BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #394418 przez aganio87
Agnesssa ja już na szczęście nie mam zgagi ( odpukać w niemalowane by nie powróciła) :) :) znam Twój ból.... mi pomagała kawa rozpuszczalna z mlekiem może i Tobie pomoże... :)

[*] 6.11.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #394419 przez karolak25
witajcie po weekendzie....
agnessa synus kawal przystojniaka :laugh:
na zgage probowalas jesc migdaly? ponoc sa dobre

Sandra fajnie ze juz paczka doszla, masz juz duzo wzystkiego ja tez bede zamawiac z Polski, jednak super rzeczy mozna znalezc na allegro

weekend zlecial mi szybko, w piatek bylam w szpitalu na wizycie z polozna, serduszko slyszelismy, polozna za kazdym razem inna, tym razem byla bardzo mila ale z kolei tlumaczka jakas taka dziwna. z maluszkiem wszystko ok, wyniki mam ponosc rewelacyjne jak na ciaze wiec sie ciesze. pytalam polozna o tego paciorkowca, tutaj jest tak ze na kazdej wizycie robia badanie moczu, jesli mialabym ta bakterie to bylyby zmiany widoczne w moczu i dopiero wtedy robiliby wymaz zeby bylo potwierdzone i zeby podali antybiotyk podczas porodu a jesli mocz wychodzi idealnie to nie ma sie czym martwic...

milego dzionka

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #394420 przez agnesssa
Aganio nie mogę pić kawy ze względu na ciśnienie :dry: Ale mnie po kawie zazwyczaj tez zgaga łapała :huh: Co do luteiny, to wydaje mi się, że dmucha na zimne, jednak masz dwójeczkę w brzuszku i to nie małych rozmiarów :lol:

Karolak Super, ze serduszko podsłuchałaś :lol: Mi ginka powiedziała, że w 35tc będziemy robić wymaz na tego paciorkowca :)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #394424 przez aganio87
Faktycznie moje chłopaki są gigancikami i grubaskami :) :) :) Lekarz powiedział że jak bedziemy rodzić tak za ok 6 tygodni to mogą mieć ok 52-55cm i ważyć ok 2100-2300

a oto moje pociechy To nie może trójwymiar ale i tak ja widze zadarte nochali i pultachy za mną...:P :
aż wstyd sie przyznać że na moje są podobni i jak bym nie wiedziała jak byli badani to nie mogłabym rozróżnić na zdjęciach.. :(

ale pierwszy to mniejszy Kajetan

a drugi grubszy Ksawery

[*] 6.11.2011
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #394435 przez karolak25
aganio ale slodziaki!!!! ja ostatnie usg mialam robione w 20tc i juz raczej nie bede miala robionego, takze maluszka zobacze dopiero we wrzesniu

12 lata 9 miesiąc temu #394440 przez chasiami
aganio87 no na blizniakow to masz duze te dzieciaczki :) Masz fajne zdjecia przynajmniej, moja mala nie chce pokazac twarzyczki od paru wizyt, pewnie sie wstydzi, bo mamy zdjecie jej "szparki" jak to gin nazwala :)

A luteine mam, bo jak to gin powiedziała "żeby szyjka odpoczęła" (bo mam miekka szyjke)- i mam ją dopochwowo na noc 2 tabletki.

Sandra mi sie wydaje ze 30 wystarczy. Trzeba brac pod uwagę, że niekiedy potrzeba jestr wkladania dzieciom pieluchy tetrowe miedzy nogi zeby nozki byly szerzej rozstawione :)
Ja mam 10 nowiusienkich, a 20 dostałam od szwagierki po jej dzieciach, dala mi je bo nowe bedzie szkoda zniszczyc (wiadomo jak jest przy dzieciach) :)

12 lata 9 miesiąc temu #394443 przez karolak25
tak innej beczki... macie jakies propozycje prezentu dla meza? ma urodziny i jak co roku mam problem :side:

12 lata 9 miesiąc temu #394445 przez aganio87
Chasiami mi lekarz powiedział że moja szyjka jest nadwyraz "w idealnym stanie" 20 mm nic niby sie nie skraca ani nic sie z nią nie dzieje ale wiadomo wszystko może szybko sie zmienić...

a luteine biore rano i wieczorem po 1 tabletce.

Kochane a powiedzcie mi jak tam wasze kręgosłupy??? bo ja umieram z niewygody nie wiem jak siedzieć i leżeć i chodzić mam podkładkę pod kręgosłup ale to nic nie pomaga a nogi mam jak bańki nawet kostek nie widać tak mam opuchnięte :( :( :(

[*] 6.11.2011

12 lata 9 miesiąc temu #394448 przez aganio87
Karolak my z męzem mamy takie niepisane urodzinowe prawo że możemy sobie coś co chcemy albo co nam jest potrzebne i np. mąż zarzyczył sobie oryginalną koszulkę "Chelsea" więc sobie zamówił z klubu :) :)

[*] 6.11.2011

12 lata 9 miesiąc temu #394452 przez karolak25
u mnie wlasnie jak zwykle z tym problem ciezko facetowi cos kupic ja to zawsze powtarzam ze kobieta to sie z wszystkiego ucieszy a z chlopami :laugh: ciezko :laugh:

jessli chodzi o kregoslup to czesto boli, promieniuje od ledzwi w strone lopatki, czesto pod koniec dnia, zawsze musze sie poprzekrecac z boku na bok zeby ustalic dobra pozycje do spania i wogole, a jesli chodzi o opuchlizne to na szczescie nie mam wszystko jest po staremu pierscionki i obraczke caly czas nosze

12 lata 9 miesiąc temu #394459 przez aganio87
Ja sie śmieje że mam palce jak serdelki takie grubaśne ale tylko u nógbo pierścionki normalnie z obrączką moge nosić tylko nogi mi puchną strasznie...

Wczoraj rozmawiałam z męzem na temat jak już sie chłopaki urodzą to zawsze jak ktoś przychodzi to przynosi coś dla maluchów prawda??? i przeważnie są to ciuszki to wpadliśmy na pomysł że ciuszki mamy to mogą przynosić pampersy... hehehe to zawsze sie przyda.... :P wiem troche samolubne ale jak ciuszków mogą wcale nie ubrać tylko mają leżeć to lepsze są pamersy i podobnie kosztują.. :P hehhehe

[*] 6.11.2011

12 lata 9 miesiąc temu #394467 przez karolak25
dobry pomysl :lol:
pampersow bedzie zawsze malo a ciuszki jak jest ich duzo to nawet nie bedziemy w stanie zalozyc wszystkich bo dzieci szybko rosna:)
takze pomysl niczego sobie...

12 lata 9 miesiąc temu #394468 przez chasiami
aganio87 Z tymi pampersami to dobry wybór, no byłam ostatnio u kuzynki co urodziła i chciała pampersy przynajmniej grosz zaoszczedzi :)

Kregosłup mnie nie boli, za to zebra strasznie, mała lubi się bawic pod moimi żeberkami :)

12 lata 9 miesiąc temu #394469 przez agnesssa
mi kręgosłup wysiadł już dawno temu i codziennie boli jak cholerka, jak się kładę to pierwsze minuty są tak nieprzyjemne, że wolę stać niż leżeć... i nie mam na to sposobu :huh: A mi dzisiaj w nocy dłonie spuchły, że ściągnełam obroczkę, teraz już normalnie mam założoną, i nie mam spuchniętych, ale stopy mnie palą, najprzyjemniej było jak spacerowałam brzegiem morza :woohoo:

Co do pampersów, to moja rodzinka juz zapowiedziała, że właśnie będą z pampersami chodzić, bo ciuszków mam dużo :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 9 miesiąc temu #394475 przez MADZIA7
Aganio87 mam luteinę dokładnie w takiej samej dawce jak Ty i z szyjką u mnie też wszytko ok, a tę luteinę dostałam na twardniejący brzuch. Fajny pomysł z pampersami, myślę że najbliższej rodzince warto zasugerować, ja jak idę do jakiś dzieciaczków to staram sie pytać, czego im brakuje, bo z ubrankami różnie bywa, może być zły rozmiar albo ktoś może ich mieć zwyczajnie za dużo i nie założyć ani razu.

Karolak, ja zawyczaj mężowi kupuję coś z jego hobby, co by sobie sam nie kupił, np. coś do akwarium, modele do sklejania, książkę, a jak nie mam pomysłu, to coś do ubrania, bo przynajmniej wiem, czego mu brakuje. No i obowiązkowo jakiś trocik lub ciacho:)

Co do kręgosłupa, to też mnie pobolewa, jak np. dłużej myję naczynia, na szczęście mąż mi pomaga i nie muszę tak długo stać jak dawniej pochylona.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka