BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

12 lata 1 miesiąc temu #645509 przez Karo290392
hej kochane moje :)
Ale dziś piękna pogoda :) Od rana słneczko i ponad 20 stopni a co za tym idzie i parno jest ale przyjemnie. Święto u nas to jakieś koncerty, przedstawienia, sklepiki wystawy, ludzie na trawie pikniki sobie robia. pieknie. niedawno dopiero wrócilismy gdyby nie to ze tak zmeczona byłąm i mnie strasznie kregosłup bolał to jeszcze bysmy posiedzieli :p
Dzięwczyny! jeszcze 4 dni i w pL bedziemy o tej porze juz! nie moge sie doczekac :)
A mały tak szaleje że szok ;p zaczyna pokazywac jakie jedzonko mu smakuje a jakie nie ;p bo jak cos dobrego to kopie a jak takie o to sie nie pokazuje ;p
No a jeszcze dwa tygodnie do wizyty to tez maluszka w koncu zobaczymy i sie dowiemy co kryje miedzy nóżkami ;)

Szczeże WAM POwiem że juz nawet nie pamietam tego bólu wczorajszego :)
Na dobre wyszło nawet że zawieźli nas do szpitala w którym rodzić bede bo trafiłam akurat jak połozne zmieniały sie takze juz wiekszosc poznalismy, bylismy w sali przedporodowej ( gdzie sie czeka na wolny pokój do rodzenia ) i wam powiem ze juz mniej sie obawiam porodu :)
Maluszek ani na sekunde nie jest zabrany od mamy takze moge powiedziec ze jestem całkowicie prawie przygotowana psychicznie bo bóle juz w jakims małym stopniu poznałam to jak to przetrwalismy to wszystko przetrwamy :)

Sorki kochane za ługi post ale jakos tak mi sie zebrało ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #645675 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Kochane, padam, jestem wykończona.
A na dodatek na chusteczce higienicznej od jakiegoś czasu jest krew podczas smarkania.

Karo super, że taki mieliście dzień udany i że niedługo będziecie w Pl :)

Lecę się położyć.

Spokojnej nocki :)

12 lata 1 miesiąc temu #645693 przez nuśka09
Dobry wieczór :)
dziś cały dzień na polku, łaziliśmy wszędzie bo pogoda dopisywała :)
Agusiak jakiś miesiąc temu zauważyłam krew podczas siąkania nosa, zmieniłam witaminy i przeszło. A zażywam teraz vitaminer z kwasami DHA i znakomicie się czuję, wcześniej mnie głowa bolała a od kiedy zażywam mam spokój. Ale czytałam że w II trymestrze może pojawić się krwawienie z nosa.
Karoa co to za święto u Was?Fajnie że zobaczyłaś szpital i sale:) ja wybieram się w przyszłym miesiącu na dzień otwarty do swojego :)
Moner
dawaj od razu znać co i jak :))

DOBREJ NOCKI :))

12 lata 1 miesiąc temu #645850 przez Karo290392
nuśka
Święto jak to mówia;p a raczej zachcianka królowej bo to ona ustala Bank Holiday w które poniedziałki wychodzą a teraz było Early May Bank Holiday taka jakby majówka:)
Nie myslałam nigdy ze w takich okolicznosciach zobacze ten szpital ale moze byc :)

Agusiak
Ja również słyszałam że może sie pojawić krwawienie z nosa i z dziąseł takze to chyba normalne. na np to mam od jakiegos czasu - wieczny katar co juz do szału mnie doprowadza no ale nie poradze nic.

12 lata 1 miesiąc temu #645899 przez Agusiak
dzień dobry :)

nusia, Karo, właśnie wiem że może pojawić się takie krwawienie z dziąseł i nosa ale dla mnie to nowość :P też pomyślałam o zmianie witamin, teraz mam vitaminer ten dla kobiet w ciąży, może jednak za mało ma tych dawek witamin na dobę. No ale inne są już dużo droższe, może ewentualnie jak te zjem to kupię prenatal.

