BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #394281 przez moniab26
Dzień dobry,
agnesssa faktycznie Maxio wygląda jak w okularach - super fotka, ja miałam dzisiaj zobaczyć swoje maleństwo ale wczoraj zadzwonił lekarz i przełożył mi wizytę na jutro - jeden dzień jakoś wytrzymam :)
Nareszcie dzisiaj nie zapowiada się upał - teraz z rana jak pootwierałam szeroko wszystkie okna to nawet zmarzłam w domu, może wreszcie będę miała więcej siły na zrobienie prania bo ostatnio jakoś nie miałam natchnienia
trzymajcie się cieplutko, miłego dzionka

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #394317 przez andra88
Hej mamusie!
Coś nam to forum szwankuje;/
Wczoraj była u nas ulewa, ale później powietrze było super! Wkońcu od kilku dni się wyspałam. Jak Wam weekend minął? Ja w sobotę imprezowałam :D A w niedziele leniuchowałam :D
Jakoś mój mały jest mało ruchliwy tzn wogóle się nie wierci ;/ Miałam iść w czw do położnej ale chyba dziś się przejdę bo się martwię o małego ;/
agnesssa piękne zdjęcie! Rzeczywiście wygląda jakby miał okulary :blink:
Miłego dnia kochane!

12 lata 9 miesiąc temu #394324 przez MADZIA7
Witajcie poniedziałkowo :laugh:

Mam nadzieję, że miło minął Wam weekend. Mnie minął bardzo fajnie, wczoraj byliśmy u moich rodziców i było bardzo miło :laugh: W dodatku przywiozłam dużą siatę ubranek po chrześniaku i będzie co wkładać do świeżo naprawionej komódki:)

Patys, mnie brzuch twardnieje jak jest upał, mam wtedy takie wrażenie jakby stale był napięty, aż się ciężej oddycha. Bierzesz coś na ten brzuch? Bo ja czasem biorę no-spę, ale mój lekarz chyba tej no-spy nie lubi i mi luteinę zapisał. Fajnie, że masz możliwość odpocząć na wsi, bo to zawsze chłodniej i lepsze powietrze. Nam się już chyba nie uda nigdzie wyjechać, raz ze względu na ten brzuch, a dwa na dietę cukrzycową, chyba, że na jakiś piknik w pobliże na kocyk :)

Kasiu
gratuluję zakończenia roku :) Chętnie bym pojechała nad Twoje jeziorka, ale to pewnie już nie w tym roku. Ja zapraszam do słonecznego Krakowa, choć może w upały nie jest to najatrakcyjniesze miejsce:)

Lui widzę, że nie tylko ja jestem maniaczką róznych list, robię je stale i na każdy dzień, ale dzięki temu, mam takie wrażenie, że nie marnuję czasu i mam wszystko pod kontrolą, co nie znaczy, że zawsze się ich trzymam ;) Ciekawe, czy tak będzie, jak Maleńka się urodzi ;)

Agnessa fajnie, że weekend się udał. Ale z Maksia przystojniak!

miłego dzionka :laugh:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #394328 przez agnesssa
Monia jeden dzień dasz radę, jak by o tydzień przełożył to byłaby masakra :)

Andra lepiej idź do tego lekarza, jak faktycznie masz się denerwować, to lepiej sprawdzić co u małego :kiss: Ale na pewno wszystko będzie dobrze :kiss: :kiss: :kiss:

A ja się nie wyspałam :( Obudziłam się w nocy to mnie tak zgaga paliła, że myślałam, że umrę, chciałam się napić mleka to się skończyło :huh: W końcu wzięłam ten syrop wypiłam, ale przyniósł lekką ulgę po godzinie dopiero, a do tego strasznie mi dłonie spuchły musiałam ściągnąć obrączkę bo się wpijała, a paliły mnie jak bym co najmniej w ogniu trzymała, siedziałam w łazience i moczyłam w lodowatej wodzie, w końcu udało mi się zasnąć chyba po dwóch godzinach koło 5 a o 6.20 już budzik dzwonił :angry: :angry: Więc jestem nieprzytomna :dry:

Madzia no to faktycznie może chociaż na jakiś pikniczek się wybierz, zawsze to coś innego niż siedzenie w domu :)
Ja się wybieram w przyszłym tygodniu do Władysławowa, moja kuzynka z Londynu przylatuje i chcemy się razem wczasować :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 9 miesiąc temu #394341 przez siteczko
Witam Mamusie :)

Ja też chyba od tygodnia kiepsko sypiam :( strasznie często się budzę, już nie wspomnę że wstanę koło 6 i już ciężko zasnąć :( i to obojętne o której się położę. Byle co potrafi mnie obudzić... chyba przygotowuje się na nocne czuwanie przy synku hehe :)

Ja wczoraj późno wróciłam od rodziców... tak więc znowu powrót do czterech ścian, na dodatek tak tu duszno :( Mąż pojechał do Wawy tak, więc siedzę sama. Nie pozwolił mi nic robić, a mnie normalnie nosi, jak widzę to pranie nie poskładane, nazbierało się brudnych rzeczy do prania... zmywarka pełna do wyciągnięcia i poukładania... no i jeszcze te wszystkie rzeczy co nawiozłam od rodziców grrrr a boję się ruszyć, bo mąż na pewno się zorientuje i dostanie mi się :D że miałam leżeć a ja chodziłam i sprzątałam ;)

Wczoraj jak wracaliśmy to całą 1h synek się strasznie wiercił, chyba mu się jazda nie podobała hehe, ale co najdziwniejsze później w domu również i to bardzo długo, mimo że szybko się położyłam spać, nie mogłam zasnąć tak bardzo się kręcił... nie pamiętam kiedy ostatnio przez tak długi czas się tak intensywnie wiercił :| nie wiem czym to było spowodowane... mam nadzieję że wszystko jest ok... później w nocy i teraz też daje o sobie znać, ale już jak zwykle :)

agnesssa hehe fajna fotka Maksia :) już się lansuje i okular ubiera ;)

moniab26 oj też nie lubiłam jak mi przekładano wizytę, wiem jak się człowiek potrafi nastawić, a zwłaszcza jak ma zobaczyć maleństwo :) tylko że mi jak przełożyli to przynajmniej właśnie o tydzień :( tak więc dasz radę ten jeden dzień, a jutrzejszy widok maluszka wszystko wynagrodzi :)

andra88 jeśli maluszek dosyć długo się nie wierci to najlepiej położyć się spokojnie na lewym boku i poczekać... może wtedy da o sobie znać... bo w sumie mimo wszystko, że ma tam coraz mniej miejsca powinien chociaż troszkę dawać o sobie znać... ale może już nie tak często jak wcześniej... no ale jak masz możliwość iść do położnej, to jasne lepiej niech zobaczy czy wszystko ok :)

12 lata 9 miesiąc temu #394343 przez Ania14.09
Ja od tygodnia zbieram wszystko dla małego i mam już większość rzeczy albo czekam na przesyłkę z allegro z polecenia od Was. Trochę długo się czeka od niektórych dostawców. Wczoraj też byłam na zakupach i porównywałam ceny w sklepach i naprawdę na allegro wychodzi taniej. Tylko sukienkę kupiłam sobie, bo musiałam przymierzyć. Na rzeczy dla Filipa wydaliśmy już prawie tysiaka,a tu nie ma jeszcze wózka, leżaczka i paru drobiazgów. Wózek niby mamy mieć, leżaczek też,ale kasa idzie......i oszczędności maleją :)

Andra- idz do lekarza,ale mały mógł się odwrócić więc możesz go mniej czuć :)

Ja gdzieś w niecie czytałam, że te nasze dzieci nie lubią usg, bo ponoć słyszą tak jakby leciał nisko samolot nad ziemią widzą światło stąd tak chowają rączki :huh: Sama nie wiem. No jednak kiedy trzeba zrobić usg, to trzeba :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 9 miesiąc temu #394356 przez andra88
No przejdę się dziewczyny do położnej, mam na 13. Ostatnie dni cały dzień się wiercił, może faktycznie się jakoś ułożył że go nie czuję ;/ albo poprostu sobie śpi a ja się denerwuję ;p ale lepiej to sprawdzę co tam u małego :)
w sobotę ledwo do rodziców dojechaliśmy, bo w czasie jazdy tak kopał że nie mogłam sobie wygodnej pozycji znaleźć ;p mąż miał radochę z tego hihi

12 lata 9 miesiąc temu #394362 przez baby_55
dziewczynki wpadam tylko na chwilę bo masę roboty nadal czeka...

u nas wszystko ok :) mała szaleje w brzuszku ja przy sprzątaniu ;) tylko mąż krzyczy żebym sie oszczędzała :silly: na 14:20 naszego czasu mam wizytę w szpitalu, więc wieczorkiem damznać co u młodej :)

buziaki i miłego dnia

PS: Agnessa ale przystojniaczek :blush: :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #394364 przez andra88
Ania14.09 no idzie tej kasiury na rzeczy dla maluszków, ja dużo rzeczy kupuję z SH więc jeszcze dużo nie wydałam no ale jeszcze wózek został, dla mnie do szpitala rzeczy, kosmetyki dla małego i troszkę ciuszków dokupić i finito :lol: Powinno być już wszystko :blink: :lol:

Uciekam obiadek robić, a później dam znać jak tam po wizycie :)

12 lata 9 miesiąc temu #394371 przez MADZIA7
Andra88, mnie lekarz powiedział, że dzieciątko powinno się ruszać ok. 10-12 razy na dzień, bo się martwiłam, jak pisałyście o tych kopniakach i wierceniach się, moja Natalka nie rusza się tak dużo i mnie to nie boli, ale nieraz ma takie dni, że faktycznie się kotłuje, np. dzisiaj o 5 rano mnie obudziła :laugh: Myślę, że to dlatego, że tak rześko było rano i wreszcie było czym oddychać, a jak są upały to się rzadziej, leniwiej i delikatniej rusza.
Ale jak masz możliwość, to pewnie, że się upewnij u położnej, to będziesz spokojniejsza.

12 lata 9 miesiąc temu #394399 przez Sandra85
Witam :) U nas sezon urlopowy i mi dzis odwolali szkole rodzenia :( Takze pojechalam na darmo :dry: Ale juz w przyszlym tyg. ma byc :) Dziewczyny a odnosnie wyprawki to chcialam zapytac,kupujecie pieluchy tetrowe?A jak tak,to ile sztuk?Bo ja kupilam 30 i sama nie wiem,czy to za duzo,czy za malo :huh: Mi w sobote doszla paczka z Polski z tymi rzeczami co kupilam na allegro,no i moja mama tez troszke dorzucila,to az tak duzo juz nie musze kupowac :) Dostalam od mamy nosidelko takie zakladane na plecy,albo z przodu co mozna uzywac juz od pierwszego miesiaca,jest super,tylko ciekawe jak sie sprawdzi z Maluszkiem :silly: Mojemu M sie bardzo podoba :blink: I jeszcze taki lezaczek do wanienki da kapania,bo kiedys mowilam,ze chyba sie bede bala kapac takie malenstwo :) I tak mi wczoraj zeszlo na ukladaniu,praniu,prasowaniu...Jeszcze musze te pieluchy tetrowe dokonczyc prasowac,zaraz sie do tego wezme.Agnessa przystojniaczek z Maksa,fotka super :) Andra daj znac co Ci polozna powiedziala,na pewno wszystko dobrze z Maluszkiem :kiss: Madzia taki piknik to tez fajna rzecz :) Chociaz troszke rozrywki :blink:

12 lata 9 miesiąc temu #394408 przez aganio87
Andra czekamy na wiadomość co z dzidziolkiem :) :) :)

Sandra super że paczucha doszła :) co do pieluch tetrowych to ja mam tylko 10 szt. ciotka mówiła mi że tyle wystarczy ale nie wiem w razie co zawsze moge dokupić :) :) :)

Agnesssa Maksiu faktycznie przystojniaczek :)))

[*] 6.11.2011

12 lata 9 miesiąc temu #394414 przez patys
madziaja biore nospe na ten twardniejacy brzuch ale tak szczerze to ona jakoś mi bardzo nie pomaga, przemęczę sie trochę i nawet gdybym jej nie wzięła to i tak by mi przeszło, tak było wczesniej...ale im bliżej porodu wole żeby tych skurczy nie było więc biorę tą nospe...czesto mi sie to nie zdarza, przez całą ciążę może wzięłam 3 tabletki...

ja dzisiaj odpoczywam:) a wczoraj byłam u teściów na wsi i robiłam porządek w szafie i znalazłam koszulę nocną teściowej której wcale nie uzywała i dziś moja babcia przerobiła mi ją na maszynie i już mam do szpitala:) niebieską w habry:)bo ja ogólnie nie sypiam nigdy w takich koszulach nocnych więc żadnej nie mam...

12 lata 9 miesiąc temu #394415 przez agnesssa
Dziękuję dziewczyny aż się Maks z tej radości zaczął wiercić, ze forumowe ciocie go za przystojniaka mają hehe :kiss: :kiss:

Sandra ja planuję mieć tak jak Aganio koło 10 tetrowych i może z 5 flanelowych kupię :woohoo:

Andra Ja chyba zacznę do Ciebie na obiadki przyjeżdżać, codziennie robisz jakieś pyszności :)

Oszaleje z ta zgagą, od rana znowu męczy już znowu brałam ten gastrotuss i pomogła na chwilę ale od nowa pali :angry: :angry: :angry: Mleko żłopię jak wode już hehe

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 9 miesiąc temu #394417 przez aganio87
Ja w ogóle nie biore tabletek -- mąż mi zakazał :P hehehe żadne mi nie pomagają.... :(

a powiedzcie mi czy bierzecie luteine bo mi gin przepisał i od piątku biore, niby mówi że wszystko ok i jest super ciąza a tu nagle Luteina... zaniepokojona jestem tym faktrem ale może to na wszelki wypadek... :)

[*] 6.11.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka