie godzinę gadałam

Wczoraj pojechałam po moją starszą chrześnicę, tak że miałam 6h jazdy samochodem.
Całe szczęście dziś relaksik w basenie .
Jeszcze tylko czekają mnie: w sobotę zakupy prezentu na imprezkę urodzinową na którą idzie mój syn. W poniedziałek, a w sumie we wtorek ( bo 1:55a.m.) przylatuje moja siostra z dziećmi (6lat i 4,5roku). I dwa tygodnie "zabawy" z 4-ką dzieciaczków. Jedyne pocieszenie że mój Szymek ma jeszcze przedszkole cały lipiec
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Adasiek :*
- Otrzymane podziękowania: 0
PolaL ojj kochana to się nadenerwowałaś. Biedulka ta Twoja chrześnica, mam nadzieję że dostanie jakieś porządne odszkodowanie! To będziesz miała gości- super!
Ja dziś kupiłam sobie piżamę, szlafrok i biustonosze. Muszę jeszcze 2 piżamki dokupić bo u nas wymagają 3 w szpitalu.
- 26joanna
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

U nas dzisiaj był wyjątkowo ciepły i słoneczny dzień wiec korzystałyśmy z Lusia , ale już od ok 15 zerwał się zimny wiatr i strasznie się ochłodziło

agnesssa to teraz odpoczywaj i regeneruj siły

aganio87 mam nadzieje ze już wszystko w porządku i bóle przeszły

chasiami duza ta Twoja córeczka , ja liczę na to ze mój synek urodzi się jak Lusia z waga ok . 3 kg

Ja dla siebie nic jeszcze nie mam

- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
PolaL ale miałaś przeżycia z tym sądem, dobrze że już jesteś po i możesz trochę odpocząć, do czasu

Patys, przyda się na pewno takie pudełko, żeby zabawki nie latały po całym domu

Ja się zabieram za oględziny ubranek, które dostałam, czy nie trzeba coś zeszyć, a potem pranie, prasowanie i najprzyjemniejsze układanie w komodzie

Aganio87 lepiej się już czujesz? przekaż chłopakom, żeby jeszcze poczekali

Joanna26 też jestem teraz bardziej humorzasta i stale mnie coś denerwuje, a mój mąż również ze spokojem twierdzi, że wszytko zdążymy, co mnie napawa niepokojem. Ale staram się doceniać, to co robi, bo widzę, że się stara np. wczoraj na szkole rodzenia wysiedział ze mną słuchając o diecie dla ciężarnych, choć nie był to dla niego pasjonujący temat, a nawet raz pytanie zadał prowadzącej:)
Czasem mam wrażenie, że jestem teraz monotematyczna - mówię stale o Natalce, porodzie, wyprawce i wszystkim co się wokół tego kręci i mój mąż chyba zazdrosny jest troszkę... I nie do końca rozumie, dlaczego od miesiąca zastanawiam się nad kolorem wózka...

- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

A propos wózka właśnie się dowiedziałam że brat z siostrą zamierzają mi wysłać

- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Ja jakbym czekała z wyprawką na męża to nadal bym była goła i wesoła. Po prostu jak idziemy razem do sklepu to wrzucam do wózka i tyle.
- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mnie również podobają się beżowe wózki ale mój marudzi że się szybko brudzą ;/
Na szczęście A. nie marudzi co do wyprawki, chyba raczej on pierwszy zaproponował (bodajże w 4 miesiącu ciąży) że musimy brać się za wyprawkę dla małego bo czas ucieka

Ja też właśnie zauważyłam że mąż jest troszkę zazdrosny o małego, bo ciągle gadam o Adasiu. I już mi ostatnio napomknął ( tak delikatnie) że ma nadzieje że po urodzeniu dziecka będzie tak jak teraz- chyba boi się że zejdzie na drugi plan. Wiadomo że maluszek potrzebuje uwagi w 100%, ale jakoś to będzie musiał przeżyć

- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19

Dziewczyny powiem wam jedną rzecz ;p Mój mężuś dzisiaj stwierdził, że się boi porodu i powiedział jeszcze ze chyba go nie bedzie przy porodzie. Woli tego nie widziec. A tak chciałam na nim polegac, ale co zrobic?

- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

hehe to się dostało babce, ale słusznie bo mnie też to w sklepach wkurza

Nie ma co zmuszać męża żeby był przy porodzie. Jak nie chce to nie. Wiadomo że było by ci lżej z bliską Ci osobą, ale może akurat zmieni jeszcze zdanie.
Mój jak narazie jest nastawiony na poród ze mną ale co z tego wyniknie to zobaczymy

Jutro zobaczę maluszka! Ale się cieszę!

A czytałam w jakimś artykule że bodajże pomiędzy 29-32 tyg lekarz robi dokładne USG, sprawdza narządy maluszka, główkę, pępowinę, wody płodowe itp.
Dziewczyny jak miałyście wizytę ostatnio to robili Wam dokładne USG?
Znalazłam

Badanie USG między 27 a 32 tygodniem ciąży.
Poniższej podajemy parametry, które będą sprawdzane w trakcie USG w trzecim trymestrze. Takie same pomiary były wykonywane podczas wcześniejszego USG w 18-22 tygodniu ciąży.
Podczas badania będzie sprawdzane: ile jest dzieci i jak są położone oraz czynność serca.
Zostanie wykonany pomiar:
wymiar dwuciemieniowy główki (skrót: BDP),
obwód główki (HC), obwód brzucha (AC),
długość kości udowej (FL),
szacowana masa płodu (OMP).
Podczas badania ultrasonograficznego w trzecim trymestrze ciąży będzie:
Budowa dziecka (czaszki, mózgowia, twarzy, kręgosłupa, klatki piersiowej, serca, jamy brzusznej, pęcherza moczowego, nerki i kończyn);
Ocenione zostanie łożysko: jego lokalizacja oraz struktura. Zostanie przydzielony stopień dojrzałości łożyska wg Grannuma;
Oceniony zostanie sznur pępowinowy: ilość naczyń;
Ocena ilości płynu owodniowego.
- madeleine
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Synuś już na świecie! :))

Tetrowych pieluch też planuję mieć około 10(5 białych i 5 z nadrukami), i tak jak Polal planuje na początku zawijać małą w tetrowe, niby więcej roboty, ale jakoś nie chce używać pampersów od pierwszych dni.
Porodu boję się jak cholera, mam stresa jak nie wiem co, moja Wiktorka jest na razie malutka i nikt mi o cesarce nic nie powiedział, ale i tak panikuję. Moja mam jak rodziła brata to miała mieć cesarkę, bo młody był owinięty pępowiną wokół szyi aż dwukrotnie :O ale się darła, że nie po to się tyle męczyła, żeby się dać pokroić a w dodatku miała stracha przed narkozą, że się później nie obudzi.
Mój P jeszcze kieeeeedyś mówił, że chciałby być przy porodzie, teraz nie chce, boi się tego co mógłby zobaczyć, po prostu nie chce widzieć jak ja mogę cierpieć, bo nie mógłby sobie tego wybaczyć

- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5

Patys pewnie, ze trzeba się urlopować

Aganio twoje chłopaki niech się jeszcze nie pchają

makrelcia pochwal się swoim rękodziełem

ja piorę w loveli albo w płynie do prania dla dzieci niemieckim i płuczę w płynie do płukania sensitiv. Jakoś nie lubię prania bez zmiękczenia

PolaL to niefajnie twoją chrzestnicę urządzili, biedna malutka się nacierpiała

ja nie czekam na mojego z zakupami, sama o wszystkim decyduję

chasiami ja wcale nie chcę, żeby mój był przy porodzie, może sobie ewentualnie pod drzwiami czekać, żeby mógł pępowinę przeciąć

Andra ja miałam w 31 tyg. USG, lekarz mierzył maluszka, sprawdzał serduszko (4 komory), pępowinę ( 3 przepływy) i stopień łożyska (1 stopień). Czyli wszystko miałam w porządku

- madeleine
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Synuś już na świecie! :))

- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
madeleine można powiedzieć że ja też mam USG co drugą wizytę, ale nigdy nie sprawdzała wszystkiego tak jak Tobie, tylko waga i gadała że wszystko z małym jest ok
A pieluszek tetrowych mam 6 ( 3grubsze i 3 zwykłe-cienkie ) może dokupię jeszcze 3-4 flanelowe.
- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

No to powodzenia kochana, żeby firma się szybciutko rozwijała!
Mykam, zaraz mężuś przyjdzie z pracy.
Dobranoc dziewczyny, kolorowych snów

Do jutra