U nas dziś rano był deszczyk ale teraz słonko. Sąsiadka wczoraj postraszyła, że ponoć ciągle ma być taka pogoda i me nie być lata :dry: mam nadzieję ze się myli :S

idę na kawkę, miłego dnia :)

12 lata 1 miesiąc temu #645911 przez Groszek
Witam
Karo to niezłą przygodę miałaś...
Ja wcinam Falvit mama i jest, wyniki mam całkiem ok :)
Michaś coraz bardziej zazdrosny o brzuch i mamę że go na rękach nie nosi a mnie tak dupa boli że nie dam rady chodzić a co mówić podnieść 18kg :/

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

12 lata 1 miesiąc temu #645990 przez Groszek
16 tc
i moje szczęście - GOCH

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #646001 przez Agusiak
Groszek wiedziałam że przesadzasz :P Śliczny brzusio i zgrabna Ty :)
Micho przystojniak.

12 lata 1 miesiąc temu #646023 przez Groszek
Agusiak haha bo mojej tylnej części nie widać :p

12 lata 1 miesiąc temu #646031 przez alutka1011
Śliczne Groszku!Michaj jaki duży i śliczny.Już nie przesadzaj!Apropo dziaseł kiedy sie wybieracie na konsultacje internistyczna i stomatologiczna?

12 lata 1 miesiąc temu #646092 przez Agusiak
Groszek ja też tyły mam największe:P
Rany ostatnio T zrobił mi zdjęcie jak myłam okna tam na działce to oczywiście dostał taką zjeb... i zdjęcie do kasacji. Koszmar jakiś, bleeee :X :X

alutka ja tam się nie spinam takimi kontrolami. Jak nic mnie boli i nie wychodzi w krwi żaden stan zapalny to się nie wybieram.
W pierwszej ciąży też nie byłam na żadnych kontrolach stomatologicznych czy innych, poza ginekologicznymi.

12 lata 1 miesiąc temu #646130 przez nuśka09
Dzień dobry :)

Groszekświetnie się brzusio prezentuje :) A Michaś - przystojniak :)
Alutka ja do dentysty poszłam miesiąc temu bo mnie pobolewał ząb, i dobrze że poszłam bo okazało się że mam jedną 8 do wyrwania, i kilka ząbków do leczenia, a wolę teraz to zrobić i mieć spokój bo jak się maluch urodzi to raczej szybko nie będzie na to czasu:P a do internisty jak na razie się nie wybieram , chociaż zastanawiam się czy nie iść w tym miesiącu.

Byłam dziś rano na badaniach krwi z moim D. nie chciałam jechać sama bo ostatnio ledwo do domu wróciłam taka słaba byłam. Ale dziś nawet było ok, może przez to że nie byłam sama :)
W nagrodę za odwagę dostałam nowe buciki od mojego :D zaszalał- w szoku byłam bo ostatnio od niego prezent pod choinkę dostałam ;p a tak bez okazji to chyba z 3 lata temu ;p

Kochane! śniło mi się dziś że na usg wyszło że będę mieć córę :) no zobaczymy w czwartek :)

12 lata 1 miesiąc temu #646153 przez Karo290392
nuśka
No ciekawe czy sny sie sprawdzajA. nas cały czas prześladuje chłopczyk :D takze tez zobaczym y za dwa tygodnie
Ale sie wkurzyłam kochane!
Ja sobie śpie a tu ten Chu* zaj*** co przychodził zawsze w środy przyszedł se dziś kurna alarm testowac! i gdzie to zawsze powinno trwac 15 sekund tak dzis prawie 5 minut!
Myslałam że go zatłuke!
Tak sie wystraszyłam! Nie mogłam sie uspokoić normalnie. ehhh
A teraz sie zbieram i ide na miasto bo w Aldi podobno jakies fajne produkty dla dzieci są . musze isc moze cos kupie naszemu maluchowi ;p

12 lata 1 miesiąc temu #646171 przez Groszek
Na kontrole się nie wybieram :)

12 lata 1 miesiąc temu #646174 przez Moner
Dziewczyny wczoraj poczulam pierwsze ruchy dziecka okolo 14 i dzis znow o 13.30 czyli budzi sie o tej samej godzinie :) narazie sa to leciutkie ruchy i krociutkie

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka