BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #422738 przez Jussstyś
Dzień dobry :)
agesssa to podejrzewam, że z tym wciskaniem była kupa śmiechu :laugh: mój też się śmiał ze mnie, że takie dziury mi zostaja, powiedział, że wsadzi mnie w taką siatkę jak baleron, ściśnie, potem wyciągnie i zostaną mi takie sznurki odbite i bede chodzić jak wielka szynka :lol: z tymi skurczami to mam tak samo, wieczorem się nasilają, a potem mija :angry: irytuje mnie to strasznie :angry:
kasia7775 może się uda i w poniedziałek już Was wypuszczą :)
Lui zadecydowali cos w końcu :unsure: czy dalej nie mogą się okreslić :unsure:
Anulka fajny masz pomysł z tym czopem :lol: jak zadziała to daj znac, to powiem mężowi :lol: :lol: :lol:
Madzia7 ja magnez odstawiłam z dnia na dzień, po prostu ;) to było jakoś w 35tyg. ale jak widać na mnie nic już nie działa :silly:
Majka mi lekarz też nie mierzy długości szyjki, tylko ostatnio(w 35tc) powiedział, że rozwarcie na 4cm i szyjka gładka ;)
hanias ja to bym ze strachu nie wiedziała co mam robić :huh: zesztywnialabym cała i koniec :huh: ale najważniejsze, że dobrze się skończyło :)
czajusiątko to melduj co tam po wizycie :)

Ja dzisiaj wyjątkowo fajnie spałam :laugh: może ze 3 razy wstawałam siusiu, ale od razu zasypiałam :) Nic mnie nie boli, czuję się świetnie, może to oznaki porodu :laugh: (oby)
Za to córcia zrobiła sobie imprezę o 4 rano i do 6 strasznie kopała mnie po żebrach, jakby chciała sie odepchnąć, aż czasami zaczęłam pojękiwać z bólu :laugh: już nawet ją poprosiłam, żeby przestala, bo to mamusię boli, ale miała to gdzieś :laugh: mojego męża za to słucha, ostatnio jak zaczęła w brzuszku wariować, to poprosiłam męża żeby z nią porozmawiał to od razu się uspokoiła, a kiedy ja proszę to ma mnie w nosie :laugh: Może zadziała, kiedy mąż poprosi, żeby już wyszła :unsure: spróbuję dzisiaj :lol:

patys co z Tobą :unsure:
Milego dzionka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #422740 przez majka_166
Czajusiątko - a kiedy dokładnie poród , bo już sie lekko zakręciłam?
wiecie dziewczyny mi od dzis zostało dokładnie 20 dni , ale USG pokazało, że porod bedzie 9 wrzesnia . okropna rozbierznośc, lekarz kazal sie USG nie kierowac , ale z drugiej strony to moze ja cos z terminem ostatniej miesiaczki nakrecilam . I u mnie to ten termin jest wielka niewiadoma:(

zauwazyłam ze apetyt mi sie zmniejszyl, a jak z waszym?bo ja od trzeciego miesiaca to jadlam nie za dwoje, a za troje chyba nawet:))
i jakiej marce zaufaliscie jesli chodzi o kosmetyki dla maluszka?Ktos sie zaopatrywał np w balneum , Oliatum itp czy zwylke nivea raczej?

12 lata 7 miesiąc temu #422742 przez chasiami
kasia7775 kazali nic nie robic z tym obojczykiem, ze niby sam się zrośnie, tylko nikt mi nie powiedział zeby nie kłaśc malutkiej na tym boczku i w sobote miała to troszke spuchnięte, ale po wczorajszej wizycie jestem spokojna bo niekiedy puchnie jak zaczyna się goic.

12 lata 7 miesiąc temu #422766 przez baby_55
Jussstyś, Agnessa u mnie skurcze podobnie tylko zaczynają się kolo 15-16 i tak do północy mniej więcej, a dzisiaj do samego rana były ale mało regularnie ...

Madzia a gdzie ta szkoła z mundurkami? gdzieś blisko Ciebie?

Majka po pierwsze kosmetyki nivea baby u nas królują, tak było przy synku i tak będzie teraz, oilatum tylko w razie jakiś problemów ze skórą, bo jakby używac na codzień oilatum a coś się zacznie dziać to już nie ma alternatywy, bo się skóra przywyczai i przestanie reagowac na to
po drugie po 22 tygodniu każde dziecko rozwija się inaczej i USG pokazuje wynik ustalony na podstawie średnich pomiarów ustawionych przez producenta, najabrdziej miraodajny jest wynik z USG ok 11-12 tygodnia, i tym można się kierować, te po 22 tygodniu zmieniają się praktycznie co wizytę i za każdym razem moze wyjść co innego, dlatego tak jak sugerował lekarz nie przejmuj się tym wynikiem bo on nieiwle oznacza, bardziej służy to porównaniu do poprzedniego wyniku, zeby wiedzieć ile maluch przybrał i czy są duże rozbieżności

dzisiaj od rana tak mnie potwornie kłuje w szyjce, że czasem wstać nie mogą z krzesła.... normalnie masakra jakaś, jeszcze aż tak mnie nie bolało... jak nie przejdzie to sie chyba popołudniu przejadę do szpitala albo chociaż zadzwonie do nich zapytać czy mam się martwić tym czy nie...
wczoraj pobaraszkowaliśmy trochę z mężem (co prawda nie tak do końca tzn bez stosunku, bo z moim wieelkim brzuchem i skurczami nie dało rady) ale przytulanki były i było baaardzo miło :) stwierdziłam, że nie ma co się blokować, jak ma młoda wyjść to wyjdzie i już a jak nie to nie :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #422767 przez czajusiątko
Majka termin wg okresu mam na 27, a kiedy wyjdzie w praktyce to zobaczymy :)
Dziewczyny chyba Karolak się dawno nie odzywała, ciekawe co u niej...

12 lata 7 miesiąc temu #422773 przez Jussstyś
czajusiątko masz rację, KarolaK dawno się nie odzywała...

12 lata 7 miesiąc temu #422801 przez MADZIA7
Baby szkoła jest niestety nie koło mnie, a szkoda, bo bym miała blisko do pracy:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Majka ja na początek kupiłam Oilatum, a później przejdę na nivea lub bambino. A co do apetytu, to mi nigdy nie słabnie ;)

12 lata 7 miesiąc temu #422802 przez mala2809
Hanias straszne przezycie miałaś, dobrze, ze skończyło sie wszystko dobrze i był z Tobą ktos ...

Lui daj znac jak lekarze coś ustala na 100% :)

Czajusiątko daj znać jak po wizycie :blink:

Rzeczywiście patys i karolak dawno sie nie odzywały :unsure:

Ja już nawet nie pamiętam jak wyglągaja przytulanki z mężem :( prawie od początku ciąży nigdy nie miałam ochoty a potem 5 tyg zakazu od lekarza, teraz już nie daje rady fizycznie :blink: biedny ten mój mąż...
A ja dzis miałam ciężką noc... od 2-4 latałam między łóżkiem a kibelkiem, bo miałam straszne mdłości :huh: nawet jak na chwile się połozyłam to wszystko wracało :( ja chce już rodzić!!!

12 lata 7 miesiąc temu #422815 przez patys
no więc odzywam się ale nadal w 2 paku....jak przyjechałam do szpitala to oczywiście powiedzieli ze jesli chce usg to na 3 dni mmusza mnie połozyc...wiec co miałam za wyjscie...zrobili mi ktg a wieczorem usg i wszystko ok..mały dopiero na wieczór zaczął się bardziej ruszać a teraz to już znowu kopie na całego, waży 3200, szyjka skrócona 1,5 ....byłam przekonana ze mnie dzisiaj wypuszczą a oni ze jutro rano dopiero :angry: :angry: :angry: mimo ze wszystko jest ok...mały nadal ułożony pośladkowo, i chyba w środe albo we czwartek dzień przed terminem będą kazali mi przyjść spowrotem żeby na 14 już zrobić cesarskie...ogólnie by mnie może zostawili ale ja nawet na te 4 dni wole wrócić do domu :silly:
plusem jest to że już się oswoiłam z tym oddziałem poznałam położne, jest bardzo miło ogólnie...dziś mi mąż przyniósł wreszcie kompa do szpitala więc dlatego teraz dopiero odpisuje...

gratuluje wszystkim mamusiom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12 lata 7 miesiąc temu #422817 przez majka_166
ja tez kupiłam Oilatum i jeszcze dr Irena Eris czy jakos tak, ale mam nadzieje ze zadnych uczelen nie bedzie , bo do najtanszych nie naleza te specyfiki i wolabym cos bardziej dostepnego dla niej:)
mala2809 - rozumiem Cie, ja sie mecze od rana z mdlosciami. I zastanawiam sie czy to nie po Nutelli bo zjadlam dwie kanapki . Do tego doszedl mi bol glowy, pleców i trzese sie z zimna . Czekam az maz wroci z pracy , moze on mnie postawi troche na nogi. I planuje jeszcze jechac do mojej mamy , a tam czekaja na mnie moje wspaniale dziewczynki (dwie suczki shih tzu) :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #422820 przez agnesssa
Hanias Odważna mamusia jesteś :kiss: :kiss: :kiss: Ja nie wiem czy bym nie spanikowała :huh:

Kasia Współczuję, że jeszcze cały weekend musicie w szpitalu być, ale najważniejsze, żeby Oli już wyzdrowiał :kiss: :kiss:

Madzia No ja nie zamierzam odstawiać magnezu, bo mi brzuch się cały czas stawia :silly: Tylko jakoś to stawianie nie wiele z porodem ma wspólnego :silly: Podziel się trochę tą energią :silly: U mnie dzisiaj kiepsko z siłami witalnymi ;)

Czajusiątko Ciekawe co tam u lekarza się dowiesz :unsure: Czekam na relacje :woohoo:

PolaL
No to nieźle idziesz zgodnie z planem :lol: Mój mąż miał plan, żebym w tym tygodniu nie rodziła, bo najbardziej zainteresowani pępkowym byli za granicą :silly: A teraz wg niego już mogę rodzić hehe

Jussstyś To Twój mąż ma lepsze pomysły niż mój :silly: Dobrze, że noc przespana :lol: Mój Maks nie słucha się nikogo, ale może faktycznie może Zuzia tatusia usłucha :lol:

Baby Faktycznie zadzwoń do tego szpitala, skoro Cię tak mocno boli :huh: Bo może to przez to, że Nikola uciska na nerwy jakieś, a może coś innego, więce lepiej skontrolować :kiss:

Majka Ja mam krem bambino i oilatum i zobaczę czym będę smarować :) A teraz przypomni mi na kiedy masz termin to dopiszę Cię do naszej tabelki, link jest ad moim suwaczkiem :)

Mała
Współczuję nocki :kiss: :kiss: Mi też było niedobrze jak się położyłam i trzymało chyba do 1, ale jak już zasnęłam to było ok :)

Lui Co tam u Ciebie :unsure: Mam nadzieję, że ten szpital Cię nie zdołował :kiss: :kiss:

Anulka Jak tam z tym czopem, wyciągnięty :silly: A poważnie coś się rusza :unsure:

Faktycznie Patys i Karolak się nie odzywają :huh: Dziewczyny wzywamy :kiss: :kiss:

Patys
Dobrze, że wszytsko ok i przynajmniej masz jakiś plan :lol:

Ja mam dzisiaj goryszy dzień :dry: Strasznie mnie głowa boli, pewnie przez tą pogodę :angry: Chciałam jakieś pranie zrobić ale właśnie zaczęło padać więc nic z tego :angry: Wczoraj po obiedzie pojechaliśmy z mężem na zakupy do "Oszołoma" i jedna babka mnie zagadała o ciąże i jak się dowiedziała, że to już 9m-ąć to stwierdziła, ze jestem odważna bo ona by już się z domu nie ruszała :huh: A co ja jakaś upośledzona jestem, że tylko w domu muszę siedzieć :ohmy: Cały dzień jestem sama w domu to chociaż na zakupy się można wyrwać :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu #422822 przez mala2809
Jak Cie to pocieszy Majka to powiem Ci, że ja od 2 miesiąca ciąży wymiotuje co rano nawet do teraz, to chyba kekord :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #422833 przez agnesssa
Dzisiaj zaczęłam 40 tydzień :cheer: Na prawdę miałam nadzieję nie dotrwać a tu cisza :silly: :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu #422834 przez majka_166
Agnessa - widze ,że nam sie powtarzaja te kosmetyki . Ja sie tylko zastanawiam jak ja wezme te Oilatum do szitala (bo u mnie wymagaja wlasnych kosemtykow dla dzidzi) jak podobno dzieci myja w umywalkach a to jest konsystencji oliwki??? jako kremik kupilam balneum , ale oczywsicie i nivea, johnsona i hippa tez mam ale zaczne tymi nieperfumowanymi.
Moja kolezanka urodzila niedawno i malej jej podobno przez trzy dni nie myli w szpitalu. Ze niby taka moda ,zeby jak najdluzej w tej mazi poporodowej dziecko bylo.
A ja termin mam 27 wrzesnia :)

12 lata 7 miesiąc temu #422836 przez Anulka
Agnesssa u mnie bez zmian. Trochę co prawda pobolewał mnie dzisiejszej i wczorajszej nocy krzyż, ale to tylko tyle, żadnych skurczy. Maluszek jak zawsze jest bardziej aktywny wieczorem. Ani herbata malinowa, ani codziennie przytuanki z mężem nic nie dają.
Wczoraj gdy Madzia7 i siteczko napisały o magnezie, to zastanowiłam się, bo ja brałam Aspargin codziennie 2 tab. Dziś już nie brałam, bo pomyślałam czy to nie jest tego przyczyna. W poniedziałek jadę do szpitala. Tylko wolałabym jak już to żeby mnie puścili do domu, jeśli będą chcieli wywoływać dopiero po skończonym 42 tc, niż leżeć u nich cały tydzień.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka